eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Słubice"ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ"



Ogłoszenie z dnia 2024-12-06

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Słubicach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000705019

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Płocka 30

1.5.2.) Miejscowość: Słubice

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-533

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL923 - Płocki

1.5.7.) Numer telefonu: 242778074

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spslubice@slubice.org.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://sp-slubice.edupage.org/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-cad440ca-5716-493a-a427-39b575559826

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00638066

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-06

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00015290/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 „ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ”

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-cad440ca-5716-493a-a427-39b575559826

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która
jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu
„Wykonawca” na Platformie
e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-
Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz
informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
3. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia
ani logowania.
4. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy”
na Platformie e-Zamówienia.
5. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie
postępowania w zakładce „Komunikacja”.
6. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy
plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
7. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
8. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą
skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
9. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres
e-mail: spslubice@slubice.org. (nie dotyczy składania ofert).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Szkoła Podstawowa im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Słubicach, zgodnie z art. 13 ust. 1
i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w
związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy
95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016,str. 1), dalej „RODO”, informuje, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa im. Ojca Świętego Jana Pawła II, z siedzibą: ul. Płocka
30, 09-533 Słubice, , tel.242778074 e-mail: spslubice@slubice.org.pl
2. Inspektorem ochrony danych osobowych w Szkole Podstawowej jest pani Agnieszka Maciaszek Kontakt z Inspektorem Ochrony
Danych Osobowych: 242778074,
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o
udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup artykułów spożywczych do stołówki szkolnej”
4. Odbiorcami danych osobowych są lub mogą zostać: podmioty, którym na podstawie umowy powierzono przetwarzanie danych
osobowych, operatorzy pocztowi i firmy kurierskie, banki organy administracji publicznej w tym inne jednostki samorządu
terytorialnego lub urzędy państwowe w zakresie, w jakim będzie to wynikać z przepisów prawa zobowiązujących do udostępnienia
tych danych, podmioty, którym Administrator ma obowiązek przekazać dane na podstawie obowiązujących przepisów prawa - min. w
oparciu o art.18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019r. (t.j.Dz. U. 2023 poz. 1605 ze zm.) Prawo Zamówień publicznych.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, przez okres 5 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas
trwania umowy, nie dłużej jednak niż lat 15;
6. Podanie danych osobowych w związku z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie jest obowiązkowe,
ale może być warunkiem niezbędnym do wzięcia w nim udziału, a następnie wykonywania umowy. W przypadku nie podania danych
Zamawiający może odrzucić ofertę.
7. Posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych z tym zastrzeżeniem, że sprostowanie lub uzupełnienie nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub
postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP*;
• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych
osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
______________________
15
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu
oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia
korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy
interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 2

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Chleb delikatesowy 0,5kg mąka pszenna,mąka żytnia, woda,mąka ziemniaczana,sól,drodżdże szt 500
2 Chleb ziarnisty 0,60kg mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik,sezam,soja,siemie lniane,otręby pszenne,sól,drodżdże,woda szt 170
3 Bułka kielecka 0,20kg mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże,sól,cukier szt 46
4 Bułka poznańska 0,09kg mąka pszenna, woda, drożdże, sól,mąka żytnia,cukier, olej szt 1 100
5 Bułka rodzinna mąka pszenna,woda,siemię lniane,nasiona słonecznika,otręby pszenne, sezam,drożdże,olej,woda, sól,sezam roślinny szt 30
6 Bułka grahamka 0,09kg mąka pszenna grahamka,mąka pszenna,słonecznik,drożdże,cukier, sól, olej szt 360
7 Bułka kajzerka 0,05kg mąka pszenna,drożdże,sól, cukier,woda szt 1 380
8 Bułka tarta 400g mąka pszena, woda,sól, drodżdże szt 800

