eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GrudziądzDOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH W ROKU 2015 (magazynyGrudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica) - SPRAWA NR 73/2015

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-08-17

Grudziądz: DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH W ROKU 2015 (magazyny: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica) - SPRAWA NR 73/2015
Numer ogłoszenia: 211000 - 2015; data zamieszczenia: 17.08.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 162558 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 13 Wojskowy Oddział Gospodarczy (Jednostka Wojskowa 4503 ), ul. Czwartaków 1, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 458 32 90, 458 32 00, faks 56 458 32 22.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa sektora finansów publicznych - wojsko.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH W ROKU 2015 (magazyny: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica) - SPRAWA NR 73/2015.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest zrealizowanie przez Wykonawcę dostaw mleka i przetworów mleczarskich w roku 2015 (magazyny: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica): PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA (magazyn: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica). Ilości ogółem ZAKRES PODSTAWOWY ZAKRES PRAWA OPCJI - art. 34 ust. 5 PZP 1. Mleko spożywcze UHT 2% tł., WIELKOŚĆ OPAKOWANIA JEDNOSTKOWEGO 5l - 70%; 1l - 30%, ZAKRES PODSTAWOWY - 7 500,00 l, ZAKRES PRAWA OPCJI - art. 34 ust. 5 PZP - 7 500,00 l, OGÓŁEM - 15.000,00 l 2. Serek naturalny do smarowania, WIELKOŚĆ OPAKOWANIA JEDNOSTKOWEGO - 125 g, ZAKRES PODSTAWOWY - 300,00 kg, ZAKRES PRAWA OPCJI - art. 34 ust. 5 PZP - 300,00 kg, OGÓŁEM - 600,00 kg 3. Kefir, WIELKOŚĆ OPAKOWANIA JEDNOSTKOWEGO - 180 g, ZAKRES PODSTAWOWY 500,00 kg, ZAKRES PRAWA OPCJI - art. 34 ust. 5 PZP - 500,00 kg, OGÓŁEM -1.000,00 kg 4. Ser gouda pełnotłusty, ZAKRES PODSTAWOWY 500,00 kg, ZAKRES PRAWA OPCJI - art. 34 ust. 5 PZP - 500,00 kg, OGÓŁEM -1.000,00 kg 5. Ser topiony pełnotłusty, WIELKOŚĆ OPAKOWANIA JEDNOSTKOWEGO - 100 g, ZAKRES PODSTAWOWY - 500,00 kg,ZAKRES PRAWA OPCJI - art. 34 ust. 5 PZP -500,00 kg, OGÓŁEM- 1.000,00 kg 6. Ser topiony tłusty plasterkowany, WIELKOŚĆ OPAKOWANIA JEDNOSTKOWEGO - 130 g, ZAKRES PODSTAWOWY - 300,00 kg, ZAKRES PRAWA OPCJI - art. 34 ust. 5 PZP -300,00 kg, OGÓŁEM- 600,00 kg 7. Ser topiony kremowy wielosmakowy, WIELKOŚĆ OPAKOWANIA JEDNOSTKOWEGO - 17,5 g, ZAKRES PODSTAWOWY - 750,00 kg, ZAKRES PRAWA OPCJI - art. 34 ust. 5 PZP - 750,00 kg, OGÓŁEM-1.500,00 kg 8. Masło ekstra jednoporcjowe ,WIELKOŚĆ OPAKOWANIA JEDNOSTKOWEGO - 10 g, ZAKRES PODSTAWOWY - 900,00 kg, ZAKRES PRAWA OPCJI - art. 34 ust. 5 PZP -900,00 kg, OGÓŁEM-1.800,00 kg. Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji dostaw produktów zgodnie z wymaganą przez Zamawiającego gramaturą opakowania jednostkowego. 2. Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji (art. 34 ust. 5 ustawy PZP) polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego co do asortymentu i ilości w tabeli kolumna ZAKRES PODSTAWOWY - gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o ilości wykazane w tabeli kolumna ZAKRES PRAWA OPCJI. Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w umowie w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrywania osób żywionych. Wykonawca zostanie poinformowany o powyższym na piśmie z co najmniej 14-dniowym wyprzedzeniem. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności m.in.: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 z późn.zm.); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 j.t.); 3) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r., Nr 17, poz. 127, z późn. zm); 4) rozporządzeniem WE nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139, poz.55 z dnia 30.04.2004 r. z późn.zm.); 5) rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139, poz. 1 z 30.04.2004 r. z późn.zm.); 6) rozporządzeniem WE nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. UE L 31, poz. 1 z dnia 1 lutego 2002 r. z późn.zm). 4. Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz. 966 z późn. zm.) oraz Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, a także ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia t.j. Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914). 5. Szczegółowa realizacja zamówień odbywać się będzie na zasadach określonych w treści umowy. Podane wielkości opakowania jednostkowego są zalecanymi przez Zamawiającego dotychczas stosowanymi w bieżącym wyżywieniu..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.12.10 - Mleko UHT 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15.54.40.00 - Ser twardy 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.53.00.00 - Masło .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH W ROKU 2015 (magazyny: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica).

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.08.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu Zakład Mleczarski w Toruniu, ul. Przemysłowa 3, 99-400 Łowicz, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 154000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 67394,25

  • Oferta z najniższą ceną: 67394,25 / Oferta z najwyższą ceną: 67394,25

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.