Ogłoszenie z dnia 2015-08-10
Lubycza Królewska: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej w roku szkolnym 2015/2016
Numer ogłoszenia: 203590 - 2015; data zamieszczenia: 10.08.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Lubyczy Królewskiej , ul. Jana III Sobieskiego 5, 22-680 Lubycza Królewska, woj. lubelskie, tel. 84 6617020, faks 84 6617049.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.lubycza.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej w roku szkolnym 2015/2016.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej w roku szkolnym 2015/2016. 2.Przedmiot zamówienia stanowi 10 części. Szczegółowy wykaz produktów stanowiących przedmiot zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ. Zamówienie obejmuje dostarczanie produktów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 SIWZ do stołówki przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej, na koszt Wykonawcy zadania w terminach i ilościach określonych przez Zamawiającego. 3.Dostawy sukcesywne artykułów spożywczych w zależności od potrzeb zamawiającego dokonywane będą na podstawie telefonicznego zamówienia przez intendenta stołówki szkolnej. 4.Dostawy muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. 5.Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 6.Dostarczony towar winien odpowiadać Polskim Normom. 7.Wyroby muszą być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 8. Wykonawca na wyżej wymienione towary powinien posiadać atesty, certyfikaty itp., dopuszczające powyższe artykuły do spożycia. 9.Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe w asortymencie i ilości wynikających z zamówień zarówno pod względem norm jakościowych jak i w ich początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie dostarczonych produktów. 10.W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia. 11.Oferta nie musi obejmować całości zamówienia, dopuszcza się składnie ofert częściowych z podziałem na następujące części: Część 1 : Załącznik 2a -mrożone artykuły spożywcze Część 2: Załącznik 2b -świeże owoce i warzywa Część 3:Załącznik 2c -wyroby garmażeryjne Część 4:Załącznik 2d -pieczywo Część 5:Załącznik 2e -produkty mleczarskie Część 6:Załącznik 2f -różne produkty spożywcze Część 7:Załącznik 2g -jaja kurze świeże Część 8:Załącznik 2h -świeże mięso wieprzowe, wędliny Część 9:Załącznik 2i - ziemniaki Część 10:Załącznik 2j -mrożone mięso i wyroby drobiowe Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub na wszystkie części zamówienia. 12.Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Dostawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego..
II.1.5)
V
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu większej ilości artykułów żywnościowych wyszczególnionych w pozycjach załącznika cenowego, który Wykonawca przedłoży do oferty. W przypadku gdy konieczny będzie zakup dodatkowej ilości artykułów spożywczych, Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówienia uzupełniającego do 20 % zamówienia podstawowego polegającego na rozszerzeniu zamówienia podstawowego.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający składa oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Pzp.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający składa oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Pzp.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający składa oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Pzp.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający składa oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Pzp.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający składa oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Pzp.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Formularz ofertowy 2. Formularze cenowe 3. Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 95
- 2 - termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubycza.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół w Lubyczy Królewskiej, ul. Jana III Sobieskiego 5, 22 - 680 Lubycza Królewska, pokój nr 19 (sekretariat).
