eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MiędzyrzeczDostawa artykułów spożywczych, pieczywa i wyrobów cukierniczych, jaj oraz mrożonek.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-03

Międzyrzecz: Dostawa artykułów spożywczych, pieczywa i wyrobów cukierniczych, jaj oraz mrożonek.
Numer ogłoszenia: 230491 - 2009; data zamieszczenia: 03.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej , ul. Konstytucji 3 Maja 35, 66-300 Międzyrzecz, woj. lubuskie, tel. 095 7428298.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych, pieczywa i wyrobów cukierniczych, jaj oraz mrożonek..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych, pieczywa i wyrobów cukierniczych, jaj oraz mrożonek. Przedmiot zamówienia został określony zgodnie z nazwą i kodem określonym we Wspólnym Słowniku Zamówień określonym w rozporządzeniu nr 213/2008 z dnia 28 listopada 2007 w sprawie Wspólnego Słownika Zamówień Publicznych.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.10.00 - Soki owocowe 15.83.10.00 - Cukier 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.33.14.64 - Puszkowana cała fasola 15.33.14.62 - Groch puszkowany 15.84.00.00 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.43.10.00 - Margaryna i podobne produkty 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.32.21.00 - Sok pomidorowy 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.87.21.00 - Pieprz 15.33.22.31 - Marmolada pomarańczowa 15.61.22.10 - Mąka kukurydziana 31.14.25.00 - 31.14.25.00 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.84.42.30 - 15.84.42.30 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie wymagane

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy spełniają następujące warunki : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj udokumentują: 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Dokumenty wymagane: - formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert, - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, - dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych, - koncesja, zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym niniejszym zamówieniem, - oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 2 - oświadczenie Oferenta, że zapoznał się z niniejszą specyfikacją i nie wnosi żadnych zastrzeżeń oraz, że zdobył konieczne informacje do przygotowania oferty załącznik nr 8 - oświadczenie Oferenta , że zapoznał się z projektem umowy i nie wnosi uwag - załącznik nr 7. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez osobę uprawniona do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem ..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.miedzyrzecz.spzoz.bip.net.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Międzyrzeczu ul. Konstytucji 3 Maja 35 66 - 300 Międzyrzecz POkój zamówień publicznych.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2009 godzina 09:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Międzyrzeczu ul. Konstytucji 3 Maja 35 66 - 300 Międzyrzecz Sekretariat Szpitala.