Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-10-13
Popów: Dostawa żywności mrożonej.
Numer ogłoszenia: 232244 - 2008; data zamieszczenia: 13.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, fax. 034 3103653.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności mrożonej..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.P. Nazwa artykułu/Kod CPV, PN/Opis przedmiotu zamówienia/Jedn. miary/Ilośc jednostek 1. Pyzy z mięsem15896000-5 PN-A-82201 Opakowanie jednostkowe 450g. Ciasto - skład: ciasto:- ziemniaki gotowane 37%, woda, grys ziemn.23%, skrobia ziemniaczana, sól. Farsz: mięso gotowane wieprzowe 32%, wołowe 32%, cebula duszona,, tłuszcz wieprzowy, błonnik 3,2%, sól, przyprawy . Zawartość w wyrobie: mięsa nie mniej niż 12,8%, ziemniaków 30%, grysu 18,5%, farszu nie mniej niż 20% kg 800 2. Brokuły15331170-9 PN-A-78602 Op. Jedn. 450g. Produkt głęboko mrożony kg 1 000 3. Frytki 15311100-2 Op. jedn. 2,5 kg. Szybkosmażące frytki karbowane podsmażone i zamrożone. Składniki: ziemniaki, olej roślinny, dextroza kg 900 4. Mieszanka owocowa15331170-9 BN - 86/8165-29 Op. jedn. 450g. Produkt naturalny głęboko mrożony. Skład: Owoce (truskawki, śliwki, porzeczki, wiśnie, agrest, aronie) w różnych proporcjach kg 1000 5. Mieszanka warzywna 7 składnikowa 15331170-9 PN-A-78608 Op. jedn. 450g. Produkt głęboko mrożony. Składniki: marchew, kalafior, fasola szparagowa, pietruszka seler, cebula, groch zielony kg 600 6. Szpinak15331170-9 PN-A-78608 Op. jedn. 450g. Produkt rozdrobniony głęboko mrożony kg 200 7. Warzywa na patelnię15331170-9 PN-A-76608 Op. jedn. 450g. Mieszanka warzywna o składzie: kalafior, marchew, brokuły, seler, cebula, kapusta biała, groch zielony, kukurydza. Produkt głęboko mrożony kg 500 8. Pierogi z serem15896000-5 PN-A-82201 Op. jedn. 450g. Pierogi domowe, ręcznie robione, głęboko mrożone. Skład: ser twarogowy nie mniej niż 40%, mąka pszenna, woda, cukier, jaja, cukier waniliowy. Minimalna zawartość nadzienia 40%. Produkt nie powinien zawierać barwników kg 800 9. Pierogi z kapustą i grzybami 15896000-5 PN-A-82201 Op. jedn. 450g. Skład: mąka pszenna, kapusta kwaszona 27%, woda, grzyby leśne 7%, tłuszcz roślinny utwardzony, przyprawy, cebula, jaja. Zawartość nadzienia min. 40% kg 400 10. Mieszanka chińska 15896000-5 PN-A-76608 Op. Jedn. 450g. Skład: marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula, pędy bambusa, grzyb czarny (Mun). kg 200 11. Uszka z mięsem15896000-5 PN-A-82201 Produkt głęboko mrożony. Skład: mąka pszenna, mięso wołowe nie mniej niż 24%, woda, bułka tarta, jaja, cebula, przyprawy. Minimalna zawartość nadzienia 28%. Produkt nie zawierający barwników kg 200 12. Paszteciki z mięsem 15896000-5 PN-A-82201:1996 Produkt, głęboko mrożony. Skład: mąka pszenna, mięso wołowe, tekstura sojowa, mięso wieprzowe, bułka tarta, suszona cebula, mleko, drożdże, przyprawy. Zawartość farszu nie mniej niż 30 %. Zawartość mięsa wołowego w farszu nie mniej niż 25%. Zawart. mięsa wieprzowego nie mniej niż w farszu 12% szt. 4 000 13. Pizza z szynką mrożona15896000-5 Skład: Spód: mąka, woda, olej, cukier, sól, drożdże, Obłożenie: sos pomidorowy, szynka, cukinia, ser, cebula ,papryka, kukurydza przyprawy. Masa netto 1 szt 300g szt 4000 14. Knedle z truskawkami 15896000-5 PN-A-82201 Op. jedn 450g. Skład: ciasto: ziemniaki gotowane 54,8%, mąka pszenna 18%, woda, skrobia ziemniaczana 9%, płatki ziemniaczane, sól. Farsz: truskawki mrożone 79.8%, cukier, zagęszczacz. Zawartość w wyrobie: truskawki nie mniej niż 16%, ziemniaki 11%, mąka pszenna 3,6%, farsz nie