eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WłocławekDostawa różnych produktów spożywczych (znak sprawy D/Kw-220/12/2012)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-09-21

Włocławek: Dostawa różnych produktów spożywczych (znak sprawy D/Kw-220/12/2012)
Numer ogłoszenia: 203357 - 2012; data zamieszczenia: 21.09.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny we Włocławku , ul. Bartnicka 10, 87-809 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 2355055, faks 054 2354063.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa różnych produktów spożywczych (znak sprawy D/Kw-220/12/2012).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych (kod CPV -15800000-6). Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części (grupy): 1. Grupa I 1) cukier biały kryształ - w ilości 13 000 kg, w opakowaniach jednostkowych po 1 kg. Realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiany towar w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego. Nomenklatura CPV:15831000-2, Polska Norma: PN-A-74850:1996/Az1:2005 2. Grupa II 1) herbata granulowana - czarna, o parametrach jakościowych nie gorszych niż herbata INDYJSKA, w opakowaniach jednostkowych 100g. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 600 kg. Nomenklatura CPV: 15863000-5, Polska Norma: PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004 2) kawa zbożowa - pakowana w workach po 25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400kg. Nomenklatura CPV: 15860000-4, Polska Norma: PN-A-94013:1998/Az1:2001 3) herbata miętowa liściasta (luz) - pakowana w workach 10-25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 560 kg. Nomenklatura CPV: 15860000-4, Polska Norma: PN-A-94013:1998/Az1:2001 4) musztarda - o parametrach jakościowych nie gorszych niż musztarda SAREPSKA, w opakowaniach jednostkowych 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400kg. Nomenklatura CPV:15871250-1, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2004. 5) ketchup łagodny - o parametrach jakościowych nie gorszych niż KETCHUP WŁOCŁAWSKI, w opakowaniach jednostkowych nie większych niż 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400 kg. Nomenklatura CPV:15871230-5, Polska Norma: PN-A-86951:2006. 6) majonez - o parametrach jakościowych nie gorszych niż majonez POMORSKI, w słoikach o pojemniści 0,7 kg - 2,0 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 500 kg. Nomenklatura CPV: 15871273-8, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2002. 7) ocet spirytusowy 10% - w butelkach 0,5l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 800 l. Nomenklatura CPV:15871110-8, Polska Norma: PN-EN-13188:2002/AC:2003. 8) majeranek - przetarty, suszony, o swoistej barwie, w opakowaniach jednostkowych 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 100 kg. Nomenklatura CPV: 15872300-4, Polska Norma: PN-A-86958 :1997/Az1:2002 9) papryka słodka - mielona, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 200 kg. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86955:1997/Az1:2002 10) pieprz mielony - czarny, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 160 kg. Nomenklatura CPV:15872100-2, Polska Norma: PN-A-86965: 1997/Az1:2002 11) sól - jodowana, drobnoziarnista, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 300 kg. Nomenklatura CPV: 15872400-5, Polska Norma: PN-C-84081-2:1998 12) susz kopru - w opakowaniach jednostkowych max. 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 150 kg. Nomenklatura CPV:15890000-3, Polska Norma: PN-VI-740101:1999 13) przyprawa do zup w płynie - o parametrach jakościowych nie gorszych niż przyprawa MAGI, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1 l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 500 l. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86967:1998/Az1:2002 14) rosół z kury - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2800 kg. Nomenklatura CPV: 15891500-5, Polska Norma: PN-A-94052:1996 15) zupa pieczarkowa - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 250 kg. Nomenklatura CPV: 15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996. 16) żurek - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 500 kg. Nomenklatura CPV: 15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996. 17) sos grzybowy - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 260 kg. Nomenklatura CPV: 15871260-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996. 18) ryż długoziarnisty biały - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15614100-6, Polska Norma: PN-A-74220:1997, PN-ISO 7301:2004 19) budyń waniliowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 200 kg. Nomenklatura CPV: 15800000-6. 20) kisiel wiśniowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 150 kg. Nomenklatura CPV: 15800000-6. 20)Granulat sojowy - 1 000 kg, pakowany w opakowaniach max. 15kg. CPV: 15890000-3. 21)Kostka sojowa - 800 kg, pakowana w opakowaniach max. 20kg. CPV: 15890000-3. 22)Kotlet sojowy - 600 kg; o wadze 10-20g sztuka i grubości ok. 10 mm, w całości nie pokruszony, pakowany w opakowaniach max. po 10kg. CPV: 15890000-3. 3. Grupa III 1) makaron kolanka - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999. 2) makaron świderki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999. 3) makaron wstążki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999. 4. Grupa IV 1) pierogi - nadziewane serem, mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 500 kg. Nomenklatura CPV: 15894000-1. 2) pyzy ziemniaczane - mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 000 kg. Nomenklatura CPV: 15894000-1. 3) gołąbki mięsno ryżowe - mrożone, porcjowane po 150 g, o zawartości suchej masy farszu 60g w tym 42,85% mięsa. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 1 600 kg. Nomenklatura CPV: 15894000-1. 5.Grupa V 1) kasza jęczmienna średnioziarnista - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 100 kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma: PN-87/A-74203 2) kasza manna - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2 300 kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma: PN-88/A-74036 3) mąka pszenna typ 550 - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 800 kg. Nomenklatura CPV: 15612100-2 , Polska Norma: PN-A-74022:2003 2. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.13.00-5, 15.86.30.00-5, 15.86.00.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.11.10-8, 15.87.23.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.00-6, 15.61.10.00-4, 15.89.00.00-3, 15.85.11.00-9, 15.61.30.00-8, 15.61.21.00-2, 15.89.40.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienie wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art.144 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.). 