Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-12-01
Raciążek: Dostawa mięsa i podrobów oraz przetworów mięsnych
Numer ogłoszenia: 227927 - 2009; data zamieszczenia: 01.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Leczniczo-Opiekuńczy , ul. Przedmiejska 1, 87-721 Raciążek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 2831000, faks 054 2831003.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzlo-raciazek.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i podrobów oraz przetworów mięsnych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa i podrobów oraz przetworów mięsnych. Wielkość zamówienia : powyżej 14 000 euro, a poniżej progów unijnych..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.11.30 - Wędliny .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia . Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Wykonawca zaakceptuje warunki płatności - 21 dni od daty dostawy i wystawienia faktury. Zagwarantuje niezmienność oferowanych cen przez okres realizacji umowy. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać zamówione produkty własnym transportem w ciągu 24 godzin od otrzymania zamówienia. Zagwarantuje termin realizacji zamówienia maksymalnie do 24 godzin od otrzymania zamówienia. Zapewni , że oferowane przez niego produkty spożywcze ( mięso i podroby mięsne oraz przetwory mięsne ) będą spełniać wymogi ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz.1225). Przedłoży dokument potwierdzający wdrażanie systemu HACCP. Złoży oświadczenie, że oferowane produkty mięso i podroby mięsne oraz przetwory mięsne spełniają normy spożywcze. Zapewni, że dostarczane produkty będą : pierwszej jakości, posiadać wymagane atesty i terminy ważności, towar powinien być odpowiednio opakowany i transportowany w warunkach spełniających wszystkie wymogi sanitarne. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu na podstawie dostarczonych dokumentów w systemie spełnia - nie spełnia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wypełniony i podpisany formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru formularz OFERTA ( załącznik nr 1 do SIWZ ). Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art.22 ust.1 Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru ( załącznik nr 3 do SIWZ ). Oświadczenie , że oferowane produkty spełniają normy spożywcze (załącznik nr 4 do SIWZ). Dokument potwierdzający wdrażanie HACCP. Zaakceptowany przez wykonawcę wzór umowy ( załącznik nr 5 do SIWZ ). Pełnomocnictwo do reprezentowania o ile ofertę składa pełnomocnik . Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu o udzielenie zamówienia ..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzlo-raciazek.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ można uzyskać ( bezpłatnie ) w siedzibie Zamawiającego pokój nr 3 lub za przesyłką pocztową..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2009 godzina 09:30, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Leczniczo - Opiekuńczy w Raciążku, ul. Przedmiejska 1 , pokój nr 3..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego oraz ich podrobów.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego oraz ich podrobów. Wielkość zamówienia : powyżej 14 000 euro, a poniżej progów unijnych..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa przetworów z mięsa i podrobów mięsnych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa przetworów z mięsa i podrobów mięsnych. Wielkość zamówienia : powyżej 14 000 euro, a poniżej progów unijnych..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI RACIĄŻEK
- "Przebudowa ulicy Brzozowej w miejscowości Raciążek"
- "Budowa, przebudowa, remont dróg na terenie Gminy Raciążek"
więcej: przetargi RACIĄŻEK »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DO ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WARSZAWIE"
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Szkole Podstawowej nr 2 w Markach w podziale na części.
- Dostawa mięsa, wędlin, pieczywa i drobiu
- Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju
- MZŻ.262.7.2025.Ż SUKCESYWNA DOSTAWA ŚWIEŻEGO MIĘSA I PRODUKTÓW MIĘSNYCH DO 32 ŻŁOBKÓW NA TERENIE ŁODZI
- Dostawa artykułów żywnościowych w okresie V.2025-X.2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.