Ogłoszenie z dnia 2024-12-03
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00632311/01 - Modyfikacja z dnia 2024-12-04
- 2024/BZP 00646889/01 - Modyfikacja z dnia 2024-12-11
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 w Wrocławiu z podziałem na części.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno-Przedszkolny 20
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 367994230
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Karpnicka 2
1.5.2.) Miejscowość: Wrocław
1.5.3.) Kod pocztowy: 54-061
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL514 - Miasto Wrocław
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp22@sp22.wroclaw.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://sp22.edupage.org/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 w Wrocławiu z podziałem na części.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1fcb2c09-9c8d-4601-9dad-a35ae25f8cbe
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00630882
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-1fcb2c09-9c8d-4601-9dad-a35ae25f8cbe3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zgodnie z SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z SWZ.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZSP20-279/2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 954803,40 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy mięsa zwierzęcego i wędlin. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania jakościowe surowców będących przedmiotem zamówienia zawarte są w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2A do SWZ.
4.2.5.) Wartość części: 205903,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131500-0 - Produkty drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
cena brutto (C) – 60%;
termin dostawy (T) – 30%;
termin wymiany (W) – 10%.
W kryterium cena brutto (C) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 60 punktów, według następującego wzoru:
C=C_N/C_O *60 punktów
gdzie:
CN – najniższa cena ofertowa brutto za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia;
CO – cena brutto badanej oferty za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia.
W kryterium termin dostawy (T) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 30 punktów w następujący sposób:
30 punktów za zaoferowanie trzech dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 7:30;
10 punktów za zaoferowanie trzech dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 10:00;
0 punktów za zaoferowanie trzech dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 15:00;
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie mniejszej liczby dostaw niż dwie
w tygodniu lub w innych godzinach niż od 6:30 do 15:00 pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
W kryterium termin wymiany (W) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 10 punktów w następujący sposób:
10 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie 3 godzin od zgłoszenia konieczności wymiany;
0 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie jednego dnia roboczego od zgłoszenia konieczności wymiany, w godzinach wskazanych przez Wykonawcę w kryterium termin dostawy (T);
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie dłuższym niż jeden dzień roboczy pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie najwyższą sumę punktów C + T + W.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy świeżych warzyw i owoców. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania jakościowe surowców będących przedmiotem zamówienia zawarte są w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2B do SWZ.
Zamawiający wymaga, aby produkty dostarczone do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 były dopuszczone do obrotu na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej oraz były zgodne
z obowiązującymi normami jakościowymi i przepisami prawa.
Artykuły stanowiące przedmiotu zamówienia mają być dostarczane w oryginalnych opakowaniach i posiadać na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy konfekcjonowanego towaru tj. po procesie polegającym na przepakowaniu produktu znajdującego się w opakowaniu zbiorczym producenta w mniejsze opakowania oznaczone nazwą wykonawcy lub innego podmiotu (z pominięciem oznaczeń producenta) z przeznaczeniem do dalszej sprzedaży.
4.2.5.) Wartość części: 157723,75 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03222000-3 - Owoce i orzechy
03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
cena brutto (C) – 60%;
termin dostawy (T) – 30%;
termin wymiany (W) – 10%.
W kryterium cena brutto (C) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 60 punktów, według następującego wzoru:
C=C_N/C_O *60 punktów
gdzie:
CN – najniższa cena ofertowa brutto za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia;
CO – cena brutto badanej oferty za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia.
W kryterium termin dostawy (T) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 30 punktów w następujący sposób:
30 punktów za zaoferowanie trzech dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 7:30;
10 punktów za zaoferowanie trzech dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 10:00;
0 punktów za zaoferowanie trzech dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 15:00;
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie mniejszej liczby dostaw niż dwie
w tygodniu lub w innych godzinach niż od 6:30 do 15:00 pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
W kryterium termin wymiany (W) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 10 punktów w następujący sposób:
10 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie 3 godzin od zgłoszenia konieczności wymiany;
0 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie jednego dnia roboczego od zgłoszenia konieczności wymiany, w godzinach wskazanych przez Wykonawcę w kryterium termin dostawy (T);
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie dłuższym niż jeden dzień roboczy pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie najwyższą sumę punktów C + T + W.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy produktów ogólnospożywczych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania jakościowe surowców będących przedmiotem zamówienia zawarte są w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2C do SWZ.
