eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GrudziądzDostawy mięsa i wędlin dla Zakłądu Karnego Nr 1 w Grudziądzu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-09-18

Grudziądz: Dostawy mięsa i wędlin dla Zakłądu Karnego Nr 1 w Grudziądzu
Numer ogłoszenia: 200859 - 2012; data zamieszczenia: 18.09.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 64 40 400, faks 56 64 40 499.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl-link zamówienia publiczne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i wędlin dla Zakłądu Karnego Nr 1 w Grudziądzu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1 cześć zamówienia - dostawy mięsa 1. Boczek surowy 15131220-3 PN-A-82022 kg 1 800 kg 2. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007 kg 300 kg 3. Schab b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg 450 kg 4. Mięso mielone 15131620-7 PN-A-82022 kg 7 800 kg 5. Wołowina b/k 15111100-0 PN-88/A-82003 kg 200 kg 6. Karkówka b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg 2 000 kg 7. Kurczak świeży 15112100-7 PN-A-86524 kg 2 700 kg 8. Udka z kurczaka 15112100-7 PN-A-86524 kg 1 000 kg 9. Wątroba 15114000-0 PN-86/A-82004 kg 2 500 kg 2 część zamówienia - dostawy wędlin Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007 kg 2 500 kg Kiełbasa biała parzona 15131133-5 PN-V-74028 kg 2 000 kg Kiełbasa dębicka 15131133-5 PN-V-74028 kg 3 000 kg Kiełbasa janowiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg 1 500 kg Kiełbasa jarmarczna 15131133-5 PN-V-74028 kg 8 000 kg Kiełbasa krakowska 15131133-5 PN-V-74028 kg 800 kg Mortadela 15131133-5 PN-V-74028 kg 1 900 kg Kiełbasa parówkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg 2 200 kg Kiełbasa piwna 15131133-5 PN-V-74028 kg 3 500 kg Kiełbasa szynkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg 2 500 kg Kiełbasa śląska 15131133-5 PN-V-74028 kg 2 200 kg Kiełbasa podwawelska 15131133-5 PN-V-74028 kg 2 000 kg Kiełbasa zwyczajna 15131133-5 PN-V-74028 kg 1 000 kg Kiełbasa żywiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg 800 kg Metka 15131133-5 PN-A-82007 kg 2 000 kg Parówki cielęce 15131133-5 PN-A-82022 kg 800 kg Parówki cienkie 15131133-5 PN-V-74028 kg 3 000 kg Pasztetowa wieprzowa 15131310-1 PN-A-82007 kg 2 000 kg Salceson czarny 15131134-3 PN-A-82007 kg 1 000 kg Salceson biały 15131134-3 PN-A-82007 kg 2 000 kg Kiełbasa serdelowa 15131133-5 PN-V-74028 kg 3 200 kg Szynka mielona 15131133-5 PN-V-74028 kg 3 300 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.20-3, 15.11.30.00-3, 15.13.16.20-7, 15.11.11.00-0, 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0, 15.13.11.34-3, 15.13.11.33-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.34-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W przypadku gdy uprawnienie do złożenia oferty nie wynika z dokumentów załączonych do niej, Wykonawca zobowiązany jest złożyć stosowne pełnomocnictwo. Dotyczy to również podmiotów wnoszących wspólnie oferty, które wyznaczają pełnomocnika.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl - link zamówienia publiczne, OISW Bydgoszcz, Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu, 86-300 Grudziądz, ul. Wybickiego 10/22 Dział Kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.09.2012 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu, 86-300 Grudziądz, ul. Wybickiego 10/22 sekretariat w budynku administracji - 1 piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy mięsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Boczek surowy 1 800 kg Boczek wędzony 300 kg Schab b/k 450 kg Mięso mielone 7 800 kg Wołowina b/k 200 kg Karkówka b/k 2 000 kg Kurczak świeży 2 700 kg Udka z kurczaka 1 000 kg Wątroba 15114000-0 2 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.20-3, 15.11.30.00-3, 15.13.16.20-7, 15.11.11.00-0, 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kaszanka 2 500 kg Kiełbasa biała parzona 2 000 kg Kiełbasa dębicka 3 000 kg Kiełbasa janowiecka 1 500 kg Kiełbasa jarmarczna 8 000 kg Kiełbasa krakowska 800 kg Mortadela 1 900 kg Kiełbasa parówkowa 2 200 kg Kiełbasa piwna 3 500 kg Kiełbasa szynkowa 2 500 kg Kiełbasa śląska 2 200 kg Kiełbasa podwawelska 2 000 kg Kiełbasa zwyczajna 1 000 kg Kiełbasa żywiecka 800 kg Metka 2 000 kg Parówki cielęce 800 kg Parówki cienkie 3 000 kg Pasztetowa wieprzowa 2 000 kg Salceson czarny 1 000 kg Salceson biały 2 000 kg Kiełbasa serdelowa 3 200 kg Szynka mielona 3 300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3, 15.13.11.33-5, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.