Ogłoszenie z dnia 2007-11-23
Bydgoszcz: Dostawa art. spożywczych
Numer ogłoszenia: 230512 - 2007; data zamieszczenia: 23.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Komendzie Wojewódzkiej Policji w Bydgoszczy, ul. Jagiellońska 92, 85-027 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3412641.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.przetargi-gpp.neostrada.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: gospodarstwo pomocnicze jednostki budżetowej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa art. spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa art. spozywczych do kasyn i bufetów policyjnych znajdujących się w Bydgoszczy i Toruniu: a) art. ogólnospozywcze; b) pieczywo; c) jaja kurze; d) mleka i art mleczarskich; e) mięso; f) wędliny; g) drób; h) ryby; i) mrożonki warzywne; j) warzywa i owoce św.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.11.00 - Produkty mięsno - wędliniarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 01.12.20.00 - 01.12.20.00 01.20.00.00 - 01.20.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 20.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy (zg. z art. 22 ustawy PZP): 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędna wiedze i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Zaświadczenia z właściwego: a)urzędu skarbowego, b)oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że oferent nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, nie nastąpiło odroczenie, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 3. Decyzję Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii dotyczącą zgody na wprowadzenie produktów pochodzenia zwierzęcego do powszechnego obrotu /bądź zgody innej instytucji mającą uprawnienia do wydawania takiej decyzji/. 4.Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. -Dokumenty sporządzone w języku polskim są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę 5.wypełniony -Formularz ofertowy- wraz z zestawieniem rodzajowo ilościowo wartościowym (wg grup A-K) - na druku załącznika nr 1; 6.podpisane oświadczenie o treści opisanej w art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych - na druku załącznika nr 2.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Walory jakościowo-smakowe - 20
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi-gpp.neostrada.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: GP przy KWP w Bydgoszczy ul. Jagiellońska 92, 95-027 Bydgoszcz.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Kasyno nr 2, 87-100 Toruń, ul. Dziewulskiego 1.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: art. ogólnospożywcze (A1-Bydgoszcz, A2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: art. ogólnospożywcze.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4, 15.86.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: pieczywo i art. piekarnicze (B1-Bydgoszcz, B2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: art. piekarnicze.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Walory jakościowo-smakowe - 20
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: jaja kurze (c1-Bydgoszcz, c2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja kurze.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.00.00-1, 01.24.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. walory jakościowo-smakowe - 20
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: mleko i art. mleczarskie (e1-Bydgoszcz,e2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko i art. mleczarskie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. walory jakościowo-smakowe - 20
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: mięso (F1-Bydgoszcz, F2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. walory jakościowo-smakowe - 20
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: wędliny i wędliny drobnomielone (G1-Bydgoszcz, G2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wędliny i wędliny drobnomielone.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6, 15.13.11.10-9, 15.13.11.20-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. walory jakościowo-smakowe - 20
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: drób (H1-Bydgoszcz, H2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso drobiowe.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.00.00-1, 01.25.20.00-8, 15.11.23.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. walory jakościowo-smakowe - 20
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: ryby św. (I1-Bydgoszcz, I2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ryby św..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.21.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: mrożonki warzywne (J1-Bydgoszcz, J2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mrożonki warzywne.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: warzywa i owoce św. (K1-Bydgoszcz, K2-Toruń).
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: warzywa i owoce św..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 01.13.13.21-0, 01.12.11.13-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Świadczenie usługi nadzorów branżowych (...) nad realizacją zadania: Rozbudowa DW nr 551 (...),odc. Strzyżawa - Ostromecko od km 0+005 do km 1+935 oraz od km 2+675 do km 3+960 dł. 3,215 km
- Modernizacja dróg woj. w zakresie wyeliminowania miejsc niebezpiecznych -(...)- Rozbudowa DW nr 254, polegająca na budowie ronda na skrzyżowaniu DW254 (...) z drogą gminną nr 130315C (...) w Barcinie
- Dostawa materiałów laboratoryjnych dla Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Bydgoszczy
- Odnowa nawierzchni DW Nr 254 na odc. Sucharzewo-Wiecanowo od km 41+200 do km 45+233, dł. 4,033 km
- Translokacja i modernizacja organów piszczałkowych firmy Mollin
- REMONT WENTYLACJI W KUCHNI ODDZIAŁU ZEWNĘTRZNEGO W BYDGOSZCZY-FORDONIE ARESZTU ŚLEDCZEGO W BYDGOSZCZY
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
- Dostawa żywności na potrzeby spółki Fabryka Wody Sp. z o.o. w Szczecinie
- Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin na potrzeby stołówki Zespołu Szkół, CKU w Gronowie
- Sukcesywna dostawa mięsa świeżego, mięsa mrożonego i wyrobów mięsnych na potrzeby Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Hala Ludowa Sp. z o.o. we Wrocławiu
- "SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DO ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WARSZAWIE"
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.