Zamawiający wymaga, aby produkty dostarczone do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 były dopuszczone do obrotu na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej oraz były zgodne
z obowiązującymi normami jakościowymi i przepisami prawa.
Artykuły stanowiące przedmiotu zamówienia mają być dostarczane w oryginalnych opakowaniach i posiadać na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy konfekcjonowanego towaru tj. po procesie polegającym na przepakowaniu produktu znajdującego się w opakowaniu zbiorczym producenta w mniejsze opakowania oznaczone nazwą wykonawcy lub innego podmiotu (z pominięciem oznaczeń producenta) z przeznaczeniem do dalszej sprzedaży.
4.2.5.) Wartość części: 190606,78 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
15893100-5 - Mieszanki spożywcze
15894000-1 - Przetworzone produkty spożywcze
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W kryterium cena brutto (C) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 60 punktów, według następującego wzoru:
C=C_N/C_O *60 punktów
gdzie:
CN – najniższa cena ofertowa brutto za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia;
CO – cena brutto badanej oferty za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia.
W kryterium termin dostawy (T) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 30 punktów w następujący sposób:
30 punktów za zaoferowanie dwóch dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 8:00;
10 punktów za zaoferowanie dwóch dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 10:00;
0 punktów za zaoferowanie dwóch dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 15:00;
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie mniejszej liczby dostaw niż dwie
w tygodniu lub w innych godzinach niż od 6:30 do 15:00 pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
W kryterium termin wymiany (W) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 10 punktów w następujący sposób:
10 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie 3 godzin od zgłoszenia konieczności wymiany;
0 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie jednego dnia roboczego od zgłoszenia konieczności wymiany, w godzinach wskazanych przez Wykonawcę w kryterium termin dostawy (T);
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie dłuższym niż jeden dzień roboczy pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie najwyższą sumę punktów C + T + W.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy mrożonych warzyw i owoców. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania jakościowe surowców będących przedmiotem zamówienia zawarte są w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2D do SWZ.
Zamawiający wymaga, aby produkty dostarczone do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 były dopuszczone do obrotu na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej oraz były zgodne
z obowiązującymi normami jakościowymi i przepisami prawa. Artykuły stanowiące przedmiotu zamówienia mają być dostarczane w oryginalnych opakowaniach i posiadać na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy konfekcjonowanego towaru tj. po procesie polegającym na przepakowaniu produktu znajdującego się w opakowaniu zbiorczym producenta w mniejsze opakowania oznaczone nazwą wykonawcy lub innego podmiotu (z pominięciem oznaczeń producenta) z przeznaczeniem do dalszej sprzedaży.
4.2.5.) Wartość części: 130967,47 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W kryterium cena brutto (C) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 60 punktów, według następującego wzoru:
C=C_N/C_O *60 punktów
gdzie:
CN – najniższa cena ofertowa brutto za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia;
CO – cena brutto badanej oferty za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia.
W kryterium termin dostawy (T) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 30 punktów w następujący sposób:
30 punktów za zaoferowanie dwóch dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 8:00;
10 punktów za zaoferowanie dwóch dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 10:00;
0 punktów za zaoferowanie dwóch dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 15:00;
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie mniejszej liczby dostaw niż dwie
w tygodniu lub w innych godzinach niż od 6:30 do 15:00 pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
W kryterium termin wymiany (W) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 10 punktów w następujący sposób:
10 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie 3 godzin od zgłoszenia konieczności wymiany;
0 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie jednego dnia roboczego od zgłoszenia konieczności wymiany, w godzinach wskazanych przez Wykonawcę w kryterium termin dostawy (T);
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie dłuższym niż jeden dzień roboczy pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie najwyższą sumę punktów C + T + W.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy ryb mrożonych, filetów rybnych i pozostałego mięsa ryb. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania jakościowe surowców będących przedmiotem zamówienia zawarte są w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2E do SWZ.
