Ogłoszenie z dnia 2024-12-09
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00600993/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-11-18
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
„Posiłki dla podopiecznych
Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi na 2025r„
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Czeladzi
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003450413
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 17 Lipca 27
1.5.2.) Miejscowość: Czeladź
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-250
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki
1.5.7.) Numer telefonu: 032 265 14 42
1.5.8.) Numer faksu: 032 265 68 11
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mops@mops.czeladz.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.czeladz.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://mops-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Posiłki dla podopiecznychMiejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi na 2025r„
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e38e279d-62a9-4628-a142-49ccfa654389
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00640337
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-09
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00035572/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.4 Posiłki dla podopiecznych MOPS
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00600993
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.5.U.MOPS.24
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 280834,49 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Wykonawca sporządza gorący posiłek z własnych produktów i surowców. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.2. Wykonawca sporządza gorące posiłki ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia). Jadłospis powtarza się cyklicznie, w kolejności ustalonej w ww. załączniku (kolejno od poz.1 do 16) do końca realizacji zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązany jest przedstawić w cotygodniowym jadłospisie informacje dotyczące składników potraw mogących powodować alergie.
4. Dostarczane posiłki będą przygotowywane przez personel z ważnymi badaniami sanitarno-epidemiologicznymi.
5. Wykonawca dostarcza gorący posiłek do punktu żywienia, we własnych termosach i pojemnikach, własnym środkiem transportu. Przy przewożeniu i wydawaniu posiłków Wykonawca zapewni obsługę i transport zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, zapewniając właściwą temperaturę posiłków.
6. Na obiady uczęszczają osoby o umiarkowanej aktywności fizycznej. Punkt Żywienia nr 1 ul. 17 lipca 27, Czeladź, Ilość osób:35, godziny wydawania posiłków od 13.00 do 14.30
7. Gorące posiłki będą wydawane od poniedziałku do piątku. Posiłek na sobotę będzie wydawany w piątek. Na dni świąteczne ustawowo wolne od pracy (ustawa z 18 stycznia 1951r. o dniach wolnych od pracy tj. DZ.U. z 2020r. poz. 1920 z późn. zm.) przypadające w ciągu tygodnia będzie wydawany gotowy posiłek w cenie obiadu. Jeżeli na niedzielę przypadnie dzień ustawowo wolny od pracy to na ten dzień również będzie wydawany gotowy posiłek w cenie obiadu.
8. Posiłek na dni świąteczne wydawany będzie w dniu poprzedzającym to święto, przy wydawaniu gorącego posiłku.
9. Przykładowo posiłek na sobotę i dni świąteczne powinien składać się z: konserwy mięsnej (min.300g), pasztetu (min.300g), konserwy rybnej (min.300g) pulpetów lub klopsików w słoiku (min.500g) bigosu w słoiku (min. 500g), gołąbków w słoiku (min.500g), fasolki po bretońsku w słoiku (min. 500g) lub innego obiadowego dania w słoiku (min.500g) i pieczywa. W ramach posiłków na sobotę i dni świąteczne powinny być dostarczane wszystkie wymienione pozycje, wydawane cykliczne.
10. Wymienione powyżej ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji wyłącznie przez Zamawiającego. Przewidywana minimalna ilość: 8500 posiłków w okresie realizacji umowy.
11. Wydawanie posiłków nastąpi po udokumentowaniu prawa do poboru posiłku przez osoby korzystające ze stołówki.
12. Wykonawca zachowuje prawo do rozliczenia obiadu zgodnie z zamówieniem również w przypadku wystąpienia różnicy między ilością zamówioną a wydaną.
13. Rozładunek i transport termosów i pojemników jest obowiązkiem Wykonawcy.
14. Mycie termosów i pojemników Wykonawca zapewnia we własnym zakresie poza punktem żywienia.
15. Talerze i sztućce dostarcza Zamawiający.
16. Zadaniem Wykonawcy jest zapewnienie osoby w punkcie żywienia do sprawnego funkcjonowania punktu żywienia.
17. Osoba wydająca posiłki powinna posiadać aktualne badania lekarskie, książeczkę zdrowia oraz właściwą odzież roboczą.
18. Obowiązkiem Wykonawcy jest codzienny odbiór termosów i pojemników po posiłkach oraz mycie i wyparzanie brudnych naczyń i sztućców własnymi środkami myjącymi, przy użyciu sprzętu będącego na wyposażeniu punktu żywienia.
19. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania porządku w pomieszczeniach kuchni, jadalni, zapleczu własnymi środkami czystości.
20. Wykonawca usuwa z ww. placówek odpady.
21.Wykonawca przestrzega zasad higieny w pomieszczeniach oddanych w użytkowanie oraz przy wydawaniu posiłków stosuje dodatkowe środki ochrony sanitarnej oraz zasad BHP i p.poż.
22. Wykonawca ponosi ryczałtowy koszt dostawy przez Zamawiającego mediów oraz ryczałtowy koszt za używanie pomieszczeń kuchennych. Kwota ryczałtowa za media wynosi 500,00 zł netto miesięcznie plus 23% VAT. Zapłata nastąpi „z góry” do dnia 10-go danego miesiąca na podstawie wystawionej przez Zamawiającego faktury VAT.
23. Wykonawca zobowiązuje się do użytkowania powierzonego sprzętu zgodnie z instrukcjami obsługi.
24. Wykonawca ponosi koszt naprawy powierzonego sprzętu.
25. Wykonawca sporządza posiłek Wigilijny z własnych produktów i surowców.
26. Wykonawca sporządza posiłek Wigilijny ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia).
27. Posiłek Wigilijny wydany będzie w dniu wskazanym przez Zamawiającego wg jadłospisu określonego w załączniku nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia.
28.Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania wszelkich zaleceń związanych z
zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz
wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.
29. Zamawiający wymaga aby osoby wykonujące czynności bezpośrednio związane z realizacją zamówienia, tj. kucharz lub pomoc kuchenna łącznie z osobami na zastępstwo były zatrudnione na umowę o pracę.
30. Zamawiający będzie zgłaszał Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11:00 ilość gorących posiłków (dotyczy tylko części I) przewidzianych do wydania na dzień następny.
31. Zamawiający dopuszcza minimalne temperatury posiłków zgodnie z systemem HACCP.
32. Zamawiający dopuszcza odstąpienie od wymaganej temperatury +/-5 stopni (dla części 1 zamówienia tj. posiłki gorące).
33. Zamawiający dopuszcza +/- 10% odchylenia od wymaganej wartości energetycznej zestawów obiadowych.
34. Za zgodą Zamawiającego, w wyjątkowych sytuacjach wynikających z sytuacji losowych, niezależnych od Wykonawcy, dopuszcza się inną propozycję posiłku w danym dniu. Zmiana nie może powodować zmniejszenia jakości i gramatury wydawanego posiłku.
Ustalenia ogólne dla Części I i Części II
1. Wykonawca sporządza na koniec każdego miesiąca zestawienie zbiorcze obejmujące ilość wydanych gorących posiłków i podwieczorków, zgodnie z zapotrzebowaniem na dany miesiąc.
2. Zamawiający wymaga od Wykonawcy należytego traktowania osób korzystających z punktu żywienia.
3. Wymienione powyżej ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji wyłącznie przez Zamawiającego.
4. Nie dopuszcza się dokonywania zmian w załączonych jadłospisach bez uprzedniej zgody przełożonego właściwej komórki organizacyjnej. W przypadku zmiany jadłospisu dla Części I i II należy wybrać posiłek z listy czyli Załącznika nr 1 i 2 do opisu przedmiotu zamówienia w takiej samej cenie jaka przypada na dzień dokonania zmiany. Jadłospis powtarza się cyklicznie, (posiłki będą wydawane w kolejności ustalonej w ww. załączniku tzn. kolejno od poz.1 do 16 dla Części I i od poz. 1 do 15 dla Części II) od początku do końca realizacji zamówienia.
5. W przypadku nieprzygotowania posiłku lub jego części z winy Wykonawcy, Zamawiający ma prawo zakupu posiłków lub jego części u innego Wykonawcy, a kosztami zakupu w całości obciąży Wykonawcę. Wysokość kosztów posiłków może wtedy przekroczyć ustaloną cenę wyżywienia na 1 osobę.
6. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli wydawania posiłków. Z kontroli sporządzany jest protokół w dwóch egzemplarzach po jednym dla Zamawiającego i dla Wykonawcy.
7. Po wcześniejszym ustaleniu terminu Wykonawca ma możliwość zapoznania się z warunkami lokalowymi i technicznymi w punkcie żywienia.
8. Odpowiedzialność przed organami Inspektoratu Sanitarnego w zakresie związanym z żywieniem za punkt żywienia spoczywa po stronie Wykonawcy.
