To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2008-09-23
Zatory: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków - obiadów jednodaniowych w roku 2008 dla około 180 dzieci (dziennie)
w szkołach na terenie gminy Zatory
Numer ogłoszenia: 231497 - 2008; data zamieszczenia: 23.09.2008
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 197717 - 2008r.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Zatory, , Zatory, woj. mazowieckie, tel. 029 7410323, fax 029 7410394.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków - obiadów jednodaniowych w roku 2008 dla około 180 dzieci (dziennie) w szkołach na terenie gminy Zatory.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1 W związku z realizacją obowiązku dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy Zatory Zamawiający zleca a Wykonawca przyjmuje do wykonania przygotowanie i wydawanie oraz dostawę własnym specjalistycznym transportem gorących posiłków o kaloryczności min. 900 kcal każdy dla około 180 dzieci (dziennie). 2 Dowóz własnym specjalistycznym transportem posiłków w termosach do szkół podstawowych w Pniewie, Ciskach i Gładczynie. do następujących szkół: - Zespół Szkół w Pniewie; - Szkoła Podstawowa w Ciskach; - Szkoła Podstawowa w Gładczynie Rządowym; 3 Posiłki będą wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt należy zgłosić z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu gorące posiłki. 4 Godzina wydawania posiłków oraz ich ilość jest ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. 5 Wymagania dla posiłków W niniejszym zamówieniu przez (posiłek) należy rozumieć gorący jednodaniowy posiłek obiadowy (drugie danie lub zupa z bułką) powtarzające się okresowo co dwa tygodnie, w ciągu tygodnia dwa razy zupa oraz trzy razy drugie danie, a przynajmniej 2 razy w tygodniu powinien być to posiłek mięsny. Gorący posiłek oznacza jego temperaturę nie niższą niż 65 oC. 5.1 Gramatura posiłków i zalecany jadłospis Wartość odżywcza i kaloryczna powinna być zgodna z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży. Posiłek powinien zawierać minimum 900 cal i gramaturę 400g. 5.2 Posiłki będą wydawane w jednorazowych naczyniach wraz z jednorazowymi sztućcami. Zalecany jadłospis: Drugie dania: 1. Paluszki rybne z ziemniakami i surówka z marchwi; 2. Kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i marchwią; 3. Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami; 4. Kopytka w sosie; 5.pierogi nadziewane (mięso, ser); 6. naleśniki z konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną; 7. Pulpety z kaszą jęczmienna w sosie własnym z ogórkiem kiszonym; 8. Potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej; 9. Kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką; 10. Makaron z sosem warzywnym; 11. Gulasz wołowy z kasza gryczaną i surówką z kiszonej kapusty; 12. Kluski śląskie z sosem i surówką z białej kapusty lub fasolką po bretońsku; 13. Udko kurczaka z ziemniakami i surówką; Zupy: 1. Zupa ogórkowa; 2. Zupa jarzynowa; 3. Zupa grochowa; 4. Zupa krupnik; 5. Zupa barszcz ukraiński; 6. Zupa pomidorowa; 7. Zupa zalewajka z kiełbasą; 8. Zupa z białej kapusty; 9. Zupa koperkowa; 10. Barszcz biały; 11. Rosół; 6 Zamawiający zastrzega, że ilość uczniów i dzieci korzystających z gorących posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia i każdorazowo na bieżąco Wykonawca będzie informowany o ilości posiłków które ma dostarczyć. Każdorazowo w dniu wydawania posiłku w pomieszczeniu jego wydawania w miejscu widocznym Wykonawca wywiesza menu na każdy dzień dożywiania..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10 - Posiłki szkolne .
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 63648.00 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.09.2008.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Usługi Gastronomiczne ADxJU Jerzy Dąbrowski, ul. Stolarska 2, 07-200 Wyszków, kraj/woj. mazowieckie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 4,86
- Oferta z najniższą ceną: 4,86 oferta z najwyższą ceną: 4,86
- Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. gen. Władysława Andersa w Nowem
- Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci z Gminnego Żłobka w Żmigrodzie
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci z Publicznego Przedszkola w Żmigrodzie "Zielona Dolina" w 2025 r.
więcej: Posiłki szkolne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.