4.2.5.) Wartość części: 95606,10 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W kryterium cena brutto (C) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 60 punktów, według następującego wzoru:
C=C_N/C_O *60 punktów
gdzie:
CN – najniższa cena ofertowa brutto za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia;
CO – cena brutto badanej oferty za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia.
W kryterium termin dostawy (T) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 20 pkt, w następujący sposób:
20 pkt za zaoferowanie jednej dostawy w tygodniu w godzinach od 6:30 do 10:00,
10 pkt za zaoferowanie jednej dostawy w tygodniu w godzinach od 6:30 do 12:00,
0 pkt za zaoferowanie jednej dostawy w tygodniu w godzinach od 6:30 do 15:00,
niedopuszczalne jest zaoferowanie mniejszej liczby dostaw niż dwie w tygodniu lub w innych godzinach niż od 6:30 do 15:00 pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem;
W kryterium system jakości (J) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 10 pkt w następujący sposób:
Zamawiający przyzna 2 pkt w danej pozycji kalkulacji cenowej w przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje w niej produkt objęty certyfikatem zrównoważonej hodowli ryb.
Pod uwagę będą brane:
Certyfikat MSC (Marine Stewardship Council) to niezależna, międzynarodowa organizacja i światowy lider programu certyfikacji na rzecz zrównoważonego rybołówstwa. Logo MSC, umieszczone na produkcie, daje pewność, że ryby i owoce morza pochodzą ze zrównoważonych praktyk połowowych, które przyczyniają się do utrzymania dobrostanu oceanów;
Certyfikat ASC nazywany także certyfikatem zrównoważonej hodowli, pomaga firmom i organizacjom promować oraz identyfikować ryby hodowlane jako pochodzące z odpowiedzialnych hodowli.
Zamawiający oceni oferty w ramach kryterium system jakości oraz dokona przyznania punktacji w oparciu o załączone przez Wykonawcę do oferty cyfrowe odwzorowania opakowań zaoferowanych produktów z widocznym logiem certyfikatu MSC/ASC lub innych dokumentów zawierających informacje pochodzące bezpośrednio od producenta o oferowanym produkcie w zakresie odnoszącym się do objęcia go certyfikatem zrównoważonej hodowli ryb. Punkty zostaną przypisane w następujący sposób: za jeden produkt objęty certyfikatem zrównoważonej hodowli ryb wskazany w kalkulacji cenowej (którego objęcie certyfikatem zrównoważonej hodowli ryb zostało potwierdzone dokumentem załączonym do oferty) można otrzymać 2 pkt. Maksymalnie w kryterium system jakości (J) można uzyskać 10 pkt. W sytuacji gdy Wykonawca w formularzu ofertowym zaznaczy ilość większą niż 5 produktów objętych certyfikatem zrównoważonej hodowli ryb otrzyma maksymalną ilość 10 punków. W przypadku nie przedstawienia cyfrowego odwzorowania opakowań zaoferowanych artykułów z widocznym logiem certyfikatu MSC/ASC lub innych dokumentów zawierających informacje pochodzące bezpośrednio od producenta o oferowanym produkcie w zakresie odnoszącym się do objęcia go certyfikatem zrównoważonej hodowli ryb, Wykonawca otrzyma 0 pkt.
W kryterium termin wymiany (W) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 10 pkt, w następujący sposób:
10 pkt za zaoferowanie wymiany dostarczonego przez Wykonawcę wadliwego przedmiotu zamówienia tego samego dnia co dzień dostawy, nie później niż do godz. 15:00;
0 pkt za zaoferowanie wymiany dostarczonego przez Wykonawcę wadliwego przedmiotu zamówienia następnego dnia roboczego po dniu dostawy, nie później niż do godz. 15:00;
niedopuszczalne jest zaoferowanie wymiany dostarczonego przez Wykonawcę wadliwego przedmiotu zamówienia w terminie dłuższym niż następny dzień roboczy pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie najwyższą sumę punktów (C + T + J + W).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: System jakości
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy dań gotowych i produktów garmażeryjnych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania jakościowe surowców będących przedmiotem zamówienia zawarte są w formularzu cenowym, który stanowi załącznik 2F do SWZ.
