eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy Dwór MazowieckiDostawy mięsa i wędlin dla Nowodworskiego Centrum Medycznego w Nowym Dworze Mazowieckim.



Ogłoszenie z dnia 2024-12-06

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy mięsa i wędlin dla Nowodworskiego Centrum Medycznego w Nowym Dworze Mazowieckim.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Nowodworskie Centrum Medyczne w Nowym Dworze Mazowieckim

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000306733

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Miodowa 2

1.5.2.) Miejscowość: Nowy Dwór Mazowiecki

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-100

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zampub@ncm.med.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.ncm.med.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy mięsa i wędlin dla Nowodworskiego Centrum Medycznego w Nowym Dworze Mazowieckim.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7d650bbd-b3a9-4d04-9535-75f8bcfad576

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00639146

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-06

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00234070/08/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.9 Dostawa mięsa i wędlin dla Nowodworskiego Centrum Medycznego w Nowym Dworze Mazowieckim

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ncm.ezamawiajacy.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu Platformy znajdującej się pod adresem: https://ncm.ezamawiajacy.pl
2. W wyjątkowych sytuacjach Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej – korespondencję należy kierować na adres zampub@ncm.med.pl.
3. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy przekazują elektronicznie za pośrednictwem Platformy znajdującej się pod adresem: https://ncm.ezamawiajacy.pl w zakładce „Korespondencja” lub na adres e-mail: zampub@ncm.med.pl.
4. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia lub informacje, które wpłyną do Zamawiającego, uważa się za dokumenty złożone w terminie, jeśli ich czytelna treść dotrze do Zamawiającego przed upływem tego terminu. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich wpływu na Platformę.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Do przygotowania oferty konieczne jest posiadanie przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy kwalifikowanego podpisu elektronicznego, podpisu zaufanego lub podpisu osobistego.
2. Ofertę składa się pod rygorem nieważności w formie elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3. Zamawiający określa dopuszczalny format kwalifikowanego podpisu elektronicznego, jako:
1) dokumenty w formacie „pdf" zaleca się podpisywać formatem PAdES,
2) dopuszcza się podpisanie dokumentów w formacie innym niż „pdf", wtedy będzie wymagany oddzielny plik z podpisem. W związku z tym Wykonawca będzie zobowiązany załączyć prócz podpisanego dokumentu oddzielny plik z podpisem.
4. Zamawiający określa niezbędne wymagania sprzętowo - aplikacyjne umożliwiające pracę na Platformie Zakupowej tj.:
1) Stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;
2) Komputer klasy PC lub MAC spełniający wymagania zainstalowanego systemu operacyjnego oraz wymagania używanej przeglądarki internetowej;
3) Zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa w wersji wspieranej przez producenta obsługująca TLS 1.2;
4) Zainstalowany program Acrobat Reader lub inny obsługujący pliki w formacie .pdf.
5. Zamawiający określa dopuszczalne formaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 2 GB w txt, rtf, pdf ,xps, odt, ods, odp, doc, xls, ppt, docx, xlsx, pptx, csv, jpg, jpeg, tif, tiff, geotiff, png, svg, wav, mp3, avi, mpg, mpeg, mp4, m4a, mpeg4, ogg, ogv, zip, tar, gz, gzip, 7z, html, xhtml, css, xml, xsd, gml, rng, xsl, xslt, TSL, XMLsig, XAdES, CAdES, ASIC, XMLenc.
6. Zamawiający określa informacje na temat kodowania i czasu odbioru danych tj.:
1) Plik załączony przez Wykonawcę na Platformie Zakupowej i zapisany, widoczny jest w Systemie, jako zaszyfrowany – format kodowania UTF8. Możliwość otworzenia pliku dostępna jest dopiero po odszyfrowaniu przez Zamawiającego po upływie terminu otwarcia ofert.
7. Oznaczenie czasu odbioru danych przez Platformę stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego odpowiednim źródłem czasu.
8. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. 2020, poz. 2452).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
• administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Nowodworskie Centrum Medyczne w Nowym Dworze Mazowieckim, ul. Miodowa 2, 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki;
• inspektorem ochrony danych osobowych w Nowodworskim Centrum Medycznym w Nowym Dworze Mazowieckim jest pan Sławomir Pałka, kontakt: slawomir.palka@ncm.med.pl , tel.: 22 765 83 04 *;
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „Dostawy mięsa i wędlin dla Nowodworskiego Centrum Medycznego w Nowym Dworze Mazowieckim” nr sprawy: 24/DZ/24 oraz zawarcia umowy, a podstawą prawną ich przetwarzania jest obowiązek prawny stosowania sformalizowanych procedur udzielania zamówień publicznych spoczywających na Zamawiającym;
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych(tekst jedn. Dz. U. z 2024., poz. 1320 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;
• Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 i ust. 4 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
• posiada Pani/Pan:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**;
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
• nie przysługuje Pani/Panu:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 24/DZ/24

