eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Strzelce OpolskieSukcesywna dostawa artykułów nabiałowych i spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2025



Ogłoszenie z dnia 2024-12-12

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów nabiałowych i spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy
ul. Strażacka 8 na rok 2025

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W STRZELCACH OPOLSKICH Z FILIĄ W SZYMISZOWIE I FILIĄ W LEŚNICY

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000310491

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Strażacka 8

1.5.2.) Miejscowość: Strzelce Opolskie

1.5.3.) Kod pocztowy: 47-100

1.5.4.) Województwo: opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL524 - Opolski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@dps.strzelceop.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.strzelceop.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów nabiałowych i spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy
ul. Strażacka 8 na rok 2025

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-092b8dec-c5e2-4a13-b0e2-7c709ca29e9e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00649237

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00067049/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.7 Sukcesywna dostawa artykułów nabiałowych i spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2025

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-092b8dec-c5e2-4a13-b0e2-7c709ca29e9e

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Postępowanie prowadzone jest w języku polskim przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia pod adresem https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: przetargi@dps.strzelceop.pl ( w zakresie np. zadawania pytań o wyjaśnienie treści SWZ, przekazywania wezwań i zawiadomień) ( nie dotyczy składania ofert w postępowaniu).
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego (w szczególności złożyć ofertę) musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
3. Link do instrukcji interaktywnych: https://ezamowienia.gov.pl/pl/komponent-edukacyjny
4. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
5. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
6. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
7. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
8. Maksymalny łączny rozmiar plików stanowiących ofertę lub składanych wraz z ofertą to 250MB.
9. W wypadku problemów technicznych związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu 22 458 77 99 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
10. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w powyższym punkcie adres email. Sposób sporządzania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy.
11. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem referencyjnym lub numerem ogłoszenia.
12. Dokumenty elektroniczne, przekazywane za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej, o której mowa w SWZ, muszą być zgodne z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu w sprawie użycia środków komunikacji elektronicznej oraz rozporządzeniu w sprawie dokumentów, przy czym pojęcie „dokumentu elektronicznego” zostało zdefiniowane w art. 3 pkt. 2 Ustawa o informatyzacji i należy je rozumieć, że dokument elektroniczny to stanowiący odrębną całość znaczeniową zbiór danych uporządkowanych w określonej strukturze wewnętrznej i zapisany na informatycznym nośniku danych. Elektroniczna kopia dokumentu, spełniająca przesłanki określone w przytoczonym przepisie art. 3 pkt. 2 stanowić będzie dokument elektroniczny.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) z dnia 27 kwietnia 2016r. informujemy, iż:
TOŻSAMOŚĆ ADMINISTRATORA – Administratorem danych jest Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy przy ul. Strażackiej 8, 47-100 Strzelce Opolskie,
DANE KONTAKTOWE ADMINSTRATORA – z administratorem danych można się skontaktować poprzez adres email sekretariat@dps.strzelceop.pl , za pośrednictwem ePUAP pisemnie na adres siedziby administratora lub osobiście w siedzibie administratora. DANE KONTAKTOWE INSPEKTORA DANYCH – Został wyznaczony inspektor ochrony danych, z którym może się Pani/Pan kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych. Poprzez email iod@powiatstrzelecki.pl lub tel. 774401782. CELE PRZETWARZANIA I PODSTAWA PRAWNA – Pani/Pana dane osobiste przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego. W zależności od kwoty zamówienia publicznego stosuje się: - przepisy ustawy z 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych - Regulamin udzielania zamówień publicznych, których wartość nie przekracza kwoty 130 000 złotych netto, który został ustalony na podstawie Zarządzenia nr 11/2021 Dyrektora Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy z 4 maja 2021r. ODBIORCY DANYCH – Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być: - osoby lub podmioty, którym zostanie udostępniona dokumentacja postępowania na podstawie art. 18 oraz art. 421 ust. 4 ustawy z dnia 11 września 2019r. – Prawo zamówień