9. Wykonawca jest zobowiązany przez cały czas trwania umowy do posiadania aktualnej Decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem tj. produkcji potraw od surowca do gotowego wyrobu oraz prowadzenia usług cateringowych. (Decyzja musi dotyczyć miejsca produkcji posiłków objętych niniejszym zmówieniem). Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli ważności ww. dokumentu przez cały czas trwania umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 184817,13 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Opis dla Cz IIPrzedmi zam jest us polegająca na przyg i dost do PWD „Planeta Saturn” oraz OWDi R w Będzinie Filia w Czel posiłków got do spożycia w formie podw dla mak 30 dzieci w wieku szko.Kod CPV: 55 32 10 00 - 6 – Usł przygoto posiłków55 52 00 00 - 1 – Usł dost posiłków55 32 00 00 - 9 - Usł poda posiłków Wyk sporządza podwieczorek z własnych prod i surowców, z wyłączeniem napojów które sporządza Zam z prod dost przez Wyk. Wyk dostarcza podwieczorek pod wskazany adres własnym środkiem transportu i przekazuje go opiei placówki. Wydawanie podwieczorku należy do obowi Zam.Z podw korzystają dzieci od 6 do 15 lat o umiarkowanej aktywności fizyPodw będzie przygotowywany ściśle wg zał jadłospisu (Zał nr 2 do opisu przedm zam). Jadłospis powtarza się cyklicznie, w kolejności ustalonej w ww. załą (kolejno od poz.1 do 15) do końca realizacji zamówienia. W razie wyjazdu dzieci na wycieczkę Wyk przygotuje tzw.: "suchy prowiant" zgodnie z Zał nr 2 do Opisu przedmiotu zam. Zam poinfWyko o planowanej wycieczce telefonicznie lub za pomocą środków kom elektre (e-mail) z wyprzedzeniem 3 dni roboczych.Zam wykonane zostanie w następujący sposób: od pn do pt w godz od 12:00 do 13:00 w trakcie roku szkolnego, natomiast w ferie i wakacje w godzinach od 8:00 do 9:00 (z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy i innych dni wolnych ustalonych przez Zam dla mak 30 dzieci (maksymalnie 7.500 podwieczorków = 250 dni x 30 dzieci). W wyjątkowej sytzwiązanej ze zmianą org pracy placówki, dostawa podw odbędzie się o innej godzinie - po wcześniejszym uzg z Wyk. Z podw korzystają dzieci w wieku szkolnym. W sytuacji wprowadzenia obostrzeń epidem (zamknięcie Placówki), Zam dopuszcza zmianę co do ilości osobodni.Msc dowożenia podwi PWD„Planeta Saturn”, ul. Biedermanna 2, 41-250 Czeladź 15 dzieci od 12:00 do 13:00, wakacje od 8:00 do 9:00 od pn do pt, OWDiR w Będzinie Filia w Czel ul. 11 listopada 8, 41-250 Czeladź 15 dzieci od 12:00 do 13:00, wakacje od 8:00 do 9:00 od pn do pt, Wyk zapewnia niezbędne talerze i sztućce. Akcept są op biodegradowalne, papierowe, drewniane i wielokrotnego użytku. Odbiór op term wielokro użytku przez Wyk będzie możliwy dnia następnego lub tego samego dnia, kiedy zostały doręczone w nich posiłki w godz od 16:30 do 17:00.Wyk zobowi jest prowadzić zest dost posiłków dla każdego dnia i przedkładać go każdora do podpisu os upow ze strony Zam w każdym dniu dostawy. Zest musi zawierać m. in: potw daty, go, ilości posiłków oraz ich zgodności pod wzgl jakości z załącznikiem nr 2 do Opisu przed zam tj. Jadłospis. Wyk sporz na koniec każdego msc zest zbiorcze obejmujące ilość dost w danym miesiącu pod. Zam poniesie odpłatność (zapłaci) tylko za fakt dost liczbę posiłków.Wymienione powyżej ilości podwi należy traktować jako ilości maksymalne. Rzeczy dzienna liczba posiłków uzależniona będzie od obecności dzieci w placówce.Zam zastrzega możliwość zmniejszailości dost podw. O liczbie podwieczorków w danym dn Wyk będzie informowany przez Zam w dniu poprzedz dzień dostawy, maks do godziny 16:00 tel lub w (e-mail).W szczeg przyp, po wcześniej uzyskanej zgodzie Zam istnieje możliwość zm kole dos posiłków, jednak tak aby nie były one powtarzalne.Nie dopuszcza się dokony zmian w zał jadłospisie dot. OWDiR bez uprzedniej zgody przeł wł komórki org, a w przypadku PWD „Planeta Saturn” bez up zgSt Wycho PWD”. W przypa zmiany jadłospisu należy wybrać podw z listy czyli Zał nr 2 do opisu przedmiotu zam w takiej samej cenie jaka przypada na dzień