mniej niż 20% kg 800 15. Kalafior 15331170-9 PN-A-78602 Kalafior różyczki. Skład kalafior 100%. Produkt głęboko mrożony. Waga 450g kg 1000 16. Fasolka szparagowa 15331170-9 PN-A-78601 Fasola szparagowa cięta. Produkt głęboko mrożony. Waga 450g kg 1000 17. Krokiety z mięsem15896000-5 PN-A-82201-1996 Skład: Ciasto - woda, mąka pszenna, mleko w proszku odtłuszczone, jajka, sól. Farsz - mięso wołowe i wieprzowe po min 34%. Panierka - bułka tarta. Zawartość w wyrobie: mięso nie mniej niż 20,4 %, farsz nie mniej niż 30% kg 500 18. Kartacze z mięsem15896000-5 PN-A-82201-1996 op. jedn. 2,5 kg. Skład: Ciasto - ziemniaki gotowane 37%, woda, grys ziemniaczany 23%, skrobia ziemniaczana, sól. Farsz - mięso gotowane wieprzowe nie mniej niż 32%, nie mniej niż wołowe 32%, cebula duszona, tłuszcz wieprzowy, błonnik 3,2 %, sól, przyprawy. Zawartość w wyrobie: mięsa nie mniej niż 12,5%, ziemniaków 30%, grysu 18,5 %, farsz nie mniej niż 20% kg 1000 19. Kukurydza mrożona 15331170-9 Op jedn. 2kg. Mrożone ziarno kukurydzy kg 120 20. Papryka mrożona 15331170-9 Op jedn. 2 kg Papryka mrożona cięta czerwona lub kolorowa kg 120 21. Sałatka trójkolorowa15331170-9 Op jedn. 2 kg. Skład: marchew mrożona kostka, groszek zielony, kukurydza mrożona ziarno kg 300 22. Frytki - kuleczki15311100-2 Opakowanie jedn nie większe niż 2,5 kg. Frytka mrożona w kształcie kuleczek kg 400.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.31.11.00 - Chipsy i frytki .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Nazwa kryterium: cena brutto oferty Waga w % - 100.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych. 2) spełniają warunki wynikające z art. 22 ust 1 pkt 1-3 Ustawy, tzn - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,] - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. - Spełniają warunki określone w SIWZ W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zamawiający żąda złożenia oświadczeń lub dokumentów: - aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; -aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. - - oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 pkt 1- 3 Ustawy. - oświadczeniu o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania o udzieleniu zamówienia publicznego zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 Ustawy Ocena dokonywana będzie metodą warunku granicznego spełnia/niespełna w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach potwierdzających spełnianie wyżej opisanych warunków udziału w postępowaniu. Z terści załączonych dokumentów winno wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w Ośrodku Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
Kule 2, 42-110 Popów.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.10.2008 godzina 10:30, miejsce: w Ośrodku Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2, 42-110 Popów, Pawilon LISWARTA - sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku 2025
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jedlance. ZADANIE PODZIELONE NA 9 CZĘŚCI
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli w 2025 roku
- SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH W ROKU 2025 NA POTRZEBY SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 45 W GDAŃSKU
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 im. Misia Uszatka w Polkowicach na rok 2025
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych do kuchni Przedszkola nr 424 im. Królowej Marysieńki w Warszawie w 2025 r.
więcej: Chipsy i frytki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.