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Budyń bez cukru - różne smaki -50 kg 2. Bułka tarta -300 kg 3. Sok Bobo - Fruit ( bez cukru ) -100 L 4. Cukier -1700 kg 5 Cukier waniliowy -5 kg 6. Chrzan -15 kg 7. Buljon drobiowy -100 kg 8. Cukier puder -3 kg 9. Czosnek mielony -20 kg 10 Fasolka konserwowa -50 kg 11. Fasola sucha -30 kg 12. Groszek zielony konserwowy -30 kg 13. Groch suchy - łuskany -30 kg 14. Herbata z mięty -1 kg 15. Kisiel bez cukru - różne smaki -150 kg 16 Kakao bez cukru -20 kg 17. Kukurydza konserwowa -60 kg 18.Kasza jęczmienna - drobna -400 kg 19. Kawa zbożowa -360 kg 20. Kleik ryżowy 0p.a 180 g -400 op. 21. Kwasek cytrynowy -20 kg 22.Kasza manna -400 kg 23. Ryż -700 kg 24.Kasza manna błyskawiczna -50 kg 25.Kasza manna z owocami -3 kg 26.Ketchup - 5 kg 27.Krem czekoladowy -30 kg 28.Liść laurowy -3 kg 29.Makaron - różne gatunki -1200 kg 30.Margaryna zwykła -90 kg 31.Margaryna roślinna zwykła ( kubek ) a 500 g -800 kg 32.Miód naturalny -30 kg 33.Mąka pszenna -1400 kg 34.Majeranek -12 kg 35.Sól jodowana spożywcza -700 kg 36.Sok pomidorowy a 300 ml -36 L 37.Musztarda ( saperska lub stołowa ) -15 kg 38. Ocet 10% - 80 L 39. Pieprz mielony naturalny -20 kg 40. Pieprz ziołowy -10 kg 41. Papryka mielona ( ostra i słodka ) -13 kg 42. Ziele angielskie -5 kg 43. Marmolada, wieloowocowa -360 kg 44. Ciasta kruche - bez czekolady -200 kg 45. Pierniki z lukrem -20 kg 46. Koncentrat pomidorowy -300 kg 47. Pieczywo chrupkie ( ryżowe ) -5 kg 48. Mąka kukurydziana -2 kg 49. Olej -400 L 50. Magi - przyprawa w płynie -200 L 51. Przyprawa uniwersalna do zup, drobiu mięsa (typu Degusta lub Jarzynka ) -150 kg 52. Syropy owocowe -350 L 53. Herbata zwykła granulowana -96 kg 54. Mąka ziemniaczana - 40 kg 55. Galaretki owocowe -5 kg 56. Paprykarz -200 kg 57.Paluszki solone -80 kg 58.Paluszki sezamowe -20 kg 59.Płatki owsiane -200 kg 60.Aromaty do ciast -30 szt. 61.Proszek do pieczenia -30 szt. 62.Rodzynki -2 kg 63.Orzechy włoskie -1 kg 64.Migdały -950 g 65.Wiórki kokosowe -1 kg 66.Sos pieczeniowy ciemny -20 kg 67. Sos pomidorowy -20 kg 68.Sos grzybowy 15 kg 69. Sos myśliwski - 15 kg 70. Sos boloński - 20 kg 71. Bebiko 1 op. A 350 g - 200 op 72 Bebiko 2 - 350- 73. Nan 1 - 300 op 74. Nan 2 - 300 op 75.Kakao rozpuszczalne z cukrem - 2 kg 76 Herbata typu Lipton pakowana po 50 saszetek 2 kg 77.. Kawa rozpuszczalna - 2 kg 78. Kawa naturalna mielona 2 kg 79. Śmietanka do kawy 10 szt a 10 g 200 80. Cynamon - 2 kg 81. Płatki kukurydziane - 10 op. 82. Fasola konserwowa czerwona op. A 400 g - 10 kg 83.Makaron bezglutenowy - 5 op 84. Pieczywo kukurydziane op. A 100 g - 10 85. Obiady - BOBO 190 gr - 3 palety a 18 szt. 86. Desery BOBO a 190 g - 3 palety a 18 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.10.00-4, 15.83.10.00-2, 15.83.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chleb mieszany -krojony 1 kg - 7000 kg 2. Chleb pszenny-krojony 1 kg - 1500 kg 3.Chleb razowy -krojony 1 kg . - 1500 kg 4. Bułki wrocławskie (0,50 g) - 38000 szt. 5. Drożdżówki ( 0,50 g ) - 2100 szt. 6. Ciasto drożdżowe z owocem - 200 kg 7. Rogala maślane 0,05 kg - 2400 szt. 8. Sernik 10 kg 9. Piernik 10 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.84.23.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja świeże klasy M - 30000 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kalafior mrożony - luzem - 400 kg Szpinak mrożony luzem - 500 kg Mieszanka warzywna luzem - 500 kg Filety rybne,mintaj - 150 kg Filety rybne makrela - 100 kg Kostka rybna z panierką - 400 kg Kostka rybna bez panierki - 600 kg Paluszki rybne - 15 kg Płaty śledziowe solone - 100 kg Marchew mrożona-kostka luzem - 500 kg Mieszanka kompotowa luzem - 300 kg Włoszczyzna luzem - 300 kg Brokuły - 200 kg Szparaga biała kawałki - 150 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8, 15.22.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.