eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BolesławiecDostawa mięsa, wędlin i drobiu (kod grupy CPV 15100000) dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie - Wsi

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-10-16

Bolesławiec: Dostawa mięsa, wędlin i drobiu (kod grupy CPV 15100000) dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie - Wsi
Numer ogłoszenia: 215359 - 2013; data zamieszczenia: 16.10.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 192825 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi, Chróścin 50, 98-430 Bolesławiec, woj. łódzkie, tel. 62 7836130, faks 62 7836019.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa, wędlin i drobiu (kod grupy CPV 15100000) dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie - Wsi.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA I TERMINY WYKONANIA I. Przedmiot zamówienia 1. Nazwa i kod wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000, - mięso, wędliny, drób 2.Przedmiot zamówienia obejmuje: dostawę mięsa, wędlin i drobiu do siedziby Zamawiającego w okresie od 01.10.2013 r. do 31.12.2013 r. w asortymencie i szacunkowych ilościach podanych poniżej: CZĘŚĆ I - MIĘSO Lp Kod CPV Asortyment - mięso J.m. Szacunkowa ilość do zakupu 1 15113000-3 Karczek b/k kg 80 2 15113000-3 Schab b/k kg 20 3 15113000-3 Łopatka b/k kg 50 4 15113000-3 Żeberka kl I paski kg 35 5 15113000-3 Nogi wieprzowe kg 10 6 15113000-3 Mięso wieprzowe II chuda kg 20 7 15113000-3 Mięso mielone wieprzowe kl I świeże kg 80 8 15113000-3 Słonina b/skóry kg 15 9. 15113000-3 Żołądki wieprzowe kg 60 10. 15111300-3 Kości wieprzowe kg 50 CZĘŚĆ II - WĘDLINY Lp Kod CPV Asortyment - wędliny J.m. Szacunkowa ilość do zakupu 1 15131130-5 Kiełbasa podwawelska kg 100 2 15131130-5 Kiełbasa szynkowa kg 100 3 15131130-5 Kiełbasa śląska kg 20 4 15131130-5 Kiełbasa zwyczajna kg 60 5 15131130-5 Kiełbasa żywiecka kg 20 6 15131134-3 Kaszanka kg 40 7 15131130-5 Mortadela kg 50 8 15131130-5 Ogonówka kg 20 9 15131130-5 Metka kg 40 10 15131135-0 Parówka drobiowa kg 100 11 15131130-5 Parówka gruba wieprz. kg 50 12 15131310-1 Pasztet pieczony kg 60 13 15114000-0 Pasztetowa kg 80 14 15114000-6 Salceson wieprzowy kg 60 15 15131135-0 Szynka drobiowa kg 30 16 15131135-0 Szynka z piersi indyka kg 10 17 15131410-2 Szynka mielona prasowana kg 40 18 15131134-3 Kaszanka gruba kg 30 19 15131130-5 Polędwica wielkopolska kg 50 20 15131130-5 Szynka tyrolska kg 40 21 15113000-3 Boczek wędzony surowy kg 50 22 15113000-3 Podgardle wędzone kg 60 Część III DRÓB Lp Kod CPV Asortyment - drób J.m. Szacunkowa ilość do zakupu 1 15112000-6 Filet z kurczaka kg 50 2 15112000-6 Kurczaki kg 30 3 15112210-1 Porcje rosołowe kg 130 4 15112210-1 Skrzydełka z kurczaka kg 80 5 15112210-1 Ćwiartka tylna z kurczaka kg 100 6 15112300-9 Wątroba drobiowa kg 30 Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: 1.Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami Ustawy z 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 913 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami takim jak w szczególności: a) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127 z póź. zm.), b) Rozporządzenie (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14), c) Rozporządzenie (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 206; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75), d) Ustawa z dnia 29 stycznia 2004 r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr. 112 poz. 744 ). 2. Dostawca zobowiązany jest do bezwzględnego zagwarantowania spełnienia warunków jakościowych produktów oraz terminów ważności na dostarczony towar. Do każdej dostawy należy dołączyć dokumenty potwierdzające termin przydatności do spożycia na dany towar. 3. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości określonej w ofercie (zmniejszenie lub zwiększenie) o 15% w okresie realizacji umowy ze względu na zmianę liczby osób lub rodzaj diety. 4. Dostawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem dopuszczonym do przewozu art. mięsnych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 913 ze zm) . 5. Dowóz przedmiotu zamówienia do magazynów Zamawiającego nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. 6. Dostawy realizowane będą - w zależności od potrzeb zamawiającego na podstawie zamówień składanych przez Magazyniera. Zamówienie składane będzie telefonicznie do godz. 12.00, a realizowane w następnym dniu roboczym. 7. Opakowania jednostkowe oraz transportowe (zbiorcze) powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. 8. Wykonawca zobowiązany jest do wystawienia faktury (VAT) do każdej dostawy. 9. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy II. Termin wykonania zamówienia 1. Termin wykonania zamówienia do 31.12.2013r. 2. Rozpoczęcie dostawy w terminie 3 dni od dnia podpisania umowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.14.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1, 15.13.11.00-6, 15.13.14.10-2, 15.13.12.00-7, 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.11.23.00-9.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 2   

Nazwa: Wędliny

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.10.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe, Ubój i przetwórstwo indyka, Joanna Giżewska - Chrząszcz, ul. St. Wyspiańskiego 26B/233, 60-751 Poznań, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 11747,42 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 11170,02

  • Oferta z najniższą ceną: 11170,02 / Oferta z najwyższą ceną: 11170,02

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.