To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-02-04
Suchowola: Prowadzenie kuchni w Szkole Podstawowej w Suchowoli oraz dostarczanie posiłków obiadowych do szkół podstawowych na terenie Gminy Suchowola
Numer ogłoszenia: 22113 - 2014; data zamieszczenia: 04.02.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 3141 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Suchowola, pl. Kościuszki 5, 16-150 Suchowola, woj. podlaskie, tel. (085) 7229400, faks (085) 7229419.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Prowadzenie kuchni w Szkole Podstawowej w Suchowoli oraz dostarczanie posiłków obiadowych do szkół podstawowych na terenie Gminy Suchowola.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: I. Opis przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków od podstaw do produktu finalnego w kuchni Szkoły Podstawowej w Suchowoli, składających się z zupy i pieczywa, drugiego dania oraz napoju dla uczniów, a także dostarczenie i wydanie posiłków uczniom szkół podstawowych z terenu Gminny Suchowola. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje również przygotowanie i wydanie śniadań dziesięciu przedszkolakom około godz. 9:00 składającego się zamiennie z: kanapek z serem i kakao, kanapek z wędliną i herbatą lub kawą zbożową, zupy mlecznej z bułką, serka homogenizowanego z bułką, itp. 3. Koszt śniadań należy wliczyć w cenę obiadów. Liczba przedszkolaków jest ujęta w całkowitej liczbie osób wskazanych do dożywiania w Szkole Podstawowej w Suchowoli. Śniadania będą przygotowywane i wydawane w Szkole Podstawowej w Suchowoli 4. Przedmiot zamówienia realizowany będzie w dniach prowadzenia zajęć szkolnych w niżej wymienionych szkołach z wyłączeniem dni wolnych od zajęć wynikających z przepisów o organizacji roku szkolnego takich jak: wakacje, ferie, przerwy świąteczne, dodatkowe dni wolne. Do obowiązków wybranego oferenta należeć będzie również posprzątanie pomieszczeń przeznaczonych do spożywania posiłków w szkołach wymienionych niżej, umycie i wyparzenie naczyń i sztućców w Szkole podstawowej w Suchowoli. Wybrany oferent zobowiązany będzie do zagospodarowania powstających w związku z realizacją zamówienia odpadów. 5. Zamawiający bezwzględnie wymaga, aby posiłki będące przedmiotem niniejszego postępowania przygotowywane były w kuchni udostępnionej przez zamawiającego (kuchni Szkoły Podstawowej w Suchowoli), której warunki najmu określone zostały w załączniku nr 7 do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wykaz sprzętu kuchennego oraz pomieszczeń, w których będą przygotowywane posiłki stanowi załącznik nr 8 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Przed złożeniem oferty zalecane jest przeprowadzenie wizji lokalnej, której można dokonać w dniach od poniedziałku do piątku w godzinach od 1200 do 1400. Nie przeprowadzenie wizji lokalnej nie będzie miało wpływu na spełnienie warunków udziału w postępowaniu przez Wykonawcę. 6. Zamawiający zakłada, że dzienna ilość przygotowywanych i wydawanych posiłków objętych programem dożywiania w okresie obowiązywania umowy we wszystkich szkołach wynosić będzie około 268 szt. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości posiłków w poszczególnych szkołach w trakcie wykonywania przedmiotu umowy. Wykonawca będzie miał również obowiązek przygotowania i wydania posiłków uczniom nie objętych programem dożywiania a chcącym indywidualnie płacić za posiłek, po cenie wskazanej w ofercie. 7. Zamawiający w sytuacji, której nie mógł przewidzieć w momencie udzielania niniejszego zamówienia zastrzega sobie możliwość ograniczenia składu posiłku w poszczególnych dniach tygodnia tylko do zupy z pieczywem lub drugiego dania oraz ograniczenia ilości posiłków w zależności od bieżących potrzeb. Ilość posiłków może ulec zmianie z powodu nieobecności uczniów w szkole. W takim wypadku dyrektor szkoły ma obowiązek powiadomić Wykonawcę o tym fakcie. Za nieprzygotowanie posiłku z tego powodu Zamawiający nie ponosi kosztów. Dopuszcza się możliwość wydawania obiadów uczniom w okresie ferii świątecznych, zimowych oraz wakacji po wcześniejszym uzgodnieniu pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. 