Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-07-07
Szczecin: Zakup i dostawa artukułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 226440 - 2009; data zamieszczenia: 07.07.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa nr 42 im.Stefanii Sempołowskiej w Szczecinie , ul. Hoża 25, 71-699 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-91 4421738, faks 0-91 4421738.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp42szczecin.neostrada.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artukułów żywnościowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup i dostawa artukułów żywnościowych zgodnie z wykazem zamieszczonym w załącznikach 1a-1ł, według kodu CPV.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Nie dotyczyIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez wykonawcę, na zasadzie SPELNIA/NIE SPEŁNIA..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2. Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć następujące oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu: 1) Oświadczenie wykonawcy, według wzoru, stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej siwz o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust. 1 ustawy, W przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa pełnomocnik w imieniu wykonawców składających ofertę wspólną. 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności), wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną. 3. Ponadto wykonawcy mają dołączyć do oferty następujące dokumenty: 1) ofertę cenową zgodnie z Rozdziałem I pkt. 3 sizw; W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. 2) odpowiednie pełnomocnictwa, Tylko w sytuacjach określonych w rozdziale I pkt 5 zdanie 2 sizw lub w przypadku składania Oferty wspólnej (Rozdział III pkt 1 sizw). 3) oświadczenie według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do sizw wskazujące część zamówienia której wykonanie wykonawca powierzy podwykonawcom (jeżeli wykonawca przewiduje udział podwykonawców); W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. 4) formularz cenowy zgodnie z załącznikiem 1a - 1ł. 4. Zamawiający wezwie wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożą oświadczeń i dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy, lub którzy nie złożyli pełnomocnictw, albo którzy złożyli wymagane przez zamawiającego oświadczenia i dokumenty, o których mowa w art.25 ust.1, zawierające błędy, lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa, do ich złożenia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny twierdzać spełnianie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie przez oferowane dostawy / usługi wymagań określonych przez zamawiającego, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania ofert. 5. W przypadku załączenia do oferty innych dokumentów niż wymagane przez zamawiającego (np. materiałów reklamowych i informacyjnych) zaleca się aby stanowiły one odrębną część, nie złączoną z ofertą w sposób trwały. Dokumenty takie nie będą podlegały ocenie przez zamawiającego..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp42szczecin.neostrada.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 42 w Szczecinie; ul. Hoża 25; tel. 0914421738.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.07.2009 godzina 12:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 42 w Szczecinie; ul. Hoża 25; tel. 0914421738.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przetwory sypkie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: bułka tarta, cukier, kasza jęczmienna, kasza gryczana, kasza manna, makaron: tasiemki, nitki, świderki, spaghetti, łazanki, rurki i ryżowy, mąka: pszenna, ziemniaczana, ryż biały i torebkach, sól, papier ryżowy.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przyprawy, przetwory, produkty strączkowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: barszcz biały, bazylia, cynamon, Delikat do mięs, Barszcz biały typu Winiary Bazylia Cynamon mielony Delikat do mięs typu Knorr Fasolka szparagowa konserwowa Dżem truskawkowy Dżem jagodowy Dżem wieloowocowy Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki Kostka grzybowa typu Knorr Kostka rosołowa typu Knorr Kukurydza konserwowa Kwasek cytrynowy Liść laurowy Przyprawa typu Maggi Majeranek Majonez typu Winiary Majonez typu Winiary Olej roślinny Papryka łagodna Papryka ostra Pieprz naturalny Pieprz ziołowy Przyprawa do flaków Ziele angielskie Zupa grzybowa typu Winiary Musztarda stołowa Chrzan tarty Ocet spirytusowy 10% Ogórki konserwowe Vegeta Sos grzybowy typu Winiary Groszek konserwowy Fix do chińszczyzny typu Knorr Przyprawa do mięsa wieprzowego Kompot wiśniowy Szczaw konserwowy Oregano Sos biały typu Knorr Sos pieczeniowy typu Knorr Proszek do pieczenia Curry Czosnek granulowany Przyprawa do kurczaka typu Knorr Cukier waniliowy.