eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BrzezinyUSŁUGI ŻYWIENIA PACJENTÓW NIEPUBLICZNEGO ZAKŁADU OPIEKI ZDROWOTNEJ SZPITALA POWIATOWEGO W BRZEZINACH

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-07-19

Brzeziny: USŁUGI ŻYWIENIA PACJENTÓW NIEPUBLICZNEGO ZAKŁADU OPIEKI ZDROWOTNEJ SZPITALA POWIATOWEGO W BRZEZINACH
Numer ogłoszenia: 205422 - 2011; data zamieszczenia: 19.07.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 150934 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowe Centrum Zdrowia w Brzezinach - Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, ul. M.Curie-Skłodowskiej 6, 95-060 Brzeziny, woj. łódzkie, tel. 46 875 25 01, faks 46 874 26 06.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGI ŻYWIENIA PACJENTÓW NIEPUBLICZNEGO ZAKŁADU OPIEKI ZDROWOTNEJ SZPITALA POWIATOWEGO W BRZEZINACH.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu Zamówienia zawiera zasady przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Brzezinach (zwanym dalej Szpitalem). I . Zakres usługi obejmuje; Sporządzanie posiłków z własnych produktów dla pacjentów z uwzględnieniem diet, zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP. Przygotowanie i dystrybucję posiłków z podziałem na diety według zamówień z poszczególnych Oddziałów z tym zastrzeżeniem, iż w przypadku pacjentów z dietą podstawową Wykonawca zapewni w zakresie posiłku obiadowego 2 różne zestawy do wyboru. Poza posiłkami objętymi umową o zamówienie publiczne Wykonawca zapewni dodatkowe tj.; 2 do wyboru - zestawy obiadów - z których będą mogli skorzystać pacjenci hospitalizowani za wynagrodzeniem płaconym oddzielnie przez każdego pacjenta. Transport posiłków do szpitala/w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach/, Dystrybucję posiłków do rozdzielni posiłków i odbiór termosów, Dystrybucję posiłków do oddziałów szpitala oraz do łóżek pacjentów ( na warunkach określonych w punktach : 10, 11 i 12), Usuwanie brudnych naczyń i sztućców od pacjentów, mycie ich i dezynfekcję/, naczynia oraz sztućce zapewnia Wykonawca,/ Usuwanie resztek pokarmu oraz zagospodarowaniu ich lub utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, Mycie termosów zbiorczych w siedzibie wykonawcy, II. Zamówienie dotyczy następujących oddziałów; Wewnętrzny z Pododdziałem Kardiologii Chirurgiczny Urazowo-Ortopedyczny Oddział Anestezjologii i Intensywnej Terapii Neonatologiczno-Pediatryczny Położniczo-ginekologiczny Neurologiczny Szpitalny Oddział Ratunkowy III. Ilość i rodzaj posiłków; Średnie miesięczne zapotrzebowanie na posiłki wynosi 3.000 osobodni, w okresie 12 miesięcy - średnio 36 000 osobodni. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu innej ilości posiłków niż podana powyżej, w zależności od ilości leczonych pacjentów, Dodatkowo Wykonawca zobowiązany jest w ramach zamówienia do przygotowania - dwukrotnie w ciągu roku - cateringu (zimny bufet np. spotkanie okolicznościowe organizowane przez Zarząd PCZ w Brzezinach) . Wartość nominalna jednokrotnej usługi nie może być niższa niż 2.000,00 PLN brutto. Posiłki zamawiane są według następujących diet Dieta podstawowa, Dieta lekkostrawna, Dieta cukrzycowa, Dieta wrzodowa, Dieta papkowata, Dieta płynna(lekkostrawna do sondy) Diety specjalne np.; ziemniaczana-ustalane indywidualnie z dietetykiem. 1.Przybliżone ilości gramowe podstawowych produktów w poszczególnych racjach pokarmowych (śniadania, obiady, kolacje) 2. LP Nazwa grupy i rodzaj produktu Zastosowanie Ilość w gramach 1. Produkty zbożowe - pieczywo Główne danie 150-200 Dodatek do zup 80-100 - makaron ,kasza, ryż (sucha) Samodzielne danie 80-100 2. Warzywa, owoce - ziemniaki Dodatek do drugiego dania 300-400 - inne warzywa Dodatek do drugiego dania 150-200 - pomidory-ogórek Dodatek do pieczywa 100-150 - rośliny strączkowe(suche) Samodzielne danie 100-150 - owoce Dodatek 150-200 3. Mleko i produkty mleczne - mleko Zupa mleczna 400 Jako napój 300 - jogurty Dodatek do pieczywa 150 - sery Dodatek do pieczywa 50-60 4. Mięso, wędliny, ryby oraz jaja -mięso Gotowane z kością 150 Pieczeń 100-120 Bitki, kotlety 