Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-11-19
Komańcza: dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego
Numer ogłoszenia: 225767 - 2007; data zamieszczenia: 19.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza, woj. podkarpackie, tel. 013 467-70-49, fax 0-13 4677011.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego: - mięso wołowe drobne, w ilości 5 200 kg, - mięso wieprzowe drobne, w ilości 5 200 kg, - kiełbasa zwyczajna, w ilości 5 000 kg, - kiełbasa krakowska parzona, w ilości 2 000 kg, - kiełbasa lenczowa, w ilości 4 000 kg, - kiełbasa parówkowa, w ilości 1 500 kg, - kiełbasa mortadela, w ilości 4 000 kg, - kaszanka, w ilości 2 500 kg, - salceson włoski, w ilości 5 000 kg, - pieczeń rzymska, w ilości 3 700 kg, - kiszka wątrobiana, w ilości 1 000 kg, - mielonka w jelicie, w ilości 4 000 kg, - podgardle wędzone, w ilości 400 kg, - wątroba wieprzowa, w ilości 1 000 kg, - serca wieprzowe, w ilości 800 kg, - słonina, w ilości 500 kg, - smalec, w ilości 500 kg, - konserwa turystyczna o gramaturze 300 g, w ilości 1 000 kg, - konserwa przysmak śniadaniowy o gramaturze 300 g, w ilości 1 000 kg. - parówki drobiowe cienkie, w ilości 700 kg, - baleron drobiowy, w ilości 500 kg, - polędwica drobiowa, w ilości 800 kg, - kiełbasa zwyczajna drobiowa, w ilości 4 000 kg, - szynka mielona drobiowa, w ilości 3 000 kg, - pasztet pieczony drobiowy, w ilości 2 000 kg, - wątroba drobiowa, w ilości 1 200 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.00.00 - Produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.00.00 - Produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2006 r., Nr 164., poz. 1163 z późn. zm.). Ocena spełniania warunków dokonywana będzie według formuły: spełnia/nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie na podstawie następujących dokumentów: - oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 i nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy, - aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składnia ofert.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.12.2007 godzina 12:00, miejsce: sekretariat w Zakładzie Karnym w Łupkowie.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - mięso wołowe drobne, w ilości 5 200 kg, - mięso wieprzowe drobne, w ilości 5 200 kg, - kiełbasa zwyczajna, w ilości 5 000 kg, - kiełbasa krakowska parzona, w ilości 2 000 kg, - kiełbasa lenczowa, w ilości 4 000 kg, - kiełbasa parówkowa, w ilości 1 500 kg, - kiełbasa mortadela, w ilości 4 000 kg, - kaszanka, w ilości 2 500 kg, - salceson włoski, w ilości 5 000 kg, - pieczeń rzymska, w ilości 3 700 kg, - kiszka wątrobiana, w ilości 1 000 kg, - mielonka w jelicie, w ilości 4 000 kg, - podgardle wędzone, w ilości 400 kg, - wątroba wieprzowa, w ilości 1 000 kg, - serca wieprzowe, w ilości 800 kg, - słonina, w ilości 500 kg, - smalec, w ilości 500 kg,.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.41.21.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Konserwy.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - konserwa turystyczna o gramaturze 300 g, w ilości 1 000 kg, - konserwa przysmak śniadaniowy o gramaturze 300 g, w ilości 1 000 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Drobiowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - parówki drobiowe cienkie, w ilości 700 kg, - baleron drobiowy, w ilości 500 kg, - polędwica drobiowa, w ilości 800 kg, - kiełbasa zwyczajna drobiowa, w ilości 4 000 kg, - szynka mielona drobiowa, w ilości 3 000 kg, - pasztet pieczony drobiowy, w ilości 2 000 kg, - wątroba drobiowa, w ilości 1 200 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8, 15.11.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin na potrzeby Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie
- Dostawy mięsa i wędlin na potrzeby działu żywienia Domu Pomocy Społecznej "Pod Sosnami" w Pułtusku
- "Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Beskidzkiego Zespołu Leczniczo - Rehabilitacyjnego Szpital Opieki Długoterminowej w Jaworzu z podziałem na 3 części:
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.