Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-08-29
Bedlno: Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych do siedziby Zamawiającego
Numer ogłoszenia: 204261 - 2008; data zamieszczenia: 29.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach, Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, fax 024 2821468 w. 30.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswojszyce.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Samorządu Terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych do siedziby Zamawiającego.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Na przedmiot zamówienia składają się sukcesywne dostawy m.in. następujących towarów: mięso wieprzowe, wędliny, wędzonki, pieczenie i pasztety. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygniętego niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1. Łopatka wieprzowa bez kości- 800 kg.; 2. Karkówka wieprzowa bez kości- 50 kg.; 3. Schab wieprzowy bez kości- 120 kg.; 4. Szynka bez kości- 70 kg.; 5. Żeberka wieprzowe paski- 300 kg.; 6. Boczek surowy bez żeber- 40 kg.; 7. Mięso gulaszowe wieprzowe kl. II- 100 kg.; 8. Mięso wieprzowe od szynki- 300 kg.; 9. Nogi wieprzowe przednie- 100 kg.; 10. Nogi wieprzowe tylne- 100 kg.; 11. Słonina b/s- 110 kg.; 12. Wątroba wieprzowa- 100 kg.; 13. Mięso wołowe gulaszowe- 100 kg.; 14. Kiełbasa krakowska parzona- 300 kg.; 15. Kiełbasa szynkowa wieprzowa- 400 kg.; 16. Kiełbasa piwna- 200 kg.; 17. Kiełbasa tatrzańska - 110 kg.; 18. Kiełbasa zielonogórska- 180 kg.; 19. Kiełbasa golonkowa - 300 kg.; 20. Kiełbasa kanapkowa- 300 kg.; 21. Kiełbasa żywiecka- 100 kg.; 22. Kiełbasa cytrynowa- 100 kg.; 23. Przysmak śniadaniowy- 200 kg.; 24. Lunch meat- 150 kg.; 25. Mielonka drobiowa- 50 kg.; 26. Mortadela- 150 kg.; 27. Szynka tyrolska w bloku- 130 kg.; 28. Mielonka wieprzowa- 80 kg.; 29. Kiełbasa biała surowa- 70 kg.; 30. Kiełbasa zwyczajna- 80 kg.; 31. Kiełbasa chłopska- 160 kg.; 32. Kiełbasa śląska- 80 kg.; 33. Kiełbasa toruńska- 80 kg.; 34. Kiełbasa podwawelska- 80 kg.; 35. Kiełbasa grilowa- 80 kg.; 36. Kiełbaski szynkowe- 250 kg.; 37. Parówka-serdelka- 100 kg.; 38. Kiełbasa parówkowa- 100 kg.; 39. Parówka cienka- 100 kg.; 40. Serdelki cienkie- 100 kg.; 41. Parówka cielęca- 100 kg.; 42. Boczek wędzony parzony bez żeber- 100 kg.; 43. Baleron gotowany- 70 kg.; 44. Szynka gotowana- 50 kg.; 45. Szynka wiejska- 60 kg.; 46. Szynka dębicka- 100 kg.; 47. Szynka bajeczna- 60 kg.; 48. Rolada boczkowa- 40 kg.; 49. Wątrobianka- 30 kg.; 50. Pasztetowa- 30 kg.; 51. Kaszanka gryczana- 200 kg.; 52. Czarne-krwiste- 60 kg.; 53. Salceson włoski- 100 kg.; 54. Salceson podrobowy- 60 kg.; 55. Salceson ozorkowy- 70 kg.; 56. Pieczeń wieprzowa- 70 kg.; 57. Pieczeń firmowa- 70 kg.; 58. Pieczeń wiśniowa- 70 kg.; 59. Pasztet domowy- 90 kg.;
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.13.10 - Pasztety Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.13.10 - Pasztety .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawców.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana przez Zamawiającego na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów. Ocena ta będzie dokonywana wg kryterium spełnia/ nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca ma obowiązek dołączyć do oferty następujące dokumenty: a) oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych; b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy prze upływem terminu składania ofert; c) decyzja właściwej terytorialnie Stacji Sanitarno-epidemiologicznej, iż Wykonawca posiada środki transportu przystosowane do przewozu żywności, wydana na podstawie art. 4 pkt 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej z dnia 14 marca 1985 r. (Dz.U. z 2006 r Nr 122, poz. 851 z późn. zm.), art. 27 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późn. zm.), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności ( Dz. U. z 2003 r. Nr 21, poz. 179) oraz art. 104 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 200- r. Nr 98, poz.1071 z późn. zm.) - wg. wykazu niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakimi dysponuje Wykonawca, z wykorzystaniem wzoru - Załącznik nr 3 (Wykonawca musi wykazać, iż dysponuje przynajmniej jednym środkiem transportu przystosowanyym do przewozu żywności); d) ze względu na postanowienia & 1 ust. 1 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady ministrów z dnia 19 maja 2006 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U. nr 87, poz. 605), Wykonawca jest zobowiązany do dołączenia do składanej oferty conajmniej jednego z niżej wymienionych dokumentów: - certyfikatu wystawionego przez właściwą terytorialnie jednostkę certyfikującą, posiadającą akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, stwierdzającą, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje sustem HACCP; - dokumentu potwierdzającego wpis Wykonawcy przez właściwą terytorialnie Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wynikających z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z dnia 27 września 2006 roku Nr 171, poz. 1225).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswojszyce.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach, Wojszyce 47; 99-311 Bedlno, powiat kutnowski. W dni robocze w godzinach od 7:00 do godz. 14:30..
IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: Nie dotyczy
IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: Nie dotyczy
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.09.2008 godzina 09:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach, 99-311 Bedlno - w Dziale Administracyjno Gospodarczym..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
- Dostawy mięsa i przetworów mięsnych (sprawa nr 1/ZP/WTiZ/25)
- Dostawy mięsa drobiowego
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Ruskich Piaskach
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.