eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy Dwór Mazowiecki › Dostawy artykułów żywnościowych dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego im. Dr W. Nawaduńskiego w Nowym Dworze Mazowieckim Samodzielnego Zespołu Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-29

Nowy Dwór Mazowiecki: Dostawy artykułów żywnościowych dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego im. Dr W. Nawaduńskiego w Nowym Dworze Mazowieckim Samodzielnego Zespołu Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej
Numer ogłoszenia: 207079 - 2007; data zamieszczenia: 29.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej, ul. Miodowa 2, 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki, woj. mazowieckie, tel. 022 7752466, fax 022 7752512.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://szpital-ndm.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów żywnościowych dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego im. Dr W. Nawaduńskiego w Nowym Dworze Mazowieckim Samodzielnego Zespołu Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb kuchni Szpitala Samodzielnego Zespołu Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 3 części (pakiety) i obejmuje: Pakiet nr 1. - Nabiał Pakiet nr 2. - Warzywa i owoce Pakiet nr 3 - Artykuły spożywcze różne, sypkie, przyprawy,herbata,dżemy i marmolada, zupy, kakao, olej roślinny, syrop owocowy.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 01.12.11.00 - 01.12.11.00 01.13.13.21 - 01.13.13.21 01.13.13.13 - 01.13.13.13 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1. Posiadają uprawnienia do wykonywania działalności i czynności określonych, w niniejszej specyfikacji, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 i ust.2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia. 1. Zamawiający na podstawie złożonych wraz z oferta dokumentów lub oświadczeń będzie badał czy dokumenty lub oświadczenia potwierdzają wymóg spełnienia określonego przez Zamawiającego warunku. 2. W przypadku, gdy wymóg spełnienia warunku zostanie potwierdzony w dokumentach lub Oświadczeniach złożonych przez Wykonawcę, warunek zostanie uznany za spełniony. 3. W przypadku, gdy wymóg spełnienia warunku nie zostanie potwierdzony w dokumentach lub oświadczeniach złożonych przez Wykonawcę, warunek zostanie uznany za niespełniony. Nie spełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wraz z ofertą Wykonawca zobowiązany jest do złożenia: 1).Oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnego z art. 22 ust. 1Pkt 1-4, oraz że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy P.z.p. ( wg załącznika nr 3 do SIWZ). W przypadku składania oferty przez wykonawców występujących wspólnie ww. dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę oddzielnie. 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym przedmiotem zamówienia oraz zawierającego nazwisko osoby (osób) uprawnionych do reprezentowania firmy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców występujących wspólnie ww. dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę oddzielnie. 3) Wykazu podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat zakresu wykonywanych przez nich czynności. Jeśli Wykonawca będzie posługiwał się podwykonawcami dołącza wykaz podwykonawców, którzy będą brali udział w realizacji zamówienia (nazwa i adres podwykonawcy oraz zakres powierzonej do wykonania części zamówienia lub oświadczenie, że zamówienie będzie realizowane bez udziału podwykonawców - wg załącznika nr 4 do SIWZ). 4)Decyzji zatwierdzającej zakład lub zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydanych przez właściwy organ sanitarny na podstawie przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://szpital-ndm.pl/

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SZPZOZ w Nowym dworze Mazowieckim ul. Miodowa 2, 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.11.2007 godzina 11:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego - w sekretariacie SZPZOZ ul. Miodowa 2, 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko 2% 10800 l 2. Ser biały półtłusty 1920 kg 3. Ser topiony bez przypraw 100 g- kostka 2000 kostek 4. Ser twardy edamski 36 kg 5. Śmietana 18% 400 ml 48 l 6. Masło roślinne kostka 250 g 4320 kostek 7. Margaryna kostka 250 g 720 kostek.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.54.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ziemniaki 9600 kg 2. marchew 2400 kg 3. buraki 2400 kg 4. selery poza sezonem 255 kg 5 seler w sezonie 120 szt 6 pory poza sezonem 180 kg 7 pory w sezonie 120 szt 8. pietruszka korz. 360 kg 9 pietruszka ziel 480 pęczków 10. koperek 420 pęczków 11 sałata poza sezonem 120 główek 12 sałata w sezonie 720 główek 13 jabłka poza sezonem 180 kg 14 jabłka w sezonie 420 kg 15 pomidory poza sezonem 20 kg 16 Pomidory w sezonie 80 kg 17 ogórki świeże 120 kg 18 ogórki kwaszone opakowanie 3 kg 72 kg 19 kapusta kwaszona opakowanie 5 kg 80 kg 20 kapusta główki 60 główek 21 kapusta pekińska 72 kg 22 cebula 36 kg 23 groch łuskany 24 kg 24 truskawki świeże w sezonie 120 kg 25 fasolka szparagowa w sezonie 20 kg 26 botwinka w sezonie 60 pęczków 27 pieczarki 20 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.11.00-2, 01.13.13.21-0, 01.13.13.13-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Artykuły spożywcze rózne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. cukier 830 kg 2. mąka pszenna 800 kg 3. ryż 600 kg 4. kasza manna 200 kg 5. kasza jęczmienna 300 kg 6. płatki owsiane 144 kg 7. sól jodowana 480 kg 8. olej roślinny 5 l 95 l 9. budyń mały bez cukru 40 g 720 szt 10. kisiel mały bez cukru 40 g 720 szt 11. Herbata granulowana 1 kg 54 kg 12. Herbatniki PEPITKI 100 g 48 kg 13. Galaretka rózne smaki 75 g 720 szt 14. mięta po 20 saszet. 360 op 15. kostki rosołowe 60 g(opakowanie 6 kostek) 720 szt. 16. przyprawa wegeta 1 kg 48 kg 17. kwasek cytrynowy 20 g 720 szt 18. dżem niskosłodzony słoiki małe260g 360 słoików 19. Marmolada opakowanie 7 kg 252kg 20. koncentrat pomidorowy po 1 kg 144 kg 21. syrop owocowy 5 l 800 l 22. majonez mały 0.33 60 słoików 23 Ocet 10% 0,5 l 20 l 24 sól czosnkowa 40 g 60 szt 25. pieprz natur miel 20 g 60 szt 26. liście laurowe 20 g 60 szt 27. Majeranek 20 g 60 szt 28. mąka ziemniaczana 24 kg 29. groszek konserwow. puszki małe 240 g 288 szt 30. Cynamon 15 g 36 szt 31. Ketchup 500 g 90 szt 32. Cukier waniliowy 32 g 350 szt 33. Kakao naturalne 100 g 20op 34. Zupa pieczarkowa 60 g 25 szt 35 Barszcz biały 60 g 25 szt. 36 Ziele angielskie 20 g 10 paczek 37 Proszek do pieczenia 30 g 10 paczek 38 Cukier puder 5 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.