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 4

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso wieprzowe

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15412100-0 - Tłuszcze zwierzęce

15113000-3 - Wieprzowina

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena oferty w kryterium „Cena” będzie dokonana na podstawie matematycznego wyliczenia ilości punktów z następującego wzoru:
cena oferty najniższej
ilość punktów w kryterium „Cena” = -------------------------------------- x 60 pkt
cena oferty badanej
2. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 60 punktów w kryterium „Cena”.
3. Ocena oferty w kryterium „Termin płatności” będzie dokonana w następujący sposób: za minimalny termin płatności – 30 dni oferta otrzyma 0 punktów. Za przedłużenie terminu płatności powyżej 30 dni o każdy 1 dzień Wykonawca otrzyma 1 mały punkt (tj. za termin płatności 31 dni – 1 punkt, za termin płatności 32 dni – 2 punkty itd.) . Wykonawca może zaoferować termin płatności maksymalnie 60 dni i otrzyma wówczas 30 małych punktów, co jest maksymalną liczbą małych punktów w kryterium „Termin płatności”.
4. Punktacja w kryterium „Termin płatności” zostanie wyliczona z następującego wzoru:
liczba małych punktów oferty badanej
ilość punktów w kryterium „Termin płatności” = -------------------------- x 40 pkt
maksymalna liczba małych punktów
5. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 40 punktów w kryterium termin płatności.
6. Punktacja będzie wyliczana z poniższego wzoru:
Liczba uzyskanych punktów = Ic + ltp
gdzie:
Ic - ilość punktów w kryterium „Cena”
ltp - ilość punktów w kryterium „Termin płatności"
7. Komisja może przyznać wykonawcy maksymalnie 100 punktów za wszystkie kryteria.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso drobiowe

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena oferty w kryterium „Cena” będzie dokonana na podstawie matematycznego wyliczenia ilości punktów z następującego wzoru:
cena oferty najniższej
ilość punktów w kryterium „Cena” = -------------------------------------- x 60 pkt
cena oferty badanej
2. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 60 punktów w kryterium „Cena”.
3. Ocena oferty w kryterium „Termin płatności” będzie dokonana w następujący sposób: za minimalny termin płatności – 30 dni oferta otrzyma 0 punktów. Za przedłużenie terminu płatności powyżej 30 dni o każdy 1 dzień Wykonawca otrzyma 1 mały punkt (tj. za termin płatności 31 dni – 1 punkt, za termin płatności 32 dni – 2 punkty itd.) . Wykonawca może zaoferować termin płatności maksymalnie 60 dni i otrzyma wówczas 30 małych punktów, co jest maksymalną liczbą małych punktów w kryterium „Termin płatności”.
4. Punktacja w kryterium „Termin płatności” zostanie wyliczona z następującego wzoru:
liczba małych punktów oferty badanej
ilość punktów w kryterium „Termin płatności” = -------------------------- x 40 pkt
maksymalna liczba małych punktów
5. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 40 punktów w kryterium termin płatności.
6. Punktacja będzie wyliczana z poniższego wzoru:
Liczba uzyskanych punktów = Ic + ltp
gdzie:
Ic - ilość punktów w kryterium „Cena”
ltp - ilość punktów w kryterium „Termin płatności"
7. Komisja może przyznać wykonawcy maksymalnie 100 punktów za wszystkie kryteria.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wędliny wieprzowe

