Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-06-19
Komprachcice: Przetarg nieograniczony na dostawę żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka w Chmielowicach
Numer ogłoszenia: 201148 - 2009; data zamieszczenia: 19.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Dziecka w Chmielowicach , Chmielowice, ul. Nyska 18, 46-070 Komprachcice, woj. opolskie, tel. 077 4743901, faks 077 4743901.
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.powiatopolski.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka w Chmielowicach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa art. spożywczych do Domu Dziecka w Chmielowicach o wartości nie przekraczającej kwot określonych na podstawie art. 11 pkt 8 ustawy z dnia 29.01.2004 r. (Prawo zamówień publicznych Dz.U. z 2007 r. nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. nr 171 poz. 1058)..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: nie dotyczyIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się dostawcy, którzy spełniają następujące warunki: -posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień-zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, -posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia (oświadczenie), -znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia(oświadczenie), -nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego(oświadczenie) na podstawie art.22 ust. 1 pkt 4 w powiązaniu z art. 24 Pzp i zgodnie z art. 44 złożą wymagane w s.i.w.z dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta dostawcy wg wzoru załączonego do dokumentacji przetargowej i podpisana przez upełnomocnionych przedstawicieli załącznik nr 1. 2. Formularze cenowe stanowiące załączniki nr 2 do SIWZ. 3. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych i art.24 Pzp - załącznik nr 3. 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione lub uaktualnione przez wystawiającego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. Pełnomocnictwo do podpisywania oferty /do reprezentacji - o ile prawo do podpisywania oferty/ do reprezentacji nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatopolski.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Dziecka w Chmielowicach ul. Nyska 18 od poniedziałku -piątku w godzinach od 07:00 do 15:00 (sekretariat) po złożeniu zapotrzebowania oraz na stronie internetowej www.powiatopolski.pl.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.06.2009 godzina 09:00, miejsce: Dom Dziecka w Chmielowicach ul. Nyska 18, 45-070 Komprachcice.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty mleczarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: WYMAGANIA: Oferowane mleko i produkty mleczarskie powinny być bardzo dobrej jakości, świeże określonej wagi, oraz powinny być dostarczone z zachowaniem daty do spożycia a także winny być zgodne z Polskimi Normami. Wszystkie produkty powinny cechować się jednolitą konsystencją, właściwym kolorem, swoistym zapachem i smakiem. Produkty powinny być pozbawione zanieczyszczeń i uszkodzeń mechanicznych oraz oznak pleśni czy zepsucia. Podmiot dostarczający wyżej wymienione artykuły powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać w formie zaświadczenia fakt doraźnego nadzoru produkcji i sprzedaży prowadzoną przez Inspekcję Sanitarną. 1 Mleko spożywcze 2% litr 2000 2 Śmietana 18 % szt. 380 3 Jogurt naturalny szt. 600 4 Ser homogenizowany szt. 1000 5 Twaróg półtłusty kg 150 6 Ser żółty kg 120 7 Maślanka litr 60 8 Ser topiony kg 80 9 Masło exstra niewolone w kostce kg 280 o zawartości min. 82% tłuszczu mlecznego.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: WYMAGANIA Oferowane ryby powinny być bardzo dobrej jakości, świeże, powinny mieć zachowaną datę do spożycia, filety z ryby powinny być pozbawione skóry i ości, posiadać zwartą strukturę mięsa płaty w całości (nierozdrobnione). Ubytek filetu rybnego po odmrożeniu nie może przekraczać 25%. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać, w formie zaświadczenia fakt doraźnego nadzoru produkcji dokonywanego przez Inspekcję Sanitarną .Ryby mrożone powinny być dostarczane według potrzeby . 1 Filet rybny PANGA kg 340 2 Śledź w pomidorach szt. 200 3 Makrela wędzona kg 10 4 Śledź Matjas kg 12.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa nabiału
- Sukcesywna Dostawa Żywności 2025
- Sukcesywna Dostawa Żywności
- Sukcesywne dostawy nabiału oraz jaj kurzych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie
- "Dostawa mleka i przetworów mlecznych na potrzeby COZL" (znak postępowania: COZL/DZP/AW/3412/TP-40/25)
- Dostawy produktów mleczarskich, oraz jaj kurzych do Zakładu Karnego w Uhercach Mineralnych
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.