eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mosinadostawa produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-09-11

Mosina: dostawa produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 213629 - 2008; data zamieszczenia: 11.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Gruźlicy i Chorób Płuc im. St. Staszica SP ZOZ , Ludwikowo k/Poznania, 62-050 Mosina, woj. wielkopolskie, tel. 061 8132831, fax. 061 8132879.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ludwikowo.one.pl.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa produktów spożywczych z podziałem na pakiety - pakiet nr 1 mrożonki - pakiet nr 2 artykuł spożywcze - pakiet nr 3 cukier - pakiet nr 4 ryby szczegółowe określenie ilościowe znajduje się w SIWZ.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1 posiadają lub mają zapewniony dostęp do w pełni sprawnego sprzętu i wyposażenia oraz bazy magazynowej w asortymencie i ilościach koniecznych do wykonania zamówienia, 2 zrealizowali w okresie ostatnich 3 lat (2005-2007) dostawy podobnej wielkości i zakresie , jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy to za ten okres. 3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, tj.: posiadają środki finansowe lub zdolność kredytową w wys. minimalnej wartości przedmiotu zamówienia ,spełnią warunki płatności: - akceptują terminy płatności faktur do 30 dni od daty jej wystawienia. 5 są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o kryterium oceny jakim jest cena ( waga 100 %).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę (formularz asortymentowo cenowy , sporządzony przez oferenta jako załącznik do oferty według podanego w SIWZ wzoru Zaakceptowany wzór umowy W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust.1 Prawa zamówień publicznych W celu potwierdzenia spełnienia warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia należy złożyć następujące dokumenty: Wykaz zrealizowanych w ostatnich 3 latach (2005-2007) dostaw, jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy - za ten okres ( doświadczenie oferenta W celu potwierdzenia spełnienia warunku znajdowania się przez wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia należy złożyć następujące dokumenty: Informacji banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w którym wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT


IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ludwikowo.one.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Gruźlicy i Chorób Płuc im.St.Staszica S.P. ZOZ w Ludwikowie, 62-050 Mosina.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.09.2008 godzina 09:00, miejsce: Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Gruźlicy i Chorób Płuc im.St.Staszica S.P. ZOZ w Ludwikowie, 62-050 Mosina.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kalafior mrożony kg 805 Szpinak kg 230 Mieszanka warzywna 7-składnikowa ( luz ) kg 1100 Bukiet warzyw /5x2/ kg 450 Mieszanka kompotowa 3 składnikowa ( luz ) kg 1650.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chrzan na kwasku cytrynowym a 190 g szt. 240 Koncentrat pomidorowy 30% - słoik a 200g szt. 1404 Dżem truskawkowy wysokosłodzony słoik a 320 g szt. 800 Dżem wiśniowy wysokosłodzony słoik a 320g szt. 800 Sok owocowy ( syrop ) butelka a 440g szt. 152 Kukurydza konserwowa puszka a 410 g szt. 84 Fasola konserwowa słoik a 440 g szt. 1335 Groszek konserwowy puszka a 400 g szt. 236 Margaryna a 250g kg 250 Olej a 1 l litr 138 Mąka pszenna a 1kg kg 1870 Mąka ziemniaczna a 1kg kg 15 Kasza manna a 1 kg kg 250 Kasza jęczmienna a 1 kg kg 542 Ryż a 5 kg kg 540 Płatki owsiane a 0,5 kg kg 227 Budyń a 40g szt. 415 Kisiel a 40 g szt. 1745 Cukier waniliowy a 16g szt. 65 Cukierki różne luzem kg 55 Dropsy owocowe a 47 g szt. 100 Lizaki szt. 300 Herbatniki be-be a 16g szt. 1644 Ciastka różne luzem kg 221 Wafelki w czekoladzie typu Grześki a 39g szt. 840 Makaron a 500g szt. 763 Majonez dekoracyjny a 700g szt. 57 Cynamon a 15g szt. 20 Galaretka owocowa szt. 110 Herbata expresowa a 100 szt. szt. 14 Herbata granulowana a 100 g szt. 890 Kawa naturalna mielona a 250 g szt. 4 Kawa granulowana a 200 g szt. 30 Kwasek cytrynowy a 20g szt. 720 Kakao naturalne a 100 g szt. 286 Kawa zbożowa a 0,5 kg kg 383 Majeranek a 20 g szt. 145 Przyprawa w płynie a 1 l litr 108 Musztarda sarepska a 200 g szt. 959 Liść laurowy a 15 g szt. 62 Przyprawa czosnkowa a 20g szt. 180 Papryka mielona ostra a 20 g szt. 115 Pieprz naturalny mielony a 20 g szt. 285 Sól a 1 kg kg 1180 Ziele angielskie a 20 g szt. 70 Żelatyna spożywcza wieprzowa na 2 l wody a 50 g szt. 60 przyprawa warzywna typu Vegeta a 45 g szt. 60 Zupa pieczarkowa a 2 kg kg 60 Ketchup pikantny słoik a 200 g szt. 84 Miód naturalny a 500g szt. 5 Ogórki konserwowe a 0,9 l szt. 532 Fasola sucha a 5 kg kg 130 Groch suchy a 5 kg kg 285 Pasztet drobiowy a 130g szt. 1699.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier kg 1870.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Matiasy kg 120 Ryba mrożona - filet z miruny kg 990 Makrela wędzona kg 353 Konserwa rybna w pomidorach a 170 g - śledź - szprot szt szt 1030 1030.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3, 15.23.40.00-7, 15.23.50.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.