eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RybnikDostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-09-09

Rybnik: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 208057 - 2008; data zamieszczenia: 09.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Rybnickie Cenntrum Edukacji Zawodowej - Centrum Kształcenia Ustawicznego oraz Praktycznego , ul. Św. Józefa 30, 44-217 Rybnik, woj. śląskie, tel. 032 4222433, fax. 032 4229178.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rcez.pl.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot Zamówienia stanowi dostawa ziemniaków, warzyw, owoców i orzechów, jaj, miodu, soli, ryb przetworzonych i konserwowanych, produktów z ziemniaków, soków owocowych i warzywnych, warzyw przetworzonych, przetworzonych owoców i orzechów, olejów i tłuszczów zwierzęcych lub roślinnych, produktów mleczarskich, produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różnych produktów spożywczych i napojów. Szczegółowy zakres zamówienia określony został w załączniku nr 1 do SIWZ, z tym zastrzeżeniem, iż zakres ilościowy jest zakresem szacunkowym. Wielkość poszczególnych dostaw wynikająca z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego określana będzie każdorazowo w zamówieniu przesłanym faksem. Zamawiający nie ma obowiązku zamówienia produktów w ilości równej ilości określonej w szacunkowym zakresie zamówienia. Zakres ilościowy wszystkich zamówień nie może przekroczyć zakresu szacunkowego określonego w załączniku nr 1. Zamówienie obejmuje dostawy towarów w okresie od dnia zawarcia umowy do 31 grudnia 2008 roku w ilościach określonych w poszczególnych zamówieniach przesłanych faksem. Miejscem dostaw są: Warsztaty Gastronomiczne 44-217 Rybnik ul. Św. Józefa 30. Przedmiot konkretnego zamówienia zostanie wydany Zamawiającemu w terminie do 24 godzin od otrzymania przez Wykonawcę zamówienia. Dostawa świeżego pieczywa i zieleniny codziennie o godz. 8.00. Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zamówieniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie, na podstawie faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie dopuszcza udziału podwykonawców w realizacji zamówienia..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 01.11.21.00 - 01.11.21.00 01.12.10.00 - 01.12.10.00 01.13.00.00 - 01.13.00.00 01.24.20.00 - 01.24.20.00 01.25.21.00 - 01.25.21.00 Oryginalny kod CPV: 14.40.00.00 - Sole i czysty chlorek sodu Kod CPV wg słownika 2008: 14.40.00.00 - Sole i czysty chlorek sodu Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.31.00.00 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków Kod CPV wg słownika 2008: 15.31.00.00 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków Oryginalny kod CPV: 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne Kod CPV wg słownika 2008: 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne Oryginalny kod CPV: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.33.20.00 - Przetworzone owoce i orzechy Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.20.00 - Przetworzone owoce i orzechy Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.90.00.00 - Napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium:

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca winien być zarejestrowany zgodnie z wymogami ustawowymi i zdolny do wykonania przedmiotu zamówienia. Dokumentem potwierdzającym jest aktualny odpis z rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej. Ocena nastąpi w oparciu o ww. dokument na zasadzie spełnia/ nie spełnia. Wykonawca winien być zdolny do udziału w postępowaniu (art. 22 ustawy). Dokumentami potwierdzającymi będą oświadczenia Wykonawcy. Ocena nastąpi w oparciu o te dokumenty na zasadzie spełnia/ nie spełnia. Wykonawca winien posiadać posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia, to znaczy: znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia; nie podlegają wykluczeniu z Postępowania, zgodnie z art. 24 Ustawy. Dokumentami potwierdzającymi będą wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej oraz oświadczenia Wykonawcy. Ocena nastąpi w oparciu o te dokumenty na zasadzie spełnia/ nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu każdy z Wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty: oświadczenia, że posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia; oświadczenie potwierdzające, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia; wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej; oświadczenie Wykonawcy, że żadna z osób wymienionych w dyspozycji art. 24 ust. 1 pkt 4-8 Ustawy, nie została prawomocnie skazana za przestępstwa określone w tym przepisie; oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca nie został prawomocnie skazany za przestępstwa określone w art. 24 ust. 1 pkt 9 - dotyczy Wykonawców będących podmiotem zbiorowym; oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub oświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu; oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub oświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT


IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rcez.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 44-217 Rybnik, ul. Św. Józefa 30, pok. 9B.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.09.2008 godzina 09:00, miejsce: 44-217 Rybnik, ul. Św. Józefa 30, pok. 9B.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.