Ogłoszenie z dnia 2024-12-03
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa Żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Bytomiu na rok 2025
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 4 im. Mikołaja Kopernika
1.3.) Oddział zamawiającego: SP4
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000723017
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Chrobrego 9
1.5.2.) Miejscowość: Bytom
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-902
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL228 - Bytomski
1.5.7.) Numer telefonu: 32 281-22-41
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ksiegowosc@spnr4.bytom.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://spnr4.bytom.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa Żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Bytomiu na rok 2025
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c5784430-78fd-4c4c-86c2-39cbc7092c51
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00629077
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00528401/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 Dostawa Żwności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Bytomiu na rok 2025
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-c5784430-78fd-4c4c-86c2-39cbc7092c513.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja , w tym składania ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym
a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia dostępna jest pod adresem :https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu
" Wykonawca"na Platformie e- Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e - Zamówienia określa Regulamin Platformy e- Zamówienia dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje w zakładce " Centrum Pomocy ". Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej ( cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.Komunikacja w postępowaniu z wyłączeniem składania ofert,odbywa się za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce "Formularze" ( Formularze do komunikacji) .Za pośrednictwem " Formularze do komunikacji odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień , zadawanie pytań .Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wezwań i zawiadomień , zadawanie pytań. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem " Formularzy do komunikacji "wynosi 150 MB ( wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza ). Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e -zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e - Zamówienia. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości ( przycisk " dodaj załącznik"). W przypadku załączników , które są zgodne z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone zgodnie z wyborem wykonawcy /wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia / podmiotu udostępniającego zasoby , podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego .w zależności od rodzaju podpisu i jego typu ( zewnętrzny , wewnętrzny ) dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu( typ zewnętrzny ) lub dokument
( typ wewnętrzny) . W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e- Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu 022 458-77-99 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej : https://ezamowienia.gov.pl w zakładce " Zgłoś problem". W przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia , Zamawiający dopuszcza komunikację ( za wyjątkiem złożenia oferty ) za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail : ksiegowosc@spnr4.bytom.pl
Wykonawca sporządza :
a) Ofertę - załącznik nr2 do SWZ
b) Formularz cenowy
c) Oświadczenie o niepodleganiu wykluczenia z postępowania - załącznik nr 3 do SWZ
d) Pełnomocnictwa jeżeli dotyczy
Szczegółowe informacje i wymagania opisano w SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art.13 ust.1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych
Szkoła Podstawowa nr 4 im. Mikołaja Kopernika reprezentowana przez dyrektora mgr. Jacka Wadowskiego, 41-902 Bytom ul. Chrobrego 9 , tel. 32 281-30-35 , e-mail : szkola@spnr4.bytom.pl , http://spnr4.bytom.pl.
2)Dane Inspektora Ochrony danych osobowych jest : Inspektor IOD – Marzena Kryszkowska , Urząd Miejski 41-902 Bytom ul. Smolenia 35 , E-mail iod_edu@um.bytom.pl
3) Została wyznaczona osoba do kontaktu w sprawie przetwarzania danych osobowych , adres e-mail : iod_edu@um.bytom.pl
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art.6 ust.1 lit. c RODO w celu
związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego (a w przypadku dokonania wyboru złożonej oferty jako najkorzystniejszej i zawarciu umowy, także w celu związanym z realizacją zamówienia);
a) zawarcia Umowy
b) realizacja i rozliczenie umowy
c) archiwizacja dokumentacji
5) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia Prawo zamówień publicznych.
6) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do czasu zniszczenia dokumentacji postępowania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa lub umową o dofinansowanie, lecz nie krócej niż przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy (zgodnie z art.78 ust.4 ustawy Prawo zamówień publicznych).
7) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Prawo zamówień publicznych, związanych z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Prawo zamówień publicznych.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP4/2632/2/2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE
- Mięso najwyższej jakości , świeże , niemrożone , nierozmrażane , o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne ,elastyczne , pochodzące z produkcji krajowej .
- Wędliny najwyższej jakości , świeże , osłony ściśle przylegające do farszu , o czystej , suchej powierzchni oraz charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie .
-Wędliny powinny być powinna być pakowane w atmosferze chronionej
- Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej , mięso powinno być soczyste , zapach , konsystencja . powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości i jakości produktu, dopuszczona niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej .
- W przypadku mięs tłustych ( karczek oraz błon np. schab b/k) Wędliny , szynki i kiełbasy - zawartość mięsa min. 85%, smak i zapach charakterystyczny
- Dla mięsa peklowanego , parzonego i użytych przypraw , konsystencja ścisła , barwa na przekroju jasno różowa.
- Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego .
