Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-09-10
Koszalin: Dostawy mięsa i wyrobów wędliniarskich - znak sprawy 15/Kasyno/08
Numer ogłoszenia: 211619 - 2008; data zamieszczenia: 10.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Kasyno Wojskowe nr 313 przy Centrum Szkolenia Sił Powietrznych , ul. Wojska Polskiego 66, 75-903 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3456638, fax. 094 3437730.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.cssp.sp.mil.pl.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i wyrobów wędliniarskich - znak sprawy 15/Kasyno/08.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dla Kasyna Wojskowego Nr 313 w Koszalinie mięsa i wyrobów wędliniarskich odpowiadających cechom jakościowym z zachowaniem Polskich Norm przenoszących normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, w asortymencie i ilościach jak poniżej: 1) Karkówka wieprzowa, bez kości, świeża (PN-86/A-82002) w ilości 2000 kg; 2) Schab wieprzowy, bez kości, świeży (PN-86/A-82002) w ilości 1800 kg; 3) Szynka wieprzowa, bez kości, skóry i tłuszczu, świeża (PN-86/A-82002) w ilości 2000 kg; 4) Żeberka wieprzowe, świeże, kl. I, paski (PN-86/A-82002) w ilości 600 kg; 5) Wołowina bez kości, zrazowa, świeża (PN-88/A-82003) w ilości 1000 kg; 6) Boczek bez żeber, świeży w ilości 200 kg; 7) Łopatka wieprzowa, bez kości, skóry i tłuszczu, świeża (PN-86/A-82002) w ilości 600 kg; 8) ozory wieprzowe w ilości 100 kg; 9) Wątroba wieprzowa (PN-86/A-82004) w ilości 100 kg; 10) nogi wieprzowe w ilości 160 kg; 11) golonka wieprzowa, przednia, świeża w ilości 600 kg; 12) kości schabowe w ilości 1000 kg; 13) kiełbasa podlaska (PN-A-82007:1996) w ilości 600 kg; 14) krakowska parzona (PN-A-82007:1996) w ilości 200 kg; 15) kiełbasa parówkowa (PN-A-82007:1996) w ilości 400 kg; 16) parówka cienka w folii (PN-A-82007:1996) w ilości 400 kg; 17) kiełbasa grillowa (PN-A-82007:1996) w ilości 250 kg; 18) kiełbasa mortadela (PN-A-82007:1996) w ilości 200 kg; 19) kiełbasa wiejska (PN-A-82007:1996) w ilości 600 kg; 20) kiełbasa śląska (PN-A-82007:1996) w ilości 200 kg; 21) kiełbasa jałowcowa (PN-A-82027:2002) w ilości 600 kg; 22) kiełbasa krakowska, sucha (PN-A-82025:2001) w ilości 400 kg; 23) kiełbasa salami pikantna (PN-A-82007:1996) w ilości 200 kg; 24) kiełbasa myśliwska (PN-A-82026:2001) w ilości 400 kg; 25) kiełbasa biała, parzona (PN-A-82007:1996) w ilości 500 kg; 26) kabanosy wieprzowe (PN-A-82024:2001) w ilości 600 kg; 27) ogonówka (PN-A-82007:1996) w ilości 400 kg; 28) baleron wieprzowy, gotowany (PN-A-82007:1996) w ilości 400 kg; 29) szynka wieprzowa, gotowana (PN-A-82007:1996) w ilości 400 kg; 30) polędwica wędzona, sopocka (PN-A-82007:1996) w ilości 400 kg; 31) boczek wędzony, bez żeber (PN-A-82007:1996) w ilości 600 kg; 32) pasztet mięsny (PN-A-82007:1996) w ilości 200 kg; 33) paszetowa podwędzana (PN-A-82007:1996) w ilości 80 kg; 34) szynka konserwowa w bloku (PN-A-82007:1996) w ilości 200 kg; 35) polędwica drobiowa (PN-A-86526:1995/A1:1998) w ilości 200 kg; 36) szynka drobiowa (PN-A-86526:1995/A1:1998) w ilości 160 kg; 37) baleron drobiowy (PN-A-86526:1995/A1:1998) w ilości 160 kg; 38) szynkówka (PN-A-82007:1996) w ilości 200 kg; 39) salceson ozorkowy (PN-A-82007:1996) w ilości 120kg; 40) kaszanka jęczmienna (PN-A-82007:1996) w ilości 200 kg; 41) słonina świeża w ilości 200 kg; 42) smalec (PN-90/A-85802) w ilości 200 kg. 2. Dostawa towaru następować będzie na podstawie telefonicznej informacji o zamówieniu przekazanej Wykonawcy przez Zamawiającego (potwierdzonej faksem), określającej asortyment, ilość towaru i termin dostawy. 3. Dostawy towaru odbywać się będą trzy razy w tygodniu: poniedziałek, środę, piątek. Dostawy realizowane będą w dni robocze, godz. 8.00-12.00. 4. Wykonawca ponosi wszelkie koszty dostarczenia towaru transportem przystosowanym i dopuszczonym do przewozu środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego, do siedziby Zamawiającego - magazyn LOCO - bud. nr 23..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Wadium nie obowiązuje.