eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Biała PodlaskaPrzygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie Biała Podlaska w roku szkolnym 2010-2011

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-07-13

Biała Podlaska: Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie Biała Podlaska w roku szkolnym 2010-2011
Numer ogłoszenia: 206754 - 2010; data zamieszczenia: 13.07.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Prosta 31, 21-500 Biała Podlaska, woj. lubelskie, tel. 0-83 343 32 84, faks 0-83 343 14 25.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bialapodlaska.netbip.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie Biała Podlaska w roku szkolnym 2010-2011.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w paragrafie 1 projektu umowy (załacznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówkach szkolnych na terenie gminy Biała Podlaska: Część Nr 1: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum Swory: 100 posiłków dziennie, przygotowanych w kuchni przy Gimnazjum w Sworach, Część Nr 2: Szkoła Podstawowa Cicibór Duży: 30 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy, Część Nr 3: Gimnazjum Cicibór Duży: 85 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy, Część Nr 4: Szkoła Podstawowa Grabanów: 40 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy, Część Nr 5: Szkoła Podstawowa Hrud: 75 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy, Część Nr 6: Szkoła Podstawowa Ortel Książęcy: 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy, Część Nr 7: Szkoła Podstawowa Sitnik: 25 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy, Część Nr 8: Szkoła Podstawowa Sławacinek Stary: 55 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy, Część Nr 9: Szkoła Podstawowa Styrzyniec: 34 posiłki dziennie, przygotowane w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy, Część Nr 10: Szkoła Podstawowa Woskrzenice Duże: 35 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Część Nr 1: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum Swory Część Nr 2: Szkoła Podstawowa Cicibór Duży Część Nr 3: Gimnazjum Cicibór Duży Część Nr 4: Szkoła Podstawowa Grabanów Część Nr 5: Szkoła Podstawowa Hrud Część Nr 6: Szkoła Podstawowa Ortel Książęcy Część Nr 7: Szkoła Podstawowa Sitnik Część Nr 8: Szkoła Podstawowa Sławacinek Stary Część Nr 9: Szkoła Podstawowa Styrzyniec Część Nr 10: Szkoła Podstawowa Woskrzenice Duże

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 17.06.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) nie podleganie wykluczeniu z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art.24ust.1 Prawa Zamówień Publicznych oraz spełnienie wymogów art.22 ust.1 przedmiotowego prawa; 2) przedłożenie zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej;3) przedłożenie aktualnych książek kontroli sanepid przewidzianych do zatrudnienia pracowników wykonawcy oraz aktualnych książek kontroli sanepid przewidzianych do zatrudnienia pracowników wykonawcy oraz aktualnych protokołów kontroli sanepid środków transportu.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wg załącznika 3a do SIWZ, ocena metodą zero-jedynkową, spełnia-nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Posiadanie aktualnych protokółów kontroli środków transportu przez służby sanepid (ocena metodą zero-jedynkową, spełnia-nie spełnia)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Posiadanie aktualnych książek kontroli służb sanepid przewidzianych do zatrudnienia pracowników (ocena metodą zero-jedynkową, spełnia-nie spełnia)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wg załącznika 3a do SIWZ, ocena metodą zero-jedynkową, spełnia-nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bialapodlaska.netbip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul.Prosta 31, 21-500 Biała Podlaska.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.07.2010 godzina 11:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul.Prosta 31, 21-500 Biała Podlaska.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w paragrafie 1 projektu umowy (załacznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówce szkolnej Gimnazjum w Sworach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum Swory: 100 posiłków dziennie, przygotowanych w kuchni przy Gimnazjum w Sworach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w paragrafie 1 projektu umowy (załacznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówce Szkoły Podstawowej Cicibór Duży.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szkoła Podstawowa Cicibór Duży: 30 posiłków dziennie, Przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: )Przygotowanie goracych posiłków wyszczególnionych w paragrafie 1 projketu umowy (załacznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówce szkolnej Gimnazjum Cicibór Duży.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Gimnazjum Cicibór Duży: 85 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przygotowanie goracych posiłków wyszczególnionych w paragrfaie 1 projektu umowy (załacznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówce Szkoły Podstawowej Grabanów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szkoła Podstawowa Grabanów: 40 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w paragrafie 1 projketu umowy (załącznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarcezniem i podaniem w stołówce Szkoły Podstawowej Hrud.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szkoła Podstawowa Hrud: 75 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w paragrafie 1 projekyu umowy (załacznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówce Szkoły Podstawowej Ortel Książęcy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szkoła Podstawowa Ortel Książęcy: 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w paragrafie 1 projektu umowy (załacznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówce Szkoły Podstawowej Sitnik.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szkoła Podstawowa Sitnik: 25 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w paragrafie 1 projektu umowy (załącznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podfaniem w stołówce Szkoły Podstawowej Sławacinek Stary.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szkoła Podstawowa Sławacinek Stary: 55 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Przygotowanie goracych posiłków wyszczególnionych w paragrfaie 1 projektu umowy (załacznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówce Szkoły Podstawowej Styrzyniec.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szkoła Podstawowa Styrzyniec: 34 posiłki dziennie, przygotowane w miesjcu wykonywania działalności Wykonwacy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w paragrafie 1 projektu umowy (załacznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówce szkolne Szkoły Podstawowej Woskrzenice Duże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szkoła Podstawowa Woskrzenice Duże: 35 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.