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.08.2015 godzina 11:00, miejsce: Zespół Szkół w Lubyczy Królewskiej, ul. Jana III Sobieskiego 5, 22 - 680 Lubycza Królewska, pokój nr 19 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mrożone artykuły spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły, Brukselka, Kalafior,Mieszanka kompotowa,Mieszanka wielowarzywna (co najmniej 5 rodzajów warzyw), Marchew mrożona, Zupa fasolowa, Zupa pieczarkowa, Zupa królewska, Zupa wiejska, Włoszczyzna mrożona, Zupa prezydencka, Filet mrożony z ryby mintaj, Kotlet rybny, Truskawka.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: świeże owoce i warzywa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłko, Marchew, Seler, Pietruszka, Por, Pieczarka, Pomidor, Ogórek zielony, Ogórek kwaszony, Kapusta kwaszona, Kapusta pekińska, Buraczki, Cebula, Fasola, Kapusta biała Papryka.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: wyroby garmażeryjne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Gołąbki z mięsem i ryżem, Kopytka ziemniaczanie, Krokiety z kapustą i pieczarką, Naleśniki z serem, Pierogi ruskie, Pyzy ziemniaczane, Knedle, Kotlet ziemniaczany.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka wyborowa-50g, Chleb baltonowski-600 g, Chleb żytni sitkowy - 500 g, Chleb słoneczny - 400g, Chleb żytni ze słonecznikiem- 450g, Drożdżówka -70 g.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18% - 400 ml, Ser żółty SALAMIX, Twaróg KRAJANKA, Jogurt owocowy- 150 g.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka tarta- 0,5 kg KRAWPAK, Barszcz biały- zupa- 65 g WINIARY, Barszcz czerwony- zupa- 65 g WINIARY, Cukier- 1 kg KRÓLEWSKI, Groch- połówki- 0,5 kg KRAWPAK, Herbata owocowa rozpuszczalna- 300 g EKOLAND, Herbata granulowana- 90 g SAGA, Koper- susz- 10 g CYKORIA, Koncentrat pomidorowy- 950 g FRUBEX, Kostka mięsna- przyprawa do zup- 60 g WINIARY, Kasza gryczana- 1 kg KRAWPAK, Kasza jęczmienna- 0,5 kg KRAWPAK, Kwasek cytrynowy- 20 g CYKORIA, Liść laurowy- 12 g CYKORIA, Margaryna tradycyjna- 250 g JAGR, Majeranek- 20 g CYKORIA, Makaron świder- 500 g PODRAVKA, Mąka zamojska- 1 kg, Musztarda- 950 g ROLESKI, Makaron - 250 g AS-BABUNI, Olej roślinny uniwersalny RZEPAKOWY- 3l , Ogórki konserwowe- 880 g FRUBEX, Pietruszka nać- susz- 10 g CYKORIA, Przyprawa warzywna- 200 g APETITA, Pieprz prawdziwy- 20 g CYKORIA, Papryka słodka- 20 g CYKORIA, przyprawa do drobiu- 30 g PRYMAT, Przyprawa do mięsa- 30 g PRYMAT, Przyprawa do zup w płynie- 960 g MAGGI, Przyprawa do gulaszu- 30 g WEGETA, Rosołki drobiowe- 180 g WINIARY, Ryż- 1 kg KRAWPAK, Sos boloński- 45 g WINIARY, Sos pieczeniowy- 45g WINIARY, Syrop owocowy- 640 g PIŃCZÓW, Sałatka wielowarzywna- 860 g FRUBEX, Sól- 1 kg EDO, Sos grzybowy- 35 g WINIARY, Soczek owocowy- 300 ml TYMBARK, Sos pomidorowy- 38 g WINIARY, Sosy do sałatek- 20 g KNORR, Włoszczyzna susz- 100 g CYKORIA , Ziele angielskie- 20 g CYKORIA, Zupa fasolowa- 65 g WINIARY, Zupa pieczarkowa- 65 g WINIARY, Zupa ogonowa- 65 g WINIARY, Zupa grzybowa- 65 g WINIARY, Zupa grochowa- 65 g WINIARY, Przyprawa susz -bazylia, Przyprawa susz -oregano, Batonik czekoladowy, Kukurydza - 340 g Vernet, Majonez- 750 g Winiary, Przyprawa do ryb- Prymat, Przyprawa do karkówki Przyprawa do bigosu,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: jaja kurze świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: świeże mięso wieprzowe, wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kiełbasa zwyczajna, Mięso karkówka b/k, Mięso łopatka b/k, Schab b/k, Boczek wędzony, Podgarle wieprzowe, Mięso szynka bez kości, Smalec.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: ziemniaki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ziemniaki.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: mrożone mięso i wyroby drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ćwiartka z kurczaka, Udziec z kurczaka, Kotlet drobiowy, Porcja rosołowa, Filet z kurczaka.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. termin płatności wynagrodzenia wykonawcy - 5
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa detalicznych ilości produktów żywnościowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Gminy Baranów Sandomierski"
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH dla Samorządowego Centrum Usług Wspólnych Gminy Łącko w Łącku na rok 2025 - na okres od podpisania umowy - do 31 grudnia 2025 roku". Przetarg 2.
- Zakup i dostawa żywności do Przedszkola Parkowe Skrzaty w Koźminie Wielkopolskim w roku 2025
- Dostawa warzyw, owoców i jaj dla DPS Ruda Różaniecka
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Radzyniu Chełmińskim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Dubiecku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.