Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-11-14
Jaworze: Dostawa wraz z transportem : pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb. mrożonek i jaj.
Numer ogłoszenia: 221846 - 2007; data zamieszczenia: 14.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy, ul. Pałacowa 1, 43-384 Jaworze, woj. śląskie, tel. 0-33 8172172, fax 0-33 8172172.
- Adres strony internetowej zamawiającego: bip.silesia-region.pl/mowjaworze
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wraz z transportem : pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb. mrożonek i jaj..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający zaprasza do udziału w postępowaniu prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego na wykonanie dostaw pod nazwą: sukcesywne dostawy wraz z transportem pieczywa, nabiału, mięsna i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj Część A - pieczywo Cześć B - nabiał Cześć C - mięsno i przetwórstwo mięsne Część D - warzywa i owoce Część E - artykuły spożywcze Część F - ryby Część G - mrożonki Część H - jaja zgodnie z wymogami określonymi w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ Do udzielenia przedmiotowego zamówienia stosuje się przepisy ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r.Nr 164 poz. 1163, zwanej dalej ustawą oraz akty wykonawcze a w sprawach nieuregulowanych ustawą, przepisy ustawy - Kodeks cywilny. Opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wraz z transportem pieczywa w ilości określonych poniżej : Kody i nazwy określone we Wspólnym Słowniku Zamówień CPV: 15811500-1; Część A - pieczywo Część A L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Chleb krojony - 1 kg szt. 6800 2 Bułka 80 g szt. 7600 3 Bułka graham 100g szt. 2520 4 Rogal 90g szt. 2520 5 Drożdżówka 120g szt. 3180 6 Pączek z pudrem szt. 280 7 Bułka - wek 350 g szt. 10 8 Bułka tarta kg 140 Część B -nabiał i przetwory mleczne CPV:15511400-7; 15530000-2; 15431100-8; 15512100-1; 15551320-5; 15551500-0; 15544000-3;15542100-0; 15550000-8 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Mleko 2 % 1 litr karton szt. 1800 2 Masło 200 g śmietankowe szt. 3250 3 Margaryna mleczna 250 g kg 650 4 Margaryna śniadaniowa 500 g Kg 250 5 Śmietana 18 % 400 g szt. 348 6 Jogurt z owocami 150 g szt. 1300 7 Kefir 200 g szt. 300 8 Maślanka owocowa 1 litr - karton szt. 1300 9 Ser twardy - żółty kg 250 10 Ser biały - twaróg kg 100 11 Serek homogenizowany 150 g szt. 2800 12 Serek Bieluch 150 g szt. 780 13 Serek do chleba 120 g szt. 400 14 Serek - fromage 80 g szt. 300 15 Serek topiony z dodatkami 100 g szt. 1800 16 Kluski na parze szt. 900 Część C -mięso i przetwory mięsne CPV: 15113000-3; 15112210-1; 15114000-0; 15131133-6 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Schab b k kg 100 2 Łopatka bk kg 300 3 Karczek bk kg 120 4 Udka z kurczaka kg 350 5 Filet z kurczaka kg 100 6 Mięso mielone Kg 70 7 Wątroba wieprzowa kg 120 8 Serca wieprzowe kg 100 9 Kiełbasa toruńska kg 250 10 Kiełbasa zwyczajna kg 500 11 Pasztetowa kg 60 12 Polędwica drobiowa kg 65 13 Kiełbasa kminkowa kg 65 14 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 65 15 Boczek wędzony bk kg 30 16 Boczek rolowany kg 70 17 Kiełbasa biała kg 200 18 Parówka śląska kg 210 19 Kiełbasa mortadela kg 70 20 Baleron kg 70 21 Szynka konserwowa Kg 60 22 Szynka wieprzowa Kg 20 23 Mielonka wieprzowa kg 100 24 Pasztet pieczony Kg 60 25 Pieczeń rzymska kg 120 26 Słonina wędzona kg 75 27 Kabanosy wieprzowe kg 10 28 Kości wieprzowe świeże kg 60 29 Krupniok kg 110 30 Porcje rosołowe kg 400 Część D - Warzywa świeże CPV 01121000-1 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Burak czerwony kg 200 2 Cebula kg 460 3 Ziemniak kg 5500 4 Kapusta czerwona kg 130 5 Kapusta biała kg 480 6 Marchew kg 250 7 Pietruszka kg 110 8 Seler kg 110 9 Pieczarka kg 90 10 Por kg 15 Warzywa sezonowe 1 Ogórek zielony kg 100 2 Pomidor kg 150 3 Kalafior szt. 100 4 Kalarepa kg 8 5 Pietruszka zielona pęcz 80 6 Sałata zielona szt. 80 7 Koperek zielony pęcz 35 8 Szczypiorek pęcz 130 9 Cebulka zielona pęcz 20 10 Kapusta pekińska kg 60 11 Rzodkiewka pęcz 110 12 Botwinka kg 10 13 Papryka świeża kg 20 14 Cukinia kg 10 15 Fasola szparagowa kg 5 16 Brukselka świeża Kg 4 Warzywa kiszone CPV 15331142-4 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Kapusta