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
15131130-5 - Wędliny
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15131310-1 - Pasztety
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku w dostawie
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa i owoce mrożone oraz ryby mrożone
Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości , pierwszego gatunku , o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktu wyjściowego , sypkie , nie zbrylowane.Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I
gatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jej
integralną część.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli
określona jest w załączniku do umowy.
Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% jej wartości.
Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części
umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw
danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,
przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.
Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :
1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,
normami i atestami;
2) świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;
4) dostarczane produkty będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym
informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę
przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt
do obrotu )
5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywanie dostarczanego towaru,
produkty przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;
6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami
transportowymi ;
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI DLA
MROŻONEK :
1) Produkty przypominające bryłę lodu , tj. zbite w kulę ( wyjątek stanowi posiekany szpinak i
buraki ) , produkty szare , sine , mrożonki bez opakowania tzw. " na wagę" . których opakowanie
nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka , wgniecenia na pudełku.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku w dostawie
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty mleczarskie - Nabiał
Produkty mleczarskie i nabiał
Zamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I
gatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jej
integralną część.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli
określona jest w załączniku do umowy.
Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .
Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części
umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw
danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,
przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.
Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :
1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,
normami i atestami;
2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;
4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje
istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatności
do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );
5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;
6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami
transportowymi ;
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO :
1) dla wyrobów mleczarskich : obce posmaki , zapachy , smak gorzki , mocno kwaśny , słony ,
stęchły , mdły , zanieczyszczenia mechaniczne , organiczne , objawy pleśnienia , psucia ,
uszkodzenia mechaniczne , zdeformowanie, zgniecenia , porozrywanie , obecność szkodnikó
oraz ich pozostałości , brak oznakowania opakowań.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku w dostawie
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Owoce i warzywa świeże i jajka .
Zamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I
gatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jej
integralną część.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli
określona jest w załączniku do umowy.
Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .
Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części
umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw
danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,
przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.
Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :
1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,
normami i atestami;
2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;
4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje
istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatności
do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );
5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;
6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami
transportowymi ;
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:
1) dla warzyw i owoców : zniekształcenia mechaniczne , oznaki choroby, zaparzenie , zgnicie ,
zbyt przerośnięte , obce zapachy , pozostałości środków ochrony roślin.
Jaja
Jaja kurze klasy A , konsumpcyjne , Masa L - jaja o wadze jednostkowej od 63 do 73 gram
Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I
gatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jej
integralną część.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli
określona jest w załączniku do umowy.
Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .
Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części
umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw
danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,
przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.
Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :
1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,
normami i atestami;
2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;
4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje
istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatności
do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );
5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;
6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami
transportowymi ;
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:
1) dla jaj : roztrzaskane skorupki jaj , wgniecenia , pęknięcia skorupki , zepsucie
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru na pełnowartoścowy lub na uzupełnienie braku w dostawie
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo i wyroby piekarskie.
Zamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jej
integralną część.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli
określona jest w załączniku do umowy.
Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .
Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części
umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw
danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,
przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.
Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :
1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,
normami i atestami;
2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;
4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje
istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatności
do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );
5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;
6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami
transportowymi ;
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:
1) dla pieczywa: pieczywo zdeformowane , zgniecione ,uszkodzone mechanicznie , pieczywo
zabrudzone ,spalone , miękki , lepki ,niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki i soli ,
smak gorzki , kwaśny , zbyt słony lub niesłony , ciasta zabrudzone ,spalone, niedopieczone , o
wyraźnie niewłaściwej porowatości ciasta , kruszące się , objawy pleśnienia . psucia ,
uszkodzenia mechaniczne , ciasta zdeformowane , zgniecione , porozrywane, obecność szkodników oraz ich pozostałości .
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku w dostawie
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Artykuły różne spożywcze , sypkie , drobne i przyprawy
Zamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I
gatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jej
integralną część.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli
określona jest w załączniku do umowy.
Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .
Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części
umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw
danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.
Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :
1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,
normami i atestami;
2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;
4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje
istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatności
do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );
5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;
6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami
transportowymi ;
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:
1) dla produktów sypkich : produkty , które po obróbce termicznej zgodnej z opisem na
opakowaniu ulegają rozgotowaniu , produkty które mają obce posmaki ,zapachy , których
opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka , wgniecenia na pudełku , obecność
szkodników oraz ich pozostałości , brak oznakowania opakowań .
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: zas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku w dostawie
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wyroby garmażeryjne , dania gotowe.
Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I
gatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jej
integralną część.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli
określona jest w załączniku do umowy.
Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .
Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części
umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw
danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,
przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.
Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :
1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,
normami i atestami;
2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;
4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje
istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatności
do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );
5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;
6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami
transportowymi ;
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:
1) dla dań gotowych - " garmażerki " : smaki kwaśny , gorzki , zbyt słony lub niesłony , obce
posmaki zapachy , obce posmaki , zapachy , obecność szkodników , nalot pleśni ,
niedopieczone.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: zas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku w dostawie
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Soki i musy jednodniowe owocowo - warzywne
Sok - produkt otrzymany z dojrzałych , świeżych lub przechowywanych owców lub warzyw , jednego lub większej liczby gatunków . Posiadający barwę, smak i zapach charakterystyczny dla soku z owoców lub warzyw z których pochodzą , zdolny do fermentacji lecz niesfermentowany . Soki mogą być produkowane z zagęszczonych soków lub przecierów przez odtworzenie udziału wody usuniętej w procesie zagęszczenia soku lub przecieru i odtworzenie aromatu oraz , gdy jest to wskazane , miazgi usuniętej z soku, lecz odzyskanej w procesie technologicznym . Do soków zgodnie z przepisami krajowymi i unijnymi nie wolno dodawać konserwantów, barwników, słodzików i aromatów innych niż odzyskanych w procesie zagęszczenia soków i przecierów.Nie wolno dodawać żadnych substancji poprawiających smak , barwę lub konsystencję soku . Barwa , smak i aromat soku musi pochodzić z owoców lub warzyw , z których został otrzymany .W przepisach restrykcyjnie określono ilość i rodzaj dozwolonych dodatków do soków , tj. witamin, soli mineralnych , kwasów spożywczych. Do wszystkich soków owocowych oraz pomidorowego zabroniony jest dodatek cukrów ( cukru białego , syropu cukrowego , syropu glukozowo - fruktozowego , fruktozy , glikozy itd.)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15320000-7 - Soki owocowe i warzywne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: zas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku w dostawie
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1 ). Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia z postępowania. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 3 do SWZ.
2) Informacje zawarte w oświadczeniu , o którym mowa w pkt 1 stanowią wstępne potwierdzenie , że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu .
3)Wymagane jest złożenie oferty oraz oświadczenia o których mowa w art. 125 ust 1 Ustawy Pzp w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym , podpisem zaufanym lub podpisem osobistym
4) Oświadczenie o którym mowa w pkt 1 składają odrębnie .
4.1) Wykonawca oraz każdy spośród Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia . W takim przypadku oświadczenie potwierdza brak podstaw do wykluczenia Wykonawcy oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
4.2) Podmiot udostępniający zasoby , na którego potencjał powołuje się Wykonawca , celem potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu . W takim przypadku oświadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia podmiotu oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie , w jakim podmiot udostępnia swoje zasoby Wykonawcy.
5)Do oferty wykonawca zobowiązany jest załączyć:
5.1) - odpis lun informację z Krajowego Rejestru Sądowego , Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lun innego właściwego rejestru potwierdzającego , że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania lub wskazanie miejsca umożliwiającego dostęp do tych dokumentów.
5.2)Pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania Wykonawcy, gdy umocowanie osoby składajacej ofertę nie wynika z dokumentów opisanych w pkt. 5.1)
5.3) Zobowiązanie , o którym mowa w rozdziale X , pkt. 3 do SWZ w przypadku polegania na zasobach podmiotu udostępniającego zasób Wykonawcy.
5.4) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
a) pełnomocnictwo , w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia , z treści którego będzie wynikało umocowanie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. pełnomocnictwo powinno zawierać w szczególności wskazanie:
- postępowania o zamówienie publiczne którego dotyczy
- wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby.
Ustanowionego pełnomocnika z zakresu jego pełnomocnictwa
b) Oświadczenie o którym mowa w rozdziale XI pkt. 5 ( Zamawiający dopuszcza złożenia tego oświadczenia na formularzu ofertowo - cenowym) ) , lub jako dodatkowy załącznik do oferty.
6) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej , składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju , w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające odpowiednio , że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości .
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Umowa może być zmieniona w stosunku do złożonej oferty wyłącznie na niżej wymienionych warunkach:1.) W stosunku do wartości Umowy w razie zmiany urzędowej stawki podatku VAT - w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki , bez zmiany wartości netto wynagrodzenia wynikającego z umowy , jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania . Nowa stawka VAT obowiązuje od dnia jej wprowadzenia zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa . Zmiana Umowy w tym zakresie może być wprowadzona na pisemny wniosek z każdej Stron .
2). W zakresie zmiany terminu wykonania Przedmiotu umowy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności niezależnych od |Stron , stanowiących obiektywną przeszkodę w wykonaniu przedmiotu umowy w terminie wskazanym w Umowie - wyłącznie o okres trwania przeszkody .
