Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-01-29
Złocieniec: Dostawa żywności do stołówki MGOPS w Złocieńcu w podziale na zadania częściowe w 2015r.
Numer ogłoszenia: 21182 - 2015; data zamieszczenia: 29.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , Plac 650-lecia 1, 78-520 Złocieniec, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 3671248, faks 94 3672767.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności do stołówki MGOPS w Złocieńcu w podziale na zadania częściowe w 2015r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa żywności do stołówki MGOPS w Złocieńcu w 2015r. w podziale na następujące zadania częściowe: Zadanie częściowe nr 1- mięso, wędliny, konserwy mięsne, drób, wędlina drobiowa o szacunkowych ilościach MIĘSO 1. łopatka b/k kg 1200 2. karkówka b/k kg 200 3. schab b/k kg 320 4. żeberka wieprzowe kg 200 5. słonina kg 400 6. kości wieprzowe szt 300 WĘDLINA 1. boczek wędzony kg 500 2. łopatka wędzona kg 150 3. kaszanka kg 200 4. martadela kg 90 5. kiełbasa typu pomorska kg 70 6. kiełbasa typu francuska kg 150 7. kiełbasa typu kanapkowa kg 100 8. kielbasa typu popularna kg 300 9. kielbasa typu śląska kg 250 10. kiełbasa typu biała kg 200 11. kielbasa typu sucha toruńska kg 150 12. baleron gotowany kg 100 13. szynkowa typu kanapkowe kg 100 14. ogonówka parzona kg 120 15. pieczenie różne kg 200 16. parówka wieprzowa kg 200 DRÓB 1. piersi drobiowe kg 460 2. wątróbka drobiowa kg 90 3. udka kurczaka extra kg 200 WĘDLINY DROBIOWE 1. polędwica drobiowa kg 150 2. kiełbasa typu krakowska drobiowa parzona kg 80 3. kiełbasa szynkowa z indyka kg 100 4. medaliony drobiowe kg 130 5. kurczak typu Po zbóju kg 56 6. filet drobiowy zapiekany kg 30 7. skrzydełka wędzone kg 100 8. Parówki drobiowe kg 200 KONSERWY MIĘSNE 1. Głowizna 300 gr szt 720 2. Flaki 500 gr szt 2 100 3. Konserwa pulpety 500gr szt 3 900 4. Konserwa SYTA 300gr. AGROS szt 1 200 5. Konserwa 300gr mięsna typu Tyrolska lunch, Przysmak ,śniadaniowy szt 5 400 6. Konserwa szynka 155gr szt 1 000 7. Konserwa mięsna 131 gr szt 2 050 8. Pasztet 300gr wieprz-drob. szt 3 700 9. Pasztet 110gr wieprz. szt 3 000 10. Paprykarz wieprz -dr. 300gr szt 1 500 11. Smalec 125gr z ceb. szt 3 000 zadanie częściowe nr 2 - warzywa i owoce o szacunkowych ilościach 1. buraki kg 800 2. czosnek polski szt 200 3. cebula kg 800 4. czarna rzepa kg 100 5. kapusta biała kg 1 200 6. kapusta czerwona kg 200 7. kapusta włoska kg 60 8. kapusta pekińska kg 80 9. kalafior kg 300 10. marchew kg 1 200 11. pietruszka kg 250 12. por kg 300 13. pomidor kg 60 14. papryka świeża kg 20 15. seler kg 250 16. szczypior kg 30 17. groch suchy kg 200 18. fasola sucha kg 250 19. ogórki świeże kg 150 20. pieczarki kg 250 21. jabłka kg 20 22. kapusta kwaszona kg 800 23. ogórki kwaszone kg 450 24. ziemniaki stare kg 16 000 25. ziemniaki młode kg 2 000 Zadanie częściowe nr 3 - ARTYKUŁY SPOŻYWCZE o szacunkowych ilościach 1. biały barszcz 65g szt. 200 2. żurek 49g szt. 250 3. chrzan tarty 270g szt. 32 4. degusta 200g szt. 60 5. fasolka kon. 470g szt. 100 6. groszek kon. 400g szt. 60 7. kwasek cytrynowy 20g szt. 50 8. Koncentrat pom. 4550g typu BAŻANT szt. 20 9. kukurydza 360g szt. 40 10. liść laurowy 6g szt. 40 11. majonez 0,9l szt. 10 12. musztarda 190g szt. 32 13. majeranek 7g szt. 150 14. ogórki konserwowe 0,9 szt. 320 15. olej 1l szt. 200 16. ocet 0,5l szt. 20 17. pieprz mielony 20g szt. 400 18. pieprz ziołowy 20g szt. 300 19. makaron 1kg szt. 600 20. mąka ziemniaczana 500g szt. 20 21. mąka koszalińska kg 250 22. kasza jęczmienna 1kg szt. 250 23. cukier kg 60 24. ryż długoziarnisty kg 250 25. sól kg 500 26. papryka mielona 20g szt. 40 27. przyprawa do kurczaka 50g szt. 10 28. papryka konserwowa 4250g szt. 15 29. Przecier ogórkowy 0.9 szt. 60 30. Syropy owocowe 335 g szt. 900 31. Sos boloński 42g szt. 100 32. Sos pieczeniowy 30g szt. 60 33. Szczaw konserwowy 0.9 szt. 80 34. Ziele ang. 15g szt. 40 35. Zupa ogonowa 65g szt. 200 36. Maggi 900g szt. 60 zadanie częściowe nr 4 PIECZYWO o szacunkowych ilościach PIECZYWO 1. chleb pszenny 600g szt. 18 000 2. babka piaskowa z