kiszona kg 380 2 Ogórek kiszony kg 250 3 Żurek 0,5 l szt. 150 Owoce CPV 01131200-6; 01131111-5; 01131300-7;01131300-6 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Cytryna kg 40 2 Pomarańcze kg 150 3 Mandarynki kg 60 4 Kiwi kg 50 5 Banany kg 150 6 Rabarbar kg 15 7 Truskawka kg 20 8 Arbuz kg 105 9 Jabłko kg 550 10 Śliwki kg 140 11 Gruszka Kg 15 12 Nektarynka kg 15 13 Brzoskwinia kg 35 Część E - Artykuły Spożywcze CPV: 15830000-5; 15613100-9;1561000-7;15331400-1;15332290-3;1581100-9; 1581100-9 1 Cukier kg 1350 2 Cukier puder kg 55 3 Cukier waniliowy 32g szt. 40 4 Kasza jęczmienna kg 50 5 Kasza manna kg 30 6 Mąka wrocławska kg 300 7 Mąka ziemniaczana kg 15 8 Ryż kg 120 9 Sól kg 120 10 Płatki śniadaniowe 250 g szt. 50 11 Płatki śniadaniowe do mleka kukuryr. 500 g szt. 20 12 Płatki owsiane Kg 7 13 Makaron gruby 400 g międzybrodzki szt. 500 14 Makaron nitki 250 g czaniecki szt. 400 15 Olej l 350 16 Liść laurowy 20g szt. 50 17 Majeranek 15 g szt. 100 18 Ziele angielskie 15 g szt. 50 19 Papryka mielona 20 g szt. 130 20 Przyprawa do zupy typu magii 1 litr szt. 50 21 Czosnek mielony 20 g szt. 550 22 Pieprz mielony 20 g szt. 400 23 Kminek 20 g szt. 30 24 Jarzynka typu Kucharek 1 kg szt. 50 25 Proszek do pieczenia 20 g szt. 50 26 Soda oczyszczona 20 g szt. 30 27 Kisiel owocowy 79 g szt. 200 28 Budyń 60 g szt. 100 29 Cynamon 20 g szt. 40 30 Kwasek cytrynowy 20 g szt. 10 31 Galaretka 80 g szt. 20 32 Zupka chińska Złoty Kurczak szt. 240 33 Musztarda 200g szt. 500 34 Sos tatarski 280 g szt. 120 35 Sos chrzanowy 250g szt. 120 36 Krem chrzanowy 160g szt. 80 37 Majonez 900 g szt. 180 38 Keczup 1000 g szt. 150 39 Chrzan tarty 180 g szt. 80 40 Ocet 500 g szt. 15 41 Herbata 100 g szt. 500 42 Kawa zbożowa 500 g szt. 20 43 Kakao 200 g szt. 50 44 Dżem owocowy 1 kg szt. 300 45 Dżem owocowy 280 g szt. 220 46 Miód naturalny 400 g szt. 150 47 Krem schoko 380 g szt. 400 48 Przecier pomidorowy 1 kg szt. 120 49 Groszek konserwowy 400g szt. 80 50 Kukurydza konserwowa 400 g szt. 100 51 Papryka konserwowa 900 g szt. 220 52 Ogórek konserwowy 900 g szt. 400 53 Fasola Jaś kg 60 54 Fasola kolorowa kg 60 55 Groch łuskany kg 60 56 Pasztet drobiowy 195 g szt. 1600 57 Ananas w puszce 565 g szt. 2 58 Brzoskwinia w puszce 850 g szt. 6 59 Rodzynki 200g szt. 5 60 Wiórki kokosowe 200 g szt. 3 61 Aromaty do pieczenia szt. 4 62 Mieszanka bakaliowa szt 4 Część F - ryby CPV 15222000-0; 15230000-9; 15200000-0 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Filet z mintaja mrożony kg 200 2 Matyjas solony 1 wiaderko 4 kg szt. 12 3 Makrela wędzona kg 50 4 Konserwa rybna -filet170 g w oleju szt. 600 5 Konserwa rybna - filet 170 g w pomidorach szt. 600 6 Paprykarz 330 g szt. 120 7 Tuńczyk - konserwa 170g szt. 300 Część G - Mrożonki warzywa, owoce, kluski, hamburgery CPV 15331170-9 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Mieszanka kompotowa kg 350 2 Mieszanka warzywna kg 150 3 Kalafior kg 80 4 Fasola szparagowa kg 90 5 Pierogi z serem na słodko kg 150 6 Pierogi ruskie z serem kg 150 7 Pierogi z kapustą i grzybami kg 80 8 Pierogi z mięsem kg 150 9 Kluski śląskie kg 350 10 Hamburgery kg 70 Część H - jaja CPV 01242000-5 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Jaja szt. 15.000
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.15.00-1, 15.51.14.00-7, 15.11.30.00-3, 01.12.10.00-1, 15.33.11.42-4, 01.13.12.00-6, 15.83.00.00-5, 15.22.20.00-0, 15.33.11.70-9, 01.24.20.00-5.
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w dniach: 33.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1.1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. a W celu potwierdzenia uprawnień Wykonawca musi prowadzić działalność gospodarczą adekwatną do przedmiotu zamówienia. b Stosować system HACCP. c Wykonawca składa oświadczenie, że nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub że uzyskał przewidywane prawem zezwolenie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - załącznik nr 6 do niniejszej SIWZ. 1.2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. a. Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w ciągu ostatnich 3 lat minimum 2 porównywalne dostawy, a jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie. b. Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. Wykonawca jest zobowiązany do złożenia oświadczenia, iż spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i nie podlega wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 wg wzoru. Należy złożyć druk, będący załącznikiem nr 1 do SIWZ. UWAGA! W przypadku złożenia oferty wspólnej konsorcjum, spółka jawna, cywilna itp. oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 składa każdy wykonawca oddzielnie. 2. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt XII niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww warunki Wykonawca spełnił. 3. Nie spełnienie w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. 4. Wykonawca ma prawo złożyć tylko jedną ofertę . 5.Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania: a Wykonawcy występujący wspólnie konsorcja muszą ustanowić pełnomocnika lidera do reprezentowania lub do reprezentowania i zawarcia umowy w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia. Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie pełnomocnikiem liderem konsorcjum, b W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzący w skład konsorcjum oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, 6. Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty, z zastrzeżeniem art. 93 ust. 4 ustawy. Opis kryteriów, którymi Zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów oraz sposobu oceny ofert 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem: cena ofertowa -100 % dla każdej części, a. Najkorzystniejsza oferta, która spełni w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów. b. Pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania kryterialne przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów. c. Ocena ofert w zakresie przedstawionego wyżej kryterium zostanie dokonana wg następujących zasad: Najkorzystniejsza oferta w poszczególnych częściach uzyska 100 pkt. Ocena punktowa kryterium w pozostałych ofertach dokonana zostanie zgodnie z formułą: Sposób oceny : Cena najniższa spośród nie odrzuconych ofert podana w złotówkach _________________________________________________________x 100% x 100 Cena badanej oferty (podana w złotówkach) 2. Ocena za kryterium będzie podawana w punktach. 3. Obliczanie będzie następować do drugiego miejsca po przecinku. 4. Zamawiający udzieli zamówienia dla Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SIWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu 1. Oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia: a wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 2 do SIWZ; b wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 3 do SIWZ; c pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie; d aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; e oświadczenie potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidywane prawem zezwolenie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu załącznik nr 6. f wykaz wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie nie dłuższym niż ostatnie 3 lata, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie dwóch max. 10, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu zamówienia, dat wykonania i odbiorców oraz dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie załącznik nr 4 do SIWZ g oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1,2 Ustawy prawo zamówień publicznych - załącznik nr 1 do SIWZ. h potwierdzenie stosowania przepisów żywnościowych Rozdz. III pkt. 3 ujętych w załączniku nr 7 do SIWZ oraz systemu HACCP w jednej z następującej formie: - certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju; - zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o stosowaniu zasad systemu HACCP - oświadczenie - załącznik nr 7 do niniejszej SIWZ. 2. Dokumenty dołączone do oferty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę tj. przez osobę y upoważnionąe do reprezentowania Wykonawcy. 3. Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych dokumentów spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania z mocy art. 24 ust. 2 pkt 3. 4. Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 96 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeśli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane. 5. Stosowne zastrzeżenie Wykonawca winien złożyć na formularzu ofertowym. W przeciwnym razie cała oferta zostanie uznana za jawną. 