100-120 Wątróbka 80-100 Kurczak, kura 200-250 - wędliny Dodatek do pieczywa 60 - ryby Gotowane, smażone 200-300 - jaja Dodatek 1-2 szt 5. Tłuszcze -masło Do chleba 20 6. Cukier, słodycze - miód, dżem, marmolada Dodatek do pieczywa 40-50 7. Inne - pasztety Dodatek do pieczywa 70 - pasty Dodatek do pieczywa 70 2. Dzienne zapotrzebowanie energetyczne dla następujących grup pacjentów winno wynosić około; Grupa pacjentów Zalecana ilość Kcal/dziennie Dzieci 1-3 lat 1000-1300 Dzieci 4-6 lat 1400-1700 Dzieci 7-9 lat 1900-2100 Dzieci powyżej 9 lat 1800 Dorośli 2500 3. W diecie cukrzycowej zawartość wymienników węglowodanowych (WW) w dziennej racji pokarmowej nie powinna przekraczać granic od 26 do 30 WW. 4. Pacjenci na diecie cukrzycowej i wrzodowej oraz dzieci otrzymywać będą pięć posiłków dziennie tj.3 posiłki podstawowe oraz drugie śniadanie i podwieczorek 5. Do obiadu Wykonawca doda kompot ,a do pozostałych posiłków kawę, herbatę lub kakao z cukrem. Zapewnia również opakowania kleiku suchego w zależności od zamówienia. 6. Wykonawca zobowiązany jest do; Przestrzegania norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia, dla poszczególnych grup ludności przebywających w szpitalu, wg wieku, płci, i stanu fizjologicznego, Stosowania zasad racjonalnego żywienia chorych i prozdrowotnego charakteru żywienia Pozostawiania próbek żywieniowych w siedzibie Wykonawcy zgodnie z obowiązującymi przepisami, Posiadania umowy na utylizację odpadów pokonsumpcyjnych. IV. Zasady zamawiania posiłków; 1.Ilość i rodzaj posiłków wykonawca przygotowuje na podstawie zapotrzebowania żywnościowego z poszczególnych oddziałów szpitala przygotowanego i podpisanego przez dietetyczkę lub osobę upoważnioną przez Zamawiającego. Zapotrzebowanie określa dzienne zamówienia na śniadania, obiady, kolacje. 2.W zakresie posiłków obiadowych (dieta podstawowa) Wykonawca przygotowuje dwa rodzaje zestawów obiadowych (do wyboru pacjenta) na podstawie zapotrzebowania żywnościowego z poszczególnych oddziałów szpitala przygotowanego i podpisanego przez dietetyczkę lub osobę upoważnioną przez Zamawiającego 3.Wykonawca zapewni rezerwę posiłków w siedzibie Zamawiającego dla pacjentów przyjmowanych do oddziałów w godzinach popołudniowych i nocnych w ilości ustalanej na bieżąco z Zamawiającym. 4. Zapotrzebowanie żywnościowe odbierać będzie codziennie( na dzień następny) przedstawiciel wykonawcy do godz. 1100. 5. Zleceniodawca zastrzega sobie prawo do telefonicznej korekty zapotrzebowania na bieżący dzień do godz.1000. 6. Potwierdzenie korekty przedstawiciel Wykonawcy odbiera w trakcie przywozu kolejnego posiłku Wykonawca jest zobowiązany do dostarczania jadłospisów dekadowych z uwzględnieniem sezonowości dla wszystkich oddziałów i dwóch różnych zestawów posiłków obiadowych do wyboru. Jadłospis powinien zawierać; Dzienne zestawienie posiłków w rozbiciu na dietę podstawową, cukrzycową, lekkostrawną Ilość wagową produktów Zawartość innych diet należy dostarczyć, na bieżąco w zależności od zamówienia z poszczególnych oddziałów. Opisywać dietę płynną do sondy pod względem ilości poszczególnych produktów i zawartych w nich składników odżywczych. 6. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę, iż poza posiłkami objętymi umową o zamówienie publiczne Wykonawca zapewni dodatkowe tj.; 2 do wyboru - zestawy obiadów - z których będą mogli skorzystać pacjenci hospitalizowani za wynagrodzeniem płaconym oddzielnie przez każdego pacjenta, w tym przypadku Wykonawca zbiera zamówienie bezpośrednio od pacjentów. V. Zasady dostarczania posiłków; 1. Zamawiający wymaga dostarczania posiłków do Szpitala codziennie i do oddziałów w godz. Śniadania; 700--800 Obiady; 1200--1300 Kolacja; 1730--1800 2.Posiłki Wykonawca dostarcza na swój koszt i swoje ryzyko w szczelnie zapakowanych, zaplombowanych pojemnikach z opisem na pojemniku do jakiego oddziału jest pojemnik kierowany. Zapisy dotyczące transportu przechowywane będą w siedzibie wykonawcy. Pojemniki i naczynia do transportu posiłków muszą posiadać atest dopuszczający do kontaktu z żywnością oraz posiadać właściwości pozwalające na utrzymywanie temperatury.