Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-08-29
Kraków: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 230393 - 2011; data zamieszczenia: 29.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II , ul. Prądnicka 80, 31-202 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6142551, faks 012 6142551.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitaljp2.krakow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych: m.in: mrożonki owocowe i warzywne, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowo warzywne, olej oraz tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty zbożowe, mięso i wędliny wołowe, wieprzowe, drób i przetwory drobiowe, kanapki, pieczywo, słodycze. Szacunkowa wartość zamówienia poniżej kwoty (netto) 290 000 zł, a powyżej 250 000 zł.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.33.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.61.00.00-7, 15.81.15.11-1, 15.84.20.00-2, 15.82.00.00-2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności. Zmiany umowy są dopuszczalne bez ograniczeń w zakresie dozwolonym przez art. 144 ustawy prawo zamówień publicznych. Zmiana umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy jest możliwa, w szczególności gdy: a) wymagać tego będzie prawidłowa realizacja przez Zamawiającego zadań polegających na udzielaniu świadczeń zdrowotnych, lub b) w wyniku zmiany umowy możliwym będzie podniesienie poziomu lub jakości usług, lub towarów, lub c) zmiana umowy będzie korzystna dla Zamawiającego, lub d) potrzeba zmiany treści umowy wynika ze zmiany przepisów prawa, lub e) potrzeba zmiany treści umowy wynika ze zmian organizacyjnych Zamawiającego
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitaljp2.krakow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W siedzibie zamawiającego ul. Prądnicka 80 , w budynku Apteki w Dziale Zamówień Publicznych (pok. nr 7).
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.09.2011 godzina 10:00, miejsce: Ofertę opatrzoną pieczęcią Wykonawcy należy składać w siedzibie Zamawiającego przy ulicy Prądnickiej 80 w Krakowie, w budynku administracyjnym I (kancelaria dziennika podawczego - pokój nr 23).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - mrożonki owocowe i warzywne dla potrzeb Działu Żywienia.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mrożonki owocowe i warzywne, pakiet zawiera 18 pozycji. Szacunkowa wartość pakietu poniżej kwoty (netto) 18 000 zł, a powyżej 16 000 zł. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - ryby i przetwory rybne dla potrzeb Działu Żywienia.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby i przetwory rybne: m.in: filety, kostki, w puszczce. Pakiet zawiera 18 pozycji. Szacunkowa wartość pakietu poniżej kwoty (netto) 16 000 zł, a powyżej 13 000 zł. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - przetwory owocowe i warzywne dla potrzeb Działu Żywienia.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory owocowe i warzywne m.in: dżemy, warzywa konserowane, marynowane. Pakiet zawiera pozycji. Szacunkowa wartość pakietu poniżej kwoty (netto) 12 000 zł, a powyżej 10 000 zł. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.22.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - oleje oraz tłuszcze zwierzęce potrzeb Działu Żywienia.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Olej, smalec, słonina, margaryna. Pakiet zawiera 7 pozycji. Szacunkowa wartość pakietu poniżej kwoty (netto) 17 000 zł, a powyżej 15 000 zł. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 - produkty zbożowe dla potrzeb Działu Żywienia.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty zbożowe: mąka, kasza, ryż, płatki. Pakiet zawiera 11 pozycji. Szacunkowa wartość pakietu poniżej kwoty (netto) 10 000 zł, a powyżej 9 000 zł. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7, 15.61.40.00-5, 15.61.30.00-8, 15.61.20.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 - mięso i wędliny wołowe, wieprzowe dla potrzeb Działu Żywienia.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: M.in: mięso wołowe, wieprzowe, wędliny, szynki, kiełbasy. Pakiet zawiera 20 pozycji. Szacunkowa wartość pakietu poniżej kwoty (netto) 45 000 zł, a powyżej 39 000 zł. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.31.31.10-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet nr 7 - drób i przetwory drobiowy dla potrzeb Działu Żywienia.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drób i przetwory drobiowe: m.in. ćwiartki z kurczaka, filety z indyka, udziec drobiowy, szynka, paszteciki, parówki, kiełbasa. Pakiet zawiera 11 pozycji. Szacunkowa wartość pakietu poniżej kwoty (netto) 60 000 zł, a powyżej 45 000 zł. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.13.11.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet nr 8 - kanapki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kanapki m.in. z karczkiem, pasta jajeczną, jajkiem i serem, polędwicą sopocką, kurczakiem pieczonym w ilości 6550 szt. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.15.11-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pakiet nr 9 - kanapki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kanapki: m.in. z szynką, kurczakiem, serem, salami, pastami smakowymi, tuńczykiem w ilości 12200 szt. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.15.11-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pakiet nr 10 - pieczywo dla potrzeb Serwisu Gastronomicznego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: BUŁKA GRAHAM: 3000 szt, BUŁKA ZIARNISTA: 2000 szt, KAJZERKA: 11000 szt, PRECLE: 5000 szt, BUŁKA OTRĘBUSKA 7000 szt, CHLEB ZWYKŁY: 100 szt, CHLEB ORKISZOWY: 100 szt. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Pakiet nr 11 - słodycze dla potrzeb Serwisu Gastronomicznego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Słodycze m.in: batony, bombonierki, ciastka, cukierki, czekolady, draże, wafle, paluszki, pierniki, gumy do żucia. Pakiet zawiera 297 pozycji. Szacunkowa wartość pakietu poniżej kwoty (netto) 45 000 zł, a powyżej 35 000 zł. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 3 SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.20.00-2, 15.82.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Generator wysokiego napięcia (200kV) do transmisyjnego mikroskopu elektronowego FEI Tecnai F20 - DE-dzp.272-678/24
- dostawa 1 szt. tabletu wraz z etui dla WGGiOŚ -DE-dzp.272-691/24
- Usługi medycyny pracy dla żołnierzy i pracowników RON w 2025r.
- Urządzenie do pomiarów parametrów rozproszenia obwodów elektronicznych w zakresie fal milimetrowych dla WIEiT - DE-dzp.272-667/24
- dostawa specjalistycznego pieca rurowego dla WEiP - DE-dzp.272-679/24
- Zakup wraz z dostawą sprzętu komputerowego oraz urządzeń wielofunkcyjnych dla potrzeb jednostek AWF w Krakowie
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno- Przedszkolnego Nr 2 w Białymstoku
- Dostawa mięs, produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej "Syrena" w Warszawie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki SP1 im. Tadeusza Kościuszki w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w 2025 roku na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 10 z Oddziałami Integracyjnymi im. Olimpijczyków Polskich w Suwałkach
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA STOŁÓWKI GMINNEJ JEDNOSTKI USŁUG KOMUNALNYCH W BOBOWEJ - II POSTĘPOWANIE
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych w celu przygotowania posiłków dla mieszkańców Bursy nr 2 Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.