Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-11-18
Pustków: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami
Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu - STOŁÓWKA SZKOLNA
Numer ogłoszenia: 213229 - 2009; data zamieszczenia: 18.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół z Odziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu , Pustków 34, 39-206 Pustków, woj. podkarpackie, tel. 014 68 188 11, faks 014 68 16 032.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.ugdebica.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa Jednostka Organizacyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu - STOŁÓWKA SZKOLNA.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu - STOŁÓWKA SZKOLNA - loco magazyn. Realizacja poszczególnych dostaw będzie następować sukcesywnie, tj. wg potrzeb kuchni w przedszkolu, na podstawie zamówień przesyłanych przez Intendentkę, w terminie 2 dni od daty złożonego zamówienia - na ryzyko i koszt Wykonawcy (codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 7.00 - 9.00) w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta, wraz z rozładunkiem - do pomieszczeń magazynu żywnościowego Zamawiającego - Pustków 34 , 39-206 Pustków - . Zamawiający dopuszcza składanie ofert w 6 częściach : Część 1 : Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie. CPV : 15810000-9 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 1 do SIWZ. Część 2 : Produkty mleczarskie . CPV : 15500000-3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 2 do SIWZ. Część 3 : Warzywa mrożone, ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb . CPV: 15331170-9 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 3 do SIWZ. Część 4 : Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne. CPV: 15100000-9 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 4 do SIWZ. Część 5 : Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy, jaja . CPV: 03200000-3, 03142500-3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 5 do SIWZ. Część 6 : Różne produkty spożywcze. CPV : 15800000-6 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 6 do SIWZ..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.33.11.70-9, 15.10.00.00-9, 03.20.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6.
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPOSÓB OCENY ICH SPEŁNIANIA O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy , którzy : 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania warunków podmiotowych udziału w postępowaniu nastąpi na podstawie: 1) złożonych oświadczeń (w zakresie art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1 ustawy Pzp ) i oświadczeń w druku OFERTA 2) dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków - - metodą: -spełnia / nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: WYKAZ DOKUMENTÓW I OŚWIADCZEŃ , JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY NA POTWIERDZENIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU 5.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert . 5.2. Oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. - Załącznik nr 7 do SIWZ. 5.3. Oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp.- Załącznik nr 8 do SIWZ. 5.4. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej to : - zamiast dokumentu o którym mowa w pkt. 5.1, - składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający , że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 mieś. przed upływem terminu składania ofert . 5.5. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 5.4. SIWZ, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 5.6. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane dokumenty wymienione w punkcie 5.1 , 5.2 , 5.3 muszą być złożone przez każdego z wykonawców osobno..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugdebica.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZESPÓŁ SZKÓŁ Z ODDZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI
W PUSTKOWIE-OSIEDLU
Pustków 34 , 39-206 Pustków.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2009 godzina 09:00, miejsce: ZESPÓŁ SZKÓŁ Z ODDZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI W PUSTKOWIE-OSIEDLU Sekretariat Dyrektora Pustków 34 , 39-206 Pustków.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 1 do SIWZ.1 Chleb zwykły bez dodatków waga 800g krojony kg 550 2 Bułka tarta kg 10 3 Drożdżówka - różne nadzienia waga 100g szt 600.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 2 do SIWZ. 1 ser twarogowy półtłusty w kostkach o wadze 250g typu Biomlek lub rónoważny kg 45 2 jogurt owocowy 150g szt 800 3 śmietana o zawartości tłuszczu 18% 400g szt 280 4 masło o wadze 200g o zawartości tłuszczu 82% szt 200.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa mrożone, ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 3 do SIWZ. 1 włoszczyzna 450g szt 330 2 kalafior 450g szt 55 3 groszek zielony kg 10 4 porzeczka czarna 2500g kg 25 5 paluszki rybne z fileta panierowane kg 120.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 4 do SIWZ. 1 mięso mielone wołowo-wieprzowe kg 140 2 mięso wieprzowe b/k - szynka kg 200 3 kiełbasa toruńska kg 60 4 boczek wędzony kg 30 5 filet pojedynczy z kurczaka kg 180 6 ćwiartka tylna z kurczaka kg 223.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy, jaja.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 5 do SIWZ. 1 ziemniaki kg 1200 2 kapusta biała kg 100 3 kapusta kwaszona kg 40 4 jabłka kg 300 5 banan kg 125 6 cebula kg 50 7 mandarynka kg 60 8 jaja kurze świeże szt 1200.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Różne produkty spożywcze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 6 do SIWZ 1 rosołek drobiowy 180g szt 40 2 przyprawa do zup w płynie 1l szt 18 3 pieprz czarny mielony 20g szt 24 4 koncentrat pomidorowy 200g 30% szt 90 5 sos spaghetti słoik 450g szt 165 6 ćwikła z chrzanem 720g szt 90 7 syrop malinowy ekstrakt min 65% szt 310 8 olej 1l szt 45 9 ogórek konserwowy 900g szt 140 10 sałatka warzywna obiadowa różne 900g szt 300 11 kostka mięsna 60g szt 20 12 mąka poznańska typu 500 kg 70 13 żurek bez konserwantów o,5l szt 60 14 cukier kg 100 15 ryż 1kg kg 34 16 kasza jęczmienna saszetki 400g szt 200 17 kasza jęczmienna wiejska gruba kg 10 18 makaron różne kształty świderki, wstążki, muszelki,łazanki, kolanka, nitki 500g szt 350 19 makaron spaghetti 500g szt 350 20 cukier waniliowy 16g szt 20 21 sól jodowana kg 50 22 ogórek kwaszony 0,9L szt 30 23 zupa grochowa 75g szt 40 24 groch obłuskany 500g szt 60 25 przyprawa do kurczaka 30g szt 20 26 sok marchwiowo-owocowy 0,33L szt 300 27 wafelki w czekoladzie 37g równoważne PRINCESSA MLECZNA szt 150 28 przyprawa warzywna równoważna Ziarenka Smaku 200g szt 20.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.