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena oferty w kryterium „Cena” będzie dokonana na podstawie matematycznego wyliczenia ilości punktów z następującego wzoru:
cena oferty najniższej
ilość punktów w kryterium „Cena” = ------------------------------------ x 60 pkt
cena oferty badanej
2. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 60 punktów w kryterium „Cena”.
3. Ocena oferty w kryterium „Termin płatności” będzie dokonana w następujący sposób: za minimalny termin płatności – 30 dni oferta otrzyma 0 punktów. Za przedłużenie terminu płatności powyżej 30 dni o każdy 1 dzień Wykonawca otrzyma 1 mały punkt (tj. za termin płatności 31 dni – 1 punkt, za termin płatności 32 dni – 2 punkty itd.) . Wykonawca może zaoferować termin płatności maksymalnie 60 dni i otrzyma wówczas 30 małych punktów, co jest maksymalną liczbą małych punktów w kryterium „Termin płatności”.
4. Punktacja w kryterium „Termin płatności” zostanie wyliczona z następującego wzoru:
liczba małych punktów oferty badanej
ilość punktów w kryterium „Termin płatności” = --------------------------- x 20 pkt
maksymalna liczba małych punktów
5. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 20 punktów w kryterium „Termin płatności”.
6. Ocena oferty w kryterium „Jakość” będzie dokonana w następujący sposób: Komisja sprawdzać będzie przekazane Zamawiającemu próbki pod względem smaku oraz konsystencji tj. czy produkt zachowuję swoją formę po przekroju, czy nie ulega rozpadowi na mniejsze kawałki. Każdy z członków komisji biorącej udział w ocenie próbek, może przyznać punktację w skali od 0 pkt. do 20 pkt. dla poszczególnych pozycji sprawdzanego pakietu. Po zakończeniu oceny, punkty zostaną zsumowane oraz podzielone przez ilość pozycji w ocenianym pakiecie, co pozwoli na określenie średniej oceny każdego z członków komisji. Następnie wyciągnięte średnie zostaną zsumowane oraz podzielone przez ilość osób biorących udział w ocenie próbek, co doprowadzi do uzyskania oceny w kryterium „Jakość”.
7. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 20 punktów w kryterium „Jakość”
8. Punktacja będzie wyliczana z poniższego wzoru:
Liczba uzyskanych punktów = Ic + ltp + Ij
gdzie:
Ic - ilość punktów w kryterium „Cena”
ltp - ilość punktów w kryterium „Termin płatności”
lj – ilość punktów w kryterium „Jakość”
9. Komisja może przyznać wykonawcy maksymalnie 100 punktów za wszystkie kryteria.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Jakość