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena (C) – waga 60%(pkt)
Termin płatności faktury – waga 40%(pkt)
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty.
Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru:
Cena (C) - waga 60%(pkt)
C=C_min/C_o x 60 pkt
gdzie,
Cmin – cena brutto oferty najtańszej
Co – cena brutto oferty ocenianej
Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w
Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek
konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni.
Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów)
Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela:
Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów
1. 14 dni 0
2. 30 dni 40
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym
kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P=C +G
gdzie,
C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”
G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury”
P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej
Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 jogurt grecki gęsty 400g mleko ,smietanka, mleko zagęszczone odtłuszczone,żywe kultury bakterii jogurtowych 400g szt 850
2 Jogurt grecki kg mleko ,smietanka, mleko zagęszczone odtłuszczone,żywe kultury bakterii jogurtowych 5kg szt 15
3 masło polskie 200 min. zawartość tłuszczu 82%, bez dodatków roślinnych, nie zawierające barwników i konserwantów 200g szt 1 000
4 Mleko 2% butelka kl. I, bez konserwantów,pasteryzowane, bez barwników, bez ulepszaczy 1l szt 1 500
5 ser biały tłusty kl. I, świeży, w składzie mleko i kultury bakterii kwasu mlekowego, bez polepszaczy, bez GMO, bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów, 1kg kg 300
6 Ser żółty blok "kl. I, podpuszczkowy dojrzewający, typu holenderskiego, pełnotłusty,
zawierający: mleko krowie, kultury bakterii, sól, bez tłuszczów roślinnych, bez konserwantów, różne gatunki np.: zamojski, tylżycki królewski, podlaski, edamski, morski, gouda, salami.Typu Wiejski Dworek lub zamiennik" 1kg kg 100
7 Śmietana 18% kubek śmetanka pasteryzowana,skrobia modyfikowana kukurydziana,,mączka chleba świętojańskiego,kultury bakterii mlekowych 400g szt 300
8 ŚMIETANA 18% 1KG śmetanka pasteryzowana,skrobia modyfikowana kukurydziana,,mączka chleba świętojańskiego,kultury bakterii mlekowych 1kg SZT 400
9 Śmietana kremówka 1l śmietanka,stabiliator.Typu piątnica lub zamiennik 1l szt 220
10 margaryna 250g tłuszcz roślinny do wypieków,oleje roślinne,woda,emulugatory,preparat serwatkowy,typu Kasia lub zamiennik 250g szt 50
11 masło roślinne kostka oleje roślinne, woda,emulugatory,sól,aromat,regulator kwasowościwitaminy 200g szt 400
12 ser mozarella pasteryzowane mleko krowie,sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakteri, kwas cytrynowy,woda ,sól 200g szt 10
13 pierogi z serem mąka pszenna, ser twarogowy,woda, cukier, skrobia ziemniaczana,pasteryzowane jaja płynne,olej rzepakowy, aromat waniliowy.produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia 400g szt 1 500
14 serek biały kremowy serek śmietankowy, mleko pasteryzowane i śmietana, sól, białka mleka 200g szt 20
15 smalec kostka tłuszcz wieprzowy 200g szt 30
16 barszcz biały butelka woda,mąka żytnia,sól,aromaty,substancja konserwująca-sorbinian potasu 500ml szt 270
17 żur butelka woda, mąka żytnia,mąka pszenna,sol,czosnek,ziele angielskie,liśc laurowy 500ml szt 270
18 mleko kokosowe woda,wsad kokosowy,wapń,sól morska, witaminy B12 i D2.Typu Alpro lub zamiennik 1l szt 40
19 ser feta ser miękki solankowy krojony.Typu Melovita lub zamiennki 2kg szt 10
20 pierogi z mięsem 400g mięso wieprzowe 40%, mąka pszenna,cebula,bułka tarta, woda, olej rzepakowy,sól, przyprawy. Typu Wesoła Rodzinka lub zamiennik 400g szt 1 200
21 ser żółty 250g mleko, chlorek wapnia,kultury bakterii. Typu Mlekovita lub zamiennik 250g szt 44
22 ser żółty plasterki mleko, chlorek wapnia,kultury bakterii. Typu Mlekovita lub zamiennik 150g szt 33

