Ogłoszenie z dnia 2024-12-09
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00636525/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-12-05
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej w Srebrnej od 07.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa w Srebrnej
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001128989
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Srebrna 81
1.4.2.) Miejscowość: Szumowo
1.4.3.) Kod pocztowy: 18-305
1.4.4.) Województwo: podlaskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL842 - Łomżyński
1.4.7.) Numer telefonu: 864768544
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@spsrebrna.com
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spsrebrna.szkolna.net
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00642251
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-12-09
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00636525
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
Warunki udziału w postępowaniu
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
- nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 Pzp.
- spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez zamawiającego w ogłoszeniu o zamówieniu i SWZ;
2. Ocena zdolności wykonawcy do należytego wykonania zamówienia zostanie dokonana na podstawie:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże się posiadaniem aktualnej decyzji właściwego terenowo
Organu Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającą spełnienie wymagań higieniczno-zdrowotnych do produkcji posiłków oraz
możliwości prowadzenia cateringu, protokoły kontroli Sanepidu. Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonana w
oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.
2) wiedza i doświadczenie
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu
składania ofert, wykonał co najmniej dwie usługi, polegające na przygotowaniu i dostarczaniu gorących obiadów (zupa,
drugie danie) przez okres co najmniej 6 miesięcy dla co najmniej 80 osób - potwierdzoną dowodem, że usługi były świadczone należycie. Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonana w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.
3) dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w
postępowaniu.
4) dysponowanie odpowiednim potencjałem technicznym
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że do realizacji zamówienia dysponuje co najmniej
jednym pojazdem, spełniającym wymagane przepisy w zakresie przewozu żywności.
Uwaga: Zamawiający ma prawo zażądać dokumentów, stwierdzających wiarygodność oświadczeń.
Po zmianie:
Warunki udziału w postępowaniu
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
- nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 Pzp.
- spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez zamawiającego w ogłoszeniu o zamówieniu i SWZ;
2. Ocena zdolności wykonawcy do należytego wykonania zamówienia zostanie dokonana na podstawie:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże się posiadaniem aktualnej decyzji właściwego terenowo
Organu Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającą spełnienie wymagań higieniczno-zdrowotnych do produkcji posiłków oraz
możliwości prowadzenia cateringu, protokoły kontroli Sanepidu. Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonana w
oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.
2) wiedza i doświadczenie
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu
składania ofert, wykonał co najmniej dwie usługi, polegające na przygotowaniu i dostarczaniu gorących obiadów (zupa,
drugie danie) przez okres co najmniej 6 miesięcy dla co najmniej 80 osób w placówkach oświatowych - potwierdzone dowodem, że usługi były świadczone należycie. Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonana w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.
3) dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w
postępowaniu.
4) dysponowanie odpowiednim potencjałem technicznym
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że do realizacji zamówienia dysponuje co najmniej
jednym pojazdem, spełniającym wymagane przepisy w zakresie przewozu żywności.
Uwaga: Zamawiający ma prawo zażądać dokumentów, stwierdzających wiarygodność oświadczeń.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU
- Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 6 im. Józefa Mackiewicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2025/2026.
- Przygotowywanie w placówkach Zamawiającego i wydawanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych oraz oddziałów przedszkolnych na terenie gminy Białe Błota w roku szkolnym 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.