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wędliny drobiowe

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131135-0 - Wędliny drobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena oferty w kryterium „Cena” będzie dokonana na podstawie matematycznego wyliczenia ilości punktów z następującego wzoru:
cena oferty najniższej
ilość punktów w kryterium „Cena” = ------------------------------------ x 60 pkt
cena oferty badanej
2. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 60 punktów w kryterium „Cena”.
3. Ocena oferty w kryterium „Termin płatności” będzie dokonana w następujący sposób: za minimalny termin płatności – 30 dni oferta otrzyma 0 punktów. Za przedłużenie terminu płatności powyżej 30 dni o każdy 1 dzień Wykonawca otrzyma 1 mały punkt (tj. za termin płatności 31 dni – 1 punkt, za termin płatności 32 dni – 2 punkty itd.) . Wykonawca może zaoferować termin płatności maksymalnie 60 dni i otrzyma wówczas 30 małych punktów, co jest maksymalną liczbą małych punktów w kryterium „Termin płatności”.
4. Punktacja w kryterium „Termin płatności” zostanie wyliczona z następującego wzoru:
liczba małych punktów oferty badanej
ilość punktów w kryterium „Termin płatności” = --------------------------- x 20 pkt
maksymalna liczba małych punktów
5. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 20 punktów w kryterium „Termin płatności”.
6. Ocena oferty w kryterium „Jakość” będzie dokonana w następujący sposób: Komisja sprawdzać będzie przekazane Zamawiającemu próbki pod względem smaku oraz konsystencji tj. czy produkt zachowuję swoją formę po przekroju, czy nie ulega rozpadowi na mniejsze kawałki. Każdy z członków komisji biorącej udział w ocenie próbek, może przyznać punktację w skali od 0 pkt. do 20 pkt. dla poszczególnych pozycji sprawdzanego pakietu. Po zakończeniu oceny, punkty zostaną zsumowane oraz podzielone przez ilość pozycji w ocenianym pakiecie, co pozwoli na określenie średniej oceny każdego z członków komisji. Następnie wyciągnięte średnie zostaną zsumowane oraz podzielone przez ilość osób biorących udział w ocenie próbek, co doprowadzi do uzyskania oceny w kryterium „Jakość”.
7. Komisja może przyznać Wykonawcy maksymalnie 20 punktów w kryterium „Jakość”
8. Punktacja będzie wyliczana z poniższego wzoru:
Liczba uzyskanych punktów = Ic + ltp + Ij
gdzie:
Ic - ilość punktów w kryterium „Cena”
ltp - ilość punktów w kryterium „Termin płatności”
lj – ilość punktów w kryterium „Jakość”
9. Komisja może przyznać wykonawcy maksymalnie 100 punktów za wszystkie kryteria.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Jakość

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
a) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada uprawnienia do prowadzenia działalności zawodowej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023 poz. 1448 z późn. zm.) lub ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. 2023 poz. 872 z późn. zm.), w szczególności Wykonawca musi podlegać nadzorowi właściwych władz.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie wymaga złożenia podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:
a) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej – zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023 poz. 1448 z późn. zm.) lub decyzji administracyjnej o wpisie do rejestru zakładów albo o zatwierdzeniu zakładu wydanej przez powiatowego lekarza weterynarii zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. 2023 poz. 872 z późn. zm.).

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

a) materiały producenta: karty charakterystyki produktu, specyfikacje, opisy potwierdzające parametry określone przez Zamawiającego z podaniem numeru pakietu i pozycji, której dotyczy.
b) próbki produktów w zakresie następujących pakietów (należy podać numer pakietu i pozycji, której dotyczy):
▪ Pakiet nr 3 – wędliny wieprzowe, o wadze min. 10 dag każda z pozycji;
▪ Pakiet nr 4 – wędliny drobiowe, o wadze min. 10 dag każda z pozycji;
Próbki wymagane są w celu przeprowadzenia oceny ofert „jakość”. Próbki muszą być zaopatrzone w etykietę w języku polskim umożliwiającą identyfikację nazwy produktu i nazwy producenta.
UWAGA: Zamawiający będzie dokonywał oceny ofert w ramach kryterium „jakość” na podstawie próbek. Próbki które dotyczą oceny ofert stanowią treść oferty i nie będą podlegały uzupełnieniu.
Brak załączenia próbek do oferty skutkować będzie odrzuceniem oferty.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

