To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-10-19
Mielec: Przeprowadzenie szkolenia zawodowego Kucharz dla 10 osób bezrobotnych
Numer ogłoszenia: 223111 - 2012; data zamieszczenia: 19.10.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 209029 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy w Mielcu, ul. F. Chopina 16A, 39-300 Mielec, woj. podkarpackie, tel. 017 7880065, faks 017 7880069.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie szkolenia zawodowego Kucharz dla 10 osób bezrobotnych.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa o charakterze niepriorytetowym wymieniona w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 stycznia 2010r. W sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym (Dz. U. Nr 12 z 2010r. poz. 68) tj. usługa edukacyjna i szkoleniowa, kategoria wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 80530000-8 - usługi szkolenia zawodowego. 2.Przedmiot zamówienia stanowi usługa przeprowadzenia szkolenia zawodowego Kucharz dla 10 osób bezrobotnych - Kategoria wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 80530000-8- usługi szkolenia zawodowego. 3.Uczestnikami szkolenia będą osoby bezrobotne skierowane przez Powiatowy Urząd Pracy w Mielcu. 4.Na szkolenie zostaną skierowane osoby, które nie posiadają przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania pracy na stanowisku zgodnym z kierunkiem szkolenia. Przed rozpoczęciem szkolenia uczestnicy zostaną skierowani przez Powiatowy Urząd Pracy w Mielcu na badania lekarskie. Koszty badań lekarskich pokryje Powiatowy Urząd Pracy w Mielcu. 5.Celem szkolenia jest nabycie wiedzy teoretycznej i praktycznych umiejętności do wykonywania pracy na stanowisku kucharz. 6.Program szkolenia winien zawierać co najmniej następujące bloki tematyczne: - przestrzeganie przepisów BHP i p.poż. oraz wymogów higieniczno-sanitarnych, - przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, czynności porządkowe w kuchni, - planowanie posiłków i układanie menu, - przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej, - obróbka wstępna (jaj, ryb, jarzyn, drobiu, mięsa, podrobów), - przygotowanie surówek, sałatek, potraw mlecznych, potraw z kaszy, potraw z mąki, potraw z jaj, - przygotowanie potraw z mięsa, drobiu, podrobów i ryb, - przygotowanie zup, sosów gorących i zimnych, - przygotowanie zakąsek zimnych i gorących, - przygotowanie farszów, nadzienia, past i kremów, - sporządzanie deserów i wyrobów z ciast cukierniczych oraz napojów zimnych i gorących, - sporządzanie potraw dietetycznych i wegetariańskich, - porcjowanie, dekorowanie i wydawanie potraw. 7.Zamawiający nie dopuszcza bloków tematycznych nie związanych bezpośrednio z kierunkiem szkolenia w postaci np. warsztatów poszukiwania pracy, przedsiębiorczości, itp. 8. Wymagana liczba godzin szkolenia - 120 godzin zegarowych dla każdego uczestnika. Zajęcia teoretyczne nie mogą przekraczać 30 godzin. 9.Szkolenie powinno kończyć się egzaminem. Egzamin powinien być wliczony w liczbę godzin szkolenia. 10.Zajęcia powinny odbywać się codziennie (bez sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy), przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu. Za godzinę zegarową zajęć uznaje się zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę liczącą średnio 15 minut. 11.Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w kuchniach lokali gastronomicznych (hotele, restauracje) świadczących usługi restauracyjne, spełniających wymagania sanitarne i posiadających zezwolenie stacji sanitarno - epidemiologicznej w zakresie działalności gastronomicznej. 12.Zajęcia teoretyczne powinni odbywać jednocześnie wszyscy uczestnicy szkolenia. 13.W przypadku zajęć praktycznych wymagany jest podział uczestników na dwie grupy 5-cio osobowe. Każda grupa powinna odbywać zajęcia praktyczne codziennie, przez taką samą liczbę godzin, w tym samym lokalu gastronomicznym. Dzienny wymiar zajęć praktycznych szkolenia dla każdego uczestnika - maksymalnie 6 godzin. 14.Obydwie grupy powinny zrealizować ten sam program szkolenia. 