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: a) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 pkt 1-4 Ustawy Prawo zamówień publicznych; b) spełniają warunki określone przepisami art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Ustawy Pzp; c) posiadają aktualny odpis wymagany w par. 1.1 pkt 2 i par. 3 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumnetów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. z 2006 r. Nr 87, poz. 605). Spełnienie wymaganych warunków będzie dokonywane na podstawie oceny złożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w SIWZ, na zasadzie spełnia - nie spełnia, wymagania określone przez prawo, w szczególności: a) czy dany dokument został wystawiony przez podmiot lub organ uprawniony do jego wystawienia; b) czy dokumnet został wystawiony w okresie ustalonym przez prawo (jest aktualny); c) czy zawiera on informacje wymagane dla tego dokumentu; d) czy adresatem tego dokumentu jest Wykonawca uczestniczący w przedmiotowym postępowaniu; e) czy kserokopia załączona w miejsce oryginału została potwierdzona za zgodność z oryginałem przez osoby uprawnione..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. b) oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Ustawy Pzp; c) oświadczenie wykonawcy o części zamówienia, którego realizację wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom; d) aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu/firmy do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym zakładzie/firmie (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2005 r. Nr 17, poz. 127) lub e) decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu/firmy do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy (art. 10 ust. 5 i 7 pkt a, b ustawy o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2004 r. Nr 33, poz. 288 z późn. zm.); a w przypadku organu kontroli żywności sprawującego nadzór, jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna f) decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydaną zakładowi (art. 27 ust. 2 w powiązaniu z art. 3 ust. 10 ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2005 r. Nr 32, poz. 265 z późn. zm.); lub g) decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu/firmy do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego nie objętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej określającą rodzaj i zakres działalności (art. 61 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006 r. Nr 171, 1225)..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cssp.sp.mil.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ można odebrać w siedzibie Zamawiającego - bud. nr 23, pokój nr 2 w dni robocze, w godz. 9:00-12:00..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.09.2008 godzina 09:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego budynek nr 23, pokój nr 2..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z KOSZALINA
- Dostawa gotowych podłóż hodowlanych do diagnostyki mikrobiologicznej i szczepów wzorcowych do kontroli jakości, w raz z dzierżawą mikroskopu optycznego dla SZGiCHP w Koszalinie
- Dostawa mieszanki mineralno - asfaltowej "na zimno"
- "Dostawa wraz z montażem bramek obrotowych i urządzeń do poboru opłat wraz z integralnym systemem płatnych toalet oraz obsługa 5 szaletów miejskich w Koszalinie"
- Czyszczenie separatorów wraz z wywozem i utylizacją odpadów w ciągach dróg wojewódzkich na terenie działania RDW w Białogardzie
- Przebudowa DW 205 odc. skrzyżowanie z DW 208 - Polanów
- Świadczenie usług w zakresie wynajmu transportu osobowego wraz z kierowcami, dla Politechniki Koszalińskiej, na potrzeby realizacji wyjazdów lokalnych, krajowych i międzynarodowych
więcej: przetargi w Koszalinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na części dla ZSCKR w Okszowie od dnia zawarcia umowy do dnia 31.12.2025 r."
- Dostawa mięsa i wędlin do Aresztu śledczego w Tarnowskich Górach
- Zakup i dostawa wędlin na bieżące potrzeby Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu.
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności (produktów spożywczych) na potrzeby Żłobka Samorządowego w Niebylcu, Niebylec 217, 38-114 Niebylec w okresie od 01.04.2025r. do 31.12.2025r."
- Dostawa pieczywa i artykułów mięsnych dla potrzeb Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły
- Dostawa świeżych wędlin i mięsa do Jednostek Sanatoria Dolnośląskie sp. z o.o."
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.