6. Informacje zastrzeżone jako tajemnica przedsiębiorstwa powinny być przez Wykonawcę złożone w oddzielnej kopercie z oznakowaniem tajemnica przedsiębiorstwa lub spięte zszyte oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. XIII. Informacja o sposobie porozumienia się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń i dokumentów 1. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający oraz Wykonawcy przekazują pisemnie lub faksem. Oświadczenia, zawiadomienia, informacje oraz wnioski przekazane faksem uważa się za złożone w terminie, jeżeli ich treść dotarła do adresata przed upływem wyznaczonego terminu. Każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. 2. Wykonawca może zwracać się do Zamawiającego o wyjaśnienia dotyczące wszelkich wątpliwości związanych ze SIWZ, sposobem przygotowania i złożenia oferty, kierując swoje zapytania na piśmie, faxem lub telefonicznie pod adres: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy ul. Pałacowa 1, 43-384 Jaworze tel. 033 8172-172 Zamawiający niezwłocznie udzieli odpowiedzi na wszelkie zapytania związane z prowadzonym postępowaniem pod warunkiem, że zapytanie zostanie złożone w siedzibie Zamawiającego nie później niż na 3 dni przed terminem składania ofert. 3. Treść wyjaśnienia zostanie zamieszczona na stronie internetowej w BIP pod adresem www.bip.silesia-region.pl/mowjaworze.pl a także przekazana wszystkim Wykonawcom, którym doręczono SIWZ bez wskazania źródła zapytania. 4. W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy pisemnych wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty. 5 W szczególnie uzasadnionych przypadkach, przed upływem terminu składania ofert, Zamawiający może zmodyfikować treść SIWZ. 6. Dokonaną modyfikację Zamawiający umieszczona na stronie internetowej www.mow_w_jaworzu@poczta.onet.pl a także przekaże niezwłocznie wszystkim Wykonawcom, którym doręczono SIWZ. 7. W przypadku, gdy zmiana powodować będzie konieczność modyfikacji oferty, Zamawiający przedłuży termin składania ofert z uwzględnieniem czasu niezbędnego do wprowadzenia tych zmian w ofertach.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.silesia-region.pl/mowjaworze
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: j.w..
IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy
IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.11.2007 godzina 10:00, miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Jaworzu ul.Pałacowa 1 sekretariat Ośrodka.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 33 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa pieczywa.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część A L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Chleb krojony - 1 kg szt. 6800 2 Bułka 80 g szt. 7600 3 Bułka graham 100g szt. 2520 4 Rogal 90g szt. 2520 5 Drożdżówka 120g szt. 3180 6 Pączek z pudrem szt. 280 7 Bułka - wek 350 g szt. 10 8 Bułka tarta kg 140 1.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.15.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 33.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Nabiał i przetwory mleczne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Mleko 2 % 1 litr karton szt. 1800 2 Masło 200 g śmietankowe szt. 3250 3 Margaryna mleczna 250 g kg 650 4 Margaryna śniadaniowa 500 g Kg 250 5 Śmietana 18 % 400 g szt. 348 6 Jogurt z owocami 150 g szt. 1300 7 Kefir 200 g szt. 300 8 Maślanka owocowa 1 litr - karton szt. 1300 9 Ser twardy - żółty kg 250 10 Ser biały - twaróg kg 100 11 Serek homogenizowany 150 g szt. 2800 12 Serek Bieluch 150 g szt. 780 13 Serek do chleba 120 g szt. 400 14 Serek - fromage 80 g szt. 300 15 Serek topiony z dodatkami 100 g szt. 1800 16 Kluski na parze szt. 900.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.14.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 33.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI JAWORZE
więcej: przetargi JAWORZE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025 dla Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku
- Mrożonki
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania
- Dostawa artykułów mięsnych, przetworów mięsnych i artykułów drobiarskich dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej.
- Sukcesywne dostawy mięs (3 części) do AŚ w Częstochowie.
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.