Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2013-10-29
Paw³owice: Dostawa produktów spo¿ywczych do kuchni Zespo³u Szkolno - Przedszkolnego
w Paw³owicach (Szko³a Podstawowa nr 2 w Paw³owicach - ul. Pukowca 4, Publiczne Przedszkole w Modrzewiowym Ogrodzie - ul. LWP 3)
Numer og³oszenia: 226467 - 2013; data zamieszczenia: 29.10.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Szkolno-Przedszkolny w Paw³owicach , ul. Pukowca 4, 43-251 Paw³owice, woj. ¶l±skie, tel. 32 4721952, faks 32 4721952.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sp2.pawlowice.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Zespó³ Szkolno-Przedszkolny (jednostka samorz±dowa).
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa produktów spo¿ywczych do kuchni Zespo³u Szkolno - Przedszkolnego w Paw³owicach (Szko³a Podstawowa nr 2 w Paw³owicach - ul. Pukowca 4, Publiczne Przedszkole w Modrzewiowym Ogrodzie - ul. LWP 3).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1 - OWOCE ¦WIE¯E, Zadanie nr 2 - OWOCE I WARZYWA PRZETWORZONE, Zadanie nr 3 - OLEJE I T£USZCZE ZWIERZÊCE I RO¦LINNE, Zadanie nr 4 - PRODUKTY MLECZARSKIE, Zadanie nr 5 - JAJA, Zadanie nr 6 - RYBY ¦WIE¯E, MRO¯ONE, KONSERWY I WÊDZONE, Zadanie nr 7 - RÓ¯NE PRODUKTY SPO¯YWCZE, Zadanie nr 8 - PRODUKTY PRZEMIA£U ZIARNA , SKROBI I JEJ PRODUKTÓW, Zadanie nr 9 - MIÊSA I JEGO PRZETWORY, Zadanie nr 10 - ZIEMNIAKI, Zadanie nr 11 - WARZYWA ¦WIE¯E..
II.1.5) przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych:
- Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
- Przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych w tym samym zakresie do 20 % warto¶ci zamówienia.
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.89.60.00-5, 15.33.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.51.10.00-3, 15.50.00.00-3, 03.14.25.20-3, 15.80.00.00-6, 15.61.00.00-7, 03.10.00.00-2.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 11.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 26.06.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: brak
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
z³o¿enie o¶wiadczenia z art. 22 ust. 1
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
z³o¿enie o¶wiadczenia z art. 22 ust. 1
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
z³o¿enie o¶wiadczenia z art. 22 ust. 1
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
z³o¿enie o¶wiadczenia z art. 22 ust. 1
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
z³o¿enie o¶wiadczenia z art. 22 ust. 1
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wycena przedmiotu zadania
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.gwpawlowice.finn.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zespó³ Szkolno-Przedszkolny w Paw³owicach
ul. Pukowca 4
43-251 Paw³owice.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 08.11.2013 godzina 12:00, miejsce: Zespó³ Szkolno-Przedszkolny w Paw³owicach ul. Pukowca 4 43-251 Paw³owice.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1 - OWOCE ¦WIE¯E.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1 - OWOCE ¦WIE¯E - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3a do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2 - OWOCE I WARZYWA PRZETWORZONE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 2 - OWOCE I WARZYWA PRZETWORZONE - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3b do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Zadanie nr 3 - OLEJE I T£USZCZE ZWIERZÊCE I RO¦LINNE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 3 - OLEJE I T£USZCZE ZWIERZÊCE I RO¦LINNE - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3c do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.40.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Zadanie nr 4 - PRODUKTY MLECZARSKIE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 4 - PRODUKTY MLECZARSKIE - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3d do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.10.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Zadanie nr 5 - JAJKA.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 5 - JAJKA - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3e do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Zadanie nr 6 - RYBY ¦WIE¯E, MRO¯ONE, KONSERWY I WÊDZONE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 6 - RYBY ¦WIE¯E, MRO¯ONE, KONSERWY I WÊDZONE - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3f do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.89.60.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: Zadanie nr 7 - RÓ¯NE PRODUKTY SPO¯YWCZE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 7 - RÓ¯NE PRODUKTY SPO¯YWCZE - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3g do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 8 NAZWA: Zadanie nr 8 - PRODUKTY PRZEMIA£U ZIARNA , SKROBI I JEJ PRODUKTÓW.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 8 - PRODUKTY PRZEMIA£U ZIARNA , SKROBI I JEJ PRODUKTÓW - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3h do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.61.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 9 NAZWA: Zadanie nr 9 - MIÊSA I JEGO PRZETWORY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 9 - MIÊSA I JEGO PRZETWORY - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3i do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 10 NAZWA: Zadanie nr 10 - ZIEMNIAKI.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 10 - ZIEMNIAKI - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3j do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.10.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 11 NAZWA: Zadanie nr 11 - WARZYWA ¦WIE¯E.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 11 - WARZYWA ¦WIE¯E - zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - za³±cznik nr 3k do specyfikacji.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 26.06.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI PAW£OWICE
wiêcej: przetargi PAW£OWICE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów spo¿ywczych na potrzeby Zespo³u Szkó³ Ogólnokszta³c±cych nr 7 w Gdañsku w 2025 r. z podzia³em na 8 czê¶ci
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Zespo³u Szkolno - Przedszkolnego nr 4 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Szko³y Podstawowej nr 21 im. Józefa Lompy w Bytomiu w roku 2025
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH, NA RZECZ SZKO£Y PODSTAWOWEJ IM. ¦W. JADWIGI ¦L¡SKIEJ W KRYNICZNIE
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 50 im. Królowej Jadwigi w Warszawie na 2025r
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Przedszkola Miejskiego Nr 4 im. Pluszowego Misia w Olsztynie na rok 2025.
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.