eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŚremDostawy mięsa i przetworów mięsnych z grupy 151 CPV.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-09

Śrem: Dostawy mięsa i przetworów mięsnych z grupy 151 CPV.
Numer ogłoszenia: 202341 - 2009; data zamieszczenia: 09.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Śremie , ul. Wawrzyniaka 6, 63-100 Śrem, woj. wielkopolskie, tel. 061 2830703, faks 061 2830719.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa Wymiaru Sprawiedliwości.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i przetworów mięsnych z grupy 151 CPV..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy mięsa i przetworów mięsnych z grupy 151 CPV. 1 Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy - szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie. Część 1 L.p.;Przedmiot zamówienia Część 1;KOD CPV;Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg; 1.Boczek świeży;15113000-3;cała bez kości, skóry;440kg; 2.Kurczak;15112100-7;całe tusze;720kg; 3.Karkówka b / k;15113000-3;cała bez kości;20kg; 4.Kości rosołowe;15113000-3;różne;1050kg; 5.Łopatka b / k;15113000-3;cała bez kości, skóry i tłuszczu;20kg; 6.Mięso mielone;15113000-3;wieprzowo-wołowe;900kg; 7.Mięso WP >A>II;15113000-3;mięso wieprzowe bez żył;270kg; 8.Nerki;15114000-0;wieprzowe;350kg; 9.Ozory;15114000-0;wieprzowe;320kg; 10.Schab b / k;15113000-3;cały bez kości, skóry i tłuszczu;20kg; 11.Serca;15114000-0;wieprzowe;270kg; 12.Słonina;15113000-3;bez skóry;120kg; 13.Wątroba wieprzowa;15114000-0;bez plam;370kg; 14.Wołowina gulaszowa;15111100-0;mięso bez łoju;50kg; 15.Żeberka paski;15113000-3;paski;240kg; 16.Żołądki wieprzowe;15114000-0;czyste;350kg; 2 Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 opis przedmiotu zamówienia szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie. Część 2 L.p.;Przedmiot zamówienia Część 2;KOD CPV;Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg; 1.Kaszanka;15131134-3;w bloku, w jelicie;1150kg; 2.Kiełbasa biała parzona;15131130-5;dł. od 10 do 20 cm;65kg; 3.Kiełbasa drobiowa;15131135-0;dł. od 15 do 40 cm gruba - cienka;450kg; 4.Kiełbasa grillowa;15131130-5;dł. od 25 do 40 cm;610kg; 5.Kiełbasa jarmarczna;15131130-5;dł. od 25 do 40 cm;500kg; 6.Kiełbasa mielonka;15131130-5;800kg; 7.Kiełbasa mortadela;15131130-5;1450kg; 8.Kiełbasa podlaska;15131130-5;dł. od 25 do 40 cm;510kg; 9.Kiełbasa śląska;15131130-5;dł. od 10 do 20 cm;850kg; 10.Kiełbasa zwyczajna;15131130-5;dł. od 25 do 40 cm;670kg; 11.Konserwa mięsna (mielonka, turystyczna, kanapkowa itp..);15131000-5;drobiowa, wieprzowa, wołowa, o gramaturze od 100,180, 200, 300 do 500 g;40kg; 12.Metka zwykła;15131130-5;260kg; 13.Kiełbasa parówka gruba;15131130-5;dł. od 10 do 20 cm;1100kg; 14.Kiełbasa parówka cienka;15131130-5;dł. od 10 do 20 cm;1200kg; 15.Salceson różny;15131100-6;biały, czarny;310kg; 16.Wątrobianka;15131310-1;770kg; 17.Żeberka paski wędzone;15131200-7;50kg;.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział wykonawcy, którzy spełniają postanowienia art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz nie zostali wykluczeni z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24. W celu oceny spełnienia tych warunków zamawiający żąda złożenia stosownych oświadczeń oraz spełnienia wymagań określonych w SIWZ. Zamawiający dokona oceny spełnienia tych warunków według formuły: spełnia / nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 3) Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów: 1) Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem. 2) Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę. 3) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, stosuje się do przepisów § 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Śremie ul. Wawrzyniaka 6 63-100 Śrem.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.11.2009 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Śremie ul. Wawrzyniaka 6 63-100 Śrem.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy mięsa z grupy 151 CPV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 L.p.;Przedmiot zamówienia Część 1;KOD CPV;Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg; 1.Boczek świeży;15113000-3;cała bez kości, skóry;440kg; 2.Kurczak;15112100-7;całe tusze;720kg; 3.Karkówka b / k;15113000-3;cała bez kości;20kg; 4.Kości rosołowe;15113000-3;różne;1050kg; 5.Łopatka b / k;15113000-3;cała bez kości, skóry i tłuszczu;20kg; 6.Mięso mielone;15113000-3;wieprzowo-wołowe;900kg; 7.Mięso WP >A>II;15113000-3;mięso wieprzowe bez żył;270kg; 8.Nerki;15114000-0;wieprzowe;350kg; 9.Ozory;15114000-0;wieprzowe;320kg; 10.Schab b / k;15113000-3;cały bez kości, skóry i tłuszczu;20kg; 11.Serca;15114000-0;wieprzowe;270kg; 12.Słonina;15113000-3;bez skóry;120kg; 13.Wątroba wieprzowa;15114000-0;bez plam;370kg; 14.Wołowina gulaszowa;15111100-0;mięso bez łoju;50kg; 15.Żeberka paski;15113000-3;paski;240kg; 16.Żołądki wieprzowe;15114000-0;czyste;350kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy przetworów mięsnych z grupy 151.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 2 L.p.;Przedmiot zamówienia Część 2;KOD CPV;Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg; 1.Kaszanka;15131134-3;w bloku, w jelicie;1150kg; 2.Kiełbasa biała parzona;15131130-5;dł. od 10 do 20 cm;65kg; 3.Kiełbasa drobiowa;15131135-0;dł. od 15 do 40 cm gruba - cienka;450kg; 4.Kiełbasa grillowa;15131130-5;dł. od 25 do 40 cm;610kg; 5.Kiełbasa jarmarczna;15131130-5;dł. od 25 do 40 cm;500kg; 6.Kiełbasa mielonka;15131130-5;800kg; 7.Kiełbasa mortadela;15131130-5;1450kg; 8.Kiełbasa podlaska;15131130-5;dł. od 25 do 40 cm;510kg; 9.Kiełbasa śląska;15131130-5;dł. od 10 do 20 cm;850kg; 10.Kiełbasa zwyczajna;15131130-5;dł. od 25 do 40 cm;670kg; 11.Konserwa mięsna (mielonka, turystyczna, kanapkowa itp..);15131000-5;drobiowa, wieprzowa, wołowa, o gramaturze od 100,180, 200, 300 do 500 g;40kg; 12.Metka zwykła;15131130-5;260kg; 13.Kiełbasa parówka gruba;15131130-5;dł. od 10 do 20 cm;1100kg; 14.Kiełbasa parówka cienka;15131130-5;dł. od 10 do 20 cm;1200kg; 15.Salceson różny;15131100-6;biały, czarny;310kg; 16.Wątrobianka;15131310-1;770kg; 17.Żeberka paski wędzone;15131200-7;50kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.