eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KamińskSukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych oraz nieprzetworzonych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-09-25

Kamińsk: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych oraz nieprzetworzonych
Numer ogłoszenia: 204193 - 2014; data zamieszczenia: 25.09.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna. Zakład Karny w Kamińsku.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych oraz nieprzetworzonych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych, nieprzetworzonych. CZĘŚĆ 1 1) Fasola suszona - typu Jaś w ilości 2 500 kg; 2) Groch łuskany połówki w ilości 2 500 kg; CZĘŚĆ 2 1) Cebula biała w ilości 18 000 kg; 2) Burak ćwikłowy w ilości 15 000 kg; 3) Marchew bez naci w ilości 18 000 kg; 4) Kapusta biała w ilości 14 000 kg; 5) Seler korzeń bez naci w ilości 5 500 kg; 6) Pietruszka korzeń bez naci w ilości 5 000 kg; 7) Por w ilości 5 000 kg; CZĘŚĆ 3 Jabłka tegoroczne z odmian półsłodkich w ilości 28 000 kg; CZĘŚĆ 4 Kapusta kiszona w ilości 11 000 kg; CZĘŚĆ 5 Ogórek kwaszony w ilości 8 000 kg; CZĘŚĆ 6 Ziemniaki jadalne z odmian późnych w ilości 140 000 kg; CZĘŚĆ 7 Puree ziemniaczane w ilości 6 000 kg; CZĘŚĆ 8 1) Dżem nisko słodzony w ilości 5 500 kg; 2) Kompot wieloowocowy w ilości 800 l; CZĘŚĆ 9 1) Koncentrat pomidorowy 30 % w ilości 1980 kg; 2) Leczo pieczarkowe w ilości 3 000 kg; CZĘŚĆ 10 1) Kukurydza konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 600 kg; 2) Papryka konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg; 3) Groszek konserwowy po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg; 4) Szczaw konserwowy siekany - w ilości 1 170 kg; 5) Surówka warzywna po odsączeniu zalewy w ilości 2 000 kg; CZĘŚĆ 11 1) Włoszczyzna suszona w ilości 600 kg; - w skład mieszanki wchodzą jednakowe ilości marchwi, pora, selera i pietruszki; 2) Susz marchwi w ilości 400 kg; - w skład której wchodzi marchew cięta suszona; 3) Susz buraczków w ilości 30 kg; w skład których wchodzą buraczki cięte suszone; 4) Susz kopru w ilości 50 kg; - w skład którego wchodzi koperek cięty suszony;.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.31.00.00-4, 15.30.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Poprawnie wypełniony Formularz oferty cenowej stanowiący Załącznik nr 1 do SIWZ 2. Pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym ofertę, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentu rejestrowego

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Postanowienia zawarto we wzorze umowy, której wzór stanowi załącznik nr 4 do niniejszej specyfikacji. 2. W uzasadnionych przypadkach dotyczących: wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie oferowanego asortymentu z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom, co najmniej takim (niegorszym) jak oferowany produkt z gwarancją zachowania oferowanej ceny. 3. Podczas obowiązywania umowy ceny są stałe wskazane w Formularzu oferty cenowej Wykonawcy, mogą ulec zmianie jedynie w wymienionych poniżej przypadkach : a) w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT - w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki - bez zmiany wartości netto produktów objętych zmianą jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np. rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy do zmiany cen - zmiany umowy. b) w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do zmiany cen towarów.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kamińsku ul. XXX-lecia PRL 1 11-220 Górowo Iławeckie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.10.2014 godzina 10:30, miejsce: Zakład Karny w Kamińsku sekretariat ul. XXX-lecia PRL 1 11-220 Górowo Iławeckie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Fasola suszona, groch łuskany połówki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Fasola suszona - typu Jaś w ilości 2 500 kg; 2) Groch łuskany połówki w ilości 2 500 kg; Wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 6 miesięcy; - opakowania netto do 30 kg; - smak i zapach charakterystyczny dla fasoli suszonej i grochu łuskanego, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów, objawów psucia się, wilgotności, stęchlizny..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cebula biała, burak ćwikłowy, marchew bez naci, kapusta biała, seler korzeń bez naci, pietruszka korzeń bez naci, por.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Cebula biała w ilości 18 000 kg; - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej; - kształt kulisty lub lekko spłaszczony; - barwa łuski suchej - jasnożółta do jasnobrązowej; - barwa łuski mięsistej - kremowa lub kremowo- zielonkawa; - korzenie całkowicie zaschnięte; - powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm.; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 2) Burak ćwikłowy w ilości 15 000 kg; - bez naci, musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych pochodzący z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; - zabarwienie przekroju ciemnoczerwone; - średnica korzeni od 6 cm. - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 3) Marchew bez naci w ilości 18 000 