To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-01-04
Nowy Sącz: PCFE.272.60.2012 Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla 15 dzieci przedszkolnych w ramach projektu pn.: Powiat Nowosądecki przyjazny pracownikom.
Numer ogłoszenia: 2335 - 2013; data zamieszczenia: 04.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 242237 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich, ul. Barbackiego 89, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 18 547 67 36, faks 18 547 67 36.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PCFE.272.60.2012 Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla 15 dzieci przedszkolnych w ramach projektu pn.: Powiat Nowosądecki przyjazny pracownikom..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie w dni robocze, w okresie trwania umowy czterech gotowych posiłków dziennie (catering): śniadania, II śniadania, obiadu i podwieczorku dla 15 dzieci w wieku 3 - 5 lat uczęszczających do Przyzakładowego Punktu Przedszkolnego Nasze Dzieci w Nawojowej, Nawojowa 348a, budynek Internatu. 2) Posiłki przygotowywane i dostarczane będą w okresie od 1 stycznia 2013 r. do 31 grudnia 2013 roku, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć oraz jednego wakacyjnego miesiąca (lipiec albo sierpień). 3) Liczba dzieci korzystających z posiłków może ulegać zmniejszeniu. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego pracownika punktu przedszkolnego do godziny 7:30 danego dnia. 4) W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych na wycieczkę, Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy tzw. suchy prowiant. O planowanej wycieczce Zamawiający poinformuje Wykonawcę na piśmie z 7 dniowym wyprzedzeniem. 5) Posiłki muszą być wydawane przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć oraz ustalonej przerwy wakacyjnej. 6) Posiłki Wykonawca będzie dostarczał do Punktu Przedszkolnego w Nawojowej, Nawojowa 348a, w następujących godzinach: 8:15 - 8:30 - dostawa śniadania wraz z II śniadaniem; 12:00 - 12:30 - dostawa obiadu i podwieczorku. W sytuacjach szczególnych dopuszcza się zmianę godzin dostarczenia posiłków. O zmianie godzin Zamawiający poinformuje Wykonawcę z jednodniowym wyprzedzeniem. 7) Realizując zamówienie Wykonawca zachowywać będzie segregację potraw, dostarczając je Zamawiającemu każdego dnia, w odpowiednich specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 8) Wymagania dotyczące żywienia: a) Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania posiłków zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych (3 - 5 lat); b) Dzienny jadłospis obejmować będzie: - Śniadanie: zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko-pochodne, kanapka, herbata, - II śniadanie: owoce (w tym sezonowe) ciasto, desery mleczne, herbata lub napój mleczny, - Obiad: dwudaniowy (zupa + drugie danie oraz zestaw dwóch surówek, kompot lub sok), - Podwieczorek: kanapka, lub słodka bułka (ciasto) lub desery mleczne, herbata lub napój mleczny. Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem 2 dania mięsne, 2 dania półmięsne i 1 danie jarskie w każdym tygodniu. c) Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę - zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych - na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na określonym przez Zamawiającego formularzu na 2-3 dni przed pierwszym dniem ich obowiązywania. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. d) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczania posiłków z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Miesięczny jadłospis powinien być urozmaicony, uwzględniający sezonowość surowców, a dzienny zestaw produktów winien gwarantować pełnowartościowe posiłki o odpowiedniej wartości energetycznej i odżywczej oraz wysokich walorach smakowych. e) Posiłki powinny być przygotowane ze świeżych surowców, najwyższej jakości, posiadających dokumenty dopuszczające je do spożywania, z zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych. f) Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. g) Posiłki mają być przygotowane zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w Ustawie z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (j.t.: Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.), w szczególności Wykonawca zobowiązany będzie do pobierania i przechowywania próbek dostarczonej żywności zgodnie z zapisami w/w ustawy i rozporządzeniami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie. h) Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. i) Posiłki Wykonawca będzie dostarczał na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przygotowane posiłki powinny posiadać temperaturę zgodną z wymogami, minimalna temperatura zupy powinna wynosić 65 stopni C, drugiego dania 75 stopni C, a maksymalna temperatura produktów zimnych (surówki) 10 stopni C. j) Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci (dzieci bezglutenowe, ze skazą białkową, z alergią pokarmową oraz innymi schorzeniami pokarmowymi). 