dokonania zmiany. Jadłospis powtarza się cyklicznie, (podwi będą wydawane w kolejności ustalonej w ww. zał tzn. kolejno od poz.1 do 15) od początku do końca realizacji zam Zam zastrzega sobie prawo do otrzymywania różnych porcji owoców w tygodniu. Dany owoc nie może się powtarzać w ciągu jednego tygodnia.Wyk zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyż standardzie z uwzględnieniem najlepszych tradycji kuli, z wyklpółproduktów i zgodnie z wymogami PIS, norm sysHACCP oraz innych obow w tym zakresie aktów prawnych. Wyk zobosię przy wykonywaniu umowy do przestrzegania zapisów prawnych i obow norm w zakresie przechowywania, przygotowywania i transportu art spoż w szczeustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpżywności i żywienia (t.j.Dz.U.z2023r.poz1448zpóźn. zm.).Zamzastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: potrawy powinny być przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetw, bez substancji doda, kons zagęs, barwiących lub sztucznie aromatDo przygo posiłku należy zastos: produkty zbożowe; warzywa i owoce, surowe lub nisko przet, o niskiej zawartości cukrów i substancji słodzących. Zam zabrania używania prod z zaw syropu gluko, syropu gluk- frukt aspar oraz innych szkodliwych słodzików dodaw do żywności.Posiłki dost będą sam przyst do przewozu żywności przez osobę posiadającą odpowiednie pozwolenie sanepidu. Pojazd, którym przewożone są posiłki dla dzieci jest zgłoszony do sanepidu i ma wydaną odpowiednią zgodę.Posiłki ciepłe mają być dost w pojem utrzy ich tem(65 stopni) i gotowe do spożycia po ich dostarczeniu.Posiłki, które nie będą wymagały podtr tem będą zapa i poporc dla każdego dziecka osobno.Wyk zobowi jest do pobi i przepróbek posiłków we wł zakresie.Zgodnie z wymogami PIS, posiłek w formie cat musi zostać wydany w czasie 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania).Wyk odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed PIS.Wyk ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, adm i karną za jakość dost posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygo i trans, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci.W przypadku nieprzyg podwi lub jego części z winy Wyk, Zam ma prawo zakupu podwi lub jego części u innego Wyk a kosztami zakupu w całości obciąży Wyk. Wys kosztów podw może wtedy przekroczyć ustaloną cenę wyżywienia na 1 osZam zastr sobie prawo kontroli podwieczorków. Z kontroli sporządzany jest proT w 2 egz po 1 dla Zam i dla Wyk.Wyk jest zob przez cały czas trwania umowy do posiad akt Dec Powi IS na prowadzenie działalności w zakresie objętym zam tj. produkcji potraw od surowca do gotowego wyrobu oraz prowadzenia usług cateringowych. (Dec musi dotyczyć miejsca prod posiłków objętych niniejszym zm). Zam zastrzega sobie prawo kontroli ważn ww. doku przez cały czas trwania umowy.Zam wymaga aby os wyko czynności bezp zw z realizacją zam, tj. kucharz lub pomoc kuchenna łącznie z oS na zastępstwo były zatr na umowę o pracę.Zam dop +/- 10% odchylenia od wym wartości energet zest podwieczorków.Posiłek Wigilijny dla łącznej ilości 40 osób, wydany będzie w dn wska przez Zam wg jadłospisu określonego w załączniku nr 4 do opisu przedmiotu zam.Wyk sporządza posi Wigilijny z własnych produktów i surowców. Wyk sporządza posi Wigilijny ściśle wg zał jadłospisu (Zał nr 4 do opisu przedm zam). Wyk zobow się również do dostarczania niezbędnych naczyń ca, pełnej zastawy stołowej, obrusów, dekoracji świątecznych oraz zapewnienia obsługi kelnerskiej na czas trwania spotkania Wigilijnego.Msc dostarczenia posiłku Wigili.PWD Planeta Saturn”, ul. Biedermanna 2, 41-250 Czel 20osOd 15:00 do 17:00 OWDiR w Będz e Filia w Czel ul. 11 listo 8, 41-250 Czel Grudzień 2025 dokł termin wyzn przez Zam uzg z WyUstalenia ogólne dla Cz I i Cz II1. Wyk sporzą na koniec każdego msc zestzbiorcze obejmujące ilość wydanych gorących posiłków i podw, zgodnie z zapotrzeb na dany miesiąc.Zam wymaga od Wyk należy trakto os korzys z pkt żywienia.Wymipowyżej ilości posiłków należy traktować jako ilości