15.Uczestnicy, którzy pozytywnie zakończą szkolenie otrzymają: zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, zgodne z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 września 2010 r. w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy (Dz. U. nr 177 poz. 1193) zawierające: -numer z rejestru, -imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, -nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, -formę i nazwę szkolenia, -okres trwania szkolenia, -miejsce i datę wydania zaświadczenia lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji, -tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, -podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie. 16.Wykonawca zapewnia każdemu uczestnikowi szkolenia: -materiały dydaktyczne niezbędne przy realizacji szkolenia (dodatkowo jeden komplet materiałów dla zamawiającego doręczony zamawiającemu przed rozpoczęciem szkolenia), -materiały ćwiczeniowe (produkty gastronomiczne, żywnościowe) niezbędne przy realizacji szkolenia, -materiały piśmiennicze (długopis, zeszyt), -zaplecze dydaktyczne i kadrę dydaktyczną posiadające kwalifikacje zawodowe odpowiednie do prowadzonego kształcenia, -odpowiednie pomieszczenia wyposażone w sprzęt i pomoce dydaktyczne umożliwiające prawidłową realizację kształcenia, zapewniające bezpieczne i higieniczne warunki pracy i nauki, -bazę i sprzęt do zajęć praktycznych umożliwiający nabycie umiejętności praktycznych i płynną realizację szkolenia, -odzież ochronną (fartuch, nakrycie głowy) -nadzór wewnętrzny służący podnoszeniu jakości prowadzonego kształcenia. 17.Po zakończeniu szkolenia materiały dydaktyczne, piśmiennicze oraz odzież ochronna przechodzą na własność każdego uczestnika szkolenia. 18.Miejsce realizacji szkolenia: Mielec. 19.Zamawiający zapewnia sobie oraz organom nadzoru i kontroli wobec Zamawiającego możliwość kontroli realizacji szkolenia w każdym czasie, a także prawo wglądu do dokumentów związanych z realizacją szkolenia w tym dokumentów finansowych. 20.W przypadku zaistnienia obowiązku ubezpieczenia Wykonawca zobowiązany jest do ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków powstałych w związku ze szkoleniem oraz w drodze do miejsca szkolenia i z powrotem wskazanych uczestników szkolenia. Obowiązek ubezpieczenia dotyczy uczestników którym nie przysługuje stypendium oraz którzy w trakcie szkolenia podjęli zatrudnienie, inną pracę zarobkową lub działalność gospodarczą (w przypadku kontynuowania szkolenia). Kosztu ubezpieczenia NNW nie należy wliczać do kosztu szkolenia, stanowi on wydatek wykonawcy. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o wystąpieniu obowiązku ubezpieczenia i wskaże osoby do ubezpieczenia. 21.W przypadku wystąpienia wypadku Wykonawca zobowiązuje się do sporządzenia protokołu okoliczności i przyczyn wypadku związanego ze szkoleniem oraz w drodze do i z miejsca szkolenia powstałego z udziałem osoby skierowanej na szkolenie przez Zamawiającego..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.10.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZAKŁAD DOSKONALENIA ZAWODOWEGO W RZESZOWIE
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁAD DOSKONALENIA ZAWODOWEGO W RZESZOWIE
- Zakład Doskonalenia Zawodowego, Al. J. Piłsudskiego 2, 35-959 Rzeszów, kraj/woj. podkarpackie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 25000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 21000,00
Oferta z najniższą ceną: 20280,00 / Oferta z najwyższą ceną: 21000,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z MIELCA
- Remont chodników przy drogach powiatowych na terenie powiatu mieleckiego w 2025 roku
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie cyklu szkoleń dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy w Mielcu
- Rozbudowa drogi powiatowej nr 1 164R Wierzchowiny - Bór - Jamy polegająca na jej przebudowie od km 1+859,00 do km 1+977,45 wraz z budową mostu przez potok Jamnica w km 1+900,00 w m. Wierzchowiny
- 26.2025 Sprzedaż i dostawa sprzętu informatycznego w ramach zadania inwestycyjnego "Poprawa stanu ochrony zdrowia poprzez modernizację, przebudowę i doposażenie Szpitalnego Oddziału Ratunkowego...
- Przebudowa istniejących pomieszczeń szatniowo-sanitarnych w piwnicy Zespołu Szkół Ekonomicznych w Mielcu celem przystosowania ich do aktualnych przepisów sanitarno-higienicznych
- Dostawa materiałów eksploatacyjnych do urządzeń drukujących na potrzeby Starostwa Powiatowego w Mielcu
więcej: przetargi w Mielcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Przeprowadzenie szkoleń zawodowych i kursów z zakresu kompetencji cyfrowych w ramach projektu: "Od szkolenia - do zatrudnienia"
- OPERATOR SPRZĘTU CIĘŻKIEGO
- Usługa zorganizowania i przeprowadzenia kursów zawodowych dla młodzieży z jednostek podległych Podkarpackiej Wojewódzkiej Komendzie OHP w Rzeszowie oraz młodzieży ze środowiska lokalnego
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów prowadzących do uzyskania dodatkowych umiejętności i kwalifikacji zawodowych dla 93 uczestników w ramach projektu "Kwalifikacja? Akcja! - 11 części - III Tura
- Przeprowadzenie specjalistycznych kursów i szkoleń zawodowych z zakresu kwalifikacji eksploatacyjnych i dozorowych G1 dla uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Technicznych w Rybniku
- Przeprowadzenie kursów stacjonarnych dla grup uczniów"- 2 części zamówienia
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.