eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BrzezinyPRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BRZEZINY W ROKU SZKOLNYM 2008/2009

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-27

Brzeziny: PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BRZEZINY W ROKU SZKOLNYM 2008/2009
Numer ogłoszenia: 200973 - 2008; data zamieszczenia: 27.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Henryka Sienkiewicza 16, 95-060 Brzeziny, woj. łódzkie, tel. 0-46 874-28-24, fax 0-46 874-28-85.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BRZEZINY W ROKU SZKOLNYM 2008/2009.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Brzeziny w roku szkolnym 2008/2009 w postaci: a) obiadów dwudaniowych w Gimnazjum w Przecławiu, b) obiadów jednodaniowych - zup bądź drugiego dania (na przemian)dla szkoły podstawowej w Dąbrówce Dużej, Bogdance, Gałkówku Kolonii . Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie, dostawę i wydanie posiłków w szkołach w dni nauki szkolnej. Wykonawca jest zobowiązany do posprzątania po wydaniu posiłków. Pod pojęciem obiadu dwudaniowego należy rozumieć posiłek składający się z zupy, drugiego dania oraz surówki bądź gotowanych jarzyn. 4 razy w tygodniu ma być podawane danie mięsne , jeden raz w tygodniu danie bezmięsne /naleśniki, pierogi, ryba, placki ziemniaczane itp./ Pod pojęciem obiadów jednodaniowych- zup bądź drugiego dania (na przemian) należy rozumieć zupę podaną z pieczywem dwa razy w tygodniu, drugie danie ma być posiłkiem mięsnym z surówką lub gotowanymi jarzynami dwa razy w tygodniu, raz w tygodniu drugie danie może być bezmięsne. Obiad jednodaniowy wydawany jest w systemie: dwa razy w tygodniu zupa wydawana we wtorki i czwartki, trzy razy w tygodniu drugie danie wydawane w pozostałe dni. Do każdego posiłku jednodaniowego i dwudaniowego codziennie ma być podany deser bądź owoc /jabłko, banan, pomarańcza itp./ Przygotowane posiłki należy dostarczyć we własnym zakresie, we własnych pojemnikach i wydać we własnych naczyniach w dni nauki szkolnej w następujących szkołach: Szkoła Podstawowa w Dąbrówce Dużej - 35 obiadów, Szkoła Podstawowa w Bogdance - 20 obiadów, Szkoła Podstawowa w Gałkówku Kolonii - 35 obiadów, Gimnazjum w Przecławiu - 35 obiadów. Podane ilości posiłków są orientacyjne i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji. Godziny wydawania posiłków należy ustalić z dyrektorami poszczególnych szkół. 2.Gramatura posiłków: - zupa 450 g, - ziemniaki , kasza, ryż lub makaron - 200 g, - mięso lub ryba - 100 g, - surówki, jarzyny - 100 g, - naleśniki, placki, pierogi - 300g.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych Oryginalny kod CPV: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 19.06.2009.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu nieograniczonym mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają wymagania określone w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. prawo zamówień publicznych , którzy: 1. Spełniają następujące warunki: 1) od co najmniej 3 lat prowadzą działalność w branży gastronomicznej, 2) są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymaganiami ustawowymi, 3) posiadają uprawnienia niezbędne do wykonania prac będących przedmiotem zamówienia, 4 ) dysponują potencjałem ekonomicznym i technicznym oraz pracownikami zdolnymi do wykonania przedmiotu zamówienia, 5) posiadają środek transportu do przewozu posiłków, 2. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawa Zamówień Publicznych.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania wymaganych warunków Wykonawcy obowiązani są złożyć następujące dokumenty: 1.wypełniony i podpisany formularz ofertowy - załącznik nr 1, 2.podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie ar. 24 ustawy prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2, 3. wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia - załącznik nr 3, 4. parafowany wzór umowy - załącznik nr 4, 5. kserokopia poświadczona przez wykonawcę za zgodność z oryginałem, aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 7.poświadczone kserokopie kart lub książeczek zdrowia, 8.zaświadczenie lub decyzja z Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie spełnienia przez Wykonawcę wymagań koniecznych do przygotowania posiłków oraz o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków, 9.jadłospis obejmujący okres jednego miesiąca uwzględniający wymogi kaloryczne posiłków. Oferent będzie zobowiązany do realizacji zamówienia na podstawie przedstawionego jadłospisu z możliwością odstępstw uwzględniającą sezonowe zamiany na rynku warzyw i owoców.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gminabrzeziny.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul.Sienkiewicza 11, 95-060 Brzeziny, pok. nr. 12.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.09.2008 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Brzeziny, ul.Sienkiewicza 16, 95-060 Brzeziny, pok. nr. 126 - sekretariat.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.