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena (C) – waga 60%(pkt)
Termin płatności faktury – waga 40%(pkt)
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty.
Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru:
Cena (C) - waga 60%(pkt)
C=C_min/C_o x 60 pkt
gdzie,
Cmin – cena brutto oferty najtańszej
Co – cena brutto oferty ocenianej
Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w
Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek
konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni.
Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów)
Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela:
Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów
1. 14 dni 0
2. 30 dni 40
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym
kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P=C +G
gdzie,
C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”
G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury”
P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej
Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 ananas puszka ananas, woda, cukier, regulator kwasowości,kwas cytrynowy 3kg szt 20
2 Bazylia opakowanie suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu.Typu Cykoria lub zamiennik 100g szt 15
3 brzoskwinia puszka brzoskwinie bez pestek,woda, cukier, regulator kwasowości,kwas cytrynowy 420g szt 4
4 Biszkopty bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów produkty powinny być zgodne z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 26 lipca 2017r. 90g szt 8
5 ciastka kruche mąka pszenna,jajka,mleko w prosku,sól, cukier kg kg 7
6 ciastka owsiane mąka owsiana, mąka pszenna,,płatki owsiane,otręby owsiane, tłuszcz kokosowy,mleko w proszku, sól kg kg 8
7 cukier waniliowy cukier,aromat,.Produkt może zawierać gluten,jaja,mleko,soję,orzechy 30g szt 700
8 cukier puder cukier,substancja przeciwzbrylająca,maltodestryna 1kg szt 12
9 Cukier biały 1000g kg 440
10 Cynamon mielony bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu. 15g szt 24
11 Czosnek granulowany zmielony czosnek,bez sztucznych barwników 200g szt 60
12 Drożdże drożdże 100g szt 65
13 Fasola biała drobna torebka fasola biała 100% typu Kupiec luz zamiennik 1kg szt 95
14 Fasola czerwona puszka fasola,sól, woda typu Pudliszki lub zamiennik 400g szt 50
15 fasola biała puszka fasola,sól, woda typu Pudliszki lub zamiennik 400G SZT 50
16 Gorczyca przyprawa 100% owoców, gładki i z kawałkami owoców, słodzony sokiem jabłkowym 30g szt 60
17 Herbata malina truskawka kwiat hibiskusa, owoc maliny,owoc truskawki,korzeń lukrecji.Typu Loyd lub zamiennik 40g szt 140
18 Herbata zwykła 100torebek mieszanka herbat czarnych,typu Minutka lub zamiennik 140g szt 45
19 Groszek ptysiowy masa jajowa,mąka pszenna, tluszcz roślinny. Typu Mamut lub zamiennik 500g szt 30
20 Groch połówki groch łuskany typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 30
21 Groch połówki 3kg groch łuskany typu Kupiec lub zamiennik 3KG SZT 16
22 Groszek zielony puszka groszek zielony,woda,sól.Typu Davtona lub zamiennik 400g szt 80
23 Sok marchew,mango przecier z marchewki,przecier z mango,,przecier z jabłek,cukier trzcinowy.Typu Kubuś lub zamiennik 900ml szt 140
24 Kwasek cytrynowy kwasek cytrynowy.Typu Delecta lub zamiennik 20g szt 65
25 Liść laurowy liść laurowy suszony, typu Cykoria lub zamiennik 100g szt 150
26 Sól kamienna sól kamienna typu Prymat lub zamiennik 1000g szt 35
27 ketchup łagodny przecier pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy,sól,skrobia kukurydziana,armoat naturalny, typu Pudliszki lub zamiennik 480g szt 45
28 Kakao bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów, typu Decomoreno lub zamiennik 150g szt 10
29 kasza gryczana ciemna 4/100 w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 80
30 Kasza gryczana ciemna 3kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 3kg szt 20
31 Kasza jaglana 4/100 w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 60
32 Kasza jaglana 3kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 3kg szt 20
33 Kasza jęczmienna 4/100 w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 400
34 Kasza jęczmienna 3kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 3kg szt 20
35 Kasza gryczana biała 4/100 w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 50
36 Kasza pęczak w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 5kg szt 10
37 Kasza gryczana biała 5kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 5kg szt 10
38 Kasza kuskus izraelski w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, 5kg szt 10
39 Kasza manna błyskawiczna w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 1000g szt 20
40 Kawa inka klasyczna bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów 150g szt 11
41 Koncentrat pomidorowy Zawartość ekstraktu 30% +/-2%, typu Łowicz lub zamiennik 190g szt 200
42 koncentrat pomidorowy Zawartość ekstraktu 30% +/-2%, typu Davtona lub zamiennik 1kg szt 60
43 Majeranek zioła suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów, typu Cykoria lub zamiennik 100 szt 30
44 Makaron nitka typu Goliard lub zamiennik 250g szt 240
45 Makaron nitka mąka pszenna,jajka,woda,sól. Typu Lubella lub zamiennik 2kg szt 80
46 makaron razowy spagetti typu Makarony polskie lub zamiennik 400g szt 200
47 makaron razowy spagetti typu Lubella lub zamiennik 1kg szt 80
48 Makaron wstążka typu Lubella luz zmaiennik 500g szt 1200
49 Makaron pióra typu Lubella lub zamiennik 2kg szt 40
50 Makaron świderki typu Lubella lub zamiennik 2kg szt 40
51 Makaron kokardki typu Lubella lub zamiennik 2kg szt 40
52 Mięta herbata mięta suszona.Typu Herbapol lub zamiennik 40g szt 130
53 Mąka pszenna typu Królewska lub zamiennik 1kg szt 350
54 zioła ogrodowe do sałatki sól,cukier,natka pietruszki,gorczyca mielona,cebula suszona,szczypiorek suszony,pieprz czarny,kurkuma,czosnek mielony,kwas cytrynowy. Typu Knorr lub zamiennik 700g szt 4
55 Mąka ziemniaczana typu Kupiec lub zamiennik 1000g szt 320
56 Musztarda sarebska woda, gorczyca biała i czarna,ocet spirytusowy,cukier,sól,przyprawy,estragon, typu Kamis lub zamiennik 185g szt 40
57 Miód naturalny Kraj pochodzenia -Polska 3000g szt 100
58 Olej 5l bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów zawartość produktu netto min. 80%, typu Kujawski lub zamiennik 5l szt 300
59 Oregano suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów, typu Kamis lub zamiennik 100g szt 20
60 baton bez polewy olej palmowy,mąka pszenna,mleko w proszku,wiorki kokosowe,aromat naturalny, rwgulator kwasowowości typu Princes lub zamiennik 37g szt 100
61 Pieprz czarny mielony suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.typu Galeo lub zamiennik 500g szt 50
62 Pieprz ziarnisty suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.Typu Galeo lub zamiennik 100g szt 30
63 Płatki kukurydziane 800g w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Corn Flakes lub zamiennik 800g szt 210
64 Płatki jaglane w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 45
65 Płatki owsiane górskie w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 45
66 Płatki owsiane pełnoziarniste w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 45
67 Płatki ryżowe w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych,typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 50
68 Soczewica czerwona w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Melvit lub zamiennik 400g szt 180
69 Płatki orkiszowe w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 30
70 Otręby pszenne otręby pszenne typu Sante lub zamiennik 150g szt 40
71 Papryka ostra suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.Typu Ziołopex lub zamiennik 100g szt 35
72 Papryka słodka suszona papryka,bez dodatków sztucznych barwników,wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.Typu Cykoria lub zamiennik 100g szt 250
73 Sól morska jodowana z potasem o obniżonej zawartości sodu sól morska jodowana,sól potasowa, typu Sante lub zamiennik 350g szt 900
74 Pieprz cytrynowy sól, przyprawy,warzywa suszone,kwas cytrynowy,cukier,ckórka cytrynowa.Typu Cykoria lub zamiennik 20g szt 45
75 Pomidor pulpa Pomidory 65%,regulator kwasowości,,sok pomidorowy34,9%, typu Pudliszki lub zamiennik 2,5kg szt 100
76 pomidor krojony puszka Pomidory 65%,regulator kwasowości,,sok pomidorowy34,9%, typu Pudliszki lub zamiennik 2,5kg szt 100
77 Wafle ryżowe bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.Typu Kupiec lub zamiennik 120g szt 80
78 proszek do pieczenia substancje spulchniające,mąka pszenna.Typu Dr.Oetker lub zamiennik 30g szt 50
79 Rozmaryn zioła suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów,typu Kamis lub zamiennik 150g szt 25
80 Słonecznik łuskany pestki słonecznika typu Emix lub zamiennik 100g szt 8
81 Sok jabłkowy sok jabłkowy 100%,witamina C typu Tymbark lub zamiennik 1L szt 15
82 Ryż op 4x100g, biały, parboiled, w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych. 400g szt 200
83 ryż biały parboilet 3kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych. 3kg szt 160
84 sok marchew,malina,jabłko woda, przecier marchwiowy,,cukier trzcinowy,przecier malinowy,przecier jabłkowy,kwas cytrynowy i askorbinowy.Typu Kubuś lub zamiennik 900ml szt 30
85 sok multiwitamina sok z jabłek, pomarańczy, marchwi,ananasów,mango,marakui,liczi,figi kaktusowej,naturalny typu Tymbark lub zamiennik 1L szt 140
86 Sok pomarańczowy sok z pomarańczy, naturalny.Typu Tymbark luz zamiennik 1L szt 15
87 Sok jabłkowy 100% z zagęszczonego sokuz jabłek,pasteryzowany typu Tymbark lub zamiennik 0,20 l szt 100
88 Szczaw konserwowy szczaw ukwaszony,sól, typu Urbanek lub zamiennik 900ml szt 120
cd w zał. nr 7 do swz

