eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi TarnówDostawy artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-12

Tarnów: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 219526 - 2007; data zamieszczenia: 12.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Tarnowie, ul. St. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 0-14 623-51-00 wew. 231, fax 014 6215677.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej - jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy art. spożywczych sklasyfikowanych w grupie CPV 158, 151 i 152 w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Grupa I - Sosy w proszku, zupy w proszku i napój w proszku Napój owocowy w proszku z witaminą C 2300 kg Sos biały 180 kg Sos drobiowy 200 kg Sos grzybowy 100 kg Sos myśliwski 270 kg Sos pieczarkowy 150 kg Sos z grzybów leśnych 210 kg Zupa barszcz biały 120 kg Zupa barszcz czerwony 330 kg Zupa bieszczadzka 160 kg Zupa borowikowa 350 kg Zupa brokułowa 350 kg Zupa jarzynowa 380 kg Zupa kalafiorowa 250 kg Zupa krupnik 250 kg Zupa ogonowa 340 kg Zupa pieczarkowa 300 kg Zupa pomidorowa 470 kg Zupa porowa 360 kg Zupa selerowa 170 kg Zupa szparagowa 350 kg Zupa żurek 200 kg Grupa II - Przyprawy, herbata Koperek suszony 50 kg Mieszanka warzyw suszonych bez cebuli 380 kg Cynamon 50 kg Czosnek mielony 40 kg Fix do gulaszu 140 kg Fix do mięsa mielonego 100 kg Kminek 20 kg Liść laurowy 30 kg Majeranek 25 kg Musztarda pakowana 0,8-1kg 2200 kg Ocet winny pakowany 0,5 l 280 l Papryka mielona 80 kg Pieprz mielony 80 kg Przyprawa do zupy typu maga 2400 l pakowana 0,8 -1 litr Rosół z kury w kostkach 280 kg Sól pakowana 0,5 - 1 kg 2000 kg Przyprawa w typie Vegety 220 kg Ziele angielskie 25 kg Herbata granulowana pakowana 80-200 g 1000 kg Grupa III - Konserwy Konserwa mięsna 130 g samootwieralna 210 kg Konserwa mięsna 300 g samootwieralna 3700 kg Pasztet drobiowy 130 g samootwieralny 420 kg Pasztet wieprzowy 360 g samootwieralny 1850 kg Konserwa rybna 330 g samootwieralna 2700 kg Paprykarz 330 g samootwieralny 2500 kg Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.89.10.00 - Zupy i buliony Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.10.00 - Zupy i buliony Oryginalny kod CPV: 15.87.10.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda Oryginalny kod CPV: 15.87.12.60 - Sosy Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.60 - Sosy Oryginalny kod CPV: 15.87.12.50 - Musztarda Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.50 - Musztarda Oryginalny kod CPV: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Oryginalny kod CPV: 15.13.13.10 - Pasztety Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.13.10 - Pasztety Oryginalny kod CPV: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: - grupa I - Sosy w proszku, zupy w proszku i napój w proszku - 1 000 zł (słownie: jeden tysiąc zł 00/100), - grupa II - Przyprawy, herbata - 1 200 zł (słownie: jeden tysiąc dwieście zł 00/100), - grupa III - Konserwy - 1 400 zł (słownie: jeden tysiąc czterysta zł 00/100)..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się dostawców zgodnie z art. 24 Pzp. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń (spełnia-nie spełnia )
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wymagane dokumenty należy przedstawić w formie oryginałów lub kserokopii. Dokumenty złożone w formie kserokopii muszą być opatrzone klauzulą ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM i podpisem osoby uprawnionej do reprezentacji Dostawcy lub pełnomocnika. Wskazane jest ponadto umieszczenie obok daty. b) Dostawca ubiegający się o zamówienie publiczne winien złożyć wymagane, niżej wymienione dokumenty 1) druk Formularz ofertowy sporządzony wg wzoru druku załączonego przez Zamawiającego (zał. nr 1 do SIWZ). 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3) oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 2 do SIWZ). W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, właściwe dokumenty muszą być złożone przez każdy podmiot.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Tarnowie, ul. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.11.2007 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Tarnowie ul. Konarskiego 2.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Sosy w proszku, zupy w proszku i napój w proszku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Napój owocowy w proszku z witaminą C 2300 kg Sos biały 180 kg Sos drobiowy 200 kg Sos grzybowy 100 kg Sos myśliwski 270 kg Sos pieczarkowy 150 kg Sos z grzybów leśnych 210 kg Zupa barszcz biały 120 kg Zupa barszcz czerwony 330 kg Zupa bieszczadzka 160 kg Zupa borowikowa 350 kg Zupa brokułowa 350 kg Zupa jarzynowa 380 kg Zupa kalafiorowa 250 kg Zupa krupnik 250 kg Zupa ogonowa 340 kg Zupa pieczarkowa 300 kg Zupa pomidorowa 470 kg Zupa porowa 360 kg Zupa selerowa 170 kg Zupa szparagowa 350 kg Zupa żurek 200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.60-4, 15.89.10.00-0, 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przyprawy, herbata.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Koperek suszony 50 kg Mieszanka warzyw suszonych bez cebuli 380 kg Cynamon 50 kg Czosnek mielony 40 kg Fix do gulaszu 140 kg Fix do mięsa mielonego 100 kg Kminek 20 kg Liść laurowy 30 kg Majeranek 25 kg Musztarda pakowana 0,8-1kg 2200 kg Ocet winny pakowany 0,5 l 280 l Papryka mielona 80 kg Pieprz mielony 80 kg Przyprawa do zupy typu maga 2400 l pakowana 0,8 -1 litr Rosół z kury w kostkach 280 kg Sól pakowana 0,5 - 1 kg 2000 kg Przyprawa w typie Vegety 220 kg Ziele angielskie 25 kg Herbata granulowana pakowana 80-200 g 1000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4, 15.86.30.00-5, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.24.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwa mięsna 130 g samootwieralna 210 kg Konserwa mięsna 300 g samootwieralna 3700 kg Pasztet drobiowy 130 g samootwieralny 420 kg Pasztet wieprzowy 360 g samootwieralny 1850 kg Konserwa rybna 330 g samootwieralna 2700 kg Paprykarz 330 g samootwieralny 2500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1, 15.24.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.