4.2.5.) Wartość części: 108528,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15894200-3 - Posiłki gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W kryterium cena brutto (C) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 60 punktów, według następującego wzoru:
C=C_N/C_O *60 punktów
gdzie:
CN – najniższa cena ofertowa brutto za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia;
CO – cena brutto badanej oferty za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia.
W kryterium termin dostawy (T) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 30 punktów w następujący sposób:
30 punktów za zaoferowanie dwóch dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 8:00;
10 punktów za zaoferowanie dwóch dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 10:00;
0 punktów za zaoferowanie dwóch dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 15:00;
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie mniejszej liczby dostaw niż dwie
w tygodniu lub w innych godzinach niż od 6:30 do 15:00 pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
W kryterium termin wymiany (W) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 10 punktów w następujący sposób:
10 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie 3 godzin od zgłoszenia konieczności wymiany;
0 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie jednego dnia roboczego od zgłoszenia konieczności wymiany, w godzinach wskazanych przez Wykonawcę w kryterium termin dostawy (T);
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie dłuższym niż jeden dzień roboczy pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie najwyższą sumę punktów C + T + W.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy nabiału.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania jakościowe surowców będących przedmiotem zamówienia zawarte są w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2G do SWZ.
Zamawiający wymaga, aby produkty dostarczone do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 były dopuszczone do obrotu na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej oraz były zgodne
z obowiązującymi normami jakościowymi i przepisami prawa.
Artykuły stanowiące przedmiotu zamówienia mają być dostarczane w oryginalnych opakowaniach i posiadać na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy konfekcjonowanego towaru tj. po procesie polegającym na przepakowaniu produktu znajdującego się w opakowaniu zbiorczym producenta w mniejsze opakowania oznaczone nazwą wykonawcy lub innego podmiotu (z pominięciem oznaczeń producenta) z przeznaczeniem do dalszej sprzedaży.
4.2.5.) Wartość części: 65468,30 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W kryterium cena brutto (C) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 60 punktów, według następującego wzoru:
C=C_N/C_O *60 punktów
gdzie:
CN – najniższa cena ofertowa brutto za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia;
CO – cena brutto badanej oferty za wykonanie podstawowego zakresu zamówienia.
W kryterium termin dostawy (T) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 30 punktów w następujący sposób:
30 punktów za zaoferowanie pięciu dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 7:30;
10 punktów za zaoferowanie pięciu dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 10:00;
0 punktów za zaoferowanie pięciu dostaw w tygodniu w godzinach od 6:30 do 15:00;
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie mniejszej liczby dostaw niż dwie
w tygodniu lub w innych godzinach niż od 6:30 do 15:00 pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
W kryterium termin wymiany (W) ocenianym ofertom zostanie przyznane maksymalnie 10 punktów w następujący sposób:
10 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie 3 godzin od zgłoszenia konieczności wymiany;
0 punktów za zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie jednego dnia roboczego od zgłoszenia konieczności wymiany, w godzinach wskazanych przez Wykonawcę w kryterium termin dostawy (T);
- przy czym niedopuszczalne jest zaoferowanie wymiany dostarczonych przez Wykonawcę wadliwych produktów w terminie dłuższym niż jeden dzień roboczy pod rygorem uznania oferty za niezgodną z opisem przedmiotu zamówienia i jej odrzuceniem.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie najwyższą sumę punktów C + T + W.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu;
2) spełniają warunek udziału w postępowaniu dotyczący:
a) posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów,
b) posiadania odpowiednich zdolności technicznej lub zawodowej.
2. Warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w ust. 1 pkt 2 lit. a zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
1) posiada zgłoszoną do właściwego organu Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z ustawą
o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, w zakresie dotyczącym przedmiotu zamówienia; oraz
2) posiada zgłoszoną działalność podlegającą urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia; oraz
3) wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP lub stosuje zasady Dobrej Praktyki Produkcji lub Dobrej Praktyki Higienicznej.
3. Warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w ust. 1 pkt 2 lit. b zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
1) dysponuje co najmniej 1 środkiem transportu dla każdej z części spełniającego wymogi sanitarne, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448), udokumentowane aktualnymi decyzjami lub zaświadczeniami lub opiniami wydanymi przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej dotyczące spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu żywności (rodzaj żywności zgodny z przedmiotem zamówienia w danej części na którą składana jest oferta) (Zamawiający wymaga aby dokumenty potwierdzające dostawę przedmiotu zamówienia do ZSP20 posiadały w swojej treści informację o nr rej. środka transportu, którym zostały dostarczone).
w przypadku składania oferty na więcej niż jedną część zamówienia – ilość minimalnych wymaganych środków transportu dla poszczególnych części, na które składana jest oferta należy zsumować (dla przykładu: w przypadku składania oferty na część nr 1 i 7 należy dysponować co najmniej 2 środkami transportu) przy czym Zamawiający nie wymaga dostawy żywności przy użyciu więcej niż 7 środków transportu niezależnie od ilości części zamówienia, na które składana jest oferta.
2) dysponuje co najmniej 1 (słownie: jednym) miejscem składowania/magazynowania produktów składających się na przedmiot zamówienia, posiadającym aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą zatwierdzenia zakładu/magazynu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie:
a) jeżeli Wykonawca jest producentem, produkcji, składowania, konfekcjonowania
i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, albo
b) jeżeli Wykonawca nie jest producentem, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi; oraz
3) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał lub wykonuje co najmniej jedno zamówienie w okresie nie krótszym niż 6 miesięcy, na sukcesywne dostawy:
a) mięsa zwierzęcego i wędlin o wartości brutto nie mniejszej niż 100 000 zł;
b) świeżych warzyw i owoców o wartości brutto nie mniejszej niż 80 000 zł;
c) produktów ogólnospożywczych o wartości brutto nie mniejszej niż 100 000 zł.;
d) mrożonych warzyw i owoców o wartości brutto nie mniejszej niż 70 000 zł.;
e) ryb o wartości brutto nie mniejszej niż 70 000 zł.;
f) dań gotowych i produktów garmażeryjnych o wartości brutto nie mniejszej niż 50 000 zł.;
g) nabiału o wartości brutto nie mniejszej niż 50 000 zł.;
W przypadku gdy Wykonawca wykaże się dostawą, która jest w toku realizacji, Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli:
a) na dzień składania ofert okres dostawy już wykonanej będzie nie krótszy niż 6 miesięcy, oraz
b) dowody o których mowa w rozdziale XVII sekcji B ust. 2 pkt 6 potwierdzą, że dostawa wykonywana jest należycie przez okres nie krótszy niż 6 miesięcy.
4. Spełnienie warunku udziału w postępowaniu należy wykazać oddzielnie dla każdej
z części, na którą składana jest oferta (zamówienia wskazane w wykazach dostaw dla poszczególnych części zamówienia nie mogą się powtarzać).
5. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunek,
o którym mowa w ust. 1 pkt 2 lit. a, zostanie uznany za spełniony, jeżeli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje dostawy, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli:
1) może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym mowa w sekcji A ust. 1 pkt. 2, dane umożliwiające dostęp do tych środków;
2) podmiotowym środkiem dowodowym jest oświadczenie, którego treść odpowiada zakresowi oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp.
Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które zamawiający posiada, jeżeli wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Podmiotowymi środkami dowodowymi potwierdzającymi spełniania warunków udziału w przedmiotowym postępowaniu, składanymi przez Wykonawcę na wezwanie Zamawiającego, są:
1)potwierdzenie zgłoszenia właściwemu organowi Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, podjęcia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z ustawą o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, w zakresie dotyczącym przedmiotu zamówienia;
2)aktualna decyzja lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w sprawie wpisu do rejestru zakładów lub w sprawie zatwierdzenia zakładu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie:
a)jeżeli Wykonawca jest producentem – produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi,
b)jeżeli Wykonawca nie jest producentem – w zakresie składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi,
- w zakresie dotyczącym przedmiotu zamówienia;
a)zaświadczenie lub decyzja lub opinia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP lub zasad Dobrej Praktyki Produkcji (GMP) lub Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) potwierdzające, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP lub stosuje zasady Dobrej Praktyki Produkcji lub Dobrej Praktyki Higienicznej, lub
b)protokół z kontroli sanitarnej potwierdzający prawidłowość procedur Dobrej Higienicznej (GHP) lub Dobrej Praktyki Produkcji (GMP) lub systemu HACCP i ich realizacji, lub
c)dokument równoważny, np. aktualny certyfikat niezależnego podmiotu (jednostki certyfikującej posiadającej akredytację Polskiego Centrum Akredytacji) potwierdzający wdrożenie sytemu HACCP lub zasad Dobrej Praktyki Produkcji (GMP) lub Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP);
4)Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych;
5)Wykaz dostaw;
6)dowody określające, czy wykazane usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane;
Jeżeli Wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji dostaw, wykonywanych wspólnie z innymi Wykonawcami, Wykaz dostaw, o którym mowa w pkt 5, dotyczy dostaw, w których wykonaniu Wykonawca ten bezpośrednio uczestniczył.
3.Informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie:
a)art. 108 ust. 1 pkt 1 i 2 ustawy Pzp,
b)art. 108 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, dotycząca orzeczenia zakazu ubiegania się
o zamówienie publiczne tytułem środka karnego;
2)odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej;
3)Oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania;
4)Wykonawca, który polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby na zasadach określonych w art. 118 ustawy Pzp, złoży dokumenty i oświadczenia, o których mowa w ust. 3 pkt 1-3, dla podmiotu udostępniającego zasoby;
5)Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2023 r. poz. 1689), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej;
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Przedmiotowe środki dowodowe, w szczególności karty charakterystyki lub karty katalogowe lub inne dokumenty potwierdzające spełnianie wymogów zawartych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia:a) dla części nr 6 - dostawy dań gotowych i produktów garmażeryjnych.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Oferta musi zawierać przedmiotowe środki dowodowe w postaci dokumentów (np. kart informacyjnych produktów z zakładowej dokumentacji HACCP) potwierdzających spełnianie przez wszystkie zaoferowane produkty wymagań zawartych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia w Formularzu cenowym, który stanowi Załącznik nr 2F do SWZ;Jeżeli wykonawca nie złoży przedmiotowych środków dowodowych wraz z ofertą lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, zamawiający wezwie do ich złożenia lub uzupełnienia w wyznaczonym terminie zgodnie z art. 107 ust. 2 ustawy Pzp.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania, którego wzór stanowi Załącznik nr 3 do SWZ.SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zgodnie z SWZ.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-11 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem Platformy, pod adresem https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-1fcb2c09-9c8d-4601-9dad-a35ae25f8cbe
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-11 10:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-01-09
INNE PRZETARGI Z WROCŁAWIA
- Dostawa i montaż mebli ulicznych na terenach gminnych we Wrocławiu.
- Świadczenie usług oceny i kwalifikacji skierowań na leczenie uzdrowiskowe w 2025 r.
- Wykonanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej na wykonanie remontu elewacji i izolacji fundamentów budynku przy ul. Ustronie 11 we Wrocławiu
- SZP/242-248/2024 Umowa ramowa na dostawę materiałów biurowych dla Politechniki Wrocławskiej
- Roboty remontowe w gminnych lokalach mieszkalnych w budynkach wspólnot mieszkaniowych we Wrocławiu - 2 ZADANIA.
- Świadczenie usługi zapewnienia dostępu do obiektów sportowo-rekreacyjnych na terenie Polski dla pracowników Akademii Wychowania Fizycznego im. Polskich Olimpijczyków we Wrocławiu
więcej: przetargi w Wrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa art. spożywczych w 2025 roku.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola im. Jana Brzechwy w Trąbkach Wielkich na rok 2025 - Mięso, drób, wędliny
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Kunegundy Pawłowskiej w Trąbkach Wielkich na rok 2025 - produkty ogólnospożywcze.
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 2 w Legionowie na 2025r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Siemianowicach Śląskich w 2025 r. Część warzywa i owoce , pieczywo, drób i wędliny
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 36 WE WROCŁAWIU
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.