Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-02-16
Pińczów: Dostawa produktów grupy CPV 15100000-9. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne dla Domu Pomocy Społecznej w Pińczowie
Numer ogłoszenia: 22848 - 2011; data zamieszczenia: 16.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Pińczowie , ul. Wesoła 5, 28-400 Pińczów, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 3573451, faks 0-41 3576078.
- Adres strony internetowej zamawiającego: dpspinczow@poczta.internetdsl.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów grupy CPV 15100000-9. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne dla Domu Pomocy Społecznej w Pińczowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa produktów grupy CPV 15100000-9. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne dla Domu Pomocy Społecznej w Pińczowie.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności będącej przedmiotem zamówienia ( wpis do właściwego rejestru), b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zgodnie z SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
w zakresie wdrożenia i funkcjonowania zasad systemu HACCP: -protokół z ostatnio przeprowadzonej przez Inspekcję Sanitarną (jeśli podlega jej nadzorowi) kontroli sanitarnej, w roku 2010, wraz z arkuszem klasyfikacyjnym potwierdzającym prawidłowe wdrożenie systemu HACCP lub -protokół z ostatnio przeprowadzonej przez Inspekcję Weterynaryjną (jeśli podlega jej nadzorowi) kontroli w roku 2010 lub 2009 (jeśli się nie odbyła w roku 2010), lub -aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej poświadczające zgodność działań wykonawcy o stosowaniu zasad systemu HACCP, lub -certyfikat systemu HACCP wydany przez jednostkę certyfikującą posiadającą akredytację krajowej jednostki akredytacyjnej, lub -oświadczenie oferenta iż jest w trakcie wdrażania systemu HACCP z określeniem terminu wdrożenia.
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
w zakresie transportu: -decyzję PPIS o dopuszczeniu środka transportu, którym będzie dostarczana żywność do DPS, do transportu żywności lub -wypełnione oświadczenie (załącznik), w zakresie dostarczanych wyrobów: -oświadczenie dotyczące wymagań jakościowych (załącznik) -oświadczenie, że każdy dostarczony artykuł jest wyprodukowany z właściwymi normami branżowymi. Wędliny - wykonawca dostarczy aktualne wyniki badań na zawartość NaCl w wędlinach, oraz badania na zawartość w wyrobach wędliniarskich białka, tłuszczu, wody i azotynów.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.starostwopinczow.realnet.pl/przetargi.php
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: od poniedziałku do piątku w godzinach 7.30 do 14.30 w siedzibie Zamawiającego - Dom Pomocy Społecznej ul.Wesoła 5, 28-400 Pińczów, Sekretariat.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.03.2011 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego - Dom Pomocy Społecznej ul.Wesoła 5, 28-400 Pińczów, Sekretariat (od poniedziałku do piątku w godzinach 7.30 do 15.00) w dniu 7 marca do godz 10.00.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z PIŃCZOWA
- Dostawa biblioteki taśmowej dla Powiatu Pińczowskiego 1 szt. III
- " Dostawa żywności do Przedszkola Nr 1 w Pińczowie, ul. Szkolna 1, 28-400 Pińczów w 2025 roku "
- " Dostawa żywności do Przedszkola Nr 2 w Pińczowie, ul. Armii Krajowej 9, 28-400 Pińczów w 2025 roku "
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej Nr 2 w Pińczowie, ul. 7 Źródeł 7, 28-400 Pińczów w 2025 roku
- Dostawa żywności do Przedszkola Nr 3 w Pińczowie, ul. Hugona Kołłątaja 8, 28-400 Pińczów w 2025 roku
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 1 w Pińczowie w 2025 rok ".
więcej: przetargi w Pińczowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produkty mięsne i woda) dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły podstawowej im. Stanisława Hadyny we Frydku na rok 2025
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 12 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Młodzieszynie przy ulicy Wyszogrodzkiej 101 - od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia 2025 roku
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Dolnośląskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 13 dla Uczniów Niewidomych i Słabowidzących oraz z innymi niepełnosprawnościami we Wrocławiu.
- Zakup oraz sukcesywna dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej w 2025 roku w podziale na części
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.