Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-01-31
Nowogród Bobrzański: Dostawa artykułów spożywczych: przetwory mleczarskie, tłuszcze, zupy i sosy w proszku, artykuły sojowe, przyprawy, ryby oraz produkty z nich otrzymywane, produkty zbożowe, przetwory warzywne, cukier
Numer ogłoszenia: 21529 - 2008; data zamieszczenia: 31.01.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Krzywańcu, Krzywaniec, 66-011 Nowogród Bobrzański, woj. lubuskie, tel. 068 3276563, fax 068 3276640.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych: przetwory mleczarskie, tłuszcze, zupy i sosy w proszku, artykuły sojowe, przyprawy, ryby oraz produkty z nich otrzymywane, produkty zbożowe, przetwory warzywne, cukier.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykółow spożywczych w ilościach i asortymentach podanych wg wykazu artykułów będących przedmiotem zamówienia (załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, znak sprawy 1/DKW/Ż/08
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Oryginalny kod CPV: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Oryginalny kod CPV: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.41.11.00 - Olej roślinny Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.11.00 - Olej roślinny Oryginalny kod CPV: 15.43.11.00 - Margaryna Kod CPV wg słownika 2008: 15.43.11.00 - Margaryna Oryginalny kod CPV: 15.87.12.60 - Sosy Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.60 - Sosy Oryginalny kod CPV: 15.89.14.00 - Zupy Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.14.00 - Zupy Oryginalny kod CPV: 15.83.12.00 - Cukier biały Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.12.00 - Cukier biały Oryginalny kod CPV: 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne Oryginalny kod CPV: 15.31.21.00 - Ziemniaki tłuczone preparowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.31.21.00 - Ziemniaki tłuczone preparowane Oryginalny kod CPV: 15.87.24.00 - Sól Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.24.00 - Sól Oryginalny kod CPV: 15.24.20.00 - Gotowe dania rybne Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.20.00 - Gotowe dania rybne Oryginalny kod CPV: 15.22.10.00 - Ryby mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.22.10.00 - Ryby mrożone Oryginalny kod CPV: 15.23.20.00 - Ryby solone Kod CPV wg słownika 2008: 15.23.20.00 - Ryby solone Oryginalny kod CPV: 15.24.10.00 - Ryby w folii lub puszkowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.10.00 - Ryby w folii lub puszkowane Oryginalny kod CPV: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.61.31.00 - Kasze Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa Oryginalny kod CPV: 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 7.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu oceny tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności objętej przedmiotem zamówienia; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu nastąpi w oparciu o oświadczenia i dokumenty, jakie mają dostarczyć Wykonawcy wraz z ofertą wg formuły spełnia/nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: wypełniony formularz ofertowy (wg załącznika nr 1) oświadczenie określone w art. 22 ust.1 ustawy o zamówieniach publicznych (wg wzoru zawartego w załączniku nr 2); Oświadczenie (załącznik nr 3) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Krzywańcu 66-011 Nowogród Bobrzański - Sekretariat.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.02.2008 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny w Krzywańcu 66-011 Nowogród Bobrzański - Sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przetwory mleczarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kefir 2500 l, Serek homogenizowany 2100 kg, Jogurt 3500 kg, Ser topiony 3500 kg, Ser twarogowy 4800 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.10.00-5, 15.54.00.00-5, 15.55.13.20-4, 15.54.21.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło extra 360 kg, masło roślinne 610 kg, olej roślinny 1200 l, margaryna 18000 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2, 15.41.11.00-3, 15.43.11.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zupy i sosy w proszku, artykuły sojowe, przyprawy.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sos biały 26 kg, sos pieczeniowy 133 kg, zupa kalafiorowa 60 kg, zupa ogonowa 78 kg, zupa pieczarkowa 180kg zupa szparagowa 60 kg, zupa z porów 115 kg, Żurek 160 kg, zupa pomidorowa 60 kg, zupa rosół 198 kg, zupa cebulowa 60 kg, zupa grochowa 60 kg, zupa barszcz biały 96 kg, zupa barszcz czerwony 450 kg, fix do gulaszu 132 kg, granulat sojowy 120 kg, kotlet sojowy 240 kg, kostka sojowa 120 kg, czosnek granulowany 48 kg, liść laurowy 24 kg, majeranek 24 kg, papryka 60 kg, pieprz 90 kg, przyprawa w płynie 1668 l , sól 3150 kg, ziele angielskie 60 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3, 15.87.20.00-1, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.87.12.60-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby oraz produkty z nich otrzymywane.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kotlety rybne 1630 kg, ryba mrożona tusza 720 kg, śledz solony 2780 kg, paprykarz szczeciński 3480 kg, konserwa rybna 330 g 1800 kg, konserwa rybna 300 g 1800 kg, sałatka rybna 330 g 2350 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.20.00-6, 15.22.10.00-3, 15.23.20.00-3, 15.24.10.00-9, 15.24.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty zbożowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kasza jeczmienna 600 kg, kasza manna 1050 kg, mąka pszenna 3000 kg, ryż 2400 kg, mąka ziemniaczana 120 kg, makaron świderki 1630 kg, makaron wstążki 1630 kg, makaron rurki 1630 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.31.00-9, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.31.20.00-8, 15.85.11.10-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przetwory warzywne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: groszek konserwowy 600 kg, koncentrat pomidorowy 2650 kg, leczo 3000 kg, ogórki konserwowe 1200 kg, musztarda 500 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.14.27-6, 15.33.14.00-1, 15.33.10.00-7, 15.87.12.50-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Cukier.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier 18000 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy ryb w latach 2025-2026 do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie oraz Oddziału Zamiejscowego w Kikitach - 2 postępowanie
- Dostawy produktów mleczarskich
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla spółki Termy Maltańskie sp. z o.o.
- Dostawa mięsa i wędlin, nabiału oraz mrożonek dla Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.
- Sukcesywne dostawy nabiału, tłuszczy i jaj kurzych ( 2 części) do AŚ w Częstochowie.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i mrożonek
więcej: Ryby mrożone »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.