Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-06-07
Hańsk: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku.
Numer ogłoszenia: 220128 - 2013; data zamieszczenia: 07.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkoły Podstawowej i Przedszkola im. Jana Pawła II w Hańsku , ul. Szkolna 1, 22-235 Hańsk, woj. lubelskie, tel. 082 57 14 050, faks 082 57 14 256.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspiphansk.alias.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.zspiphansk.alias.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku w okresie od września 2013 r. do czerwca 2014 r. Zamówienie składa się z siedmiu części, które określają szacunkową ilość zamówienia..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenia zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art.24, spełniające warunki określone w art.22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych tekst jednolity oraz Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana według zasad spełnia/nie spełnia. Informacje o oświadczeniach jakie mają dostarczyć Dostawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Dostawca zobowiązany jest złożyć oraz ofertę na formularzu ofertowym o treści zgodnej we wzorze stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenia złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenia złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenia złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenia złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspiphans.alias.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku ul. Szkolna 1, 22 - 235 Hańsk.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.06.2013 godzina 15:00, miejsce: Zespół Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku ul. Szkolna 1, 22 - 235 Hańsk, sekretariat pok.nr 8.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich (śmietana 18% - ok. 900l., twaróg półtłusty - ok. 130kg., mleko 2% - ok. 800 l., ser żółty - ok. 30 kg., ser w plastrach - ok. 200 szt., ser topiony - ok. 15 kg., serki homogenizowane - ok.. 5000 szt., masło - ok. 80 kg., jogurt owocowy - 2000 szt.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wyrobów wędliniarskich i mięs.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa wyrobów wędliniarskich i mięs (filet z kurczaka - ok. 1000 kg., kiełbasa podwawelska - ok. 60 kg., kiełbasa toruńska - ok. 50 kg., kiełbasa gilowa, śląska - ok. 150 kg., korpusy z kurczaka - ok. 400 kg., łopatka - ok. 1500 kg., ogonówka - ok. 20kg., polędwica drobiowa - ok. 20 kg., polędwica wieprzowa - 20 kg., kiełbasa żywiecka - ok. 20 kg., kiełbasa tyrolska - ok. 20 kg., słonina - ok. 30 kg., smalec - ok. 50 kg., parówki - ok. 140 kg., podudzia - ok. 80 kg., udziec - ok. 250 kg., ćwiartki z kurczaka - ok. 250 kg., mortadela - ok. 100 kg., schab - ok. 200 kg.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa warzyw, owoców i jaj.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa warzyw, owoców i jaj (burak - ok. 200 kg., banan - ok. 1500 kg., cebula - ok. 300 kg., cytryna - ok. 20 kg., fasola - ok. 20 kg., groch - ok. 20 kg., jaja - ok.1800 szt., jabłka - ok. 1000 szt., kapusta: biała - ok. 200 kg., czerwona - ok. 200 kg., pekińska - ok. 300 kg., kiszona - ok. 300 kg., mandarynka - ok. 80 kg., marchew - ok. 280 kg., ogórki: kiszone - ok. 15 kg., świeże - ok. 200 kg., papryka - ok. 40 kg., pomarańcz - ok. 800 kg., pomidor - ok. 50 kg., sałata - ok. 20 szt., ziemniaki - ok. 7000 kg., kiwi - ok. 30 kg, nektaryna - ok.30 kg., brzoskwinia - ok.30 kg., gruszka - ok.50 kg., Śliwka duża - ok. 30 kg., Koper - ok.100 szt., natka pietruszki - ok.100 szt., szczypior - ok. 20 szt.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa pieczywa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa pieczywa (bułka 400 g. - ok. 1600 szt., bułka 50 g. - ok. 800 szt., bułka tarta - ok.70 kg., chleb krojony - ok. 400 szt., drożdżówka/pączek - ok. 2000 szt.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa mrożonek.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa mrożonek (zupy: kalafiorowa - ok. 60 szt., pieczarkowa - ok.40 szt., jarzynowa - ok. 40 szt., fasolowa - ok. 40 szt., barszcz ukraiński - ok. 60 szt., ogórkowa - ok. 40 szt., mieszanka kompotowa - ok. 900 kg., ryba - ok. 800 kg., włoszczyzna - ok. 200 kg., truskawka - ok. 150 kg., marchew - ok. 200 kg., buraki - ok. 500 kg.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych (sól - ok. 120 kg., ryż - ok. 200 kg., cukier - ok. 800 kg., olej - ok. 450 l., liść laurowy - ok. 100 szt., bita śmietana - ok. 50 szt., kisiel - ok. 80 szt., budyń - ok.80 szt., makaron- ok. 350 kg., koncentrat pomidorowy - ok. 60 l., pieprz naturalny - ok. 400 szt., kwasek cytrynowy - ok. 400 szt., ziele angielskie - ok. 100 szt., majeranek - ok. 120 szt., jarzynka równoważna jak kucharek - ok. 300 szt., ogórki konserwowe - ok. 480 szt., ketchup - ok. 100 szt., herbata - ok. 80 szt., galaretka ok. 300 szt., syrop - ok. 160l., rosół drobiowy - ok. 250 szt., posypka - ok. 40 szt. kasz gryczana - ok. 200 kg., pasztet drobiowy- ok. 100 szt., pasztet wieprzowy - ok. 40 szt., krem czekoladowy - ok. 50 szt., marmolada - ok. 50 szt., majonez - ok. 20 szt., szczaw - ok. 40 szt., przyprawa do mięs typu delikat - ok. 300 szt., sos sałatkowy - ok. 10 kg., sos pieczarkowy - ok. 150 szt., mąka - ok. 250 kg., płatki śniadaniowe - ok. 240 szt., kakao rozpuszczalne - ok. 60 szt., wafelki - ok. 1500 szt., batony - ok. 1500 szt., czekolady mleczne, nadziewane - 1000 szt., czekolady dzielone na batoniki - ok.800 szt., pieprz ziołowy - ok. 200 szt., cukier waniliowy - ok. 150 szt., sok owocowy - ok. 2000 szt., napój owocowy - ok. 2000 szt., przyprawa w płynie - ok. 50 l., chrzan - ok. 40 szt., susz warzywny - ok. 30 kg., czosnek granulowany - ok. 100 szt., papryka ostra - ok. 50 szt., papryka słodka - ok. 50 szt., ).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa wyrobów garmażeryjnych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa wyrobów garmażeryjnych ( pierogi ruskie - ok. 700 kg., naleśniki - ok. 700 kg., gołąbki - ok. 600 kg., kopytka - ok. 700 kg., kluski ślaskie - ok. 700 kg., pyzy z mięsem - ok. 300 kg., pyzy z serem - ok. 300 kg.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina - PIECZYWO"
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina - MIĘSO, WĘDLINY i DRÓB"
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina"
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina "
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina "
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Michałowie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.