szacun, które mogą ulegać weryfikacji wyłącznie przez Zam. Nie dopuszsię dok zmian w zał jadłospisach bez uprzedniej zgody przełoż włkomórki org. W przypadku zmiany jadłospisu dla Cz I i II należy wybrać posiłek z listy czyli Zał nr 1 i 2 do opisu przedm zam w takiej samej cenie jaka przypada na dzień dokonania zm. Jadłospis powtarza się cyklicznie, (posiłki będą wydawane w koli ustj w ww. zał tzn. kolejno od poz.1 do 16 dla Cz I i od poz. 1 do 15 dla Cz II) od początku do końca realizacji zam. W przyp nieprzyg posiłku lub jego części z winy Wyk Zam ma prawo zakupu posiłków lub jego części u innego Wyk, a kosztami zakupu w całości obciąży Wyk. Wys kosztów posiłków może wtedy przekroczyć ustaloną cenę wyż na 1 osobę. Zam zastrzega sobie prawo kontroli wyd posiłków. Z kontroli sporząjest prot w dwóch egz po jednym dla Zam i dla WykPo wcześ ustaleniu term Wyk a ma możliwość zapo się z waru lok i tech w pkt żywienia. Odp przed organ IS w zakresie zwi z żywieniem za pkt żywienia spoczywa po stronie Wyk Wyk jest zob przez cały czas trwa um do posia akt Dec PIS na prow działalności w zakr objętym zam tj. prod potraw od surowca do got wyrobu oraz prowad usług cate. (De musi dotyczyć miejsca prod posiłków objętych ninie zmówi)Zamaw zastrzega sobie prawo kontroli ważności ww. dokum przez cały czas trwania um
1.Wyk sporządza gorący posiłek z własnych produktów i surowców. Wykonawca zobowiązany jest do przygoto obiadów o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 2.Wyk sporządza gorące posiłki ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia). Jadłospis powtarza się cyklicznie, w kolejności ustalonej w ww. załączniku (kolejno od poz.1 do 16) do końca realizacji zamówienia.3.Wykonawca zobowiązany jest przedstawić w cotygodniowym jadłospisie informacje dotyczące składników potraw mogących powodować alergie.4.Dostarczane posiłki będą przygotowywane przez personel z ważnymi badaniami sanitarno-epidemiologicznymi.5.Wykonawca dostarcza gorący posiłek do punktu żywienia, we własnych termosach i pojemnikach, własnym środkiem transportu. Przy przewożeniu i wydawaniu posiłków Wykonawca zapewni obsługę i transport zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, zapewniając właściwą temperaturę posiłków.6. Na obiady uczęszczają osoby o umiarkowanej aktywności fizycznej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 96017,36 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
W wyznaczonym terminie do składania ofert tj. do dnia 26.11.2024r. do godz. 09:00 nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu.
Wpłynęła jedna oferta do Części I, która została odrzucona.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 1
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
W wyznaczonym terminie do składania ofert tj. do dnia 26.11.2024r. do godz. 09:00 nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu.
Wpłynęła jedna oferta do Części II, która została odrzucona.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 1
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
INNE PRZETARGI Z CZELADZI
więcej: przetargi w Czeladzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych wraz z wynajmem powierzchni konferencyjnej na terenie miasta Opola
- Świadczenie usługi kateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pobytu w Celbowie" częściowo finansowanej ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+).
- Usługa cateringu dla uczestników szkoleń organizowanych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego na terenie województwa małopolskiego
- Organizacja konferencji pn. "Solankowa Dolina i odkrycie prozdrowotnych wód Pomorza i Kujaw 2025"
- Usługa kompleksowej organizacji 3 konferencji otwierających w ramach realizowanych przez Zamawiającego projektów w ramach Programu Interreg NEXT Polska-Ukraina 2021-2027
- Świadczenie usług cateringowych podczas spotkań o szczególnym znaczeniu i wysokiej randze na rzecz Samorządu Województwa Małopolskiego w 2025 roku.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.