kg; - bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - korzenie marchwi muszą być zdrowe, całe, czyste, jędrne, niepopękane, bez bocznych rozgałęzień lub rozwidleń; - barwa korzeni marchwi musi być jednolita, typowa dla odmiany; - kształt marchwi musi być o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie; - nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; - średnica mierzona w najszerszym przekroju od 4 cm.; - nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu; - marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 4) Kapusta biała w ilości 14 000 kg; - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd główek - całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; - jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm . - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 5) Seler korzeń bez naci w ilości 5 500 kg; - musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych, pochodzących z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : - wygląd korzeni - całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo - białym bez pustych komór wewnętrznych; - średnica korzeni od 10 cm, - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 6) Pietruszka korzeń bez naci w ilości 5 000 kg; - musi być dostarczona w stanie świeżym, z odmian późnych, pochodzących z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : - wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli; - zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; - średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm.; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 7) Por w ilości 5 000 kg; - musi być dostarczony w stanie świeżym z odmian późnych, pochodzący z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd: cały, świeży, czysty, zdrowy, jędrny, z liśćmi przyciętymi do długości nieprzekraczającej dwóch długości części wybielonej (cebuli rzekomej), prawidłowo wykształcony, prosty i ścisły; - o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi; - jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm.; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jabłka tegoroczne z odmian półsłodkich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłka tegoroczne z odmian półsłodkich w ilości 28 000 kg; - muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odmian późnych. Wymagania jakościowe : - dostarczone w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku; - odmiany jabłek półsłodkich; - owoce: zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, dojrzałe, nie przemarznięte; - barwa jednolita, typowa dla odmiany; - kształt owocu: kształtne, niezwiędnięte o gładkim i świeżym wyglądzie; - dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu, nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany średnica mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 6 cm, waga 1 sztuki od 100 g do 150 g ; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w owoców, bez posmaków i zapachów obcych; - owoce wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Kapusta kiszona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona w ilości 11 000 kg; Wymagania jakościowe - musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona. - barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej - jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu; - nie może zawierać domieszek innych odmian; - kształt zewnętrzny na przekroju - skrawki nitkowate, podłużne; - skrawki muszą być jędrne i chrupkie; - smak - kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 3 miesiące -opakowanie i oznakowanie kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze (sucha masa - bez zalewy) od 80 kg do 110 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ogórek kwaszony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórek kwaszony w ilości 8 000 kg; Wymagania jakościowe - muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odpowiednich gleb, nieprzenawożone. - ogórki całe, pełne w środku: jednolite odmianowo; - zbliżone pod względem wielkości i średnicy; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 3 miesiące - opakowanie i oznakowanie ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto od 100 kg do 120 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ziemniaki jadalne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne z odmian późnych w ilości 140 000 kg; - muszą być dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nieprzenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. Wymagania jakościowe : - wygląd bulwy ziemniaka: okrągło - owalny, kształtny (regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe, zdrowe, suche, niezazielenione; - zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej; - musi być zachowana jednolitość odmiany tj: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości; - wymagana średnica: poprzeczna min. 5,0 cm i podłużna min. 7,5 cm ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Puree ziemniaczane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Puree ziemniaczane w ilości 6 000 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - opakowania netto do 30 kg.; - wygląd i konsystencja jednolita pod względem wyglądu, barwa biała, lekko kremowa; - struktura konsystencji: sypkie płatki, nieklejące się lub zbrylone..