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena (C) – waga 60%(pkt)
Termin płatności faktury – waga 40%(pkt)
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty.
Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru:
Cena (C) - waga 60%(pkt)
C=C_min/C_o x 60 pkt
gdzie,
Cmin – cena brutto oferty najtańszej
Co – cena brutto oferty ocenianej
Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w
Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek
konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni.
Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów)
Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela:
Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów
1. 14 dni 0
2. 30 dni 40
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym
kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P=C +G
gdzie,
C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”
G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury”
P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej
Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Arbuz klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 50
2 Banany klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 800
3 borówka 125g klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 15
4 burak czerwony klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 300
5 brzoskwinia klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 3
6 Cebula stara klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 300
7 chrzan korzeń klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 12
8 Cytryna klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 60
9 Czosnek - główka klasy I, kraj pochodzenia: Polska, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt. 130
10 czereśnia świeża klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 2
11 Kapusta stara klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 200
12 Kapusta młoda klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 220
13 Kapusta czerwona klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 220
14 kiwi kosz klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 15
15 koper do ogórków kiszonych suszony,bez konserwantów szt 30
16 kapusta włoska klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych,( masa główki 800g-1000g).Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 150
17 Kapusta kiszona 5kg wiaderko klasy I, z kapusty białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, poszatkowanej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji. Niedopuszczalne obce smaki, zapachy, smak mocno słony, nie kwaśny, stęchły, objawy pleśnienia, psucia, niedostateczna ilość soku (wysuszenie), obecność szkodników, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zabrudzenia. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 70
18 Kapusta pekińska klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 200
19 Kiwi klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 350
20 Koper zielony klasy I, w pęczkach o masie 15-20g, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 150
21 Mandarynki klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 140
22 Marchewka obrana klasy I, odmiany: Karotka, Atol, Karina, Polka, Koral, Dolanka, Amsterdamska, Lenka, Selecta, Fantazja, Perfekcja, Regulska, cała, bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, usuwania naci, pakowania. Nie zdrewniała, bez oznak świadczących o wrastaniu korzenia w pęd nasienny. bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachówi/lub smaków. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 400
23 pieczarki klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 285
24 Nektaryna klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 6
25 Ogórek zielony klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 850
26 Ogórki kiszone klasy I, produkt ze świeżych ogórków i naturalnych przypraw smakowych, poddany naturalnemu procesowi fermentacji, smak i zapach charakterystyczny dla prawidłowo ukiszonych ogórków, aromatyczny słono kwaśny. Niedopuszczalne są obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, nie kwaśny, stęchły objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość, obecność szkodników, brak oznakowana opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 miesiące. kg 10
27 Papryka czerwona klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 200
28 Pietruszka korzeń obrana klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Nie zdrewniała, bez oznak świadczących o wrastaniu korzenia w pęd nasienny. bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowe do, bez obcych zapachówi/lub smaków. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 200
29 Pietruszka natka klasy I, w pęczkach o masie 80-100g, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni pęczek 80- 100g 130
30 Pomidory klasy I, różne odmiany, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 100
31 Por klasy I, świeży, średnica w części białej od 3,5 cm-5cm, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 115
32 Rzodkiewka pęczek klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni pęczek 150 200g 120
33 Sałata lodowa klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt. 180
34 Sałata masłowa klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt. 450
35 seler obrany klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 130
36 Szczypior klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni pęczek 80- 100g 10
37 winogron klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 450
38 Truskawki klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 10
39 Maliny klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni 125G 10
40 Jabłko klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 2 000
41 Gruszka klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 900
42 Śliwka klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 300
43 Cebula młoda klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 350
44 Ziemniaki młode klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 4 600
45 ogórki gruntowe klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 300
46 ziemniaki stare klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. kg 4 800
47 cukinia klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. kg 130

