eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › przetarg nieograniczony na dostawy nabiału

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-15

Racibórz: przetarg nieograniczony na dostawy nabiału
Numer ogłoszenia: 222330 - 2007; data zamieszczenia: 15.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przetarg nieograniczony na dostawy nabiału.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: grupa I 1 Twaróg chudy ser formowany w kostki 250g , opakowane jednostkowe w folię z tworzywa sztucznego częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 14 dni 2 Serek homogenizowany naturalny zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +/-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- naturalny, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego o poj. od 100 do 150 g, częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni grupa II 1 Ser topiony klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%, zawartość soli nie więcej niż 3,0 %, zawartość wody nie więcej niż 55%, opakowanie jednostkowe -kostka 100g, częstotliwość dostaw 1 raz miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 60 dni 2 Ser twardy klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 45%, zawartość wody nie więcej niż 43%, zawartość soli nie więcej niż 2,5 %, minimalny okres dojrzewania sera  - 6 tygodni, masa bloczku serowego 1-2 kg, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 30dni, nie dopuszcza się wyborów seropodobnych ;częstotliwość dostaw 1 raz w m-cu

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Oryginalny kod CPV: 15.54.22.00 - Ser miękki Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.22.00 - Ser miękki Oryginalny kod CPV: 15.54.40.00 - Ser twardy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.40.00 - Ser twardy .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 18.08.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać sie oferenci, którzy: - spełniają warunki art.22 ustawy Prawo zamówień publicznych - nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Celem potwierdzenia i oceny spełnienia warunków, stawianych Wykonawcom przez Zamawiającego oraz dla uznania formalnej poprawności oferta musi zawierać dokumenty wymienione w punkcie 5 specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: wypełniony formularz ofertowy-cenowy - wg wzoru oświadczenie oferenta o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych -wg wzoru oświadczenia oferenta o zapoznaniu sie z treścią SIWZ, umowy i nie wnoszeniu do nich uwag - wg wzoru Uzupełniony Wzór Umowy, parafowany na każdej stronie przez Osoby Uprawnione oraz oświadczenie o gotowości zawarcia umowy z Zamawiającym na warunkach Uzupełnionego Wzoru Umowy. (Wraz ze SIWZ, Wykonawca otrzymał od Zamawiającego wzór umowy na wykonanie Zamówienia (dalej Wzór Umowy). Wzór Umowy musi zostać uzupełniony przez Wykonawcę wyłącznie zgodnie ze wskazaniami zawartymi w SIWZ oraz we Wzorze Umowy, o dane dotyczące Wykonawcy oraz dane zawarte w ofercie (tj. cena, termin płatności). Tak uzupełniony Wzór Umowy określany jest dalej mianem Uzupełnionego Wzoru Umowy.) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; pełnomocnictwo- w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum) pisemna zgodę danie sie rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanym w trakcie przyjmowania dostaw w przypadku realizacji dostaw przez Podwykonawców, Zamawiający żąda, aby Wykonawca wskazał w ofercie w formie oświadczenia nazwy i adresy Podwykonawców Dokumenty jakich żąda zamawiający powinny być w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych oświadczeń lub dokumentów, albo złożenie dokumentu w niewłaściwej formie (np. nie poświadczone przez wykonawcę za zgodność z oryginałem odpisy lub kopie)lub złożone dokumenty zawierają błędy spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania z mocy art. 24 ust. 2 pkt. 3 z zastrzeżeniem art. 26 ust 3. Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 96 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne od chwili otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeśli wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane. Przez tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu art. 11 ust.4 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji ( Dz.U. Nr 47 z dnia 8 czerwca 1993r., poz. 211, z późn. zm.) rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne , technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą co do których przedsiębiorca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności, tzn. zastrzegł składając ofertę, iż nie mogą być one udostępnione innym uczestnikom postępowania. Stosowne zastrzeżenie wykonawca winien złożyć na osobny oświadczeniu załączając do oferty. W przeciwnym razie cała oferta zostanie uznana za jawną. Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez wykonawcę złożone w oddzielnej wewnętrznej kopercie z oznakowaniem tajemnica przedsiębiorstwa, lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. Uwaga: Zastrzeżenie informacji, które nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu ww. ustawy skutkować będzie odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust.1 pkt 8 ustawy. Wykonawca w szczególności nie może zastrzec informacji dotyczących ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofercie ( art.96 ust 4 ustawy).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Raciborzu, ul.Eichendorffa 14; 47-400 Racibórz.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.12.2007 godzina 09:30, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu, ul.Eichendorffa 14 47-400 Racibórz.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: twaróg chudy, serek homogenizowany naturalny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Twaróg chudy ser formowany w kostki 250g , opakowane jednostkowe w folię z tworzywa sztucznego częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 14 dni-3600kg 2 Serek homogenizowany naturalny zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +/-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- naturalny, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego o poj. od 100 do 150 g, częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni-2230kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0, 21.55.51.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 18.08.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ser topiony,ser twardy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ser topiony klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%, zawartość soli nie więcej niż 3,0 %, zawartość wody nie więcej niż 55%, opakowanie jednostkowe -kostka 100g, częstotliwość dostaw 1 raz miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 60 dni -3000 kg 2 Ser twardy klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 45%, zawartość wody nie więcej niż 43%, zawartość soli nie więcej niż 2,5 %, minimalny okres dojrzewania sera  - 6 tygodni, masa bloczku serowego 1-2 kg, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 30dni, częstotliwość dostaw 1 raz w m-cu-2500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 18.08.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.