8. Dostarczane posiłki powinny zapewniać min 35% całodziennego zapotrzebowania uczniów w energię i składniki odżywcze zalecanego przez Instytut Żywności i Żywienia. Wybrany oferent zobowiązany jest do zapewnienia odpowiedniej temperatury wydawanych uczniom posiłków. Posiłek powinien spełniać obowiązujące normy żywieniowe odpowiednio do wieku osoby otrzymującej posiłek w zakresie zaopatrzenia w jednostki kaloryczne. 9. Zamawiający dopuszcza możliwość używania talerzyków i sztućców jednorazowych jedynie w szkołach, do których posiłki będą dowożone. 10. Rodzaj posiłków: Obiady dwudaniowe - zupa, drugie danie, kompot lub sok owocowy zupa - dziesięć rodzajów zup nie powtarzających się w ciągu dwóch tygodni podawana z pieczywem trzy razy w tygodniu - obiad drugodaniowy mięsny podawany z surówką lub gotowanymi jarzynami (danie mięsne musi występować w co najmniej sześciu rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu); dwa razy w tygodniu - obiad drugodaniowy z rybą lub naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, makaron z serem itp. (ryba, naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, makaron z serem mają być podawane przemiennie - w każdym tygodniu inne danie). Drugie danie podawane trzy razy w tygodniu z ziemniakami. W pozostałe dni mogą być stosowane zamienniki takie jak ryż, kasze, makaron (nie dotyczy dni, w których drugie danie składa się z naleśników, placków ziemniaczanych, pierogów itp.). W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do każdego rodzaju posiłku ma być podawany napój (kompot owocowy lub sok w 100% owocowy nie gazowany). Dwa razy w tygodniu do posiłków dodatkowo podawane będą owoce około 150 g (jabłka, gruszki, śliwki, banany, pomarańcze, mandarynki, brzoskwinie, kiwi). Dziesięciorgu przedszkolakom owoce będą podawane każdego dnia po wydaniu drugiego dania. 11. Wykaz szkół Nazwa szkoły Dzienna ilość posiłków Szkoła Podstawowa w Chodorówce Nowej 42 Szkoła Podstawowa w Czerwonce 33 Szkoła Podstawowa w Jatwiezi Dużej 22 Szkoła Podstawowa w Wólce 27 Szkoła Podstawowa w Suchowoli 144 12. Wykonawca indywidualnie uzgodni z Dyrektorami poszczególnych szkół, godziny wydawania posiłków obiadowych między godz. 10:00 a 12:00. Wykonawca będzie zobowiązany dostosować się do terminów wyznaczonych przez Dyrektorów poszczególnych szkół tak, aby nie dezorganizować rozkładu lekcji i przerw w szkołach. Zamówienie jest finansowane w ramach wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania /Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020/ Przygotowanie, dostarczenie i wydanie posiłków osobom uprawnionym do ich otrzymania odbędzie się zgodnie z przepisami ustawy z dnia 12 marca 2004r. o pomocy społecznej (t.j. Dz.U. z 2013r. poz. 182 z późn. zm.) oraz Uchwałą Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania /Pomoc państwa w zakresie dożywiania/na lata 2014-2020 (M. P. z 2013 r. poz. 1024)..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 70.13.00.00 - Wynajem nieruchomości stanowiących własność .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- CENTROKOM Sp. z o.o., ul. Goniądzka 58, 16-150 Suchowola, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 181707,32 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 239752,80
Oferta z najniższą ceną: 239752,80 / Oferta z najwyższą ceną: 303912,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI SUCHOWOLA
więcej: przetargi SUCHOWOLA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci w wieku od 2,5 do 6 lat uczęszczających do Przedszkola nr 259 "Leśna Bajka" w Warszawie.
- Obsługa cateringowa szkół, przedszkola i żłobka na terenie Gminy Bobolice
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 14 WE WROCŁAWIU
- "Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia, SP Siedliska i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia"
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- Usługa przygotowania i wydawania posiłków dla wychowanków Gminnego Przedszkola w Michałowie.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.