9) Do obowiązków Wykonawcy należy: a) Dowóz posiłków własnym transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną; b) Przygotowanie i dostarczenie posiłków do punktu przedszkolnego w następujący sposób: śniadania i podwieczorek porcjowany dla każdego dziecka, obiad w termosach zbiorczych do porcjowania; c) Pobieranie i przechowywanie próbek dostarczanej żywności zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; d) Odbiór i utylizacja odpadów związanych z usługą żywienia w tym zapewnienie własnych w odpowiedniej ilości i wielkości pojemników na odpady. Odbiór resztek posiłków będzie odbywał się zgodnie z potrzebami, jednak nie rzadziej niż raz na dobę. 10) Wykonawca gwarantuje Zamawiającemu należytą jakość wykonywanych usług i dostawy pod względem terminowości, jakości użytych produktów, zapewniających należyte walory smakowe. 11) W przypadku wystąpienia zatruć spowodowanych złą jakością posiłków Wykonawca zobowiązany jest pokryć wszelkie koszty dotyczące leczenia i przeprowadzenia wszelkich koniecznych zabiegów sanitarnych, w tym dezynfekcji i dezaktywacji oraz do wypłaty wszelkich roszczeń odszkodowawczych będących wynikiem zatrucia, kierowanych od poszkodowanych. 12) Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z Punktu Przedszkolnego obciążają Zamawiającego. 13) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w specyfikacji istotnych warunków zamówienia...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie w ramach projektu pn.: Powiat Nowosądecki przyjazny pracownikom, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Działanie 1.3 Ogólnopolskie programy integracji i aktywizacji zawodowej, Poddziałanie: 1.3.2 Projekty na rzecz promocji równych szans kobiet i mężczyzn oraz godzenia życia zawodowego i rodzinnego Programu Operacyjnego Kapitału Ludzki..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Usługi Gastronomiczno - Handlowe "MEWA" Krystyna Wańczyk
jakie przetargi wygrała firma
Usługi Gastronomiczno - Handlowe "MEWA" Krystyna Wańczyk
- Usługi Gastronomiczno - Handlowe MEWA Krystyna Wańczyk, ul. Tłoki 26, 33-300 Nowy Sącz, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 38000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 36936,00
Oferta z najniższą ceną: 36936,00 / Oferta z najwyższą ceną: 36936,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z NOWEGO SĄCZA
- Sprzedaż wraz z dostarczeniem artykułów spożywczych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Nowym Sączu w I półroczu 2025 r.
- BZP.271.110.2024 Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym i zagranicznym, (.....) na potrzeby Urzędu Miasta Nowego Sącza
- Opracowanie dokumentacji projektowej przebudowy i rozbudowy infrastruktury drogowej Powiatu Nowosądeckiego na terenie Gminy Chełmiec
- Przebudowa drogi powiatowej nr 1583 K Obwodnica Zachodnia Nowego Sącza
- "DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DO ZAKŁADU KARNEGO W NOWYM SĄCZU I PÓŁROCZE 2025"
- Bieżące utrzymanie i konserwacja oświetlenia ulicznego Miasta Nowego Sącza w roku 2025
więcej: przetargi w Nowym Sączu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Chumiętkach w roku 2025
- ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 84 IM. JANA BRZECHWY W GDAŃSKU W 2025 ROKU
- Usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior Wigor i klientów Centrum Usług Społecznych Swarzędzu w miejscu zamieszkania.
- "Świadczenie usługi cateringowej obejmującej przygotowanie, dostawę i wydanie gotowych posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Miejskiego Nr 10 w Krośnie"
- 2. Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostawie posiłku dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 1 w Krośniewicach
- USŁUGA CATERINGU DLA WYCHOWANKÓW INTERNATU REGIONALNEGO CENTRUM EDUKACJIZAWODOWEJ W NISKU W OKRESIE OD 1 STYCZNIA 2025 R. DO 30 CZERWCA 2025 R.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.