Ogłoszenie z dnia 2014-09-26
Giżycko: Usługa cateringowa polegająca na dostarczaniu posiłków dla uczniów Technikum Nr 3 w Giżycku uczestniczących w zajęciach kompetencyjnych
Numer ogłoszenia: 205213 - 2014; data zamieszczenia: 26.09.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych, ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 87 429 9434, faks 87 428 4565.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa polegająca na dostarczaniu posiłków dla uczniów Technikum Nr 3 w Giżycku uczestniczących w zajęciach kompetencyjnych.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest usługa cateringowa, która obejmuje przygotowanie i dostarczenie kanapek/bułek oraz dostarczania produktów do przygotowania ciepłego napoju dla uczniów uczęszczających na zajęcia kompetencyjne w Technikum Nr 3 w Giżycku. Miarą jednostki jest jeden posiłek, na który składa się: jedna kanapka/bułka, herbata/kawa do wyboru i cukier. Maksymalna liczba posiłków, jaką Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia w trakcie trwania umowy wynosi 3600. 1. Dostarczane przez Wykonawcę kanapki powinny być świeże i estetycznie podane. 2. Zamawiający wymaga, aby kanapki były zróżnicowane i każdego dnia składały się z innych składników wymienionych w pkt 3. ppkt. b), f), g). 3. Wykonawca zapewni należytą jakość i przydatność do spożycia dostarczonego wyżywienia zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami. Kanapka/bułka powinna składać się z następujących składników: a) bułka śniadaniowa (70 g) b) do wyboru: szynka, salami, wędlina drobiowa, polędwica, sery, mięsa pieczone w ilości 40 g c) masło d) sałata zielona e) pomidor f) do wyboru: ogórek świeży, konserwowy, kiszony, rzodkiewka, papryka w zależności od rodzaju użytej wędliny g) do wyboru: majonez, sos czosnkowy, 1000 wysp, itp. (stosowny do użytych składników) 4. Produkty do przygotowania ciepłego napoju: - herbata (w saszetkach ze sznureczkiem) - kawa rozpuszczalna (w saszetkach bądź w słoiku) - cukier Dostawy cateringu przewiduje się w godzinach porannych. Szczegółowy harmonogram Zamawiający przedstawi tylko dla wybranego Wykonawcy..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Niniejsze zamówienie stanowi część projektu Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.09.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZBIGNIEW KUROWICKI FIRMA USŁUGOWO HANDLOWA
jakie przetargi wygrała firma
ZBIGNIEW KUROWICKI FIRMA USŁUGOWO HANDLOWA
- Firma Usługowo-Handlowa Zbigniew Kurowicki, Suwalska 13, 11-500 Giżycko, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 11628,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 18000,00
Oferta z najniższą ceną: 18000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 28800,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na usługę cateringu dla uczestników zajęć kompetencyjnych w ramach projektu Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego został wybrany tryb zapytania o cenę. Monitoring zamówień publicznych odbywa się na podstawie Planu Finansowego PZOSiPO, na podstawie, którego zweryfikowano, że usługi planowane do realizacji w roku 2014 przekraczają kwotę 30.000 euro, jednak nie przekraczają kwoty 207.000 euro. Na podstawie przeprowadzonych postępowań na usługi cateringowe przeprowadzonych w b.r. oraz rozeznania rynku przeprowadzonego w dniu 03.09.2014r. stwierdzono, że wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Usługa cateringu objęta zamówieniem jest powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych i parametrowych. Przygotowane postępowanie zostanie przesłane do 6 wybranych wykonawców świadczących w ramach prowadzonej przez nich działalności usługę będącą przedmiotem zamówienia. Lista Wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do składania ofert w postępowaniu prowadzonym w trybie zapytania o cenę na organizację cateringu dla uczestników zajęć kompetencyjnych w ramach projektu Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego. 1. Notówka Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Chałubińskiego 40, 34-500 Zakopane, Hotel Masovia, ul. Dąbrowskiego 8, 11-500 Giżycko, 2. Zespół Szkół Kształtowania Środowiska i Agrobiznesu w Giżycku, ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 23 3. Gościniec Mirosław Lubas, ul. Białostocka 33a, 11-500 Giżycko; 4. Firma Usługowo-Handlowa Zbigniew Kurowicki, ul. Suwalska 13, 11-500 Giżycko, 5. Pizzeria Mariza, ul. Olsztyńska 21, 11-500 Giżycko, 6. Bar Omega H. Czechowska G. Kacprowska, ul. Olsztyńska 4, 11-500 Giżycko
INNE PRZETARGI Z GIŻYCKA
- Budowa Punktu Selektywnego Zbierania Odpadów Komunalnych w Gminie Orzysz
- Opracowanie dokumentacji projektowo - kosztowej na zadanie: Przebudowa i rozbudowa spichlerzy na Twierdzy Boyen w Giżycku
- Usługa w zakresie konserwacji i naprawy urządzeń do wykrywania gazu zainstalowanych w budynkach na terenie kompleksów wojskowych administrowanych przez 24 WOG z podziałem na 2 zadania
- Zakup pojazdu ciężarowego z piaskarko-solarką
- Usługa przeglądu technicznego, konserwacji i naprawy bram wjazdowych, szlabanów oraz bram przemysłowych na obszarze administrowanym przez 24 WOG Giżycko
- UBEZPIECZENIE POWIATU GIŻYCKIEGO NA OKRES 01.04.2025 - 31.03.2028 R.
więcej: przetargi w Giżycku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi hotelowej z wyżywieniem podczas kursu PETT w dniach 16-29.03.2025r
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Zorganizowanie warsztatów wyjazdowych w 2025 r. w ramach projektu pn. "Utworzenie świetlic środowiskowych na terenie Gminy Skalbmierz"
- Zatrudnienie specjalistów do prowadzenia zajęć aktywizujących ruchowo dla seniorów warsztatów plastycznych, florystycznych i kulinarnych oraz usługa organizacji turnusów rehabilitacyjnych.
- wynajęcie sali wykładowej oraz świadczenie usługi cateringowej realizowanej w takcie warsztatów w dwóch terminach, współfinansowanej ze środków Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkolenia
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.