polewą szt. 500 3. bułka tarta kg 60 zadanie częściowe nr 5 Ryby o szacunkowych ilościach RYBY 1. kostka rybna panierowana kg 150 2. kotlety rybne z warzywami kg 150 3. filet z miruny kg 160 4. matias płat śledziowy kg 270 5. sałatka rybna 150g szt 750 6. sałatka rybna 130g szt 750 7. konserw rybna 160g w oleju szt 1 000 8. konserwa rybna 160g w pomidorach szt 1 000 zadanie częściowe nr 6 Jaja o szacunkowych ilościach JAJA 1. jaja 60-65g szt. 6 000 zadanie częściowe nr 7 Nabiał o szacunkowych ilościach NABIAŁ 1. jogurt typu gratka 115g szt 1 500 2. jogurt naturalny 180g szt 1 000 3. jogurt typu jogobella 150g szt 1 500 4. serek topiony kostka 100g szt 3 000 5. serek topiony kiełbaski 100g szt 1 500 6. serek kanapkowy 150g szt 750 7. ser twardy plastry 150g szt 750 8. Smarowidło typu Dobry śmietankowy 200g szt 2 200 9. margaryna typu marcysia 500g szt 4 000 10. margaryna typu palma 250g szt 800 11. śmietana 400g 18% szt 1 500 12. twaróg półtłusty extra kg 200 Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielania zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy. Zamawiający nie dopuszcza złożenia oferty wariantowej. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka, lub wszystkie grupy zamówienia. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej grupie. Zadanie częściowe nr 1- MIĘSO, WĘDLINY, KONSERWY MIĘSNE, DRÓB, WĘDLINA DROBIOWA Zadanie częściowe nr 2 WARZYWA I OWOCE Zadanie częściowe nr 3 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Zadanie częściowe nr 4 PIECZYWO Zadanie częściowe nr 5 RYBY I KONSERWYT RYBNE Zadanie częściowe nr 6 JAJA Zadanie częściowe nr 7 NABIAŁ Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu zamówienia wynikającego z zawartej umowy do Stołówki MGOPS w Złocieńcu przy ul. Piaskowej 4 w godzinach 700 do 1000 po uprzednim zamówieniu telefonicznym przez pracownika Stołówki oraz wniesienia przedmiotu zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Podane ilości produktów w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego, nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiającemu przysługuje prawo zamawiania poszczególnych pozycji asortymentowych w innych ilościach niż wynika to z opisu przedmiotu zamówienia pod warunkiem, że łączna wartość dostaw nie przekroczy wartości umowy..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy 03.21.00.00 - Zboża i ziemniaki 03.31.13.00 - Śledź 03.31.10.00 - Ryby .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
w tym zakresie zamawiający nie wymaga od wykonawcy spełnienia warunków szczegółowych
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
w tym zakresie zamawiający nie wymaga od wykonawcy spełnienia warunków szczegółowych
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
w tym zakresie zamawiający nie wymaga od wykonawcy spełnienia warunków szczegółowych
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
w tym zakresie zamawiający nie wymaga od wykonawcy spełnienia warunków szczegółowych
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
w tym zakresie zamawiający nie wymaga od wykonawcy spełnienia warunków szczegółowych
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 99
- 2 - produkty ekologiczne - 1
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops.zlocieniec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Złocieńcu
Plac 650 Lecia 1
78-520 Złocieniec.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.02.2015 godzina 12:00, miejsce: Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Złocieńcu Plac 650 Lecia 1 78-520 Złocieniec.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ZŁOCIEŃCA
- "Świadczenie usług zw. z zimowym utrzymaniem czystości na drogach, chodnikach i parkingach w zakresie odśnieżania i zwalczania gołoledzi na terenie gm. Złocieniec w roku w okresie I-III, XI-XII 2025"
- "Świadczenie usług cateringowych dla dzieci w wieku od ukończonego 20 tygodnia do 3 roku życia w Żłobku w Złocieńcu."
więcej: przetargi w Złocieńcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
więcej: Zboża i ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.