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena (C) – waga 60%(pkt)
Termin płatności faktury – waga 40%(pkt)
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty.
Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru:
Cena (C) - waga 60%(pkt)
C=C_min/C_o x 60 pkt
gdzie,
Cmin – cena brutto oferty najtańszej
Co – cena brutto oferty ocenianej
Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w
Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek
konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni.
Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów)
Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela:
Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów
1. 14 dni 0
2. 30 dni 40
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym
kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P=C +G
gdzie,
C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”
G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury”
P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej
Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Pierś gotowana z kurczaka gat I pierś z indyka gotowana,min 56%mięsa ,woda,sól, typu Indykpol lub zamiennik kg 15,00
2 Filet z kurczaka gat I mięso świeże, nie mrożone, bez kości,zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%, mięso bez nastrzyków kg 1 000
3 Ćwiartka z kurczaka gat I mięso świeże, nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 10% kg 190
4 Podudzie z kurczaka gat I mięso świeże, nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 10% kg 260
5 Udziec z kurczaka gat I mięso świeże, nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 10% kg 325
6 Mielone łopatkowe gat I mięso świeże,wieprzowe, nie mrożone, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%, mięso bez nastrzyków kg 1 100
7 Kości wędzone gat I kości wędzone wieprzowe kg 180
8 schab wieprzowy b/kości gat I mięso świeże, nie mrożone, gruby ,jednolity, zawartość tłuszczu nie większa niż 10%, mięso bez nastrzyków kg 400
9 karkówka wieprzowa b/kości gat I mięso świeże, nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 20%, mięso bez nastrzyków kg 440
10 Wieprzowina gat I mięso wieprzowe,nie mrożone,bez nastrzyków kg 360
11 Porcje rosołowe gat I mięso świeże, drobiowe,nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 20%, mięso bez nastrzyków kg 900
12 Kury rosołowe gat I mięso świeże, drobiowe,nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 20%, mięso bez nastrzyków kg 100
13 Kurczak gotowany gat I mięso wieprzowe min 66%,woda,sól,w osłonce niejadalnej.Typu Madej Wróbel luz zamiennik kg 10
14 Polędwica z pieca gat I mięso wieprzowe min 63%,woda,sól,,osłona niejadalna.Typu Peklimar lub zamiennik kg 10
15 Kiełbasa krakowska sucha wieprzowa gat I mięso wieprzowe min 57%mięsa,sól,woda.Typu JBB lub zamiennik kg 10
16 Kiełbasa śląska gat I Mięso wieprzowo-drobiowe,Mięso wieprzowe min 80% mięsa ,wędzone parzone,naturalne sladniki,lub zamiennik kg 450
17 Kiełbasa biała surowa gat I Mięso wieprzowe,Mięso wieprzowe min 80% mięsa ,naturalne składniki, typu Olewnik lub zamiennik kg 420
18 żywiecka gat I mięso wieprzowe min 77,7%, woda,sól.Typu JBB albo zamiennik kg 10
19 Wątróbka drobiowa gat I wątróbka drobiowa,bez konserwantów kg 160
20 Parówki z szynki 110g gat I mięso z szynki wieprzowej 95%,sól,przyprawy,cuker,białko wieprzowe.Typu Tarczyński lub zamiennik szt 400
21 Polędwica miodowa gat I woda,filet z kurczaka min 41,4%,skórki wieprzowe.Typu JBB lub zamiennik kg 10
22 Polędwica sopocka gat I mięso wieprzowe min. 71%,sól,woda,bez osłonki.Typu Viola lub zamiennik kg 16
23 Szynka z wędzarni gat I mięso drobiowe min 67%,woda,sól,osłonka niejadalna.Typu Polonus lub zamiennik kg 10
24 Rolada drobiowa gat I mięso drobiowe z kurczaka min 53%,woda,sól,,osłonka niejadalna. Typu Kraina Smaków lub zamiennik kg 10
25 Szynka królewska gat I mięso wieprzowe,sól,przyprawy.Typu Krakus lub zamiennik kg 10
26 Schab gotowany gat I mięso wieprzowe,sól,przyprawy,lub zamiennik kg 10
27 szynkowa ze starej wędzarni gat I mięso wieprzowe min 57%mięsa,sól,woda.Typu Peklimarlub zamiennik kg 10
28 Polędwica z majerankiem gat I mięso drobiowe min 67%,woda,sól,majeranek,osłonka niejadalna. Lub zamiennik kg 10
29 słonina wieprzowa gatI 100%słoniny kg 32
30 Podgardle wieprzowe gat1 100% podgardla kg 12