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony; 2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, zgodnie z postanowieniami § 5 ust. 1 niniejszej umowy; 3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy; 4) każdej zmiany, która jest korzysta lub neutralna dla Zamawiającego, lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.3. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu. 4. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy na podstawie ust. 2, niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny we Włocławku, ul. Bartnicka 10, 87-809 Włocławek.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.10.2012 godzina 11:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego tj. Zakład Karny we Włocławku, ul. Bartnicka 10, 87-809 Włocławek, w sekretariacie - pokój nr 205.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: GRUPA I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) cukier biały kryształ - w ilości 13 000 kg, w opakowaniach jednostkowych po 1 kg. Realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiany towar w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego. Nomenklatura CPV: 15831000-2, Polska Norma: PN-A-74850:1996/Az1:2005.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: GRUPA II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) herbata granulowana - czarna, o parametrach jakościowych nie gorszych niż herbata INDYJSKA, w opakowaniach jednostkowych 100g. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 350 kg. Nomenklatura CPV: 15863000-5, Polska Norma: PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004 2) kawa zbożowa - pakowana w workach po 25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400 kg. Nomenklatura CPV: 15860000-4, Polska Norma: PN-A-94013:1998/Az1:2001 3) herbata miętowa liściasta (luz) - pakowana w workach 10-25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 560 kg. Nomenklatura CPV: 15860000-4, Polska Norma: PN-A-94013:1998/Az1:2001 4) musztarda - o parametrach jakościowych nie gorszych niż musztarda SAREPSKA, w opakowaniach jednostkowych 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400kg. Nomenklatura CPV: 15871250-1, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2004. 5) ketchup łagodny - o parametrach jakościowych nie gorszych niż KETCHUP WŁOCŁAWSKI, w opakowaniach jednostkowych nie większych niż 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400 kg. Nomenklatura CPV: 15871230-5, Polska Norma: PN-A-86951:2006. 6) majonez - o parametrach jakościowych nie gorszych niż majonez POMORSKI, w słoikach o pojemniści 0,7 kg - 2,0 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 500 kg Nomenklatura CPV: 15871273-8, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2002. 7) ocet spirytusowy 10% - w butelkach 0,5l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 800 l. Nomenklatura CPV: 15871110-8, Polska Norma: PN-EN-13188:2002/AC:2003. 8) majeranek - przetarty, suszony, o swoistej barwie, w opakowaniach jednostkowych 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 100 kg. Nomenklatura CPV: 15872300-4, Polska Norma: PN-A-86958 :1997/Az1:2002 9) papryka słodka - mielona, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 200 kg. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86955:1997/Az1:2002 10) pieprz mielony - czarny, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 160 kg. Nomenklatura CPV: 15872100-2, Polska Norma: PN-A-86965: 1997/Az1:2002 11) sól - jodowana, drobnoziarnista, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 300 kg. Nomenklatura CPV: 15872400-5, Polska Norma: PN-C-84081-2:1998 12) susz kopru - w opakowaniach jednostkowych max. 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 150 kg. Nomenklatura CPV: 15890000-3, Polska Norma: PN-VI-740101:1999 13) przyprawa do zup w płynie - o parametrach jakościowych nie gorszych niż przyprawa MAGI, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1 l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 500 l. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86967:1998/Az1:2002 14) rosół z kury - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2800 kg. Nomenklatura CPV: 15891500-5, Polska Norma: PN-A-94052:1996 15) zupa pieczarkowa - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 250 kg. Nomenklatura CPV: 15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996. 16) żurek - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 500 kg. Nomenklatura CPV: 15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996. 17) sos grzybowy - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 1 100 kg. Nomenklatura CPV: 15871260-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996. 18) ryż długoziarnisty biały - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15614100-6, Polska Norma: PN-A-74220:1997, PN-ISO 7301:2004 19) budyń waniliowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 200 kg. Nomenklatura CPV: 15800000-6. 20) kisiel wiśniowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 150 kg. Nomenklatura CPV: 15800000-6. 23)Granulat sojowy - 1 200 kg, pakowany w opakowaniach max. 15kg. CPV: 15890000-3. 24)Kostka sojowa - 1500 kg, pakowana w opakowaniach max. 20kg. CPV: 15890000-3. 25)Kotlet sojowy - 700 kg; o wadze 10-20g sztuka i grubości ok. 10 mm, w całości nie pokruszony, pakowany w opakowaniach max. po 10kg. CPV: 15890000-3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.89.15.00-5, 15.61.10.00-4, 15.87.12.00-6, 15.86.30.00-5, 15.86.00.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.11.10-8, 15.87.23.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.14.00-4, 15.87.12.73-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: GRUPA III.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) makaron kolanka - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999. 2) makaron świderki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999. 3) makaron wstążki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: GRUPA IV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) pierogi - nadziewane serem, mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 500 kg. Nomenklatura CPV: 15894000-1. 2) pyzy ziemniaczane - mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 000 kg. Nomenklatura CPV: 15894000-1. 3) gołąbki mięsno ryżowe - mrożone, porcjowane po 150 g, o zawartości suchej masy farszu 60g w tym 42,85% mięsa. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 1 600 kg. Nomenklatura CPV: 15894000-1.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.40.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.