eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi JuszczynŚwiadczenie usług żywieniowych w Szkole Podstawowej w Juszczynie.



Ogłoszenie z dnia 2024-12-30


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług żywieniowych w Szkole Podstawowej w Juszczynie.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 070704531

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Juszczyn 268

1.5.2.) Miejscowość: Juszczyn

1.5.3.) Kod pocztowy: 34-231

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski

1.5.7.) Numer telefonu: 338749700

1.5.8.) Numer faksu: 338749751

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp.juszczyn@makow-podhalanski.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spjuszczyn.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://makow-podhalanski.ezamawiajacy.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług żywieniowych w Szkole Podstawowej w Juszczynie.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-33b04e6b-7f55-46fd-a54c-fa2b0dacc7b9

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00678029

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00426898/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Świadczenie usług żywieniowych w Szkole Podstawowej w Juszczynie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00431191

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP.J.1.2024

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 360000,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług żywieniowych dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Juszczynie Gmina Maków Podhalański w roku szkolnym 2024/2025 i 2025/2026.
2. Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług żywieniowych dzieci polegająca na przygotowaniu z własnych produktów i wydawaniu wszystkich posiłków w dni robocze od poniedziałku do piątku przez okres trwania umowy w godzinach ustalonych przez Zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach wynikających ze zmiany organizacji dnia pracy oddziałów szkolnych godziny wydawanych posiłków mogą ulec zmianie, po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą, a Wykonawca nie może odmówić realizacji zamówienia zgodnie z wyznaczonymi przez Zamawiającego godzinami wydawania posiłków, czy też zgłaszania frekwencji żywieniowych.
a. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia, zakupu niezbędnych produktów do Szkoły i sporządzenia oraz wydania ilości posiłków zamówionych na dany dzień. Wykonawca ma obowiązek wydawać posiłki w miejscach ku temu przeznaczonych. Na cele realizacji zamówienia Wykonawcy udostępnia się pomieszczenie do wydawania posiłków, znajdujące się przy części produkcyjnej, którą na bieżąco utrzymuje Wykonawca. Utrzymanie polega na bieżącym sprzątanie, uzupełnianiu serwet papierowych, zbieraniu pozostałości po posiłkach, bieżącemu myciu i odkurzaniu pomieszczeń a także zapewnienia odpowiedniego stopnia czystości.
b. Wykonawca zobowiązany jest produkować/wytwarzać posiłki w formie obiadu w postaci zupy i drugiego dania z napojem a także zgodnie z zapotrzebowaniem. Wykonawca dostarcza również wodę mineralną do codziennego korzystania przez dzieci. Wykonawca ma obowiązek wydawać posiłki, w tym bezpiecznie je dostarczać w inne miejsca, w których będą wydawane.
c. Zamawiający nie dopuszcza realizacji zamówienia przy pomocy cateringu. Wymaga się sporządzania posiłków na miejscu w szkole w istniejących pomieszczeniach kuchennych. Realizacja zamówienia, ze względów jakościowych oraz higieniczno-sanitarnych winna się odbywać na miejscu.
d. Wykonawca ma obowiązek zapewnić niezbędne wyposażenie lokalu i istniejących pomieszczeń w sposób gwarantujący możliwość realizacji usługi zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca ma obowiązek spełnić wszystkie wymagane przepisy prawne, gwarantujące dopuszczenie lokalu do użytkowania. Dotyczy to zwłaszcza odświeżenia lokalów w celu uzyskania prawidłowego stanu technicznego pomieszczeń w zakresie reżimu sanitarnego wymaganego przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną.
e. Wykonawca ma obowiązek świadczyć usługi zgodnie z harmonogramem ustalonym z Dyrekcją Szkoły Podstawowej w Juszczynie.
f. Ilości osób korzystających z żywienia podano szacunkowo, przy czym Wykonawca jako strona inicjująca i koordynująca umowę obowiązany jest do stosowania się do ilości podawanych przez Zamawiającego. Brak stosowania się do poleceń i/lub nienależyta realizacja zamówienia zwalnia Zamawiającego z obowiązku zapłaty za posiłki. Obowiązują wyłącznie ilości uzgodnione w danym dniu a informację o frekwencji mogą podawać osoby trzecie na numer/adres kontaktowy Wykonawcy.
g. Wykonawca ma obowiązek zapewnić pełną kaloryczność posiłków, zgodnie z przepisami oraz zapewnić odpowiednią jakość. Zamawiający ma prawo zgłosić zastrzeżenia jakościowe, co do których Wykonawca ma obowiązek zastosować się do zaleceń Zamawiającego.
