Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-08-02
Katowice: Dostawy artykułów żywnościowych w postaci produktów mrożonych, przetworów warzywnych i owocowych oraz produktów rybnych do Szkoły Policji w Katowicach do końca 2011 r.
Numer ogłoszenia: 227306 - 2011; data zamieszczenia: 02.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Policji w Katowicach , ul. Gen. Jankego 276, 40-684 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 6069440, 6069441, faks 032 6069249, 6069279.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.katowice.szkolapolicji.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów żywnościowych w postaci produktów mrożonych, przetworów warzywnych i owocowych oraz produktów rybnych do Szkoły Policji w Katowicach do końca 2011 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy artykułów żywnościowych w postaci produktów mrożonych, przetworów warzywnych i owocowych oraz produktów rybnych do Szkoły Policji w Katowicach do końca 2011 r..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.30.00-5, 15.85.12.20-6, 15.33.11.70-9, 15.31.11.00-2, 15.33.24.00-8, 15.33.15.00-2, 15.33.14.62-3, 15.33.14.70-2, 15.33.14.64-7, 15.33.15.00-2, 15.33.14.27-6, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.33.14.28-3, 15.33.11.36-9, 15.33.15.00-2, 15.33.14.80-5, 15.33.11.35-2, 15.24.12.00-1, 15.24.15.00-4, 15.24.14.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego mogą brać Wykonawcy, którzy:1.Posiadają uprawnienia do wykonywania działalności związanej z obrotem lub produkcją żywności. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy: prowadzili zarejestrowaną działalność gospodarczą,spełniali wymagania określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 Nr 136, poz. 914), w szczególności podlegali stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 2.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie w zakresie dostaw produktów mrożonych, przetworów warzywnych i owocowych oraz produktów rybnych. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy wykonali w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania, co najmniej 2 dostawy odpowiadające swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (dostawom produktów mrożonych, przetworów warzywnych i owocowych oraz produktów rybnych), każda o wartości, co najmniej 50.000 /pięćdziesiąt tysięcy/ złotych brutto. 3.Dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy: Dysponowali, co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. nr 139.1). oraz dysponowali dokumentami potwierdzającymi, że podlegają stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego co wynika z Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. 4.Dysponowali osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w Ustawie z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. nr 234 poz. 1570). 5.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego mogą brać Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego z powodów określonych w art. 24 ust. 1 prawa zamówień publicznych. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków określonych w ust. 1 i 2 na podstawie dokumentów wymienionych w § 6 SIWZ przedstawionych przez Wykonawcę wraz z ofertą. Fakt spełnienia warunków wynikać powinien jednoznacznie z treści tychże dokumentów. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków określonych w ust. 1 i 2 według formuły spełnia - nie spełnia. W zakresie posiadania uprawnień do wykonywania działalności związanej z obrotem lub produkcją żywności, w tym wymogu: -Prowadzenia zarejestrowanej działalności gospodarczej:Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek (określony w § 5 ust. 1 pkt. 1.1. ppkt. 1.1.1. SIWZ) jeżeli Wykonawca prowadzi zarejestrowaną działalność gospodarczą co wynika z treści przedstawionych dokumentów (określonych w § 6 ust. 1 pkt. 1.1. SIWZ). Zamawiający uzna, że Wykonawca nie spełnia warunku (określonego w § 5 ust. 1 pkt. 1.1. ppkt. 1.1.1. SIWZ) jeżeli Wykonawca nie prowadzi zarejestrowanej działalność gospodarczej co wynika z treści przedstawionych dokumentów (określonych w § 6 ust. 1 pkt. 1.1. SIWZ) lub nie dostarczył dokumentów potwierdzających fakt prowadzenia zarejestrowanej działalności gospodarczej.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawcy, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania działalności związanej z obrotem lub produkcją żywności. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy: 1.Prowadzili zarejestrowaną działalność gospodarczą. 2.Spełniali wymagania określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 Nr 136, poz. 914), w szczególności podlegali stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 3.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie w zakresie dostaw produktów mrożonych, przetworów warzywnych i owocowych oraz produktów rybnych. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy wykonali w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania, co najmniej 2 dostawy odpowiadające swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (dostawom produktów mrożonych, przetworów warzywnych i owocowych oraz produktów rybnych), każda o wartości, co najmniej 50.000 /pięćdziesiąt tysięcy/ złotych brutto.