publicznych, - osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o Regulamin udzielania zamówień publicznych, których wartość nie przekracza kwoty 130 000 złotych netto, który został ustalony na podstawie Zarządzenia nr 11/2021 Dyrektora Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy z 4 maja 2021r. OKRES PRZETWARZANIA DANYCH – Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres wynikający z przepisów dotyczących instrukcji kancelaryjnej i działania archiwów zakładowych. Podstawa prawna: Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów zmieniające rozporządzenie w sprawie instrukcji kancelaryjnej dla organów powiat z dnia 07 grudnia 1999r. oraz Ustawa z dnia 14 lipca 1983r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): PRAWA PODMIOTÓW DANYCH – Przysługuje Pani/Panu prawo: - do dostępu danych osobowych art. 15 RODO, - prawo do sprostowania danych osobowych wg art. 16 RODO, - do żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych zgodnie z art. 18 RODO z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO. Nie przysługuje Pani/Panu: - w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; -prawo do przenoszenia danych osobowych, o których mowa w art. 20 RODO; - na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawa prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. PRAWO WNIESIENIA SKARGI DO ORGANU NADZORCZEGO – Przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych. Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO): Stawki 2, 00-193 Warszawa. INFORMACJA O DOWOLNOŚCI LUB OBOWIĄZKU PODANIA DANYCH - Podanie danych osobowych jest obowiązkowe, w sytuacji gdy przesłanka przetwarzania danych osobowych stanowi przepis prawa lub zawarta między stronami umowa. ZAUTOMATYZOWANIE PODEJMOWANIE DECYZJI, PROFILOWANIE – Pani, Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.2995.ZP.263.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I artykuły nabiałowe w ilościach: deser mleczny śmietankowo-czekoladowy 130g - 4800szt, jogurt owocowy kubek nie mniej niż 150g – 10 000szt, jogurt naturalny kubek nie mniej niż 150g -800szt, kefir 2% kubek 400g - 600szt, kefir 2% kubek 200g – 8 000szt, margaryna mleczna w kostkach 250g - 450kg, margaryna do smarowania pieczywa - 500g o zawartości tłuszczu co najmniej 60% np. Śniadaniowa, Roślinna lub inna nie gorsza jakościowo i smakowo– 5 400szt, masło w kostce 200g o zawartości tłuszczu min. 82% nie solone – 5 300szt, mleko UHT 10l, o zawartości tłuszczu min. 1,5% - 2 300szt, ser smażony z kminkiem 200g kubek– 600szt, ser twaróg półtłusty 1kg – 2200kg, ser żółty twardy typu gouda lub edamski lub inny o łagodnym smaku, nie gorszy jakościowo i smakowo – 1 100kg, ser topiony kostka, różne smaki 100g – 950kg, serek śmietanowy ziarnisty (wiejski) 150g - 3 500szt, śmietana w pojemniku 180ml -200ml o zawartości tłuszczu 30% – 2 500szt, śmietana w pojemniku 330ml-400ml o zawartości tłuszczu 18% - 630szt, serek kanapkowy 125g - 3 000szt.
Realizacja zamówienia będzie następować zgodnie z zasadami artykuły nabiałowe:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć asortyment własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności (tj. Dz. U. z 2023r. poz. 1448),
b) dostawy mleka w folii pasteryzowane spożywcze o zawartości tłuszczu min. 2% odbywać się będą trzy razy w tygodniu w godz. 500 – 630 ,
c) asortyment zamawianej dostawy mleka będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,
d) dostawy mleka na niedzielę lub święto powinny następować w dniu bezpośrednio poprzedzającym niedzielę lub święto,
e) dostawy artykułów nabiałowych odbywać się będą trzy razy w tygodniu w godzinach 500 – 630
f) asortyment zamawianej dostawy artykułów nabiałowych będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,
g) dostawy artykułów nabiałowych, innych niż mleko, na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto albo w terminie wskazanym przez Zamawiającego telefonicznie,
h) przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze mleka i artykułów nabiałowych lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.),
i) dostarczane sukcesywnie mleko musi mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 5 dniową gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia), a pozostałe artykuły nabiałowe muszą mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 30 dniową gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia),
j) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji (przydatności do spożycia), odpowiednio oznakowany,
k) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu,
l) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy,
ł) Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,
m) Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), Zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy,
n) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie,
o) Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych asortymentów artykułów nabiałowych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego:
1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.
2)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15511210-8 - Mleko UHT