h. Dwukrotna nienależyta realizacja zamówienia przez Wykonawcę daje Zamawiającemu prawo do odstąpienia od umowy z winy Wykonawcy.
i. Wykonawca odpowiada za stan BHP w trakcie pracy produkcyjnej związanej z żywnością, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
j. Zgodnie z Rozdziałem III pkt. 9 Wykonawca ma obowiązek zatrudnić na podstawie umowy o pracę pracowników, którzy realizują czynności w charakterze stosunku pracy. Minimalna ilość osób: nie mniej niż 1 osoba. W dniu zawarcia umowy Wykonawca przedstawi wykaz osób, które są zatrudnione na podstawie umowy o pracę.
k. Zatrudnienie należy utrzymywać przez cały okres realizacji zamówienia. W przypadku wątpliwości Zamawiający ma prawo zgłosić wątpliwości do Państwowej Inspekcji Pracy. Wprowadzenie wymogów w tym zakresie wynika z obowiązujących przepisów, a także wynika z bezpieczeństwa pracowników, realizujących zamówienie, gdyż czynności wykonywane codziennie przez personel Wykonawcy stanowią czynności objęte Kodeksem Pracy. Wykonawca będzie ponosił koszty udostępnienia pomieszczeń w wysokości czynszu lub stawki miesięcznej, wynikającej z zarządzeń wewnętrznych i/lub cenników obowiązujących w szkole w zakresie wszystkich mediów, w tym w zakresie opłaty za wykonywanie sprzedaży produktów żywieniowych przez Wykonawcę (np. sprzedaż napoi, przekąsek, etc.). Wykonawca ponosi koszty zużycia mediów na podstawie podliczników, zamontowanych przez Wykonawcę, jeżeli wymaga tego specyfika opomiarowania i/lub takie polecenie wyda Zamawiający. Opomiarowanie leży w gestii Wykonawcy i należy je zrealizować najpóźniej do momentu rozpoczęcia realizacji zamówienia a w przypadku braku realizacji tych czynności mogą one być zlecone przez Zamawiającego a opłatami z tego tytułu może zostać obciążony Wykonawca.
l. Wynagrodzenie należne Wykonawcy zostanie wypłacone wyłącznie za faktycznie zamówione, sporządzone na miejscu, wydane i dostarczone dzieciom posiłki, po dostarczeniu prawidłowo wystawionej i zaakceptowanej faktury w terminie nie krótszym niż 14 dni. Faktura nie częściej niż 1 raz na koniec miesiąca.
Uwaga! Wykonawca ma obowiązek złożyć w ostatnim dniu roboczym miesiąca do godz. 14:00 rozliczenie miesięczne, które podlega akceptacji i weryfikacji przez Zamawiającego, a przyjęcie rozliczenia poprzez podpisanie zestawienia rozliczeniowego upoważnia Wykonawcę do wystawienia faktury Zamawiającemu.
m. Posiłki powinny uwzględniać wymagania Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP. Koszty sprzątania pomieszczeń wraz z środkami czystości będą po stronie Wykonawcy, w ilości niezbędnej dla należytej realizacji zamówienia.
n. Rodzic może zgłaszać Wykonawcy nieobecność ucznia/dziecka w szkole na podany przez niego nr telefonu głosowo lub SMS do określonej godziny z Dyrekcją szkoły, podając imię dziecka i klasę, późniejsze zgłoszenie traktowane jest jako obecność. W tym zakresie strony zawrą uzgodnienie przy podpisaniu umowy, co do którego Wykonawca nie ma prawa dokonać odmowy realizacji na określonych warunkach.
o. Wykonawca będzie wydawał posiłki na terenie Szkoły zgodnie z harmonogramem ustalonym z Dyrektorem Szkoły na dany rok szkolny. Liczba dziennych posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany godzin wydawanych posiłków.
p. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie przygotowanie posiłku, wydanie posiłku, zmywanie, wyparzanie naczyń wraz z uprzątnięciem pozostałych resztek z posiłków.
q. Wykonawca ma obowiązek ozdobić pomieszczenie, w którym będą wydawane posiłki dla dzieci, np. poprzez wywieszenie na ścianach obrazów, grafik, czy te ż innych elementów ozdobnych, poprawiających estetykę pomieszczeń.
r. Sprzęt do realizacji zamówienia, w tym wszelkie sztućce, talerze czy urządzenia gastronomiczne zapewnia Wykonawca we własnym zakresie, za wyjątkiem tych, jakie udostępnia Zamawiający. Wykonawca odpowiada za szkody i uszkodzenia w udostępnionym sprzęcie.
s. Krzesła i stoły zapewnia Zamawiający

4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15894210-6 - Posiłki szkolne

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 389880,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 389880,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 389880,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Handel Branży Spożywczej i Przemysłowej oraz Usługi Gastronomiczne, Maria Czarny

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5521148328

7.3.3) Ulica: Juszczyn 268

7.3.4) Miejscowość: Juszczyn

7.3.5) Kod pocztowy: 34-231

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-08-29

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 389880,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-09-02 do 2026-08-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.