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawcy, którzy dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy: Dysponowali, co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. nr 139.1). oraz dysponowali dokumentami potwierdzającymi, że podlegają stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego co wynika z Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego.2 Spełniania wymagań określonych w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 Nr 136, poz. 914), w szczególności podlegali stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. - Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek (określony w § 5 ust. 1 pkt. 1.1. ppkt. 1.1.2. SIWZ) jeżeli Wykonawca spełniania wymagania określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 Nr 136, poz. 914), w szczególności podlega stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego co wynika z treści przedstawionych dokumentów (określonych w § 6 ust. 1 pkt. 1.2. SIWZ). - Zamawiający uzna, że Wykonawca nie spełnia warunku (określonego w § 5 ust. 1 pkt. 1.1. ppkt. 1.1.2. SIWZ) jeżeli Wykonawca nie spełniania wymagań określonych w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 Nr 136, poz. 914), w szczególności nie podlega stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, co wynika z treści przedstawionych dokumentów (określonych w § 6 ust. 1 pkt. 1.2. SIWZ) lub nie dostarczył dokumentów potwierdzających, że podlega stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynarii
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawcy, którzy dysponują osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w Ustawie z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. 2008 nr 234 poz. 1570). - Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek (określony w § 5 ust. 1 pkt 1.3. ppkt. 1.3.2. SIWZ) jeżeli Wykonawca dysponuje osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w Ustawie z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. 2008 nr 234 poz. 1570) co wynika z treści przedstawionych dokumentów (określonych w § 6 ust. 3 pkt. 3.2. i 3.2. SIWZ). - Zamawiający uzna, że Wykonawca nie spełnia warunku (określonego w § 5 ust. 1 pkt. 1.3. ppkt. 1.3.2. SIWZ) jeżeli Wykonawca nie dysponuje osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w Ustawie z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U.2008 nr 234 poz. 1570) co wynika z treści przedstawionych dokumentów (określonych w § 6 ust. 3 pkt. 3.2. i pkt. 3.3. SIWZ) lub nie dostarczył dokumentów potwierdzających fakt dysponowania osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w Ustawie z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. 2008 nr 234 poz. 1570) prowadzenia zarejestrowanej działalności gospodarczej.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. - Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek (określony w § 5 ust. 1 pkt. 1.4. SIWZ) jeżeli Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, co wynika z treści przedstawionych dokumentów (określonych w § 6 ust. 4 SIWZ). - Zamawiający uzna, że Wykonawca nie spełnia warunku (określonego w § 5 ust. 1 pkt. 1.4. SIWZ) jeżeli Wykonawca nie znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, co wynika z treści przedstawionych dokumentów (określonych w § 6 ust. 4 SIWZ) lub nie dostarczył dokumentów potwierdzających fakt znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
referencje potwierdzające,że dostawy zostały wykonane należycie
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.katowice.szkolapolicji.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SZKOŁA POLICJI W KATOWICACH ul.Gen. Jankego 276 40-684 Katowice..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.08.2011 godzina 10:00, miejsce: SZKOŁA POLICJI W KATOWICACH ul.Gen. Jankego 276 40-684 Katowice Sekretariat Wydziału finansów, budynek D, pokój Nr D-04..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy produktów mrożonych do Szkoły Policji do końca 2011 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: załącznik nr 1.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.30.00-5, 15.85.12.20-6, 15.33.11.70-9, 15.31.11.00-2, 15.33.24.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy przetworów warzywnych i owocowych do Szkoły Policji w Katowicach do końca 2011 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: załącznik nr 2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.15.00-2, 15.33.14.62-3, 15.33.14.70-2, 15.33.14.63-0, 15.33.14.64-7, 15.33.15.00-2, 15.33.14.27-6, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.33.14.28-3, 15.33.11.36-9, 15.33.15.00-2, 15.33.14.80-5, 15.33.11.35-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy produktów rybnych do Szkoły Policji w Katowicach do końca 2011 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: załącznik nr 3.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.12.00-1, 15.24.15.00-4, 15.24.14.00-3, 15.23.40.00-7, 15.22.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KATOWIC
- Sukcesywna dostawa drobnego jednorazowego i wielorazowego sprzętu medycznego
- Przeprowadzenie kursu z podstaw fotografii w ramach projektu pn.: "Atrakcyjne kształcenie zawodowe krokiem do przyszłości" w Zespole Szkół Poligraficzno - Mechanicznych im. Armii Krajowej w Katowicach
- Przeprowadzenie szkolenia z obsługi ploterów tnących dla nauczycieli w ramach projektu pn.: "Atrakcyjne kształcenie zawodowe krokiem do przyszłości"
- Remont pomieszczeń w Zespole Szkół Poligraficzno-Mechanicznych w Katowicach w ramach projektu: "Wdrażanie nowoczesnych technologii w Zespole Szkół Poligraficzno-Mechanicznych w Katowicach"
- DOSTAWA LEKÓW 17
- Wykonanie etażowej instalacji C.O. w lokalach mieszkalnych zarządzanych przez KZGM w Katowicach II/2025
więcej: przetargi w Katowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na części dla ZSCKR w Okszowie od dnia zawarcia umowy do dnia 31.12.2025 r."
- SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WARSZAWIE
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności (produktów spożywczych) na potrzeby Żłobka Samorządowego w Niebylcu, Niebylec 217, 38-114 Niebylec w okresie od 01.04.2025r. do 31.12.2025r."
- Dostawa mrożonek
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 im. Krasnala Hałabały w Grodzisku Mazowieckim
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 4 im. Króla Maciusia I w Grodzisku Mazowieckim
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.