15512000-0 - Śmietana

15544000-3 - Ser twardy

15542100-0 - Ser twarogowy

15551300-8 - Jogurt

15431100-9 - Margaryna

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

15530000-2 - Masło

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostaw

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II artykuły spożywcze w ilościach: budyń o różnych smakach 1kg np. śmietankowy, waniliowy, wiśniowy – 130kg, chrzan tarty słoik 180g – 350szt, cukier 1kg – 3500kg, cukier puder 500g – 100szt, cukier waniliowy 16g – 600szt, cynamon 20g – 150szt, czosnek granulowany 20g – 2000szt, dżem bez cukru słoik 250g różne smaki np. wiśnia, czarna porzeczka, truskawka - 900szt, dżem owocowy niskosłodzony słoik 280g różne smaki np. Łowicz lub inny o podobnej konsystencji i smaku -1600szt, fasola Jaś pakowany po 5kg – 200kg, fasolka czerwona konserwowa puszka 400g- 40szt, galaretka owocowa różne smaki 1kg np. truskawkowa, agrestowa – 80kg, groch łuskany połówki 500g – 200szt, groszek konserwowy puszka 400g – 150szt, herbata ekspresowa czarna 50szt w paczce np. typu Lipton lub inna o podobnych właściwościach smakowych w przedziale torebka od 1,4g do 1,5g – 50opak., herbata granulowana 100g czarna – 2100paczek, kakao ciemne 200g – 200szt, kasza jęczmienna 1kg – 250kg, kasza gryczana 1kg – 150kg, kminek 100g – 20szt, kasza manna błyskawiczna 500g – 750szt, kawa zbożowa rozpuszczalna 150g np. inka lub inna nie gorsza jakościowo i smakowo – 200szt, kawa naturalna mielona 250g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 50szt, kawa naturalna rozpuszczalna 100g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 40szt, kisiel różne smaki 1kg np. cytrynowy, wiśniowy, truskawkowy – 70kg, koncentrat pomidorowy 30% 870-900g np. Pudliszki lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo- 600szt, kukurydza konserwowa w puszkach 400g – 120szt, kwasek cytrynowy 20g – 800szt, liść laurowy 6g– 300szt, mak niebieski nie mielony 200g – 40szt, przyprawa w płynie maggi 1l – 110szt, majeranek 10g – 500szt, majonez 260g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 400szt, majonez 620g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 120szt, marmolada 1kg – 10szt, mąka pszenna 1kg typ 500np. wrocławska lub inna o podobnych parametrach – 1550kg, mąka ziemniaczana 1kg– 350kg, miód naturalny słoik 370g – 35szt, musztarda 210g łagodna – 300szt, musztarda 1000g łagodna - 110szt, ocet spirytusowy 10% 1l butelka – 220l, olej spożywczy w przedziale od 0,9l do 1l butelka plastikowa np. rzepakowy lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo– 1400l, papryka ostra mielona 20g – 20szt, papryka słodka mielona 20g- 800szt, imbir mielony 20g – 40szt, gałka muszkatołowa mielona 20g – 40szt, pasztet drobiowy 130g w foremkach aluminiowych zamkniętych np. Herby lub inny nie gorszy jakościowo – 200szt, pasztet drobiowy 200g słoik np. Herby lub inny nie gorszy jakościowo 300szt, pieprz czarny mielony 50g – 600szt, płatki owsiane błyskawiczne 500g – 450szt, proszek do pieczenia 36g – 300szt, przyprawa do flaków 20g – 200szt, przyprawa do pierników 20g – 40szt, rodzynki 200g – 50szt, ryż 1kg – 800kg, seler konserwowy słoik 290g-300g – 60szt, soda oczyszczona 35g – 120szt, sok owocowy różne smaki np. typu Kubuś lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo w przedziale 0,25l-0,33l - 3000szt, sól spożywcza 1kg – 750kg, suchary bezcukrowe 225g – 200szt , szynka konserwowa mielona 110g foremka jednorazowa – 250szt, kucharek lub wegeta 1kg – 119kg, wiórki kokosowe 200g – 30szt, woda mineralna niegazowana 1,5l – 400szt, woda mineralna niegazowana 1,5l (bhp) – 2340szt, woda mineralna gazowana 1,5l (bhp) – 2340szt, ziele angielskie 15g – 300szt, Żelatyna spożywcza 50g – 400szt, suszony lubczyk liść 10g – 200szt, oregano suszone 10g – 100szt, tymianek suszony 10g – 20szt, bazylia suszona 10g – 100szt, makaron co najmniej 4 –jajeczny nitki 5kg - 600kg , makaron co najmniej 4 –jajeczny gruby: świderki, kolanka, łazanki 5kg - 600kg, syrop malinowy 420ml – 150szt.