3) zmiany numeru katalogowego producenta produktu;
4) w razie przejściowego udokumentowanego braku możliwości dostawy produktu o nazwie
handlowej wskazanej w ofercie Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza dostawę produktu
równoważnego odpowiadającego wymogom określonym przez Zamawiającego w opisie
przedmiotu zamówienia. Każdorazowa dostawa równoważnego produktu we wskazanych
okolicznościach wymaga uprzedniej pisemnej akceptacji Zamawiającego i nie wymaga zawarcia
aneksu do umowy. Produkt równoważny zostanie Zamawiającemu dostarczony po cenie
jednostkowej nie wyższej aniżeli cena produktu zawartego w ofercie Wykonawcy;
5) stałego, czasowego lub dotyczącego konkretnej ilości obniżenia cen jednostkowych
produktów na podstawie rabatów (upustów, itp.) udzielonych przez Wykonawcę. W przypadku
stałego obniżenia ceny strony zawrą pisemny aneks do umowy. W przypadku czasowego lub
dotyczącego konkretnej ilości produktów obniżenia ceny zmiana taka nie będzie wymagać
sporządzenia pisemnego aneksu do umowy pod warunkiem, że udzielenie rabatu przez
Wykonawcę będzie uwidocznione na fakturze lub załączonym dokumencie Wykonawcy, poprzez
zawarcie informacji o wysokości rabatu. Potwierdzeniem takiej zmiany (przyjęciem rabatu) ze
strony Zamawiającego będzie w takim przypadku zapłata faktury;
6) tymczasowego dostarczania produktów w opakowaniach o innej ilości sztuk niż określona w
ofercie Wykonawcy w przypadku braku dostępności na rynku produktów w opakowaniach o
zaoferowanej wielkości, a cena jednostkowych sztuk produktów będzie nie wyższa niż określona
w umowie, a ilość zgodna z zamówieniem;
7) zmiany producenta produktów, w przypadku, gdy producent wskazany w ofercie przez
Wykonawcę wycofał się z produkcji pod warunkiem, że produkty innego producenta w pełni
spełniają wymogi wynikające ze Specyfikacji Warunków Zamówienia, a ich cena będzie nie
wyższa niż określona w umowie. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest przekazać
Zamawiającemu dowody potwierdzające wycofanie się producenta z produkcji oraz dostarczyć
Zamawiającemu nowe, odpowiednie, aktualne zaświadczenia podmiotu uprawnionego do
kontroli jakości potwierdzające, że dostarczane w zamian produkty odpowiadają określonym
normom lub specyfikacjom technicznym oraz wymaganiom określonym w Specyfikacji
Warunków Zamówienia;
8) wydłużenie okresu trwania umowy – w przypadku niewyczerpania całości asortymentu
stanowiącego przedmiot umowy do czasu jego wyczerpania jednak na okres nie dłuższy niż 6
miesięcy;
9) zmiany limitów ilościowych poszczególnych pozycji produktów w danej części w stosunku do
ilości określonych w umowie pod warunkiem, że nastąpi to bez zwiększenia łącznej wartości
pierwotnej umowy.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-10 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-10 09:15
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
Część 3 : Tak
Część 4 : Tak
Część 5 : Tak
Część 6 : Tak
Część 7 : Tak
Część 8 : Tak
8.7) Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców:
Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji.INNE PRZETARGI Z BYTOMIA
- Udrażnianie i czyszczenie kanalizacji oraz opróżnianie i transport nieczystości ciekłych ze zbiorników bezodpływowych na terenie nieruchomości wchodzących w skład zasobu Gminy Bytom
- Usługa całodobowego zabezpieczenia zdarzeń z udziałem zwierząt na terenie Gminy Bytom - edycja 2.
- Bieżące utrzymanie mienia komunalnego - Usługi dozoru i ochrony obiektów zlokalizowanych na terenie miasta Bytom w 2025r. w podziale na zadania - II.
- Dostawa żywności w roku 2025,na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 16 w Bytomiu.
- Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 33 w Bytomiu w roku 2025
- Dostawa paliw, adblue na potrzeby MZDIM w 2025r. z możliwością zastosowania opcji
więcej: przetargi w Bytomiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa art. spożywczych w 2025 roku.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola im. Jana Brzechwy w Trąbkach Wielkich na rok 2025 - Mięso, drób, wędliny
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Kunegundy Pawłowskiej w Trąbkach Wielkich na rok 2025 - warzywa, owoce, kiszonki
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Kunegundy Pawłowskiej w Trąbkach Wielkich na rok 2025 - produkty ogólnospożywcze.
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na 2025r. - cz. 6 i cz. 8
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Siemianowicach Śląskich w 2025 r. Część warzywa i owoce , pieczywo, drób i wędliny
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.