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena (C) – waga 60%(pkt)
Termin płatności faktury – waga 40%(pkt)
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty.
Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru:
Cena (C) - waga 60%(pkt)
C=C_min/C_o x 60 pkt
gdzie,
Cmin – cena brutto oferty najtańszej
Co – cena brutto oferty ocenianej
Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w
Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek
konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni.
Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów)
Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela:
Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów
1. 14 dni 0
2. 30 dni 40
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym
kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P=C +G
gdzie,
C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”
G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury”
P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej
Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Brokuł różyczki "bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie
może być krótszy niż 3 mies." 2,5 kg opak. 220
2 borówka "bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie
może być krótszy niż 3 mies." 2,5kg kg 30
3 włoszczyzna paski marchew, pietruszka,seler, por.Termin ważności nie moze być krótszy niż 3mies 2,5 kg opak. 450
4 Fasola szparagowa zielona cięta gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5 kg opak. 130
5 czarna porzeczka gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg opak. 38
6 Kalafior gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5 kg opak. 220
7 jeżyna gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg opak. 15
8 Mieszanka 7 składnikowa gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Skład: marchew kostka, kalafior, fasola szparagowa, seler, brukselka, pasternak, por plastry. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5 kg opak. 60
9 mieszanka wieloowocowa gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Skład: śliwka, truskawka, wiśnia, czarna i czerwona porzeczka. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg opak. 40
10 rabarbar pokrojony,czysty. Termin ważności nie może być krótszy niż 3mies. 2,5kg kg 40
11 Truskawka gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg szt 270
12 śliwka bez pestek,,nie sklejone,bez glazury. Termin ważności nie krotszy niż 3mies. 2,5kg szt 20
13 Maliny gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg szt 40
14 wiśnia bez pestek,nie sklejona, bez glazury. Termin ważności nie krotszy niż 3mies. 2,5kg szt 40
15 szpinak 100% szpinaku rozdrobnionego lub w całości typu Apetitto lub zamiennik.Termin ważności nie krótrzy niż 3miesiące 2,5kg szt 50
16 marchewka kostka "marchew obrana,pokrojona w kostkę, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie
może być krótszy niż 3 mies." 2,5kg szt 160
17 marchewka baby "marchew obrana, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie
może być krótszy niż 3 mies." 2,5kg szt 50