materiały producenta: karty charakterystyki produktu, specyfikacje, opisy potwierdzające parametry określone przez Zamawiającego z podaniem numeru pakietu i pozycji, której dotyczy.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1) wypełniony formularz oferty - załącznik nr 1 do SWZ.
2) wypełniony formularz asortymentowo-cenowy – załącznik nr 2 do SWZ.
3) oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji, w zakresie wskazanym przez zamawiającego - załącznik nr 3 do SWZ.
4) W celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania należy złożyć odpis z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru, a w przypadku gdy ofertę składa pełnomocnik lub Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia należy złożyć pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie na podstawie art. 125 w ust 1, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji.
W przypadku, gdy zostanie wybrana jako najkorzystniejsza oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Wykonawca przed podpisaniem umowy, na wezwanie Zamawiającego powinien przedłożyć umowę regulującą współpracę Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany niniejszej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących przypadkach i na określonych warunkach:
1) Dopuszcza się zmianę w zakresie dostawy równoważnego towaru, w sytuacji, gdy towar przewidziany w Umowie nie może być użyty przy realizacji Umowy z powodu zaprzestania jego produkcji - pod warunkiem, że nie ulegnie zmianie wartość Umowy.
2) Dopuszcza się przedłużenie terminu realizacji umowy do czasu wykorzystania ilościowego i wartościowego przedmiotu zamówienia z zastrzeżeniem §1 ust.3.
3) Dopuszcza się zmianę ceny brutto przedmiotu umowy w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług na przedmiot zamówienia (cena netto pozostaje bez zmian) – zmiana nie wymaga podpisania aneksu do umowy.
4) Dopuszcza się zmiany cen urzędowych przedmiotu umowy – zmiana nie wymaga podpisania aneksu do umowy.
5) Dopuszcza się zmiany cen materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia. Poziom zmiany ceny materiałów lub kosztów uprawniający Wykonawcę do żądania zmiany wynagrodzenia ustala się na 10% w stosunku do poziomu cen z dnia składania ofert.
a) poziom zmiany wynagrodzenia zostanie ustalony na podstawie wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłoszonego w komunikacie Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego za ostatni kwartał przed dokonaniem powiadomienia o zmianie wynagrodzenia. Strony mogą przyjąć również odpowiednio sumę wskaźników, o których mowa w zdaniu poprzedzającym, za więcej niż jeden kwartał, jednak będzie to możliwe wyłącznie w przypadku w którym strona dokonująca zmian nie dokonała jej uprzednio mimo istnienia takiej możliwości w związku z §8 ust 1 pkt 5) lit d.
b) sposób określenia wpływu zmiany ceny materiałów lub kosztów na koszt wykonania zamówienia nastąpi na podstawie wniosku Wykonawcy i dokumentów dołączonych do tego wniosku potwierdzających m.in. rzeczywiste zastosowanie poszczególnych materiałów/poniesienie poszczególnych kosztów w ramach niniejszego zamówienia, a także na podstawie komunikatów Prezesa GUS, o których mowa w §8 ust 1 pkt 5) lit a. Wniosek powinien zawierać wyczerpujące uzasadnienie faktyczne i wskazanie podstaw prawnych oraz dokładne wyliczenie kwoty wynagrodzenia Wykonawcy po zmianie Umowy.
c) maksymalna wartość zmiany wynagrodzenia, jaką dopuszcza Zamawiający, to łącznie 15% w stosunku do wartości całkowitego wynagrodzenia brutto.
d) wynagrodzenie będzie podlegało waloryzacji nie wcześniej niż po upływie 6 miesięcy obowiązywania umowy i nie częściej niż raz w ciągu 6 miesięcy.
e) Zmiana Umowy w zakresie zmiany wynagrodzenia z przyczyn określonych w niniejszym ustępie obejmować będzie wyłącznie płatności za dostawy, których w dniu zmiany jeszcze nie wykonano.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-16 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Za pośrednictwem Platformy pod adresem: https://ncm.ezamawiajacy.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-16 10:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-01-14

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.