Realizacja zamówienia - będzie następować zgodnie z zasadami – artykuły spożywcze:
a) wykonawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie artykuły spożywcze własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych do budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2 w godz. 800- 1400. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności (tj. Dz. U. z 2023r. poz. 1448),
b) dostawy artykułów spożywczych odbywać się będą co najmniej trzy razy w miesiącu,
c) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,
d) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto,
e) dostarczany sukcesywnie przedmiot zamówienia musi mieć aktualną w dniu dostawy
co najmniej 6 miesięczną gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia),
f) wykonawca wydaje dostarczane artykuły spożywcze przedstawicielowi odbiorcy, który je przelicza, sprawdza jakość i świeżość oraz zgodność z zamówieniem,
g) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć makaron w początkowym okresie gwarancji. Zamawiany makaron na dany dzień musi być dostarczony nie kruszący się, bez grudek mąki i soli, objawów pleśnienia, psucia i zawilgocenia, odpowiednio oznakowany,
h) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy,
i) zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,
j) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć artykuły spożywcze w początkowym okresie gwarancji. Wszystkie zamawiane artykuły na dany dzień muszą być dostarczone w stanie świeżym, nie kruszące się, objawów pleśnienia, psucia i zawilgocenia, odpowiednio oznakowane,
k) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie.
l) zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy,
ł) zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów artykułów spożywczych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego:
1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie,
2) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15831200-4 - Cukier biały

15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania

15863200-7 - Herbata czarna

15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż

15331427-6 - Skoncentrowany przecier pomidorowy

15871273-8 - Majonez

15612100-2 - Mąka pszenna

15612300-4 - Mąka i mączka warzywna

15614100-6 - Ryż długoziarnisty

15981000-8 - Wody mineralne

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostaw

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
a) nie podlegają wykluczeniu (art. 108 ust. 1 pkt pkt. 1-6 oraz art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy PZP oraz art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego).
b) spełniają warunki udziału w postepowaniu.

2. Opis warunków udziału w postępowaniu:
1) zdolność do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
2) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
3) Sytuacja ekonomiczna lub finansowa:
Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
4) zdolności techniczne lub zawodowe:
Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Na wezwanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest do złożenia następujących oświadczeń i dokumentów w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia:
* odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji; Dotyczy również wszystkich wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, jak również w odniesieniu do podmiotów udostepniających zasoby.
3. Jeżeli wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostepniających zasoby na zasadach określonych w art. 118 ustawy PZP, zamawiający żąda od wykonawcy przedstawienia wyżej wymienionych podmiotowych środków dowodowych dotyczących tych podmiotów, potwierdzających że nie zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia z postepowania.
4. Zamawiający nie przewiduje w przypadkach, o których mowa w art. 462 ust. 2 i 3 oraz ust. 4 pkt. 1 ustawy, badania czy nie zachodzą wobec podwykonawcy niebędącego podmiotem udostepniającym zasoby podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 108 i 109 ustawy. Tym samym Zamawiający nie wymaga, aby Wykonawca składał dokumenty lub oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia odnoszące się do podwykonawcy, który nie udostępnił swoich zasobów.
5. Zgodnie z § 4 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii dnia 23grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. Z 2020r. poz. 2415). Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w Części II SWZ, Rozdziale 2 ust. 2 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
6. Dokumenty, o których mowa powyżej powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
7. Zgodnie z §5 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postepowaniu o udzieleniu zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020r. poz. 2452). Podmiotowe środki dowodowe, przedmiotowe środki dowodowe oraz inne dokumenty lub oświadczenia, sporządzone w języku obcym przekazuje się wraz z tłumaczeniem na język polski.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga przedmiotowych środków dowodowych.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Wypełniony formularz ofertowy,
2. Wypełniony formularz cenowy na dostawę artykułów nabiałowych -załącznik nr 1 do SWZ,
3. Wypełniony formularz cenowy na dostawę artykułów spożywczych -załącznik nr 2 do SWZ,
4. Zobowiązanie w przypadku, gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 5 do SWZ,
5. Oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni wykonawcy – dot. Wykonawców wspólnie ubiegających się – załącznik nr 6 do SWZ,
6. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia pełnomocnictwo do reprezentowania, ewentualnie umowa o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo. Pełnomocnik może być ustawiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy;
W przypadku występowania pełnomocnika, pełnomocnictwo do podpisania oferty ( np. gdy w imieniu wykonawcy występuje inna osoba) względnie do podpisania innych oświadczeń lub dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba że Zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadanie publiczne, a Wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty.
7. W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia – załącznik nr 4 do SWZ oraz oświadczenie dot. spełniania warunków udziału w postępowaniu, w zakresie jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby – załącznik nr 3 do SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-20 16:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Oferty wraz ze wszystkimi wymaganymi oświadczeniami i dokumentami nalezy złożyć za pośrednictwem Platformy https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-20 16:15

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.