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Słodycze, Przyprawy do ciast.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wafel typu Grzesiek z polewą Wafel typu Grzesiek bez polewy Herbatniki typu Be-Be Wafel typu Princessa z polewą.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ziemniaki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki Ziemniaki młode.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jaja.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja duże.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Warzywa, owoce, kiszonki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Banany Buraki Botwina pęczek Cebula Czosnek Fasola Jaś karłowy Groch cały Jabłka Kapusta biała Kapusta biała młoda Kapusta czerwona Kapusta kiszona Kapusta pekińska Koper pęczek Marchew Marchew młoda pęczek Natka pietruszki pęczek Brzoskwinia Ogórek kiszony Ogórek świeży Papryka świeża czerwona Papryka świeża mix Pietruszka korzeń Pomidory Por Seler korzeń Szczypior pęczek Winogrona Pieczarki Mandarynka Pomarańcza Szczaw pęczek Sałata Truskawka Rzodkiew biała Rzodkiewka pęczek Rabarbar pęczek Gruszka Kiwi Śliwka duża Rzepa Fasola szparagowa Rodzynki.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z miruny ze skórą (glazura max. 5%) Płaty śledziowe solone Filet z pangi (glazura max 5%) Filet z mintaja bez skóry (glazura max. 5%).
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Mięso i wędliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Boczek świeży Boczek wędzony duński Kiełbasa śląska Łopatka b kości Schab b kości Szynka b kości Karkówka b kości Żeberka paski Smalec wp Kiełbasa biała surowa Wołowina z kością Wołowina bez kości.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Drób i przetwory drobiowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z indyka Korpusy drobiowe Kurczak ćwiartka Kurczak filet Żołądki drobiowe Wątróbka drobiowa Udziec z indyka.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Nabiał.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 3.2% karton Śmietana typu kesem zaw. tł.12% Śmietana uht zaw. tł.12%.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Przetwory nabiałowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna mleczna typu Kasia Masło śmietankowe zaw. tł. 82% Ser żółty typu Gouda zaw. tł. 80% Twaróg półtłusty zaw. tł. 8,5% Maślanka typu Mrągowska Jogurt naturalny zaw. tł. 10% Jogurt owocowy zaw. tł. 2,5%.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Mrożonki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły Mieszanka jarzynowa 8-składn. Kalafior Wiśnia b pestek Mieszanka chińska Groszek zielony Truskawka Fasola szparagowa żółta Fasola szparagowa zielona Marchew z groszkiem Włoszczyzna paski Mieszanka jarzynowa 3 skł. Czarna porzeczka Mieszanka kompotowa Śliwka.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Pieczywo.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb mieszany krojony Bułka zwykła typu kajzerka.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z SZCZECINA
- Dostawa paliwa żeglugowego dla statku Nawigator XXI
- Usługi cateringowe w ramach obchodów jubileuszu 70-lecia Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
- Renowacja kanalizacji deszczowej w ulicy Dębogórskiej w Szczecinie
- Remont torowiska w ul. Matejki na odcinku od ul. Piłsudskiego do Malczewskiego (w konstrukcji podsypkowej)
- Przebudowa wraz ze zmianą sposobu użytk. lokalu usług. na Klub Dziecięcy przy ul. Włościańskiej 1/U21 wraz z dostosowaniem kuchni przy ul. Włościańskiej 3 w Szczecinie - "Aktywny Maluch 2022-2029"
- Kompleksowe świadczenie usług szkoleniowych, hotelarskich, konferencyjnych i restauracyjnych na potrzeby trzech szkoleń, w tym dwóch online i jednego stacjonarnego nt. rewitalizacji dla ...
więcej: przetargi w Szczecinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.