(wraz z ofertą należy złożyć kserokopię atestu lub oświadczenie o jego posiadaniu),nie mogą być uszkodzone i brudne. 3.Wykonawca zapewni odpowiednią ilość estetycznych i stabilnych naczyń i sztućców dla pacjentów w poszczególnych oddziałach, oraz czajników do gotowania wody dla pacjentów(minimum 1 czajnik w oddział) 4.Wykonawca zapewni odpowiednią ilość naczyń jednorazowych dla pacjentów reżimowych w poszczególnych oddziałach w przypadku takich potrzeb. 5.Wykonawca zapewni odpowiednią ilość środków do mycia i dezynfekcji naczyń, sztućców oraz sprzętu i środków do mycia i dezynfekcji pomieszczeń kuchenek oddziałowych. 6.Wykonawca zobowiązuje się do codziennego odbioru odpadów pokonsumpcyjnych i utylizowania ich zgodnie z przepisami. Zabezpiecza również czyste zamykane hermetycznie i dezynfekowane pojemniki na te odpady. 7.Odpady pokonsumpcyjne od chorych izolowanych zamawiający utylizuje we własnym zakresie zgodnie z odpowiednimi instrukcjami. 8.Pojemniki, w których transportowane są posiłki Wykonawca odbiera codziennie. Mycie i dezynfekcja pojemników odbywa się w siedzibie Wykonawcy. 9.Posiłki do oddziałów i łóżek pacjentów dostarcza personel Wykonawcy posiadający odpowiedni strój ochronny i aktualne badania lekarskie. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia zastępstwa w sytuacji nieobecności personelu transportującego posiłki do oddziałów i z kuchenek oddziałowych do pacjentów. 10. Wykonawca zobowiązuje się do wydzierżawienia od Zamawiającego pomieszczeń kuchenek oddziałowych wraz z wyposażeniem oraz do bieżących napraw i konserwacji tego wyposażenia . 11.Opłata ryczałtowa w skali miesiąca za czynsz dzierżawny za wszystkie pomieszczenia kuchenek, dzierżawę mebli i sprzętu oraz media wynosi: 1.Czynsz za dzierżawę pomieszczeń kuchenek oddziałowych w wysokości: 81,33 x 10 zł = 813,30 zł + podatek VAT w wysokości 23 %, 2. Opłata za dzierżawę mebli i sprzętu w wysokości: 400,00 zł + podatek VAT w wysokości 23 %, 3. Zużycie energii elektrycznej: 1943 kW x 0,405 zł = 786,91 zł + podatek VAT 23 % , 4. Woda oraz odprowadzanie ścieków: 13,62 m 3 x 3,30 zł = 44,94 zł + podatek VAT 8 % 13,62 m 3 x 4,60 zł = 62,65 zł + podatek VAT 8 %, 5. Podgrzanie wodzy: 7,02 m 3 x 16,20 zł = 113,72 zł + podatek VAT 23 % 6. Centralne ogrzewanie: 81,33 m3 x 4,50 zł = 365,98 zł + podatek VAT 23 % Razem: 2.479,91 zł + podatek VAT 23 % 107,59 zł + podatek VAT 8 %. 12. Szczegółowe warunki dzierżawy ( w tym wysokość czynszu i opłat) kuchenek zostanie uregulowana w odrębnej umowie pomiędzy Zamawiającym, a Wykonawcą. VI. Zasady kontroli realizacji zamówienia; 1.Do kontroli zakresu świadczonych usług ze strony Zamawiającego uprawnieni są; Kierownik Szpitala Dietetyczka Pielęgniarka Epidemiologiczna, Pielęgniarka Naczelna Pielęgniarki Oddziałowe poszczególnych oddziałów. 2. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli w zakresie; Zgodności dostarczanych posiłków z wymogami zamawiającego pod względem wagowym, Utrzymania temperatury posiłków (zupy 60-700C drugie danie 55-600C) Świeżość posiłków, Bieżącej kontroli w swojej siedzibie pod względem sanitarno-epidemiologicznym oraz do wykonywania okresowych , płatnych przez Wykonawcę, badań na czystość mikrobiologiczną z urządzeń, sprzętu i powierzchni kontaktujących się z żywnością oraz rąk personelu o r a z zastrzega sobie prawo wglądu do dokumentacji dotyczącej krytycznych punktów kontroli. Zamawiający ma prawo do przeprowadzenia auditu w pomieszczeniach Wykonawcy. Wykonawca ponosi prawną i materialną odpowiedzialność za wykonywanie usługi przed uprawnionymi organami kontroli zewnętrznej oraz przed Zamawiającym..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.07.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Serenissima Polska Sp. z o.o., Al. Politechniki 3a, Łódź, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 356400,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 372600,00

  • Oferta z najniższą ceną: 372600,00 / Oferta z najwyższą ceną: 598680,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.