eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawaprzygotowanie i wydawanie gorących obiadów w stołówce Wykonawcy znajdującej się na terenie Dzielnicy Wola, dla klientów będących świadczeniobiorcami Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m. st. Warszawy .



Ogłoszenie z dnia 2008-10-08

Warszawa: przygotowanie i wydawanie gorących obiadów w stołówce Wykonawcy znajdującej się na terenie Dzielnicy Wola, dla klientów będących świadczeniobiorcami Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m. st. Warszawy .
Numer ogłoszenia: 229994 - 2008; data zamieszczenia: 08.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy , ul. Gen. J. Bema 91, 01-233 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 571 50 24, fax. 022 571 50 50.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-wola.waw.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przygotowanie i wydawanie gorących obiadów w stołówce Wykonawcy znajdującej się na terenie Dzielnicy Wola, dla klientów będących świadczeniobiorcami Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m. st. Warszawy ..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie gorących obiadów w stołówce Wykonawcy znajdującej się na terenie Dzielnicy Wola, dla klientów będących świadczeniobiorcami Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola, w okresie od 02.01 - 31.12.2009r. Wykonawca musi dysponować lokalem, jednym lub kilkoma, na terenie Dzielnicy Wola, w którym/ch będzie przygotowywał i wydawał posiłki lub tylko wydawał posiłki, które wcześniej dowiezie z miejsca ich przygotowania. Zestaw obiadowy winien składać się z potraw tradycyjnych: zupy z pieczywem, drugiego dania - nie więcej niż 2 razy w tygodniu bezmięsnego i napoju. Wartość kaloryczna jednego obiadu winna wynosić ok. 1000 kcal. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania obiadów gorących, świeżych tj. przygotowanych w dniu wydawania, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych (tj. 13.04, 01.05, 11.06, 15.08, 11.11, 25.12, 26.12), z opcją wydawania na niedziele i święta dla części klientów obiadów na wynos, w naczyniach klienta. Ilość osób korzystających z obiadów w skali miesiąca wynosi: min. 180 osób, max. 250 osób. Średnia liczba obiadów dla 1 osoby w skali miesiąca wynosi 25. Ogólna ilość obiadów w skali całego zamówienia wynosi 75.000 obiadów. Zamawiający zastrzega, że bezwarunkowo zostanie zlecona realizacja 54.000 obiadów. Jest to ilość obliczona w odniesieniu do minimalnej przewidywanej ilości osób. Realizacja pozostałej ilości obiadów, tj.: 21.000 obiadów, stanowiąca różnicę między ilością minimalną i ilością maksymalną, zostanie zlecona warunkowo, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium:

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego z powodu przesłanek wskazanych w art. 24 Pzp oraz spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1, tj.: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: 2.1.Wykonawca musi wykazać, że dysponuje co najmniej jedną stołówką, dopuszczoną do prowadzenia tego typu działalności przez Stację Sanitarno - Epidemiologiczną. Stołówka musi być usytuowana w miarę możliwości centralnie na obszarze Dzielnicy Wola, w miejscu, do którego zapewniony jest dogodny dojazd komunikacją miejską. Jeżeli Wykonawca zaoferuje więcej niż jedną stołówkę, w której będą wydawane obiady, winny one być rozmieszczone w różnych punktach Dzielnicy. Stołówka/i winna/y być wyposażona/e w taką ilość stolików i krzeseł, która zapewni konsumpcję obiadu jednocześnie 20% liczby klientów żywiących się w danej stołówce /do wyliczeń należy przyjąć minimalną przewidywaną ilość osób korzystająca z obiadów w skali miesiąca tj. 180/ oraz posiadać zaplecze techniczne, zapewniające utrzymanie posiłków w odpowiednio wysokiej temperaturze przez cały czas ich wydawania. 3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za­pewniającej wykonanie zamówienia, tj.: Wykonawca musi być ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę nie niższą niż 100.000,00 zł . Ocena spełniania warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach, o których mowa w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87, poz. 605). Potwierdzeniem spełnienia warunków udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, są oświadczenia i dokumenty, które Wykonawcy zobowiązani są dołączyć do oferty. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymienione warunki..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki wynikające z art. 22 ust. 1, w tym nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych. 2.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3.Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4.Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia społecznego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 5.Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6.Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 7.Wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakimi dysponuje Wykonawca. 8.Polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 80
  • 2 - potencjał techniczny - ilość stołówek - 10
  • 3 - doświadczenie wykonawcy - 10

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops-wola.waw.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola Miasta Stołecznego Warszawy Ul. Gen. J. Bema 91 01-140 Warszawa.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.10.2008 godzina 11:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola Miasta Stołecznego Warszawy Ul. Gen. J. Bema 91 01-140 Warszawa sekretariat, pok.11, I piętro.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.