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena (C) – waga 60%(pkt)
Termin płatności faktury – waga 40%(pkt)
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty.
Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru:
Cena (C) - waga 60%(pkt)
C=C_min/C_o x 60 pkt
gdzie,
Cmin – cena brutto oferty najtańszej
Co – cena brutto oferty ocenianej
Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w
Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek
konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni.
Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów)
Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela:
Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów
1. 14 dni 0
2. 30 dni 40
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym
kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P=C +G
gdzie,
C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”
G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury”
P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej
Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Morszczuk bez skóry ryby mrożone SHP/mrożone ciekłym azotem -glazura nie może przekraczać 5% a termin ważności nie krótszy niż 3 mies. Ryba bez ości. Może być zamiennik kg 500
2 Paluszki rybne paluszki rybne panierowane z mintaja, wstępnie podsmażane. Filet z mintaja 53%, mąka przenna, przyprawy, olej rzepakowy kg 800
3 tuńczyk w oleju tuńczyk,olej sojowy,sól,typu Graal lub zamiennik 170g 22
4 Makrela w oleju filet z makreli,olej rzepakowy,sól,typu Łosoś lub zamiennik 170g 22
5 miruna bez skóry w szaterpaku ryby mrożone SHP/mrożone ciekłym azotem -glazura nie może przekraczać 5% a termin ważności nie krótszy niż 3 mies. Ryba bez ości. W szaterpaku max. 10%wodyMoże być zamiennik kg 150

