eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk OliwaDostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych suchej karmy dla kotów

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-10-17

Gdańsk Oliwa: Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych suchej karmy dla kotów
Numer ogłoszenia: 220859 - 2012; data zamieszczenia: 17.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ogród Zoologiczny "Wybrzeża" , ul. Karwieńska 3, 80-328 Gdańsk Oliwa, woj. pomorskie, tel. 058 5520041, fax 058 5521751.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.gd.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Ogrody zoologiczne i botaniczne.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych suchej karmy dla kotów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I Zadanie I Ćwierćtusze wołowe w klasie I odpowiadające PN-74/A-82001 w szacunkowej ilości 18.000kg rocznie Zadanie II Filety z piersi kurczaka chłodzone, świeże (w temp. od -2° C do 4° C) w szacunkowej ilości 140kg rocznie Zadanie III 1) myszy hodowlane dorosłe - ilość 22.000 szt. 2) noworodki myszy hodowlanych (2-7 dniowe) - ilość 32.000 szt. 3) szczury średnie hodowlane 10 szt./kg, pakowane do 1 kg - ilość 3.500kg 4) świnki morskie (waga 1szt. 250g-300g), pakowane do10 kg - ilość 600kg 5) króliki w całości ze skórą i wnętrznościami, pakowane do 10kg - ilość 3.500kg Część II Zadanie IV Sucha karma dla kotów - 19.000 kg a) minimalna zawartość podstawowych składników odżywczych: - białko ogólne 28 % - oleje i tłuszcz surowy 8 % b) karma konfekcjonowana w opakowaniach 0,4 kg netto, c) karma dostępna w minimum 3 smakach.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9, 15.11.21.00-7, 15.11.90.00-5, 15.11.91.00-6, 15.71.30.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Przedmiot dostawy musi pochodzić z: a) dla zadania I - z ubojni mięsa posiadającej nadany numer weterynaryjny b) dla zadania II - z fermy drobiu posiadającej nadany numer weterynaryjny c) dla zadania III - z hodowli szczurów, myszy, świnek morskich i królików posiadającej nadany numer weterynaryjny d) dla zadania IV - od producenta posiadającego nadany numer weterynaryjny

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Przedmiot dostawy musi być przewożony samochodem typu chłodnia posiadającym dokument o dopuszczeniu środka transportu do przewozu danego towaru wydany przez Inspekcję Weterynaryjną lub Państwową Inspekcję Sanitarną / dotyczy zadania I, II i III /.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    Informacja o dokumentach potwierdzających, że oferowane dostawy odpowiadają określonym wymaganiom: a) wykaz ubojni mięsa wraz z nadanym numerem weterynaryjnym b) wykaz ferm drobiu wraz z nadanym numerem weterynaryjnym c) wykaz hodowli szczurów, myszy, świnek morskich i królików wraz z nadanym numerem weterynaryjnym d) wykaz producentów suchej karmy wraz z nadanym numerem weterynaryjnym e) wykaz środków transportowych wraz z dokumentem potwierdzającym dopuszczenie środka transportu do przewozu towaru zgodnie z przedmiotem zamówienia.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoo.gd.pl/podstrona przetargi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gdańsk - Oliwa ul. Karwieńska 3.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.10.2012 godzina 10:00, miejsce: Gdańsk - Oliwa ul. Karwieńska 3 pokój nr 3 - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa ćwierćtuszy wołowych, filetów z piersi kurczaka, mrożonych gryzoni hodowlanych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie I Ćwierćtusze wołowe w klasie I odpowiadające PN-74/A-82001 w szacunkowej ilości 18.000kg rocznie Zadanie II Filety z piersi kurczaka chłodzone, świeże (w temp. od -2° C do 4° C) w szacunkowej ilości 140kg rocznie Zadanie III 1) myszy hodowlane dorosłe - ilość 22.000 szt. 2) noworodki myszy hodowlanych (2-7 dniowe) - ilość 32.000 szt. 3) szczury średnie hodowlane 10 szt./kg, pakowane do 1 kg - ilość 3.500kg 4) świnki morskie (waga 1szt. 250g-300g), pakowane do10 kg - ilość 600kg 5) króliki w całości ze skórą i wnętrznościami, pakowane do 10kg - ilość 3.500kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9, 15.11.21.00-7, 15.11.90.00-5, 15.11.91.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa suchej karmy dla kotów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie IV 1) Sucha karma dla kotów - 19.000 kg a) minimalna zawartość podstawowych składników odżywczych: - białko ogólne 28 % - oleje i tłuszcz surowy 8 % b) karma konfekcjonowana w opakowaniach 0,4 kg netto, c) karma dostępna w minimum 3 smakach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.71.30.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 14.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.