Ogłoszenie z dnia 2024-12-04
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00620773/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-11-28
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostawy posiłków na rzecz podopiecznych RPOT w Ignatkach-Osiedle w okresie od dnia 1 stycznia 2025 r. do dnia 31 grudnia 2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Regionalna Placówka Opiekuńczo - Terapeutyczna w Ignatkach - Osiedle
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 387760745
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Jeździecka, 1
1.4.2.) Miejscowość: Ignatki-Osiedle
1.4.3.) Kod pocztowy: 16-001
1.4.4.) Województwo: podlaskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Białostocki
1.4.7.) Numer telefonu: 85 333 32 30
1.4.8.) Numer faksu: 85 333 32 30
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: kancelaria@rpot.wrotapodlasia.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://rpot.wrotapodlasia.pl/
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00630887
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-12-04
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00620773
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (%) (Kryterium 1) Przed zmianą:
90
Po zmianie:
80,00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (%) (Kryterium 2) Przed zmianą:
10
Po zmianie:
20,00
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
a) 2) w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
• Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał uprawnienia stwierdzone aktualną decyzją terenowo podległego Państwowego Inspektora Sanitarnego dot. zakładu przygotowującego posiłki, o której mowa w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023, poz. 1448), potwierdzające, że: - obiekt spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i obrocie środkami spożywczymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów w zakresie produkcji żywności, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością lub obrotem nimi,
- Wykonawca może produkować i obracać żywnością czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz. Decyzja musi dotyczyć prowadzenia żywienia zbiorowego i realizacji usługi w systemie cateringowym;
• System HACCP – wdrożony i stosowany w zakładzie Wykonawcy oraz realizacja usługi wg zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP).
b)3) w zakresie zdolności technicznej i zawodowej:
a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie co najmniej 1 (słownie: jedną) usługi polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków (usługa cateringowa), na kwotę nie niższa niż 250 000,00 zł brutto (dwieście pięćdziesiąt tysięcy złotych) dla jednego zamawiającego, których należyte wykonanie potwierdzone zostanie przez Wykonawcę złożonymi na wezwanie referencjami ,
b) Wykonawca zobowiązany jest do wykazania że dysponuje osobami zdolnymi do realizacji zamówienia, mianowicie:
- 1 osobą posiadającą minimum średnie wykształcenie dietetyka lub technika technologii żywności,
- 1 osobą posiadającą wykształcenie na stanowisku kucharza, posiadającą minimum 5-letni staż pracy na tym stanowisku,
- 1 osobą posiadającą uprawnienia do kierowania pojazdami samochodowymi.
c) Wykonawca zobowiązany jest do wykazania, że dysponuje minimum jednym pojazdem samochodowym przystosowanym do przewozu żywności zatwierdzonym przez terenowo podległego Państwowego Inspektora Sanitarnego.
Po zmianie:
1) w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
• Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał uprawnienia stwierdzone aktualną decyzją terenowo podległego Państwowego Inspektora Sanitarnego dot. zakładu przygotowującego posiłki, o której mowa w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023, poz. 1448), potwierdzające, że: - obiekt spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i obrocie środkami spożywczymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów w zakresie produkcji żywności, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością lub obrotem nimi,
- Wykonawca może produkować i obracać żywnością czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz. Decyzja musi dotyczyć prowadzenia żywienia zbiorowego i realizacji usługi w systemie cateringowym;
• System HACCP – wdrożony i stosowany w zakładzie Wykonawcy oraz realizacja usługi wg zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP).
2) w zakresie zdolności technicznej i zawodowej:
a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli posiada doświadczenie w realizacji usług podobnych, tj. wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie , co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę polegającą na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków (usługa cateringowa), na kwotę nie niższą niż 150.000,00 zł brutto (sto pięćdziesiąt tysięcy złotych zero groszy) dla jednego zamawiającego, których należyte wykonanie potwierdzone zostanie przez Wykonawcę złożonymi dowodami,
b) Wykonawca zobowiązany jest do wykazania że dysponuje osobami zdolnymi do realizacji zamówienia, mianowicie:
- 1 osobą posiadającą minimum średnie wykształcenie dietetyka lub technika technologii żywności,
- 1 osobą posiadającą wykształcenie na stanowisku kucharza, posiadającą minimum 5-letni staż pracy na tym stanowisku,
- 1 osobą posiadającą uprawnienia do kierowania pojazdami samochodowymi.
c) Wykonawca zobowiązany jest do wykazania, że dysponuje minimum jednym pojazdem samochodowym przystosowanym do przewozu żywności zatwierdzonym przez terenowo podległego Państwowego Inspektora Sanitarnego
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia z postępowania - stanowiące
załącznik nr 1A i 1B do SWZ
Po zmianie:
1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć:
a) aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp – zgodnie z Załącznikiem nr 1A i 1B do SWZ; Informacje zawarte w oświadczeniu, stanowią wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
b) zobowiązanie, o którym mowa w § 6 ust. 5 pkt 3 (o ile dotyczy),
2. Zamawiający, zgodnie z art. 274 ustawy Pzp, wzywa Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, jeżeli wymagał ich złożenia w ogłoszeniu o zamówieniu lub dokumentach zamówienia, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych, obejmujących:
a) Oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz. U. z 2024 r., poz. 1616), z innym Wykonawca, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 6 do SWZ
b) odpisu decyzji terenowo właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego dot. zakładu przygotowującego posiłki, o której mowa w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023, poz. 1448), potwierdzające, że: - obiekt spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i obrocie środkami spożywczymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów w zakresie produkcji żywności, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością lub obrotem nimi - Wykonawca może produkować i obracać żywnością czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz. Decyzja musi dotyczyć prowadzenia żywienia zbiorowego i realizacji usługi w systemie cateringowym,
c) Oświadczenia Wykonawcy, że w firmie został wdrożony i jest stosowany system HACCP oraz, że usługa będzie realizowana wg zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) – załącznik nr 2 do SWZ,
d) Wykaz usług wykonanych -w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie co najmniej 1 (słownie: jedną) usługi polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków (usługa cateringowa), na kwotę nie niższą niż 150 000,00 zł brutto (słownie: sto pięćdziesiąt tysięcy złotych) dla jednego zamawiającego, - załącznik nr 7 do SWZ. Do wykazu Wykonawca zobowiązany jest dołączyć dowody, określające czy usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Dowodami tymi są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były lub są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów-oświadczenie Wykonawcy.
e) Wykazu osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnego do wykonywania zamówienia publicznego – załącznik nr 8 do SWZ,
f) Wykaz pojazdów samochodowych skierowanych do realizacji zamówienia – załącznik nr 9 do SWZ.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2024-12-06 12:00
Po zmianie:
2024-12-09 12:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2024-12-06 12:15
Po zmianie:
2024-12-09 12:15
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2025-01-06
Po zmianie:
2025-01-09
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja Strefy Innowacji podczas Krajowych Dni Pola
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Dziennego Domu Seniora w Lubięcinie.
- Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla uchodźców z Ukrainy w okresie maj - październik 2025
- Obsługa cateringowa podczas pikniku okolicznościowego z okazji Dnia Wydziału Samochodów i Maszyn Roboczych PW w dniu 23 maja 2025r.
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas organizacji różnego rodzaju uroczystości, konferencji, działań projektowych oraz spotkań innego typu na potrzeby Gminy Walce
- Usługi w zakresie utrzymania kwatery łowieckiej Kubryk w Nadleśnictwie Milicz w roku gospodarczym 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.