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dżem nisko słodzony, kompot wieloowocowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Dżem nisko słodzony w ilości 5 500 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - opakowania jednorazowe bezzwrotne wiaderka, o wadze powyżej 10 kg., - wygląd i konsystencja jednolita, płynna widoczne owoce, masa klarowna o zawartości owoców nie mniej niż 30 % ; 2) Kompot wieloowocowy w ilości 800 l; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - opakowania, jednorazowe bezzwrotne słoiki, o gramaturze netto 0,900 ml., - wygląd i konsystencja jednolita, płynna widoczne owoce, zalewa klarowna o zawartości owoców nie mniej niż 30 % ;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Koncentrat pomidorowy 30 %, leczo pieczarkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Koncentrat pomidorowy 30 % w ilości 1980 kg; 2) Leczo pieczarkowe w ilości 3 000 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - konsystencja gęsta, jednolita, charakterystyczna dla koncentratu pomidorowego o zawartości ekstraktu 30 %; - opakowania dla koncentratu pomidorowego hermetycznie zamknięte, jednorazowe bezzwrotne słoiki, o gramaturze netto od 0,900 ml., - opakowania dla lecza pieczarkowego, słoiki jednorazowe lub metalowe puszki bezzwrotne, o gramaturze netto od 0,900 do 1 kg,. - skład podstawowy dla lecza pieczarkowego: pieczarki, cebula, papryka czerwona lub żółta, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy, o łącznej zawartości warzyw min. 50 %.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: kukurydza konserwowa, papryka konserwowa, groszek konserwowy, szczaw konserwowy siekany, surówka warzywna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Kukurydza konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 600 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - produkt spożywczy - soczyste nasiona uzyskane z wysokiej jakości surowców o barwie słonecznej i klarownej zalewie; - barwa - żółta, jednolita w całej masie; - nasiona naturalnie słodkie i chrupiące; - opakowanie jednostkowe - puszki o wadze od 400 g., do 3 kg, posiadające system łatwego otwarcia lub słoiki, zapewniających właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia. 2) Papryka konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg; Wymagania jakościowe : - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - produkt spożywczy - papryka marynowana paski lub ćwiartki, otrzymany z papryki spożywczej półsłodkiej, słodkiej, pozbawione gniazd nasiennych i innych części niejadalnych owoce uzyskane z wysokiej jakości surowców o barwie czerwonej lub żółtej i klarownej zalewie; - barwa - jednolita w całej masie; - papryka nie rozpadająca się - jędrna; - opakowanie jednostkowe - o wadze od 0,900 g. do 5 kg, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia. 3) Groszek konserwowy po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - produkt spożywczy - otrzymany z papryki spożywczej półsłodkiej, słodkiej, pozbawione gniazd nasiennych i innych części niejadalnych owoce uzyskane z wysokiej jakości surowców o barwie czerwonej lub żółtej i klarownej zalewie; - barwa - jednolita w całej masie; - papryka nie rozpadająca się - jędrna; - opakowanie jednostkowe - puszki o wadze od 400 g. do 3 kg , posiadające system łatwego otwarcia lub słoiki, zapewniających właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia. 4) Szczaw konserwowy siekany - w ilości 1 170 kg; Wymagania jakościowe : - opakowania netto - jednorazowe bezzwrotne słoiki o gramaturze 0,900 kg; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - wygląd i konsystencja jednolita, ciemnozielona półpłynna masa (przetarta masa z liści szczawiu) o zawartości szczawiu siekanego minimum 60 %; 5) Surówka warzywna po odsączeniu zalewy w ilości 2 000 kg; Wymagania jakościowe : - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - opakowania netto - jednorazowe bezzwrotne słoiki o gramaturze do 1 kg; - wygląd i konsystencja jednolita, płynna o zawartości sałatki po odcieku minimum 0,800 kg.; - skład podstawowy: marchewka, por, ogórek, seler, pietruszka, kapusta biała, cebula, olej, przyprawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Włoszczyzna suszona, susz marchwi, susz buraczków, susz kopru.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Włoszczyzna suszona w ilości 600 kg; - w skład mieszanki wchodzą jednakowe ilości marchwi, pora, selera i pietruszki; 2) Susz marchwi w ilości 400 kg; - w skład której wchodzi marchew cięta suszona; 3) Susz buraczków w ilości 30 kg; w skład których wchodzą buraczki cięte suszone; 4) Susz kopru w ilości 50 kg; - w skład którego wchodzi koperek cięty suszony; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły minimum 6 miesięcy; - smak i zapach charakterystyczny dla suszonych warzyw, bez posmaków i zapachów obcych objawów psucia się, wilgotności, stęchlizny; - konsystencja sypka, nieznacznie łamliwa, nie zlepiająca się przy nacisku; - opakowania - zbiorcze jednorazowe (papierowe worki polietylenowych jedno i trzywarstwowe) bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.