Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-12-01
Kwidzyn: mięso
Numer ogłoszenia: 227675 - 2009; data zamieszczenia: 01.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: mięso.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - podroby wieprzowe 1.pasztetowa w ilości do 1 500 kg 2.salceson biały w ilości do 2 700 kg 3.kaszanka w ilości do 1 600 kg 4.wątroba wieprzowa w ilości do 1 600 kg Kod CPV 15131134-3 kaszanka i inne wędliny krwiste Część II - wędliny wieprzowe 1.kiełbasa dębicka w ilości do 350 kg 2.kiełbasa krakowska parzona w ilości do 400 kg 3.kiełbasa piwna w ilości do 400 kg 4.kiełbasa żywiecka w ilości do 400 kg 5.kiełbasa golonkowa w ilości do 350 kg 6.kiełbasa śląska w ilości do 400 kg 7.kiełbasa zwyczajna w ilości do 4 500 kg 8.kiełbasa bigosowa w ilości do 3 000 kg 9.kiełbasa biała parzona w ilości do 3 000 kg 10.kiełbasa janowiecka w ilości do 350 kg 11.kiełbasa mortadela w ilości do 4 000 kg 12.Parówka cienka wieprzowa w ilości do 3 000 kg 13.kiełbasa serdelowa w ilości do 3 000 kg 14.kiełbasa toruńska w ilości do 3 000 kg 15.kiełbasa metka w ilości do 1 600 kg 16.kiełbasa mielonka w ilości do 2 700 kg Kod CPV 15131130-5 wędliny Część III - wyroby wieprzowe 1.kości schabu w ilości do 4 000 kg 2.słonina wędzona w ilości do 800 kg 3.boczek wędzony w ilości do 800 kg Kod CPV 15113000-3 wieprzowina Część IV - mięso wieprzowe 1.mięso mielone wieprzowo-wołowe o składzie 50% mięso wieprzowe i 50% mięso wołowe, bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 3 000 kg 2.mięso gulaszowe wieprzowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg, zamykane hermetycznie w ilości do 3 000 kg Kod CPV 15113000-3 wieprzowina Część V - mięso wołowe 1.mięso gulaszowe wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 5 500 kg Kod CPV 15131620 - 7 wołowina mielona Część VI - wyroby drobiowe 1.serdelki drobiowe w ilości do 3 000 kg 2.kiełbasa drobiowa w ilości do 3 000 kg 3.szynka drobiowa prasowana w ilości do 400 kg 4.mielonka drobiowa blok w ilości do 3 000 kg 5.krakowska drobiowa w ilości do 400 kg Kod CPV 15131500-0 produkty drobiowe.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.16.20 - Wołowina mielona 15.13.15.00 - Produkty drobiowe .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 9.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Ustala się wadium w wysokości 2 % wartości zamówienia tj. 10 196,78 zł (słownie: dziesięć tysięcy sto dziewięćdziesiąt sześć złotych 78/100) na poszczególne części zamówienia : Część I - podroby wieprzowe - 838,20 zł Część II - wędliny wieprzowe - 5 269,30 zł Część III -wyroby wieprzowe - 322,88 zł Część IV - mięso wieprzowe - 996,00 zł Część V - mięso wołowe - 1166,00 zł Część VI - wyroby drobiowe - 1604,40 złIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne Z ubiegania się o zamówienia publiczne wyklucza się wykonawców którzy: nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych, nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust 1 Prawa zamówień publicznych, wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust.3 Prawa zamówień publicznych, nie wnieśli wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zawarte w formularzu ofertowym - załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej (wystawiane nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) dowód wniesienia wadium.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
ul. Lotnicza 1
82-500 Kwidzyn.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2009 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: podroby wieprzowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - podroby wieprzowe 1.pasztetowa w ilości do 1 500 kg 2.salceson biały w ilości do 2 700 kg 3.kaszanka w ilości do 1 600 kg 4.wątroba wieprzowa w ilości do 1 600 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wędliny wieprzowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - wędliny wieprzowe 1.kiełbasa dębicka w ilości do 350 kg 2.kiełbasa krakowska parzona w ilości do 400 kg 3.kiełbasa piwna w ilości do 400 kg 4.kiełbasa żywiecka w ilości do 400 kg 5.kiełbasa golonkowa w ilości do 350 kg 6.kiełbasa śląska w ilości do 400 kg 7.kiełbasa zwyczajna w ilości do 4 500 kg 8.kiełbasa bigosowa w ilości do 3 000 kg 9.kiełbasa biała parzona w ilości do 3 000 kg 10.kiełbasa janowiecka w ilości do 350 kg 11.kiełbasa mortadela w ilości do 4 000 kg 12.Parówka cienka wieprzowa w ilości do 3 000 kg 13.kiełbasa serdelowa w ilości do 3 000 kg 14.kiełbasa toruńska w ilości do 3 000 kg 15.kiełbasa metka w ilości do 1 600 kg 16.kiełbasa mielonka w ilości do 2 700 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: wyroby wieprzowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III - wyroby wieprzowe 1.kości schabu w ilości do 4 000 kg 2.słonina wędzona w ilości do 800 kg 3.boczek wędzony w ilości do 800 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: mięso wieprzowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.mięso mielone wieprzowo-wołowe o składzie 50% mięso wieprzowe i 50% mięso wołowe, bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 3 000 kg 2.mięso gulaszowe wieprzowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg, zamykane hermetycznie w ilości do 3 000 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: mięso wołowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.mięso gulaszowe wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 5 500 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.16.20-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: wyroby drobiowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.serdelki drobiowe w ilości do 3 000 kg 2.kiełbasa drobiowa w ilości do 3 000 kg 3.szynka drobiowa prasowana w ilości do 400 kg 4.mielonka drobiowa blok w ilości do 3 000 kg 5.krakowska drobiowa w ilości do 400 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KWIDZYNA
- Konserwacje dróg leśnych na terenie Nadleśnictwa Kwidzyn w 2025 roku z podziałem na II części.
- Usługa dostawy i montażu scen, usługa nagłośnienia scenicznego wraz z oświetleniem scenicznym oraz sprzętem multimedialnym podczas imprezy plenerowej Dni Kwidzyna 13-15 czerwca 2025 w Kwidzynie
- Przebudowa drogi powiatowej nr 3201G Tychnowy- Rakowiec, etap I odc. 0+074 - 1+686
- KBO - Budowa ciągu pieszo - rowerowego wzdłuż rzeki Liwy
- Dostawa sprzętu informatycznego oraz oprogramowania w ramach realizacji projektu "Wzmocnienie cyberbezpieczeństwa Gminy Kwidzyn"
- Budowa budynku administracyjno-biurowego Nadleśnictwa Kwidzyn wraz z infrastrukturą towarzyszącą II postępowanie.
więcej: przetargi w Kwidzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego "Chatka Puchatka" w Lubiczu Górnym
- Dostawa mięsa oraz wędlin dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o.
- Dostawy mięsa i wędlin do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Olszanicy
- Sukcesywna dostawa żywności w podziale na zadania
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Skrajna 2 - I/2025
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 26 w Chorzowie, ul. Ligonia 14 - I/2025
więcej: Wieprzowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.