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena (C) – waga 60%(pkt)
Termin płatności faktury – waga 40%(pkt)
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty.
Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru:
Cena (C) - waga 60%(pkt)
C=C_min/C_o x 60 pkt
gdzie,
Cmin – cena brutto oferty najtańszej
Co – cena brutto oferty ocenianej
Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w
Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek
konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni.
Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów)
Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela:
Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów
1. 14 dni 0
2. 30 dni 40
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym
kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P=C +G
gdzie,
C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”
G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury”
P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej
Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Jajka klasa A L od kur karmionych paszą bez GMO szt. 13 000

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142300-1 - Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena (C) – waga 60%(pkt)
Termin płatności faktury – waga 40%(pkt)
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty.
Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru:
Cena (C) - waga 60%(pkt)
C=C_min/C_o x 60 pkt
gdzie,
Cmin – cena brutto oferty najtańszej
Co – cena brutto oferty ocenianej
Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w
Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek
konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni.
Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów)
Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela:
Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów
1. 14 dni 0
2. 30 dni 40
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym
kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P=C +G
gdzie,
C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”
G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury”
P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej
Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę- jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednio z
załączonych dokumentów
2. w przypadku złożenia oferty wspólnej- pełnomocnictwo udzielone liderowi
3. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby- załącznik nr 5 lub inny podmiotowy środek dowodowy (jeżeli dotyczy)
4. Oświadczenie art. 117 ust. 4 PZP- wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie - załącznik nr 6
5. Arkusze kalkulacyjne - załącznik nr 7

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

w przypadku złożenia oferty wspólnej do oferty należy załączyć pełnomocnictwo udzielone liderowi oraz oświadczenie z art.
117 ust.4 załącznik nr 6 do SWZ

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

szczegóły znajdują się w załączniku nr 4 do SWZ projektowane postanowienia umowy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-16 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: www.ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-16 09:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-01-14

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.